Ponedeljak, 11.01.2016.

13:52

Rogozin: Da ste 1999. imali S300, ne bi...

Rusija će razmotriti tahničke detalje zahteva Srbije za nabavku naoružanja i sistema protivvazdušne odbrane S300, navodi Dmitrij Rogozin.

Izvor: Tanjug

Rogozin: Da ste 1999. imali S300, ne bi... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

261 Komentari

Sortiraj po:

Srbijo probudi se, dok te traze=ponudi se

pre 8 godina

Braco rusi,pa vi ne mozete u Ukrajini,u Donbasu da odbranite SVOJE RUSE,te bi nas odbranili.Vi ne mozete ni Ruse u samoj rusiji od vas samih da odbranite,o cemu mi to pricamo???

dule

pre 8 godina

@Eeee....
Rusija nije 1999 godine bila toliko ekonomski i vojno jaka kao sada, jednostavno nisu mogli da nam pomognu. Sada je situacija drasticno drugacija!
(Ivan, 11. januar 2016 22:41)

Naravno da je drugačija. Tad nam je to možda i moglo pomoći, sad nam to ne treba (S300). Meni treba pomoć kad MENI treba pomoć.

PERA

pre 8 godina

Rusi naravno imaju S300 i šta su uradili kada su im oborili avion, ništa naljutili se i zabranili uvoz bureka iz Turske. E sada mi polažemo nadu da će nas takva Rusija braniti kao mlađeg brata.

krle - dron

pre 8 godina

Ameri daju na poklon hrvatima otpisane balisticke rakete da malo naprave zabunu u okruzenju,rusi opet donese maketu takodje otpisanog S300 i misle da je to dovoljno da anulira americki poklon,doduse rusi razmatraju da osposobe servis u srbiji za remont helikoptera i S300- pa ce tako S300- zbog remonta biti stalno stacioniran u srbiji a srbiju nece nista kostati jer remont placaju rusi.Kako god mi i komsije smo postali baza za remont rashodovanih gvozdjurija velikih sila.

сара

pre 8 godina

Имамо ми и пречих ствари да решимо од наоружањљ, али и оно мора доћи на ред јер баш ношта немемо....

Kriss

pre 8 godina

Da je sreća da 1999.god. nije bila takva kakva jeste, mnogo bi nam bolje bilo. Treba da razmišljamo da se takvi sukobi više nikada ne ponove, dosta nam je mržnje, ratova, gubitaka...

TGV u Srbiji samo u maketi

pre 8 godina

Pozivam moje Srbe odavde,iz Pariza,da Vucku poklonimo maketu TGV-a (brzog voza koji
Francuskom saobraca vec 30 godina= od preko 370km/h sa putnicima i preko 570 sa robom.

ja

pre 8 godina

@Slavisa
Jaka ti logika. Oni prodaju drugima po jednu bateriju, a sami ih imaju skoro 1 000, integrisano sa ostalim raketnim sistemima. A kopneno bi Ameri napali ali bi morali da se pomire sa ogromnim gubicima. Jaka sila kad protiv SRJ nije smela da napadne kopneno

Ivan

pre 8 godina

@Eeee....
Rusija nije 1999 godine bila toliko ekonomski i vojno jaka kao sada, jednostavno nisu mogli da nam pomognu. Sada je situacija drasticno drugacija!

Ratnik paorskog srca

pre 8 godina

Da odgovorim nepristojnom i nadobudnom g. Rogozinu.
1. Rusija je u SB UN glasala za sankcije protiv SRJ, prva od sankcija je bila zabrana izvoza oružja u SRJ.
2. Čak i da nije bilo sankcija, Mađarska, Bugarska i Rumunija su članice NATO i ne bi dozvolile prevoz tog sistema preko svoje teritorije. Na koji bi način mogao S300 da stigne u SRJ?
3. Čak i da nije bilo prepreka pod 1 i 2, Jeljcin nikad ne bi isporučio S300 jer bi time naljutio Amere od kojih je zavisio finansijski i politički, a Miloševića nije mogao da smisli, jer je Sloba dao podršku pučistima: Krjučkovu i Jazovu.
4. Rogozin jako dobro sve ovo zna, a posebno dobro zna koliko su nam Rusi pomogli 1999. Igrali su i pevali na mostovima, Primakov je okrenuo avion iznad Atlantika, deputati Državne dume držali su vatrene govore i to je to. Kad je bombardovanje prestalo, Rusi su se stuštili u Prištinu da uzmu nešto što nije smelo da padne Amerima u ruke, a ne da pomažu Srbima. Posle su se povukli.
Zaključak: Hvala vam, braćo, mi ćemo ipak u NATO, pre ili kasnije!

soldzer

pre 8 godina

Da je baba musko, zvala bi se Dusko.... Nego, hrvatska je imala 1992. S300 ali nije dobila radare, jer su rusi htjeeli osigurati naplatu sustava. Kako Hr to nikada nije platila, onda je sustav bez radara bio beskoristan. Sto se tice rusa i s300...da su rusi kojim slucajem to prodali vama, ameri bi napali sa kopna. Smesno je misliti da bi vi njima ista mogli. Kada bi se sa s300 resavali ratovi i to bilo jedino vazno za pobjedu, onda oni taj sustav ne bi nikome prodavali i onda bi oni bili najjaca svetska sila. A ne amerika...
(Slavisa, 11. januar 2016 18:36)

Amerika od Vijetnama nije isla organizovano u kopnenu akciju, na Kosovu su pomagali iz vazduha Albance u pesadijskim borbama, bas kao i Hrvate i Muslimane malo ranije. Zivot americkog vojnika je najskuplji, jer je najteze se opravdavati pred americkom javnoscu onda kada se Amerikanci pocnu vracati kuci u vrecama. Naucili su lekciju iz ranijih ratova i sada za pesadijsko ratovanje koriste tudje vojnike, dok Americka vojska ulazi na podrucje nakon zavrsetka borbi da bi nadgledala situaciju (Bondstil).

istoricar

pre 8 godina

@Ratnik paorskog srca
"2. Čak i da nije bilo sankcija, Mađarska, Bugarska i Rumunija su članice NATO i ne bi dozvolile prevoz tog sistema preko svoje teritorije. Na koji bi način mogao S300 da stigne u SRJ? "

NETACNO! Rumunija i Bugarska su pristupile NATO tek posle bombardovanja SRJ!

surovost

pre 8 godina

(Slavisa, 11. januar 2016 18:36)
To su gluposti, Hrvatska je imala samo cevke od s 300, Ukrainci ih izvarali, uzeli pare.Nema nikakve veze sa Rusima. Imala je prakticno ono sto ima i Vucic, maketu

Zoki

pre 8 godina

@Slavisa,
Mislim da je Hrvatska nabavila S-300 od Ukrajine, a ne od Rusije. Nikada ih nije kompletirala sa radarskim sistemima, jer nije ni bilo potrebe. Služile su za paradu.
U situaciji "biti ili ne biti", sigurno je da taj S-300 sa četrdeset raketa ne bi pomogao, napadač bi na kraju krajeva žrtvovao 40 pilota i preuzeo kontrolu nad vazdušnim prostorom. Mislim da je 1999. NATO angažovao preko 300 aviona, sa 250 bi i dalje imali potpunu kontrolu i mogli bi da bomarduju kao na pokaznoj vežbi. Radi se o nečem drugom. Kosovo nije za NATO bilo "biti ili ne biti" i motivacija za intervenciju bi bila manja ukoliko bi ona bila skuplja. Te rakete bi poslužile pre svega kao sredstvo za odvraćanje, baš kao što su i Tuđmanove S-300 poslužile. Što se tiče kopnene intervencije, treba razlikovati dve stvari. Onoga trenutka kada je Amerika počela intervenciju, ona nije mogla biti zaustavljena, da nije bilo potpisa u Kumanovu išlo bi se i na kopnenu intervenciju. U pitanju je bila stvar prestiža i čak i odlučni protivnici intervencije (Kisindžer) nisu dovodili u pitanje potrebu da se iz intervencije izađe kao pobednik. "Rodilo se - ljuljaj ga." Međutim, raspoloženje pred intervenciju bi bilo drugačije da je američki protivnik imao mogućnosti da napravi ozbiljniju štetu - u situaciji kada američki interesi u regionu nisu bili ugroženi. Ne rizikuju se životi američkih pilota radi humanitarnih razloga i Monike Levinski.

vazduplohov

pre 8 godina

Fasicnatno mi je da se tek ova vlada setila da moze da saradjuje sa Rusima po ovom pitanju. Sta su radili prethodnici...
(Zarko, 11. januar 2016 14:55)

Kaže se "fascinantno" ali nije to problem! Prethodnici nisu imali namere da ratuju i da se svađaju sa Amerima i komšijama! Alo, čoveče, okruženi smo NATO saveznicima, zašto im prkosimo sa Rusima? Ovde je fascinantno da Rusi zarađuju na nama, glume bratstvo a razmatraju neke "tehničke detalje"? Ovim potezima Vučić nas ponovo gura u nemilost Zapada! Radikalski duh, rusofili i nacionalizam nikada nisu iskorenjeni, samo su se pritajili! Žalićemo za Tadićem, uskoro!

Ranger

pre 8 godina

Ako Srbija vodi politiku neutralnosti onda treba to iskoristiti. Ako Rusi ne zele pomoci u opremanju naoruzanjem onda im treba poruciti da NATO jedva ceka da primi Srbiju,moderna politika se zasniva na pragmatizmu a ne na kvazi bratskim odnosima i osecanjima.Ne zastupam ni Zapad ni Rusiju,ali treba staviti na vagu i odrediti koliko nam ko od njih pomaze u razvoju,a narocito investicijama gde Zapad zasad daleko vise investira u Srbiju u odnosu na Rusiju koju uvek nesto molimo a vecina toga zavrsi na neispunjenim obecanjima.

spovac

pre 8 godina

Clanstvo Srbije u NATO-u najbolji je potez u korist mira na Balkanu i ekonomskog jacanja nase zemlje. Srbija van tog saveza, bice drzava u grcu i u stalnoj opasnosti od sukoba sa susednim drzavama, koje su clanice najaceg vojnog saveza na svetu. Zaobilazice nas strani investitori zbog nesigurnosti za investicije. Sa daljim ekonomskim slabljenjem, bicemo podlozni politickoj nestabilnosti uz opasnost daljeg teritorijalnog rasparcavanja.

Ojha

pre 8 godina

Jos tako po jedan T-90, Su-35 i Mi-28 pa da kompletiramo kolekciju. Al' ja i dalje imam brojniju kolekciju borbenih aviona i masina od nase Vlade....

specnaz

pre 8 godina

(Slavisa, 11. januar 2016 18:36)

Dragi Slaviša,S300 pmu3,dejstvuje i kao ofanzivno artiljerijsko orudje,tako da to tvoje sa kopnenom ofanzivom ne pije vodu.

Slavisa

pre 8 godina

Da je baba musko, zvala bi se Dusko....
Nego, hrvatska je imala 1992. S300 ali nije dobila radare, jer su rusi htjeeli osigurati naplatu sustava. Kako Hr to nikada nije platila, onda je sustav bez radara bio beskoristan.
Sto se tice rusa i s300...da su rusi kojim slucajem to prodali vama, ameri bi napali sa kopna. Smesno je misliti da bi vi njima ista mogli. Kada bi se sa s300 resavali ratovi i to bilo jedino vazno za pobjedu, onda oni taj sustav ne bi nikome prodavali i onda bi oni bili najjaca svetska sila. A ne amerika...

Željko

pre 8 godina

Nama vaš S300 nije ni trebao. Zar vi niste gledati Dnevnik2 u vreme kad je ministar informisanja bio Vučić? Pa 15min su samo nabrajali iznad kojih mesta su sve pogođeni NATO avioni, svaki dan po 5-6. Neki pali u okruženju, u more u planine... a ja pomislio ako se ovako nastavi osta NATO bez aviona, kad ono jedan nevidljivi i 1 britanski i to je to.
Zar vi g.Rogozin niste gledali Dnevnik2 posle Kumanova? Pobedili smo NATO, izjavljivali i Sloba i min.informisanja Vučić. Ovaj nato je neki novi NATO, nešto kao Zvezda u košarci. Stari nato smo mi razbucali, ili su nas tada slagali. Ako su nas lagali tada, zašto ne bi i sada?

nasa paranoja

pre 8 godina

@Vojkan
lako cemo mi dok se zapadne vrednosti sire ali jao si ga nama ako se ruske i ne daj boze srpske pocnu siriti. Zavrsili bi ne u srednjem veku nego u kamenom dobu.

Aleksandar

pre 8 godina

Jeste vi culi za Avaks, krstarece rakete ili dronove? Sta ce vam S-300 pa to je zastarelo pa nema vise gde. Kao prvo nemamo novaca za taj sistem ajde i da imamo onda nemamo novce za rakete jer drzava se nebrani sa 10 raketa !!!
Srbija je dovoljno okruzena tako da taj S-300 nece mnogo da pomogne. Postoji nesto sto se u ratu zove prihvatljivi ocekivani gubitci . Sebija i da ispali 10 raketa , sta onda ?

Sta onda???

djole

pre 8 godina

Vidim ja da mnogi ovde kude Ruse i S300, samo ne znam što to Turci više ne lete po Siriji i što je to Izrael pre tri četiri godine zapomagao zbog najave da će sistem biti isporučen Siriji i Iranu. I što to Zapad ne poravna Siriju kao što je Srbiju 1999.? Svi vi znate odgovor: razlog je Rusija koja je za razliku od 1999. spremna u svemu, a ne samo u PVO-u. 1999. Ruska vojska je bila u rasulu i nisu mogli sebi da pomognu. Ali sada... A vi možete da se pravite ludi ili da botujete koliko hoćete, međutim, zna se ko je nama iskren prijatelj i došao je da nam to potvrdi.

her zika

pre 8 godina

Lepo je sve Lazanjski objasnio u Politici.Otisli na pregovore i trazili im nesto sto nikome ne prodaju i nesto sto vise ne proizvode,kao namerno da se sami miniramo.

Lemi

pre 8 godina

Nije ovo ništa.Vidiće te vi kad Amerikanci stignu u posjet Vućiću. 
Poklonit će mu maketu nosača aviona!
(miro split, 11. januar 2016 17:27)

Cuti jezik pregrizo. Dici ce opet kredit od milijardu dolara da prosiri maketu bg na vodi, ne bi li stao taj nosac.

Zemun grad SPO

pre 8 godina

Taj S300 samo bi nam 1999. napravio medvedju uslugu. NATO bi cuvao svoje pilote i precizne raketa, a na nas bi sipao jeftine i neprecizne projektile. Bilo bi vise civilnih zrtava, a ishod bi bio isti. Ni onda ni sada, Rusija nema nameru ni mogucnost da udje u sukob sa NATO na Balkanu. Kada bi i usla, drzava koju bi branila izvukla bi deblji kraj, jer bi se sve druge drzave u okruzenju mobilisale na strani Atlanskog saveza.

Zorg

pre 8 godina

Evo, bas pijem kafu, gledam kako da platim januarske racune i nesto mislim, eh da kupim neki ofanzivno-defanzivni vojni sistem da ga namazem na hleb, pa da me Bog vidi

prizrenac

pre 8 godina

1999 Srbija je imala s-300 na Pristinskom aerodromu,al NATO raketama iz mora i unistio,neuputivsi nijednog aviona.ova nova verzija s-4oo glavna elektronika im je Made in USA i nesto od Djenerals motors,ista se proizvodi preko 30 god a nigde nije upotrebljena.

Petar

pre 8 godina

E moj gospodine. Za tvoju informaciju, S300 MOZE da zaustavi bilo koju eskadrilu, a stos je u tome sto se ne uzima jedan kompleks, vec cela baterija. E da smo mi imali npr. 3 baterije, prvu noc napada kada su AGRESORI poleteli sa buljukom svojih aviona, bilo bi ih skinuto svih 200 i tu bi bio kraj rata...(bandiera rossa, 11. januar 2016 17:15), да смо имали ?300 цепали би нас балистичким ракетама па ко издржи дуже...

Profesor ZR

pre 8 godina

Ako smo po necemu među najboljima na planeti, onda je to duhovitost naseg naroda. Koliko simpaticnih, satiricnih komentara i aluzija na ovu maketu, da se odavno nisam ovako slatko nasmejao. Ima na prvi pogled, istine u komentarima da nas je Rusija "izdala te 99' ", međutim, ne treba zaboraviti da je u to vreme na vlasti u Rusiji bila druga struktura od ove danasnje. Putin je tada tek zapocinjao svoju politicku karijeru i nije bio cak ni priblizno onome sto je danas, a Rusija je tada, skoro kao i mi danas, bila u kandžama bankarskih mocnika sa zapada.

Vojkan

pre 8 godina

a vi da ste imali hrabrosti 99 godine,ne bi vas Amerikanci dominirali ovako dugo,ali ne vredi,mi nemamo oruzije,vi nemate hrabrosti,pa nam na isto dodje,cutimo i gledamo Zapad kako siri svoje sisteme vrednosti dalje...a to je grozno!p.s volim ja Rusiju,ali vise volim moju Srbiju,tako da su mi ovakve izjave ironicne,jer se odmah posle toga setim,kako smo vas sa nevericom gledali kako odlazite sa Kosova.....

Monarhista

pre 8 godina

Koja konfuzija u nasem drustvu....ne mogu da verujem dokle nas dovedose politicari...svedoci smo da nam vodja prica o miru i neutranosdti dok drugi kupuju oruzje u stupaju u vojne saveze,ovaj nam doneo maketu zastarelog oruzja....nama je i maketa skupa...sve sto je situacija u svetu zamrsenija i opasnija nasi politicari su sve veci mirotvorci,naravno da se bore za mir da im potraje ovo stanje licnog blagostanja...zemlja je potpuno bez strategije...ovi jure prema EU a Bogu se mole da tamo nikad al nikad ne stignemo...vojske nemamo,policiju bolje da nemamo kad je ovakva,sudstvo korumpirano,prosvetari strajkuju,zdravstvo opremljeno kao indijanski vrach,poljoprivrednici gledaju u nebo,mediji zreli toliko da dnevno osvanjavaju po tri naslova da je u toku drzavni udar,narod se podelio i navija svako za svog lopova po sistemu nas ukrao vise...natalitet opada....kako covek da ne zapopeva kad sve ovo vidi???
I da ne mislite da za sve ovo krivim samo ove sto su na vlasti...oni pre njih su im trasirali i ocistili put tako da ovi sad mogu bet problema da nas vozaju...

Vizantinac

pre 8 godina

Bombardovanje Srbije bio je pokušaj da se Rusija uvuče u konflikt širih razmara, u sitaciji kad za to, nije bila spremna.
Iz tog razloga nam nisu ispiručili S300.
Rusija je globalni igrač, i teško je nama , ovako sitnima, da razumemo rizike, sve uloge na stolu i logiku velikih igrača!

Djoka

pre 8 godina

Neko ovde lepo rece "kralj maketa"... Pa taj uopste ne moze bolje ni sazetije da se opise! Nece vala biti da ce se pamtiti po necem drugom od dima i magle!

bandiera rossa

pre 8 godina

...Sta ce nama S-300 , Jedan S-300 ne moze zaustaviti eskadrilu bombardera... (Dr. Gospodin, 11. januar 2016 15:25)

E moj gospodine. Za tvoju informaciju, S300 MOZE da zaustavi bilo koju eskadrilu, a stos je u tome sto se ne uzima jedan kompleks, vec cela baterija. E da smo mi imali npr. 3 baterije, prvu noc napada kada su AGRESORI poleteli sa buljukom svojih aviona, bilo bi ih skinuto svih 200 i tu bi bio kraj rata, osim ako budale ne bi ispalile raketu sa nuklearnom glavom u znak odmazde. Doduse i ta raketa bi bila skinuta ali bi postojala mogucnost atomske detonacije. Ukratko, da smo imali te tri baterije, niko ne bi ni pokusao da nas bombarduje.

Jurica

pre 8 godina

@ Vlada "Hrvati su prvi poceli ovo utrkivanje u naoruzanju"
Iako je možda off topic, ali možda komentar i prođe; postavimo problem ovako: RH kao članica Nato-a od USA ( " prva violina" u Nato-u) dobija a dijelom kupuje nešto što možda želi ili ima obvezu imati, neutralna ( neki bi rekli nazovi neutralna) Srbija to smatra ratnim huškanjem od strane RH, gle divnog li čuda ne od Nato-a; neka Srbija kupi ili dobije što god želi i od bilo koga, ali na prvu navoditi RH da prijeti Srbiji je najblaže rečeno neozbiljno jer gdje piše da u slučaju napada na Srbiju od jedne ili više članica Nato-a, Srbija ne "dobije" prvi udar iz npr. Rumunjske? Teze tipa oni će prvi jer su takvi su žvakača i neozbiljne. Srbija koja se deklarira kako neutralna nema potrebe za izlikama radi svog naoružavanja ali isto tako nema pravo krivicu tražiti u tuđem dvorištu pa još i dijeliti savjete u stilu nemojte kasnije biti neurozni ( vaš doktor iz MUP-a...)

iii

pre 8 godina

Kakav cinizam, da su Rusi 1999. poslali S300 Srbija bi ga imala, ali je umesto toga Rusija radje uzela kredite od Zapada.. a sad donose makete i pametuju...

Džoni

pre 8 godina

Mi da smo '99-te imali S-300 NATO nas ne bi ni napao a to verovatno nije bilo u interesu ni Rusima a ni nama jer smo dočekali rat sa sistematski oslabljenom vojskom, nepouzdanim i zastarelim lovcima ali sa dobro opremljenim i obučenim jedinicama policije što nam u sudaru sa takvom vojnom silom nije bilo od koristi! Da je Slobo ulagao u Vojsku a ne u svoje pretorijance NATO se nikada ne bi usudio da nas napadne. Ne zato što bi mi bili sila koja bi mogla da ih pobedi nego bi bili prilično opasan protivnik koji bi svakodnevno nanosio velike gubitke koji bi dovodili u pitanje opravdanost akcije! Jasno se može zaključiti koga NATO nadada! Srbe u Bosni, nas, Avganistan, Irak, Libiju... sve zemlje koje su osiromašene od ratova i podela sa uništenim i zastarelim arsenalima oružja! Zašto ne napadnu Iran, Rusiju, Kinu, Indiju pa i S. Koreju?

2+2=5

pre 8 godina

po komentarima ispada sledece: nato je ok iako su nas razbucali i dalje to rade ekonomski i politicki, rusija je losa jer nam nisu poklonili i jer nisu poveli jos 200000000 ljudi u rat '99. percepcija kod nas je na zavidnom nivou, dedukcija na jos zavidnijem a razum izgleda emigrirao u podrucja bez internet konekcije.

Miša, Bgd

pre 8 godina

Preskup? Izvozna verzija S-300VM košta oko 110 miliona eura. Zabraniti na 12 meseci koncerte Ane Bekute na trgovina i seoskim slavama, ukunuti budžet za "prezentaciju" Bajatoviću i smanjiti radni dan u RTB Bor sa 25h na 12h i biće ne samo za S-300 nego i za par migova.

ivan

pre 8 godina

Ali ima smisla za humor ovaj Rogozin,pa pogledajte sta je da nasem premijeru ,znaci njega zezaju na medjunarodnom nivou Vucic zvani covek m.aketa

raspućin

pre 8 godina

1. S-300 jeste jedan od najboljih PVO sistema u svetu, ali je ipak počeo da ga nagriza zub vremena, ne bi Rusi džaba razvijali S-400. S-300 je u naoružanju NATO članica tj, Slovačke, Bugarske, Grčke i kao takav je delimično kompromitovan (provaljen).

2. S-300 je delegacija VJ pokušala da nabavi pred bombardovanje ali ga rusi tada NISU DALI, tako da g. Rogozin nek ne lagucka i priča bajke. Sve i da smo imali S-300 i to nekoliko baterija rezultat bi bio isti, samo bi agresor pretrpeo malo veće gubitke. S-300, pa ni S-400, nije čarobni mač.

3. Jedini garant efikasne i uspešne odbrane neba je jak i integrisan, višeslojan PVO sistem i žilava avijacija. Samo avijacija ili samo PVO ne rade posao jer su zapravo zamišljeni da se nadopunjuju. Takav kompletan sistem, koji bi pokrivao celu teritoriju Srbije a ne samo Beograd bi morao imati bar 6-8 (minimum 4) baterija S-300, jer iako je domet raketa 150-250km, Srbija je brdovita zemlja a još nije izmišljen radar koji gleda iza brda. Kada se na to doda bar jedna kompletna eskadrila lovaca + panciri S1 (ili TOR) dolazimo do sume od oko 3 milijardi dolara. Sve ispod toga je mazanje očiju i bacanje para.

I to samo za PVO, a gde je jurišna avijacija ? A kopnena vojska i njen PVO ? Najbolje je da se mi okrenemo talibanskoj doktrini ratovanja, za to jedino para imamo.

Ekipa insajdera bi trebalo da pročačka SDPR, da se vidi koliko para iz državne kase koštaju ti fotošop projekti.

Dobro pamtim sve

pre 8 godina

Nudili su 1999. S-300 za pare. Naši nisu hteli da plate u kešu, nego prebijanjem dugova. To Rusima sa Jeljcinom na čelu nije odgovaralo.

K I M

pre 8 godina

Ne bi nas napali jedino da smo imali atomke i predsednika koji bi ih upotrebio kao Severna Koreja .Niko nam nije kriv što smo se povukli iz zajedničkog projekta sa Indijom ( na osnovu tog projekta Indija je napravila nuklearno oružje) .Da smo imali ta čuda nikad u SFRJ ne bi izbio rat već bi se 99% razišli bez rata ,hiljade mrtvih i milion raseljenih .Da smo imali S 300 samo bi bilo više srušenih NATO aviona i bar duplo više naših civilnih žrtava .Nikad mi neće biti jasno zašto Sloba,a kasnije i DOS nikad nisu objavili kompletan spisak pogođenih i oborenih NATO aviona i zašto nam Sloba nije dozvolio da udarimo po NATO bazama u Bosni,Makedoniji i Albaniji .Mogli smo to izvesti , a NATO bi i danas kukao da smo to izveli .Pozdrav saborcima iz PVO .

sasa jokic

pre 8 godina

Da vi niste prvi zapalili sa Kosova, NATO nas ne bi bombardovao, ali dobili ste Osetiju u kompenzaciju into je bilondovoljno da nas "prodate".
Ili ste bar mogli da nam prodate S 300, Sloba je toliko para od nas pokrao da je mogao da kupi pola Ruskog arsenala. Ali Amer rekao ne, i to je to.

Zoran

pre 8 godina

Koja ste vi naiva ovde, pa to je haos. Sto mislite da necemo da dobijemo S-300?

Pa poklonice nam Rusi, zbog njih samih. To je 1000% sigurno.

Jedino ako vam sujeta ne da da normalno razmisljate. Ja sam u Americi, pa me opet sujeta ne koci.

Zar vam nije jasno da se Amerika GRDNO presla bombardujuci Srbiju? Sa svih strana. Sa strane Ukrajine, Sirije, Kosova,... To sto je otislo u haos svetsko pravo, koje su sami izmislili, to je jedno stvar, ali sto je Amerika otvorila vrata Kini, Rusiji...svakoj sili da radi sta hoce to je tek minus za Ameriku.

To vam je kao kad povucete pravi potez, pa vam stize u nizu pozitivne stvari. E ovde je Amerika povukla los potez i sada joj u nizu stizu lose stvari.

duledudule

pre 8 godina

sta da smo imali s300,sto nam niste tada dali pa bi imali...svako gleda svoje bu... i interese,pa cak i rusi,nisu nista bolji od ostalih.a mi smo mizerija

NScentar

pre 8 godina

Imam i ja taku maketu, kupio mi tata kad sam bio 10 godina, i Titov mali pionir. Hrvatska nema nameru da napadne ikoga u regionu. Oni su clan NATO i moraju da se naoruze po njihov standard. Srbija nije imala pare za akumulatore za njihove istoriski MiG, kamoli za ovo sto Rusi hoce da nam utrape. Cista demogogija (opet) od Vucica.

racerx

pre 8 godina

Hajde samo da razbijem nekoliko mitova. Da su nam Rusi 1999. godine poklonili ne S-300, nego S-300PMU2, koji je usao kod njih u operativnu upotrebu 1997. nama to nista ne bi znacilo. Ovo su razlozi zasto: S-300 je PVO sistem dalekog dometa i ponovo je potrebno da njega nesto stiti, dakle, sistemi srednjeg i kratkog dometa. Ni tada, kao ni danas mi nemamo moderan sistem srednjeg i kratkog dometa tipa:Tunguska, PantsirS1, TorM1/2, Buk-M1/2. Mi smo 1999. oskudevali i kvalitetno obucenim kadrom, s tim da je danas on 10x gori, dokaz o pogresnoj upotrebi delova nase PVO 1999. godine je cinjenica da je 250. brigada naoruzana sa prevazidjenom S-125 Neva/Pechora uspela da obori 2 potvrdjena aviona (F-117, F-16), dok svi nasi 2K12 Kub nisu imali ni jedan jedini potvrdjen pogodak, iako su imali sofisticiranije, modernije i samohodno oruzje (KUBOVI su bili nas najmladji i najmoderniji PVO sistem)
Druga vazna stvar za S-300 je OBUKA, da bi se S-300 mogao koristiti 1999. morali smo ga nabaviti najkasnije do pocetka 1995.godine, ako ne i ranije. To nije PC igrica pa se da nauciti za nekoliko dana ili nedelja, vec je potrebno poslati NAJBOLJI KADAR (sa znanjem jezika) u Rusiju na nekoliko meseci, ako ne i nekoliko godina, potom vratiti taj kadar i onda ukomponovati novo oruzje u sastav svoje vosjke, a posto bi se radilo o najsofisticiranijem oruzju u sastavu tadasnje VJ, onda bi trebalo sve graditi oko njega, sto je jos dugotrajnije i komplikovanije.

GLuposti

pre 8 godina

Pa zar mislite da bi sila kao Zapad odustao od Ruske kolonije-Srbije devedesetih zbog nekih raketa. Ne bi kamen na kamenu ostao da smo imali S300.
Tako da hvala bogu da nismo imali , jer bi NATO srusio celu srbiju nepovratno.
Ne zaglupljujte ovaj narod nego recite istinu, Rusija nas je stalno uvaljivala u neprilike zbog njenih sebicnih intresa sa Zapadom, i trgovine sa njim. Vi uzmite Srbiji kosovo , a mi cemo uzeti malo Gruzije i sl.
Da li treba da vas podsetim gde je Mira Markovic.

Doktor

pre 8 godina

Ljudi treba biti realan s300 nam ne bi ništa značio protiv čitavog nato saveza, kao prvo stalno smo bili ometati iz Avaksa, a kao drugo krstarece rakete lete na malim visinama a radari zavisno od konfiguracije terena hvataju tek na visinama preko 500 metara i bili bi laka meta za njih. s300 zahteva integrisan sistem zaštite sa drugim PVO sistemima kratkog i srednjeg dometa + podršku lovačke avijacije

zoran

pre 8 godina

ahahah ukapirao covek da ima posla sa maketarima pa doneo i on. Sada imamo maketu beograda, voza i s-300.
(mikla, 11. januar 2016 14:58)

A metar pruge za 200 na sat si zaboravio? To su nama Kinezi dali!
I nalepnicu "Mercedes" kupljenu na buvljaku i to si zaboravio?

Igraće se oni i glumatati još neko vreme državnike dok trebaju Amerima, Rusima i ostalim ozbiljnim igračima a onda ima da ih obrišu k'o čistačica stepenište u prizemlju (najprljavija voda i krpa)...

тоша

pre 8 godina

Неко овде помену да Американци дају бесплатно своје оружје савезницима. Па неће бити баш да је тако. Даје беспланто лансере и хардвер, али ракете и софтвер морају да се плате...

aco

pre 8 godina

Nece NATO dozvoliti da nabavljamo rusko naoruzanje. Na osnovu vecine komentara, doslo bi se do zakljucka da nas je Rusija bombardovala 99', a ne NATO.

Grunf

pre 8 godina

Eh,moj gdine Rogozin.Verovali ile ne ima nas koji smo preživeli sa tnadžarama i šta smo imali da se branimo.Zašto namtada niste ustupili raketnei sistem S300.Nije skup.On je jeftin.SVaki političar,analitičar,vojnik to zna ma koliko loš bio.Koliko je nevine dece,civila stradalo?Koliko je zgrada porušeno.Sada je to toliko skupo da ne može da zameni ni da su pola Beograda sravnili.I sa tim sitemom bi nas razvalili kao maće muškatlu ali bi malo više lomili zube.Bar bi se vratili sigurno krezubi.Dozvoli ste da ne bi došli u konflikt s NATO paktom da 19 najmoćnijih zemalja od toga jedan vojni gigant koji stalno radije negde po svetu napadne Srbiju za koju bar znamo kolika je,ekonomski ojadjena sa nekoliko milona stanovnika.Što niste se dogovorili?Koga farbate.Isto kao i sada.Prazna priča.Prodajete maglu.Ništa Vi nećete razmotriti,naročito ne zahteve Srbije jer to bi značilo još jedan nepotreban sukob sa USA, i EU i sa celim NATO paktom.Ko još Vama beruje?

mali tomahavk

pre 8 godina

Starudija. A šta je sa S-400? Ovaj čovek se sprda sa zemljom u koju je došao, isto kao i neki ruski ministar '99 (zaboravio ime) koji je došao kod Slobe da mu kaže da od pomoći nema ništa. I da Sloba mora pristati na sve uslove koje je NATO zahtevao. U znak "zahvalnosti" (navodno greška) naša PVO umalo mu srušila avion kod Novog Sada.

Dragan

pre 8 godina

1.700 000 penzionera zeljno iscekuje kupovinu S-300.Ako se to napravi Vucic ce vladati do kraja svog zivota!
To je jedini cilj ove u...ne vlade.

steva

pre 8 godina

nisam ni pogledao pažljivo slike, vidim da pominjete maketu S300 pa vratih na vest da pogleda. pa, preterujete malo u kritici, ovo je jedna ozbiljna i pouzdana maketa, koliko vidim.

Air

pre 8 godina

Глупи коментари, па Русија је 1999. била економски слаба, зар сте очекивали да нас брани? На крају крајева није јој ни дужност. Можда нам у том тренутку није помогла али свакако није ни одмогла, за разлику од "пријатеља" са запада. Народ и даље верује у запад који нас је толико пута угњетавао како оно кажу "за наше добро" Е мој народе...

miki maus i brat silja

pre 8 godina

Polako postajemo ozbiljna vojna sila
(Stasa, 11. januar 2016 14:55)
Da si ti meni ziv i zdrav,odavno smo mi vec ozbiljna vojna sila,
pa nije svako pobedio Nato.

lud_zbunjen

pre 8 godina

A šta će na ovom sastanku i na press konferenciji "formalno"-ne_formalno-tehnički-ne_tehnički "smenjeni"-ne_smenjeni ministar-ne_ministar Gašić?

miki

pre 8 godina

Da smo se bogdom otarasili vase politike jos 1991. sve bi danas drugacije bilo i mnogo bolje za celokupan srpski narod na prostoru bivse Jugoslavije...

David Pantovic

pre 8 godina

Pa sto nam niste pomogli Ako ste toliki prijatelji?? A za tvoju informaciju imali smo dva sistema koji ste nam vi dali, cudo nisu radili.

TrN

pre 8 godina

Rusi ce pre nas uci u NATO koja ce postati snaga UN za intervencije po svetu.Mladji ce to videti i doziveti i biti sigurniji od nas.Kako neko ko odlucuje ne vidi da bi mi Srbi bili ponovo skupa jedino kroz Evroatlanske integracije,kao i ostali narodi Balkana.Volim ja Ruse ali najvise svoje.

AlienShooter

pre 8 godina

te podvukao da je Srbija 1999. godine imala sistem odbrane S300, da ne bi bilo razrušenih zgrada po Beogradu i Srbiji.

Pa imala bi da nije ruski predcednik primio mito od one babe madlen olbrajt da nam ne posalje naouruzanje toliko ostalo znate

Mile_sumadinac

pre 8 godina

Ej, daj molim te. Secam se kao klinac, za vreme bombardovanja, kako se spekulisalo da li ce Rusi da nam daju raketni sistem da poskidamo NATO avione - i evo doneli su nam 16 god kasnije - maketicu S300. Koji su to foliranti, ne verujem - jos gori smo mi, koji se primimamo na te fore. Ovaj kao da je dosao da nas zeza malo...

Dr. Gospodin

pre 8 godina

A zasto bi kupovali bilo sta ? Za te pare mogu da se podstaknu ljudi oko dobijanja posla, mogu bolnice da dobiju puno toga,da se uradi infrastruktura , da se obnove sela .... Sta ce nama S-300 , Jedan S-300 ne moze zaustaviti eskadrilu bombardera NATO u slucaju sukoba sa bilo kojom clanicom , i verovatno bi u prvih nekoliko naleta bio neutralisan . I sta onda ?? Za sta se naoruzavamo kada je sve oko nas alijansa. Dakle bar 7 frontova !! Ko bi ikako mogao da ratuje na svim frontovima nemojte se zavaravati ..... Pa cak i da smo jaka sila i drzava uredjena ratovati okruzen neprijateljom je put u propast .... Dakle batalite tu pricu o naoruzavanju i radite na nasem standardu !!!! Gladni smo!!

SS-18 Satan

pre 8 godina

meni je jedna stvar veoma zanimljiva.
srbija je bila pod žestokim sankcijama, privreda uništebna bombardovanjam, niko je nije pomogao posle toga, nema more a ipak nekako preživljava samo proizvodnjom tj izvozom. sa sve nesposonbnim naprednjacima, godišnje je to oko 10 milrd evra.

mrav

pre 8 godina

Od Rusa uvek isto. Sve lepo sve bratski ali sve i da se plati. Pa moze valjda takva Rusija da nesto i pokloni svojoj braci u maloj Srbiji.
(Slavko, 11. januar 2016 14:40)

Pa ni najrodjeniji rod danas ti nece nista pokloniti vec ce uracunati i sebi delic... Tako da Rusija nije humanitarna organizacija. Hoce da pomogne ali mora i da se plati. Nista danas nije dzabe!

ff

pre 8 godina

Preskup? Pa koliko kostaju ti poruseni mostovi i infrastruktura ukupno,jel skuplji od toga.
Da ne govorim o faktoru advracanja i mnogo boljoj pregovarackoj poziciji.

Fortuna

pre 8 godina

Da je Srbija 90-ih koristila s300, istina je da tada ne bilo par srušenih zgrada u Beogradu. Možda bi bilo srušeno pola Beograda ili pola Srbije. Sva sreća pa Srbija nije tada imala s300. Što manje oružja manje razaranja.

penzioner

pre 8 godina

A da ste hteli mogli ste nam priteći u pomoć te 1999. Sećam se vica koji je kružio u to nesrećno doba:
-Poslala nam braća pomoć.
-Je l' rakete?
-Jok, nove sirene za uzbunu.

u ratu pobedjuju bogatiji

pre 8 godina

Da smo imali S300 prvo bi nam polupali S300 pa onda ostalo, i to jos jace nego sto su. Od neprijatelja koji ima daleko vise sredstava ne pomaze ni ceo sistem S400 a ne 1-2 komada S300.

gradjanin

pre 8 godina

E, moj Rogozine, da smo 1999 imali te tvoje rakete, jos bi se ratovalo, a Rusija bi, na osnovu naseg ratovanja, tvrdila pazar sa NATOm oko razgranicenja interesnih sfera. Desilo bi se ono sto je Tito elegantno izbegao posle II Svetskog rata, a sto je lucidni Mosa Pijade definisao kao" necemo da budemo nikome moneta za potkusurivanje".

vodoinstalater

pre 8 godina

Potpuno isti, ciničan osmeh, koji odlično pamtim dok je stajao iza, tada svog Radikalnog idola, Tomislava Nikolioća, koji je zlokobno i preteći siktao onu čuvenu: "Poručite mu (Z. Đinđiću) da je Broz pred smrt imao problem sa nogom". Par dana posle toga Premijera Điđića su ubili a i dan-danas se ne može sa sigurnošću tvrditi ko je stajao iza ubistva. Izvršioci su svakako dobili odobrenje-naređenje... Ko je naredio i ko je znao, to se za sada ne zna...

Čemu sada taj isti osmeh? Šta će nam sada prirediti? Nemoćni smo. Preuzeo je dizgine vlasti 100% i nemamo izbora nego da čekamo... Šta? Pa tužan kraj. Mnogo tužniji nego kada smi ih prvi put oterali silom sa vlasti!

Dejan

pre 8 godina

Rogozin je ovde, istakao 3 ključne stvari (najotvorenije do sad) pa ko hoće da sluša neka sluša, pametnom dosta:

1. "Da će nalog predsednika Rusije Vladimira Putina da detaljno ispita i predloži šta je Srbiji potrebno, ispuniti u najkraćemo roku."
- to znači da je Putin taj koji je inicirao posetu iz želje da se utvrdi šta je to optimalno što treba Srbiji - a on je dakle, spreman da to odradi.

2. "Moramo učiniti dodatni napor da se značajno unaprede vojno-tehnički i ekonomski odnosi", rekao je Rogozin i pružio uveravanja da se 1999. godina, kada Rusija nije bila u stanju da pomogne Srbiji, nikada neće ponoviti.
- još jednom isticanje želje i namere za vojno-tehničkom saradnjom (čitaj: pomoć Srbiji u naoružanju i njenoj industriji oružja) plus jasna poruka, da, ako zatreba, 1999. se neće ponoviti jer će Rusija pomoći vojno Srbiju. Ovo je ujedno najdramatičnija i najjasnija poruka Srbiji da se može osloniti na Rusiju, a ujedno i Zapadu (i u ovom konkretnom momentu još direktnije Hrvatskoj) šta može očekivati ako nešto pokuša. A Rusija je odgovorom na zahtev Sirije da joj pomogne pokazala celom svetu da je 1999. prošlost. Naravno, u slučaju potrebe poziv za pomoć treba da stigne iz Srbije i ovim Rusi stavljaju do znanja unapred kakav bi bio odgovor. Dakle, nedvosmisleno je poručeno.

3. Mislim da je i Srbiji potrebna vojna snaga...
- poruka Srbiji da i Rusi znaju da se nešto sprema na Balkanu i da će Srbiji trebati veća i adekvatnija vojna snaga od one koju sada ima.

dragan1982

pre 8 godina

jedna drzava venecuela je za mesec ipo dana dogovorila i kupila 4 komada s-300 raketi..znaci 4 vozila sa tim raketima su sebi kupili a nama rusi daju jedan jedini sistem i jos zele da pregovaramo sa njima mesecima..to su ti rusi..."srpska braca"

Terminator

pre 8 godina

@Toxic: Nisi dobro informisan oni su nudili Milosevicu S300 ali on je mislio da nece stvarno doci do bombardovanja da su prazne pretnje ali cvrc milojka.

lokator

pre 8 godina

Hoce da nam uvali to oruzje za velike pare.Pa sto nam vi,nazovi ruski prijatelji,niste dali to oruzje '99 uciteljima ovih sto su danas na vlasti?

pecinsko poluostrvo

pre 8 godina

Sta se radi majko mila, kada je komsija turio struju u ogradu da turimo i mi, kao hrvati se naoruzavaju, pa ajde i mi, primitivizmu nema kraja, sve je gore i gore, ovaj balkan je jedna velika pecina u kome jos uvek zive kremanjonci.

Hicks

pre 8 godina

Dejane,o kakvoj ruskoj pomoći ti govoriš,mogu sistemi al za pare,i kredit za železnicu smo dobili ali s tim da kupimo ruske vozove,oni će na tom kreditu da zarade,normalno,tako se i radi...

Llewelyn

pre 8 godina

Hahahaha Evo poklonili nam Rusi MAKETU S-300, sad nam niko nista ne moze!!! Amerikanci Hrvatima daju helikoptere, a ovi nama maketu - pa ovo je smesno!

zimzeleni

pre 8 godina

Jeste, bilo bi sve bolje da smo imali to naoruzanje: vladao bi Sloba, a na Kosovu bi bio aparthejd... Naravno, Srbija bi bila neka vrsta Severne Koreje u Evropi. Ali kako vidimo, ni sad nije daleko od toga. Bravo za napredne!

srbistan

pre 8 godina

ovaj Vucic je opasniji i od Milosevica. polako ali sigurno postajemo ruska gubernija i na kraju mi cemo da platimo cenu sukoba zapad-rusija. nemamo sta da jedemo ali i ono malo para sto imamo u budet dajemo da pomognemo braci kupujuci rusko naoruzanje, pod izgovorom da nam preti opasnost. vratili smo se definitivno u 90-te ali ovaj novi milosevic je jos opasniji

Vojkanero

pre 8 godina

Eh da smo imali S300... magična rečenica u Srba, leči sve patnju, glad, nesereću, depresiju, manjak novca. Ujedno čest gost svih slava, pa čak se često čuje i u dijaspori.

Ferijer

pre 8 godina

Bitno je da Rusija u Srbiji vidi saveznika na Balkanu i prijatelja,a pomoć je svakako dobrodošla,apsolutno sam za modernizaciju Vojske i opreme, naravno u skladi sa ekonomskim mogućnostima Srbije.

Milki

pre 8 godina

Koja glupost,

Da je Srbija '99te imala S300, rat bi samo duze trajao i zemlja bi bila jos vise razrusena.

Jeste da bi mozda oborili desetak (pa neka bude i 100) aviona, ali nije da to fali NATO savezu. Mogli bi da se hvalimo kako smo oborili mnogo aviona i ostali u pepelu, posto se naravno ovde od ponosa zivi.

Da ne kazem da bi u tom slucaju veroavtno NATO koristio vise krstarecih raketa, i raketa dugog dometa koje su manje precizne, ne bi li zastitio svoje pilote. To bi naravno prouzrokovalo mnogo vise civilnih zrtava.

Tako da - NE, nije nam '99-te falilo S300 raketa, vec malo vise pameti.

Judge

pre 8 godina

Da vi niste namirili svoju ekonomsku krizu kreditima MMF dok smo mi bili bombardovani... lako vam je bilo prodati Srbiju po ko zna koji put. Inace trazio vam je Sloba S300 svim mogucim kanalima, nudio baze, nemoj da se pravimo naivni.

Bslkon na Balkanu

pre 8 godina

Da je Srbija 1999 imala S-300 pobedili bi NATO a danas bi mi postavljali uslove Evropi a ne oni nama. Kako da ne...
Teranje veceg inata bi imalo samo pogubniji efekat na samu Srbiju, da smo ga stvarno imali bio bi unisten na ovaj ili onaj nacin. Samo naivci misle da bi NATO izgubio ili odustao.

Benny Hill

pre 8 godina

A zasto niste dali 99te sistem s300?Ono mi smo braca ali to S300 samo za pare.Velika razlika od Rusije i SAD je da SAD svojim najblizim saveznicima daje oruzije bezplatno(staro oruzije ali ipak je top oruzije)...a Rusi samo da zaradjuju neku kintu....i ono nasi saveznici...ako NATO bombarduje SRBIJU uzecemo to kao da NATO bobarduje Rusiju....to su bile Reci Rusije 99...i kako se to zavrsilo?!

zimzeleni

pre 8 godina

Jeste, bilo bi sve bolje da smo imali to naoruzanje: vladao bi Sloba, a na Kosovu bi bio aparthejd... Naravno, Srbija bi bila neka vrsta Severne Koreje u Evropi. Ali kako vidimo, ni sad nije daleko od toga. Bravo za napredne!

Zile

pre 8 godina

NATO je stvoren da bi odrzavao ravnotezu bibpolarnog sveta. Cemu sada sluzi? Neizmerno mi je drago sto imamo mnogo vecu vojnu saradnju sa Rusijom nego sa zapadom evrope.

Max

pre 8 godina

S300 bi bila odlicna kupovina za nas,iz bezbednosnih razloga,svedoci smo da se nase komsije dodatno vojno pojacavaju,pa mi smo i mi mogli da krenemo tim putem.

gandalf

pre 8 godina

sad ne treba žaliti za prosutim mlekom. bilo je tako kao je bilo. treba gledati u budućnost. istorijsko klatno je počelo da se vraća na našu stranu. u moskvi danas sedi trezveni lider, za razliku od pijanog jeljcina onda.

Vucko, radis popravni?

pre 8 godina

nije da nemate sanse sada da nam pomognete do samog balcaka...
svi akteri od tog doba su opet kod nas na vlasti i kada im poneatane lazi eto nam prilike da udarimo, na koga vec nasumicno odaberu, zarad fotelja...

Nole

pre 8 godina

Pa vi ste nas i naložili da se pošibamo sa celim svetom, obećavajući onom prethodnom ludaku S-300, pa ste nas prodali za $2000000000 (dve milijarde dolara) kredita od Amera.

Dan danas štekujete sve naše krvnike u svojim njedrima, od Miloševića do Karića. Hvala vam na vašoj pomoći, ali ne hvala, možemo i sami časno da izginemo pred ostalim neprijateljima.

Miroslav Ivić

pre 8 godina

To je baš lepo. Maketu Beograda na vodi braniće maketa rakete na vodi. Kažu da će kupiti čak dva prava samoljeta. Pa to je sjajno. Istorijski, istorijski.

Vitez

pre 8 godina

Vučić: Neutralnost, neutralnost, neutralnost...
Rogozin: "Srbija saveznik na Balkanu..."

I šta sada od toga vrijedi? Nije ni cudo da se susjedi naoružavaju pored ovakve shizofrene politike koju Srbija vodi.

Neturalne države ne dobivaju "specijalne aranžmane"

toxic

pre 8 godina

Da ste nam 1999. dali S300 kao što smo vas molili, a ne hteli da nas linčujete što smo pokušali da pravimo makete S300 da zalažemo malo ove iznad, možda bi i verovao u vaše ,,iskreno" prijateljstvo.

Judge

pre 8 godina

Da vi niste namirili svoju ekonomsku krizu kreditima MMF dok smo mi bili bombardovani... lako vam je bilo prodati Srbiju po ko zna koji put. Inace trazio vam je Sloba S300 svim mogucim kanalima, nudio baze, nemoj da se pravimo naivni.

zimzeleni

pre 8 godina

Jeste, bilo bi sve bolje da smo imali to naoruzanje: vladao bi Sloba, a na Kosovu bi bio aparthejd... Naravno, Srbija bi bila neka vrsta Severne Koreje u Evropi. Ali kako vidimo, ni sad nije daleko od toga. Bravo za napredne!

Vitez

pre 8 godina

Vučić: Neutralnost, neutralnost, neutralnost...
Rogozin: "Srbija saveznik na Balkanu..."

I šta sada od toga vrijedi? Nije ni cudo da se susjedi naoružavaju pored ovakve shizofrene politike koju Srbija vodi.

Neturalne države ne dobivaju "specijalne aranžmane"

Llewelyn

pre 8 godina

Hahahaha Evo poklonili nam Rusi MAKETU S-300, sad nam niko nista ne moze!!! Amerikanci Hrvatima daju helikoptere, a ovi nama maketu - pa ovo je smesno!

Milki

pre 8 godina

Koja glupost,

Da je Srbija '99te imala S300, rat bi samo duze trajao i zemlja bi bila jos vise razrusena.

Jeste da bi mozda oborili desetak (pa neka bude i 100) aviona, ali nije da to fali NATO savezu. Mogli bi da se hvalimo kako smo oborili mnogo aviona i ostali u pepelu, posto se naravno ovde od ponosa zivi.

Da ne kazem da bi u tom slucaju veroavtno NATO koristio vise krstarecih raketa, i raketa dugog dometa koje su manje precizne, ne bi li zastitio svoje pilote. To bi naravno prouzrokovalo mnogo vise civilnih zrtava.

Tako da - NE, nije nam '99-te falilo S300 raketa, vec malo vise pameti.

ff

pre 8 godina

Preskup? Pa koliko kostaju ti poruseni mostovi i infrastruktura ukupno,jel skuplji od toga.
Da ne govorim o faktoru advracanja i mnogo boljoj pregovarackoj poziciji.

bandiera rossa

pre 8 godina

...Sta ce nama S-300 , Jedan S-300 ne moze zaustaviti eskadrilu bombardera... (Dr. Gospodin, 11. januar 2016 15:25)

E moj gospodine. Za tvoju informaciju, S300 MOZE da zaustavi bilo koju eskadrilu, a stos je u tome sto se ne uzima jedan kompleks, vec cela baterija. E da smo mi imali npr. 3 baterije, prvu noc napada kada su AGRESORI poleteli sa buljukom svojih aviona, bilo bi ih skinuto svih 200 i tu bi bio kraj rata, osim ako budale ne bi ispalile raketu sa nuklearnom glavom u znak odmazde. Doduse i ta raketa bi bila skinuta ali bi postojala mogucnost atomske detonacije. Ukratko, da smo imali te tri baterije, niko ne bi ni pokusao da nas bombarduje.

Zoran

pre 8 godina

Koja ste vi naiva ovde, pa to je haos. Sto mislite da necemo da dobijemo S-300?

Pa poklonice nam Rusi, zbog njih samih. To je 1000% sigurno.

Jedino ako vam sujeta ne da da normalno razmisljate. Ja sam u Americi, pa me opet sujeta ne koci.

Zar vam nije jasno da se Amerika GRDNO presla bombardujuci Srbiju? Sa svih strana. Sa strane Ukrajine, Sirije, Kosova,... To sto je otislo u haos svetsko pravo, koje su sami izmislili, to je jedno stvar, ali sto je Amerika otvorila vrata Kini, Rusiji...svakoj sili da radi sta hoce to je tek minus za Ameriku.

To vam je kao kad povucete pravi potez, pa vam stize u nizu pozitivne stvari. E ovde je Amerika povukla los potez i sada joj u nizu stizu lose stvari.

aco

pre 8 godina

Nece NATO dozvoliti da nabavljamo rusko naoruzanje. Na osnovu vecine komentara, doslo bi se do zakljucka da nas je Rusija bombardovala 99', a ne NATO.

Dejan

pre 8 godina

Rogozin je ovde, istakao 3 ključne stvari (najotvorenije do sad) pa ko hoće da sluša neka sluša, pametnom dosta:

1. "Da će nalog predsednika Rusije Vladimira Putina da detaljno ispita i predloži šta je Srbiji potrebno, ispuniti u najkraćemo roku."
- to znači da je Putin taj koji je inicirao posetu iz želje da se utvrdi šta je to optimalno što treba Srbiji - a on je dakle, spreman da to odradi.

2. "Moramo učiniti dodatni napor da se značajno unaprede vojno-tehnički i ekonomski odnosi", rekao je Rogozin i pružio uveravanja da se 1999. godina, kada Rusija nije bila u stanju da pomogne Srbiji, nikada neće ponoviti.
- još jednom isticanje želje i namere za vojno-tehničkom saradnjom (čitaj: pomoć Srbiji u naoružanju i njenoj industriji oružja) plus jasna poruka, da, ako zatreba, 1999. se neće ponoviti jer će Rusija pomoći vojno Srbiju. Ovo je ujedno najdramatičnija i najjasnija poruka Srbiji da se može osloniti na Rusiju, a ujedno i Zapadu (i u ovom konkretnom momentu još direktnije Hrvatskoj) šta može očekivati ako nešto pokuša. A Rusija je odgovorom na zahtev Sirije da joj pomogne pokazala celom svetu da je 1999. prošlost. Naravno, u slučaju potrebe poziv za pomoć treba da stigne iz Srbije i ovim Rusi stavljaju do znanja unapred kakav bi bio odgovor. Dakle, nedvosmisleno je poručeno.

3. Mislim da je i Srbiji potrebna vojna snaga...
- poruka Srbiji da i Rusi znaju da se nešto sprema na Balkanu i da će Srbiji trebati veća i adekvatnija vojna snaga od one koju sada ima.

Air

pre 8 godina

Глупи коментари, па Русија је 1999. била економски слаба, зар сте очекивали да нас брани? На крају крајева није јој ни дужност. Можда нам у том тренутку није помогла али свакако није ни одмогла, за разлику од "пријатеља" са запада. Народ и даље верује у запад који нас је толико пута угњетавао како оно кажу "за наше добро" Е мој народе...

Zoki

pre 8 godina

@Slavisa,
Mislim da je Hrvatska nabavila S-300 od Ukrajine, a ne od Rusije. Nikada ih nije kompletirala sa radarskim sistemima, jer nije ni bilo potrebe. Služile su za paradu.
U situaciji "biti ili ne biti", sigurno je da taj S-300 sa četrdeset raketa ne bi pomogao, napadač bi na kraju krajeva žrtvovao 40 pilota i preuzeo kontrolu nad vazdušnim prostorom. Mislim da je 1999. NATO angažovao preko 300 aviona, sa 250 bi i dalje imali potpunu kontrolu i mogli bi da bomarduju kao na pokaznoj vežbi. Radi se o nečem drugom. Kosovo nije za NATO bilo "biti ili ne biti" i motivacija za intervenciju bi bila manja ukoliko bi ona bila skuplja. Te rakete bi poslužile pre svega kao sredstvo za odvraćanje, baš kao što su i Tuđmanove S-300 poslužile. Što se tiče kopnene intervencije, treba razlikovati dve stvari. Onoga trenutka kada je Amerika počela intervenciju, ona nije mogla biti zaustavljena, da nije bilo potpisa u Kumanovu išlo bi se i na kopnenu intervenciju. U pitanju je bila stvar prestiža i čak i odlučni protivnici intervencije (Kisindžer) nisu dovodili u pitanje potrebu da se iz intervencije izađe kao pobednik. "Rodilo se - ljuljaj ga." Međutim, raspoloženje pred intervenciju bi bilo drugačije da je američki protivnik imao mogućnosti da napravi ozbiljniju štetu - u situaciji kada američki interesi u regionu nisu bili ugroženi. Ne rizikuju se životi američkih pilota radi humanitarnih razloga i Monike Levinski.

Terminator

pre 8 godina

@Toxic: Nisi dobro informisan oni su nudili Milosevicu S300 ali on je mislio da nece stvarno doci do bombardovanja da su prazne pretnje ali cvrc milojka.

racerx

pre 8 godina

Hajde samo da razbijem nekoliko mitova. Da su nam Rusi 1999. godine poklonili ne S-300, nego S-300PMU2, koji je usao kod njih u operativnu upotrebu 1997. nama to nista ne bi znacilo. Ovo su razlozi zasto: S-300 je PVO sistem dalekog dometa i ponovo je potrebno da njega nesto stiti, dakle, sistemi srednjeg i kratkog dometa. Ni tada, kao ni danas mi nemamo moderan sistem srednjeg i kratkog dometa tipa:Tunguska, PantsirS1, TorM1/2, Buk-M1/2. Mi smo 1999. oskudevali i kvalitetno obucenim kadrom, s tim da je danas on 10x gori, dokaz o pogresnoj upotrebi delova nase PVO 1999. godine je cinjenica da je 250. brigada naoruzana sa prevazidjenom S-125 Neva/Pechora uspela da obori 2 potvrdjena aviona (F-117, F-16), dok svi nasi 2K12 Kub nisu imali ni jedan jedini potvrdjen pogodak, iako su imali sofisticiranije, modernije i samohodno oruzje (KUBOVI su bili nas najmladji i najmoderniji PVO sistem)
Druga vazna stvar za S-300 je OBUKA, da bi se S-300 mogao koristiti 1999. morali smo ga nabaviti najkasnije do pocetka 1995.godine, ako ne i ranije. To nije PC igrica pa se da nauciti za nekoliko dana ili nedelja, vec je potrebno poslati NAJBOLJI KADAR (sa znanjem jezika) u Rusiju na nekoliko meseci, ako ne i nekoliko godina, potom vratiti taj kadar i onda ukomponovati novo oruzje u sastav svoje vosjke, a posto bi se radilo o najsofisticiranijem oruzju u sastavu tadasnje VJ, onda bi trebalo sve graditi oko njega, sto je jos dugotrajnije i komplikovanije.

Miša, Bgd

pre 8 godina

Preskup? Izvozna verzija S-300VM košta oko 110 miliona eura. Zabraniti na 12 meseci koncerte Ane Bekute na trgovina i seoskim slavama, ukunuti budžet za "prezentaciju" Bajatoviću i smanjiti radni dan u RTB Bor sa 25h na 12h i biće ne samo za S-300 nego i za par migova.

Max

pre 8 godina

S300 bi bila odlicna kupovina za nas,iz bezbednosnih razloga,svedoci smo da se nase komsije dodatno vojno pojacavaju,pa mi smo i mi mogli da krenemo tim putem.

TrN

pre 8 godina

Rusi ce pre nas uci u NATO koja ce postati snaga UN za intervencije po svetu.Mladji ce to videti i doziveti i biti sigurniji od nas.Kako neko ko odlucuje ne vidi da bi mi Srbi bili ponovo skupa jedino kroz Evroatlanske integracije,kao i ostali narodi Balkana.Volim ja Ruse ali najvise svoje.

toxic

pre 8 godina

Da ste nam 1999. dali S300 kao što smo vas molili, a ne hteli da nas linčujete što smo pokušali da pravimo makete S300 da zalažemo malo ove iznad, možda bi i verovao u vaše ,,iskreno" prijateljstvo.

Benny Hill

pre 8 godina

A zasto niste dali 99te sistem s300?Ono mi smo braca ali to S300 samo za pare.Velika razlika od Rusije i SAD je da SAD svojim najblizim saveznicima daje oruzije bezplatno(staro oruzije ali ipak je top oruzije)...a Rusi samo da zaradjuju neku kintu....i ono nasi saveznici...ako NATO bombarduje SRBIJU uzecemo to kao da NATO bobarduje Rusiju....to su bile Reci Rusije 99...i kako se to zavrsilo?!

Miroslav Ivić

pre 8 godina

To je baš lepo. Maketu Beograda na vodi braniće maketa rakete na vodi. Kažu da će kupiti čak dva prava samoljeta. Pa to je sjajno. Istorijski, istorijski.

Bslkon na Balkanu

pre 8 godina

Da je Srbija 1999 imala S-300 pobedili bi NATO a danas bi mi postavljali uslove Evropi a ne oni nama. Kako da ne...
Teranje veceg inata bi imalo samo pogubniji efekat na samu Srbiju, da smo ga stvarno imali bio bi unisten na ovaj ili onaj nacin. Samo naivci misle da bi NATO izgubio ili odustao.

Zile

pre 8 godina

NATO je stvoren da bi odrzavao ravnotezu bibpolarnog sveta. Cemu sada sluzi? Neizmerno mi je drago sto imamo mnogo vecu vojnu saradnju sa Rusijom nego sa zapadom evrope.

Džoni

pre 8 godina

Mi da smo '99-te imali S-300 NATO nas ne bi ni napao a to verovatno nije bilo u interesu ni Rusima a ni nama jer smo dočekali rat sa sistematski oslabljenom vojskom, nepouzdanim i zastarelim lovcima ali sa dobro opremljenim i obučenim jedinicama policije što nam u sudaru sa takvom vojnom silom nije bilo od koristi! Da je Slobo ulagao u Vojsku a ne u svoje pretorijance NATO se nikada ne bi usudio da nas napadne. Ne zato što bi mi bili sila koja bi mogla da ih pobedi nego bi bili prilično opasan protivnik koji bi svakodnevno nanosio velike gubitke koji bi dovodili u pitanje opravdanost akcije! Jasno se može zaključiti koga NATO nadada! Srbe u Bosni, nas, Avganistan, Irak, Libiju... sve zemlje koje su osiromašene od ratova i podela sa uništenim i zastarelim arsenalima oružja! Zašto ne napadnu Iran, Rusiju, Kinu, Indiju pa i S. Koreju?

srbistan

pre 8 godina

ovaj Vucic je opasniji i od Milosevica. polako ali sigurno postajemo ruska gubernija i na kraju mi cemo da platimo cenu sukoba zapad-rusija. nemamo sta da jedemo ali i ono malo para sto imamo u budet dajemo da pomognemo braci kupujuci rusko naoruzanje, pod izgovorom da nam preti opasnost. vratili smo se definitivno u 90-te ali ovaj novi milosevic je jos opasniji

Vojkanero

pre 8 godina

Eh da smo imali S300... magična rečenica u Srba, leči sve patnju, glad, nesereću, depresiju, manjak novca. Ujedno čest gost svih slava, pa čak se često čuje i u dijaspori.

Nole

pre 8 godina

Pa vi ste nas i naložili da se pošibamo sa celim svetom, obećavajući onom prethodnom ludaku S-300, pa ste nas prodali za $2000000000 (dve milijarde dolara) kredita od Amera.

Dan danas štekujete sve naše krvnike u svojim njedrima, od Miloševića do Karića. Hvala vam na vašoj pomoći, ali ne hvala, možemo i sami časno da izginemo pred ostalim neprijateljima.

Zorg

pre 8 godina

Evo, bas pijem kafu, gledam kako da platim januarske racune i nesto mislim, eh da kupim neki ofanzivno-defanzivni vojni sistem da ga namazem na hleb, pa da me Bog vidi

penzioner

pre 8 godina

A da ste hteli mogli ste nam priteći u pomoć te 1999. Sećam se vica koji je kružio u to nesrećno doba:
-Poslala nam braća pomoć.
-Je l' rakete?
-Jok, nove sirene za uzbunu.

raspućin

pre 8 godina

1. S-300 jeste jedan od najboljih PVO sistema u svetu, ali je ipak počeo da ga nagriza zub vremena, ne bi Rusi džaba razvijali S-400. S-300 je u naoružanju NATO članica tj, Slovačke, Bugarske, Grčke i kao takav je delimično kompromitovan (provaljen).

2. S-300 je delegacija VJ pokušala da nabavi pred bombardovanje ali ga rusi tada NISU DALI, tako da g. Rogozin nek ne lagucka i priča bajke. Sve i da smo imali S-300 i to nekoliko baterija rezultat bi bio isti, samo bi agresor pretrpeo malo veće gubitke. S-300, pa ni S-400, nije čarobni mač.

3. Jedini garant efikasne i uspešne odbrane neba je jak i integrisan, višeslojan PVO sistem i žilava avijacija. Samo avijacija ili samo PVO ne rade posao jer su zapravo zamišljeni da se nadopunjuju. Takav kompletan sistem, koji bi pokrivao celu teritoriju Srbije a ne samo Beograd bi morao imati bar 6-8 (minimum 4) baterija S-300, jer iako je domet raketa 150-250km, Srbija je brdovita zemlja a još nije izmišljen radar koji gleda iza brda. Kada se na to doda bar jedna kompletna eskadrila lovaca + panciri S1 (ili TOR) dolazimo do sume od oko 3 milijardi dolara. Sve ispod toga je mazanje očiju i bacanje para.

I to samo za PVO, a gde je jurišna avijacija ? A kopnena vojska i njen PVO ? Najbolje je da se mi okrenemo talibanskoj doktrini ratovanja, za to jedino para imamo.

Ekipa insajdera bi trebalo da pročačka SDPR, da se vidi koliko para iz državne kase koštaju ti fotošop projekti.

miki maus i brat silja

pre 8 godina

Polako postajemo ozbiljna vojna sila
(Stasa, 11. januar 2016 14:55)
Da si ti meni ziv i zdrav,odavno smo mi vec ozbiljna vojna sila,
pa nije svako pobedio Nato.

Dr. Gospodin

pre 8 godina

A zasto bi kupovali bilo sta ? Za te pare mogu da se podstaknu ljudi oko dobijanja posla, mogu bolnice da dobiju puno toga,da se uradi infrastruktura , da se obnove sela .... Sta ce nama S-300 , Jedan S-300 ne moze zaustaviti eskadrilu bombardera NATO u slucaju sukoba sa bilo kojom clanicom , i verovatno bi u prvih nekoliko naleta bio neutralisan . I sta onda ?? Za sta se naoruzavamo kada je sve oko nas alijansa. Dakle bar 7 frontova !! Ko bi ikako mogao da ratuje na svim frontovima nemojte se zavaravati ..... Pa cak i da smo jaka sila i drzava uredjena ratovati okruzen neprijateljom je put u propast .... Dakle batalite tu pricu o naoruzavanju i radite na nasem standardu !!!! Gladni smo!!

Mile_sumadinac

pre 8 godina

Ej, daj molim te. Secam se kao klinac, za vreme bombardovanja, kako se spekulisalo da li ce Rusi da nam daju raketni sistem da poskidamo NATO avione - i evo doneli su nam 16 god kasnije - maketicu S300. Koji su to foliranti, ne verujem - jos gori smo mi, koji se primimamo na te fore. Ovaj kao da je dosao da nas zeza malo...

iii

pre 8 godina

Kakav cinizam, da su Rusi 1999. poslali S300 Srbija bi ga imala, ali je umesto toga Rusija radje uzela kredite od Zapada.. a sad donose makete i pametuju...

Dragan

pre 8 godina

1.700 000 penzionera zeljno iscekuje kupovinu S-300.Ako se to napravi Vucic ce vladati do kraja svog zivota!
To je jedini cilj ove u...ne vlade.

Željko

pre 8 godina

Nama vaš S300 nije ni trebao. Zar vi niste gledati Dnevnik2 u vreme kad je ministar informisanja bio Vučić? Pa 15min su samo nabrajali iznad kojih mesta su sve pogođeni NATO avioni, svaki dan po 5-6. Neki pali u okruženju, u more u planine... a ja pomislio ako se ovako nastavi osta NATO bez aviona, kad ono jedan nevidljivi i 1 britanski i to je to.
Zar vi g.Rogozin niste gledali Dnevnik2 posle Kumanova? Pobedili smo NATO, izjavljivali i Sloba i min.informisanja Vučić. Ovaj nato je neki novi NATO, nešto kao Zvezda u košarci. Stari nato smo mi razbucali, ili su nas tada slagali. Ako su nas lagali tada, zašto ne bi i sada?

Lemi

pre 8 godina

Nije ovo ništa.Vidiće te vi kad Amerikanci stignu u posjet Vućiću. 
Poklonit će mu maketu nosača aviona!
(miro split, 11. januar 2016 17:27)

Cuti jezik pregrizo. Dici ce opet kredit od milijardu dolara da prosiri maketu bg na vodi, ne bi li stao taj nosac.

Monarhista

pre 8 godina

Koja konfuzija u nasem drustvu....ne mogu da verujem dokle nas dovedose politicari...svedoci smo da nam vodja prica o miru i neutranosdti dok drugi kupuju oruzje u stupaju u vojne saveze,ovaj nam doneo maketu zastarelog oruzja....nama je i maketa skupa...sve sto je situacija u svetu zamrsenija i opasnija nasi politicari su sve veci mirotvorci,naravno da se bore za mir da im potraje ovo stanje licnog blagostanja...zemlja je potpuno bez strategije...ovi jure prema EU a Bogu se mole da tamo nikad al nikad ne stignemo...vojske nemamo,policiju bolje da nemamo kad je ovakva,sudstvo korumpirano,prosvetari strajkuju,zdravstvo opremljeno kao indijanski vrach,poljoprivrednici gledaju u nebo,mediji zreli toliko da dnevno osvanjavaju po tri naslova da je u toku drzavni udar,narod se podelio i navija svako za svog lopova po sistemu nas ukrao vise...natalitet opada....kako covek da ne zapopeva kad sve ovo vidi???
I da ne mislite da za sve ovo krivim samo ove sto su na vlasti...oni pre njih su im trasirali i ocistili put tako da ovi sad mogu bet problema da nas vozaju...

NScentar

pre 8 godina

Imam i ja taku maketu, kupio mi tata kad sam bio 10 godina, i Titov mali pionir. Hrvatska nema nameru da napadne ikoga u regionu. Oni su clan NATO i moraju da se naoruze po njihov standard. Srbija nije imala pare za akumulatore za njihove istoriski MiG, kamoli za ovo sto Rusi hoce da nam utrape. Cista demogogija (opet) od Vucica.

zoran

pre 8 godina

ahahah ukapirao covek da ima posla sa maketarima pa doneo i on. Sada imamo maketu beograda, voza i s-300.
(mikla, 11. januar 2016 14:58)

A metar pruge za 200 na sat si zaboravio? To su nama Kinezi dali!
I nalepnicu "Mercedes" kupljenu na buvljaku i to si zaboravio?

Igraće se oni i glumatati još neko vreme državnike dok trebaju Amerima, Rusima i ostalim ozbiljnim igračima a onda ima da ih obrišu k'o čistačica stepenište u prizemlju (najprljavija voda i krpa)...

Grunf

pre 8 godina

Eh,moj gdine Rogozin.Verovali ile ne ima nas koji smo preživeli sa tnadžarama i šta smo imali da se branimo.Zašto namtada niste ustupili raketnei sistem S300.Nije skup.On je jeftin.SVaki političar,analitičar,vojnik to zna ma koliko loš bio.Koliko je nevine dece,civila stradalo?Koliko je zgrada porušeno.Sada je to toliko skupo da ne može da zameni ni da su pola Beograda sravnili.I sa tim sitemom bi nas razvalili kao maće muškatlu ali bi malo više lomili zube.Bar bi se vratili sigurno krezubi.Dozvoli ste da ne bi došli u konflikt s NATO paktom da 19 najmoćnijih zemalja od toga jedan vojni gigant koji stalno radije negde po svetu napadne Srbiju za koju bar znamo kolika je,ekonomski ojadjena sa nekoliko milona stanovnika.Što niste se dogovorili?Koga farbate.Isto kao i sada.Prazna priča.Prodajete maglu.Ništa Vi nećete razmotriti,naročito ne zahteve Srbije jer to bi značilo još jedan nepotreban sukob sa USA, i EU i sa celim NATO paktom.Ko još Vama beruje?

TGV u Srbiji samo u maketi

pre 8 godina

Pozivam moje Srbe odavde,iz Pariza,da Vucku poklonimo maketu TGV-a (brzog voza koji
Francuskom saobraca vec 30 godina= od preko 370km/h sa putnicima i preko 570 sa robom.

zimzeleni

pre 8 godina

Jeste, bilo bi sve bolje da smo imali to naoruzanje: vladao bi Sloba, a na Kosovu bi bio aparthejd... Naravno, Srbija bi bila neka vrsta Severne Koreje u Evropi. Ali kako vidimo, ni sad nije daleko od toga. Bravo za napredne!

Vojkan

pre 8 godina

a vi da ste imali hrabrosti 99 godine,ne bi vas Amerikanci dominirali ovako dugo,ali ne vredi,mi nemamo oruzije,vi nemate hrabrosti,pa nam na isto dodje,cutimo i gledamo Zapad kako siri svoje sisteme vrednosti dalje...a to je grozno!p.s volim ja Rusiju,ali vise volim moju Srbiju,tako da su mi ovakve izjave ironicne,jer se odmah posle toga setim,kako smo vas sa nevericom gledali kako odlazite sa Kosova.....

soldzer

pre 8 godina

Da je baba musko, zvala bi se Dusko.... Nego, hrvatska je imala 1992. S300 ali nije dobila radare, jer su rusi htjeeli osigurati naplatu sustava. Kako Hr to nikada nije platila, onda je sustav bez radara bio beskoristan. Sto se tice rusa i s300...da su rusi kojim slucajem to prodali vama, ameri bi napali sa kopna. Smesno je misliti da bi vi njima ista mogli. Kada bi se sa s300 resavali ratovi i to bilo jedino vazno za pobjedu, onda oni taj sustav ne bi nikome prodavali i onda bi oni bili najjaca svetska sila. A ne amerika...
(Slavisa, 11. januar 2016 18:36)

Amerika od Vijetnama nije isla organizovano u kopnenu akciju, na Kosovu su pomagali iz vazduha Albance u pesadijskim borbama, bas kao i Hrvate i Muslimane malo ranije. Zivot americkog vojnika je najskuplji, jer je najteze se opravdavati pred americkom javnoscu onda kada se Amerikanci pocnu vracati kuci u vrecama. Naucili su lekciju iz ranijih ratova i sada za pesadijsko ratovanje koriste tudje vojnike, dok Americka vojska ulazi na podrucje nakon zavrsetka borbi da bi nadgledala situaciju (Bondstil).

Fortuna

pre 8 godina

Da je Srbija 90-ih koristila s300, istina je da tada ne bilo par srušenih zgrada u Beogradu. Možda bi bilo srušeno pola Beograda ili pola Srbije. Sva sreća pa Srbija nije tada imala s300. Što manje oružja manje razaranja.

Zemun grad SPO

pre 8 godina

Taj S300 samo bi nam 1999. napravio medvedju uslugu. NATO bi cuvao svoje pilote i precizne raketa, a na nas bi sipao jeftine i neprecizne projektile. Bilo bi vise civilnih zrtava, a ishod bi bio isti. Ni onda ni sada, Rusija nema nameru ni mogucnost da udje u sukob sa NATO na Balkanu. Kada bi i usla, drzava koju bi branila izvukla bi deblji kraj, jer bi se sve druge drzave u okruzenju mobilisale na strani Atlanskog saveza.

sasa jokic

pre 8 godina

Da vi niste prvi zapalili sa Kosova, NATO nas ne bi bombardovao, ali dobili ste Osetiju u kompenzaciju into je bilondovoljno da nas "prodate".
Ili ste bar mogli da nam prodate S 300, Sloba je toliko para od nas pokrao da je mogao da kupi pola Ruskog arsenala. Ali Amer rekao ne, i to je to.

djole

pre 8 godina

Vidim ja da mnogi ovde kude Ruse i S300, samo ne znam što to Turci više ne lete po Siriji i što je to Izrael pre tri četiri godine zapomagao zbog najave da će sistem biti isporučen Siriji i Iranu. I što to Zapad ne poravna Siriju kao što je Srbiju 1999.? Svi vi znate odgovor: razlog je Rusija koja je za razliku od 1999. spremna u svemu, a ne samo u PVO-u. 1999. Ruska vojska je bila u rasulu i nisu mogli sebi da pomognu. Ali sada... A vi možete da se pravite ludi ili da botujete koliko hoćete, međutim, zna se ko je nama iskren prijatelj i došao je da nam to potvrdi.

Ratnik paorskog srca

pre 8 godina

Da odgovorim nepristojnom i nadobudnom g. Rogozinu.
1. Rusija je u SB UN glasala za sankcije protiv SRJ, prva od sankcija je bila zabrana izvoza oružja u SRJ.
2. Čak i da nije bilo sankcija, Mađarska, Bugarska i Rumunija su članice NATO i ne bi dozvolile prevoz tog sistema preko svoje teritorije. Na koji bi način mogao S300 da stigne u SRJ?
3. Čak i da nije bilo prepreka pod 1 i 2, Jeljcin nikad ne bi isporučio S300 jer bi time naljutio Amere od kojih je zavisio finansijski i politički, a Miloševića nije mogao da smisli, jer je Sloba dao podršku pučistima: Krjučkovu i Jazovu.
4. Rogozin jako dobro sve ovo zna, a posebno dobro zna koliko su nam Rusi pomogli 1999. Igrali su i pevali na mostovima, Primakov je okrenuo avion iznad Atlantika, deputati Državne dume držali su vatrene govore i to je to. Kad je bombardovanje prestalo, Rusi su se stuštili u Prištinu da uzmu nešto što nije smelo da padne Amerima u ruke, a ne da pomažu Srbima. Posle su se povukli.
Zaključak: Hvala vam, braćo, mi ćemo ipak u NATO, pre ili kasnije!

u ratu pobedjuju bogatiji

pre 8 godina

Da smo imali S300 prvo bi nam polupali S300 pa onda ostalo, i to jos jace nego sto su. Od neprijatelja koji ima daleko vise sredstava ne pomaze ni ceo sistem S400 a ne 1-2 komada S300.

pecinsko poluostrvo

pre 8 godina

Sta se radi majko mila, kada je komsija turio struju u ogradu da turimo i mi, kao hrvati se naoruzavaju, pa ajde i mi, primitivizmu nema kraja, sve je gore i gore, ovaj balkan je jedna velika pecina u kome jos uvek zive kremanjonci.

Aleksandar

pre 8 godina

Jeste vi culi za Avaks, krstarece rakete ili dronove? Sta ce vam S-300 pa to je zastarelo pa nema vise gde. Kao prvo nemamo novaca za taj sistem ajde i da imamo onda nemamo novce za rakete jer drzava se nebrani sa 10 raketa !!!
Srbija je dovoljno okruzena tako da taj S-300 nece mnogo da pomogne. Postoji nesto sto se u ratu zove prihvatljivi ocekivani gubitci . Sebija i da ispali 10 raketa , sta onda ?

Sta onda???

GLuposti

pre 8 godina

Pa zar mislite da bi sila kao Zapad odustao od Ruske kolonije-Srbije devedesetih zbog nekih raketa. Ne bi kamen na kamenu ostao da smo imali S300.
Tako da hvala bogu da nismo imali , jer bi NATO srusio celu srbiju nepovratno.
Ne zaglupljujte ovaj narod nego recite istinu, Rusija nas je stalno uvaljivala u neprilike zbog njenih sebicnih intresa sa Zapadom, i trgovine sa njim. Vi uzmite Srbiji kosovo , a mi cemo uzeti malo Gruzije i sl.
Da li treba da vas podsetim gde je Mira Markovic.

Djoka

pre 8 godina

Neko ovde lepo rece "kralj maketa"... Pa taj uopste ne moze bolje ni sazetije da se opise! Nece vala biti da ce se pamtiti po necem drugom od dima i magle!

vazduplohov

pre 8 godina

Fasicnatno mi je da se tek ova vlada setila da moze da saradjuje sa Rusima po ovom pitanju. Sta su radili prethodnici...
(Zarko, 11. januar 2016 14:55)

Kaže se "fascinantno" ali nije to problem! Prethodnici nisu imali namere da ratuju i da se svađaju sa Amerima i komšijama! Alo, čoveče, okruženi smo NATO saveznicima, zašto im prkosimo sa Rusima? Ovde je fascinantno da Rusi zarađuju na nama, glume bratstvo a razmatraju neke "tehničke detalje"? Ovim potezima Vučić nas ponovo gura u nemilost Zapada! Radikalski duh, rusofili i nacionalizam nikada nisu iskorenjeni, samo su se pritajili! Žalićemo za Tadićem, uskoro!

steva

pre 8 godina

nisam ni pogledao pažljivo slike, vidim da pominjete maketu S300 pa vratih na vest da pogleda. pa, preterujete malo u kritici, ovo je jedna ozbiljna i pouzdana maketa, koliko vidim.

duledudule

pre 8 godina

sta da smo imali s300,sto nam niste tada dali pa bi imali...svako gleda svoje bu... i interese,pa cak i rusi,nisu nista bolji od ostalih.a mi smo mizerija

Slavisa

pre 8 godina

Da je baba musko, zvala bi se Dusko....
Nego, hrvatska je imala 1992. S300 ali nije dobila radare, jer su rusi htjeeli osigurati naplatu sustava. Kako Hr to nikada nije platila, onda je sustav bez radara bio beskoristan.
Sto se tice rusa i s300...da su rusi kojim slucajem to prodali vama, ameri bi napali sa kopna. Smesno je misliti da bi vi njima ista mogli. Kada bi se sa s300 resavali ratovi i to bilo jedino vazno za pobjedu, onda oni taj sustav ne bi nikome prodavali i onda bi oni bili najjaca svetska sila. A ne amerika...

spovac

pre 8 godina

Clanstvo Srbije u NATO-u najbolji je potez u korist mira na Balkanu i ekonomskog jacanja nase zemlje. Srbija van tog saveza, bice drzava u grcu i u stalnoj opasnosti od sukoba sa susednim drzavama, koje su clanice najaceg vojnog saveza na svetu. Zaobilazice nas strani investitori zbog nesigurnosti za investicije. Sa daljim ekonomskim slabljenjem, bicemo podlozni politickoj nestabilnosti uz opasnost daljeg teritorijalnog rasparcavanja.

Doktor

pre 8 godina

Ljudi treba biti realan s300 nam ne bi ništa značio protiv čitavog nato saveza, kao prvo stalno smo bili ometati iz Avaksa, a kao drugo krstarece rakete lete na malim visinama a radari zavisno od konfiguracije terena hvataju tek na visinama preko 500 metara i bili bi laka meta za njih. s300 zahteva integrisan sistem zaštite sa drugim PVO sistemima kratkog i srednjeg dometa + podršku lovačke avijacije

Profesor ZR

pre 8 godina

Ako smo po necemu među najboljima na planeti, onda je to duhovitost naseg naroda. Koliko simpaticnih, satiricnih komentara i aluzija na ovu maketu, da se odavno nisam ovako slatko nasmejao. Ima na prvi pogled, istine u komentarima da nas je Rusija "izdala te 99' ", međutim, ne treba zaboraviti da je u to vreme na vlasti u Rusiji bila druga struktura od ove danasnje. Putin je tada tek zapocinjao svoju politicku karijeru i nije bio cak ni priblizno onome sto je danas, a Rusija je tada, skoro kao i mi danas, bila u kandžama bankarskih mocnika sa zapada.

miki

pre 8 godina

Da smo se bogdom otarasili vase politike jos 1991. sve bi danas drugacije bilo i mnogo bolje za celokupan srpski narod na prostoru bivse Jugoslavije...

Petar

pre 8 godina

E moj gospodine. Za tvoju informaciju, S300 MOZE da zaustavi bilo koju eskadrilu, a stos je u tome sto se ne uzima jedan kompleks, vec cela baterija. E da smo mi imali npr. 3 baterije, prvu noc napada kada su AGRESORI poleteli sa buljukom svojih aviona, bilo bi ih skinuto svih 200 i tu bi bio kraj rata...(bandiera rossa, 11. januar 2016 17:15), да смо имали ?300 цепали би нас балистичким ракетама па ко издржи дуже...

mali tomahavk

pre 8 godina

Starudija. A šta je sa S-400? Ovaj čovek se sprda sa zemljom u koju je došao, isto kao i neki ruski ministar '99 (zaboravio ime) koji je došao kod Slobe da mu kaže da od pomoći nema ništa. I da Sloba mora pristati na sve uslove koje je NATO zahtevao. U znak "zahvalnosti" (navodno greška) naša PVO umalo mu srušila avion kod Novog Sada.

vodoinstalater

pre 8 godina

Potpuno isti, ciničan osmeh, koji odlično pamtim dok je stajao iza, tada svog Radikalnog idola, Tomislava Nikolioća, koji je zlokobno i preteći siktao onu čuvenu: "Poručite mu (Z. Đinđiću) da je Broz pred smrt imao problem sa nogom". Par dana posle toga Premijera Điđića su ubili a i dan-danas se ne može sa sigurnošću tvrditi ko je stajao iza ubistva. Izvršioci su svakako dobili odobrenje-naređenje... Ko je naredio i ko je znao, to se za sada ne zna...

Čemu sada taj isti osmeh? Šta će nam sada prirediti? Nemoćni smo. Preuzeo je dizgine vlasti 100% i nemamo izbora nego da čekamo... Šta? Pa tužan kraj. Mnogo tužniji nego kada smi ih prvi put oterali silom sa vlasti!

2+2=5

pre 8 godina

po komentarima ispada sledece: nato je ok iako su nas razbucali i dalje to rade ekonomski i politicki, rusija je losa jer nam nisu poklonili i jer nisu poveli jos 200000000 ljudi u rat '99. percepcija kod nas je na zavidnom nivou, dedukcija na jos zavidnijem a razum izgleda emigrirao u podrucja bez internet konekcije.

gradjanin

pre 8 godina

E, moj Rogozine, da smo 1999 imali te tvoje rakete, jos bi se ratovalo, a Rusija bi, na osnovu naseg ratovanja, tvrdila pazar sa NATOm oko razgranicenja interesnih sfera. Desilo bi se ono sto je Tito elegantno izbegao posle II Svetskog rata, a sto je lucidni Mosa Pijade definisao kao" necemo da budemo nikome moneta za potkusurivanje".

dragan1982

pre 8 godina

jedna drzava venecuela je za mesec ipo dana dogovorila i kupila 4 komada s-300 raketi..znaci 4 vozila sa tim raketima su sebi kupili a nama rusi daju jedan jedini sistem i jos zele da pregovaramo sa njima mesecima..to su ti rusi..."srpska braca"

ivan

pre 8 godina

Ali ima smisla za humor ovaj Rogozin,pa pogledajte sta je da nasem premijeru ,znaci njega zezaju na medjunarodnom nivou Vucic zvani covek m.aketa

lud_zbunjen

pre 8 godina

A šta će na ovom sastanku i na press konferenciji "formalno"-ne_formalno-tehnički-ne_tehnički "smenjeni"-ne_smenjeni ministar-ne_ministar Gašić?

K I M

pre 8 godina

Ne bi nas napali jedino da smo imali atomke i predsednika koji bi ih upotrebio kao Severna Koreja .Niko nam nije kriv što smo se povukli iz zajedničkog projekta sa Indijom ( na osnovu tog projekta Indija je napravila nuklearno oružje) .Da smo imali ta čuda nikad u SFRJ ne bi izbio rat već bi se 99% razišli bez rata ,hiljade mrtvih i milion raseljenih .Da smo imali S 300 samo bi bilo više srušenih NATO aviona i bar duplo više naših civilnih žrtava .Nikad mi neće biti jasno zašto Sloba,a kasnije i DOS nikad nisu objavili kompletan spisak pogođenih i oborenih NATO aviona i zašto nam Sloba nije dozvolio da udarimo po NATO bazama u Bosni,Makedoniji i Albaniji .Mogli smo to izvesti , a NATO bi i danas kukao da smo to izveli .Pozdrav saborcima iz PVO .

nasa paranoja

pre 8 godina

@Vojkan
lako cemo mi dok se zapadne vrednosti sire ali jao si ga nama ako se ruske i ne daj boze srpske pocnu siriti. Zavrsili bi ne u srednjem veku nego u kamenom dobu.

Ojha

pre 8 godina

Jos tako po jedan T-90, Su-35 i Mi-28 pa da kompletiramo kolekciju. Al' ja i dalje imam brojniju kolekciju borbenih aviona i masina od nase Vlade....

Hicks

pre 8 godina

Dejane,o kakvoj ruskoj pomoći ti govoriš,mogu sistemi al za pare,i kredit za železnicu smo dobili ali s tim da kupimo ruske vozove,oni će na tom kreditu da zarade,normalno,tako se i radi...

Vizantinac

pre 8 godina

Bombardovanje Srbije bio je pokušaj da se Rusija uvuče u konflikt širih razmara, u sitaciji kad za to, nije bila spremna.
Iz tog razloga nam nisu ispiručili S300.
Rusija je globalni igrač, i teško je nama , ovako sitnima, da razumemo rizike, sve uloge na stolu i logiku velikih igrača!

Jurica

pre 8 godina

@ Vlada "Hrvati su prvi poceli ovo utrkivanje u naoruzanju"
Iako je možda off topic, ali možda komentar i prođe; postavimo problem ovako: RH kao članica Nato-a od USA ( " prva violina" u Nato-u) dobija a dijelom kupuje nešto što možda želi ili ima obvezu imati, neutralna ( neki bi rekli nazovi neutralna) Srbija to smatra ratnim huškanjem od strane RH, gle divnog li čuda ne od Nato-a; neka Srbija kupi ili dobije što god želi i od bilo koga, ali na prvu navoditi RH da prijeti Srbiji je najblaže rečeno neozbiljno jer gdje piše da u slučaju napada na Srbiju od jedne ili više članica Nato-a, Srbija ne "dobije" prvi udar iz npr. Rumunjske? Teze tipa oni će prvi jer su takvi su žvakača i neozbiljne. Srbija koja se deklarira kako neutralna nema potrebe za izlikama radi svog naoružavanja ali isto tako nema pravo krivicu tražiti u tuđem dvorištu pa još i dijeliti savjete u stilu nemojte kasnije biti neurozni ( vaš doktor iz MUP-a...)

Vucko, radis popravni?

pre 8 godina

nije da nemate sanse sada da nam pomognete do samog balcaka...
svi akteri od tog doba su opet kod nas na vlasti i kada im poneatane lazi eto nam prilike da udarimo, na koga vec nasumicno odaberu, zarad fotelja...

тоша

pre 8 godina

Неко овде помену да Американци дају бесплатно своје оружје савезницима. Па неће бити баш да је тако. Даје беспланто лансере и хардвер, али ракете и софтвер морају да се плате...

lokator

pre 8 godina

Hoce da nam uvali to oruzje za velike pare.Pa sto nam vi,nazovi ruski prijatelji,niste dali to oruzje '99 uciteljima ovih sto su danas na vlasti?

David Pantovic

pre 8 godina

Pa sto nam niste pomogli Ako ste toliki prijatelji?? A za tvoju informaciju imali smo dva sistema koji ste nam vi dali, cudo nisu radili.

Dobro pamtim sve

pre 8 godina

Nudili su 1999. S-300 za pare. Naši nisu hteli da plate u kešu, nego prebijanjem dugova. To Rusima sa Jeljcinom na čelu nije odgovaralo.

her zika

pre 8 godina

Lepo je sve Lazanjski objasnio u Politici.Otisli na pregovore i trazili im nesto sto nikome ne prodaju i nesto sto vise ne proizvode,kao namerno da se sami miniramo.

prizrenac

pre 8 godina

1999 Srbija je imala s-300 na Pristinskom aerodromu,al NATO raketama iz mora i unistio,neuputivsi nijednog aviona.ova nova verzija s-4oo glavna elektronika im je Made in USA i nesto od Djenerals motors,ista se proizvodi preko 30 god a nigde nije upotrebljena.

PERA

pre 8 godina

Rusi naravno imaju S300 i šta su uradili kada su im oborili avion, ništa naljutili se i zabranili uvoz bureka iz Turske. E sada mi polažemo nadu da će nas takva Rusija braniti kao mlađeg brata.

Ranger

pre 8 godina

Ako Srbija vodi politiku neutralnosti onda treba to iskoristiti. Ako Rusi ne zele pomoci u opremanju naoruzanjem onda im treba poruciti da NATO jedva ceka da primi Srbiju,moderna politika se zasniva na pragmatizmu a ne na kvazi bratskim odnosima i osecanjima.Ne zastupam ni Zapad ni Rusiju,ali treba staviti na vagu i odrediti koliko nam ko od njih pomaze u razvoju,a narocito investicijama gde Zapad zasad daleko vise investira u Srbiju u odnosu na Rusiju koju uvek nesto molimo a vecina toga zavrsi na neispunjenim obecanjima.

Kriss

pre 8 godina

Da je sreća da 1999.god. nije bila takva kakva jeste, mnogo bi nam bolje bilo. Treba da razmišljamo da se takvi sukobi više nikada ne ponove, dosta nam je mržnje, ratova, gubitaka...

surovost

pre 8 godina

(Slavisa, 11. januar 2016 18:36)
To su gluposti, Hrvatska je imala samo cevke od s 300, Ukrainci ih izvarali, uzeli pare.Nema nikakve veze sa Rusima. Imala je prakticno ono sto ima i Vucic, maketu

SS-18 Satan

pre 8 godina

meni je jedna stvar veoma zanimljiva.
srbija je bila pod žestokim sankcijama, privreda uništebna bombardovanjam, niko je nije pomogao posle toga, nema more a ipak nekako preživljava samo proizvodnjom tj izvozom. sa sve nesposonbnim naprednjacima, godišnje je to oko 10 milrd evra.

AlienShooter

pre 8 godina

te podvukao da je Srbija 1999. godine imala sistem odbrane S300, da ne bi bilo razrušenih zgrada po Beogradu i Srbiji.

Pa imala bi da nije ruski predcednik primio mito od one babe madlen olbrajt da nam ne posalje naouruzanje toliko ostalo znate

mrav

pre 8 godina

Od Rusa uvek isto. Sve lepo sve bratski ali sve i da se plati. Pa moze valjda takva Rusija da nesto i pokloni svojoj braci u maloj Srbiji.
(Slavko, 11. januar 2016 14:40)

Pa ni najrodjeniji rod danas ti nece nista pokloniti vec ce uracunati i sebi delic... Tako da Rusija nije humanitarna organizacija. Hoce da pomogne ali mora i da se plati. Nista danas nije dzabe!

dule

pre 8 godina

@Eeee....
Rusija nije 1999 godine bila toliko ekonomski i vojno jaka kao sada, jednostavno nisu mogli da nam pomognu. Sada je situacija drasticno drugacija!
(Ivan, 11. januar 2016 22:41)

Naravno da je drugačija. Tad nam je to možda i moglo pomoći, sad nam to ne treba (S300). Meni treba pomoć kad MENI treba pomoć.

gandalf

pre 8 godina

sad ne treba žaliti za prosutim mlekom. bilo je tako kao je bilo. treba gledati u budućnost. istorijsko klatno je počelo da se vraća na našu stranu. u moskvi danas sedi trezveni lider, za razliku od pijanog jeljcina onda.

ja

pre 8 godina

@Slavisa
Jaka ti logika. Oni prodaju drugima po jednu bateriju, a sami ih imaju skoro 1 000, integrisano sa ostalim raketnim sistemima. A kopneno bi Ameri napali ali bi morali da se pomire sa ogromnim gubicima. Jaka sila kad protiv SRJ nije smela da napadne kopneno

Ferijer

pre 8 godina

Bitno je da Rusija u Srbiji vidi saveznika na Balkanu i prijatelja,a pomoć je svakako dobrodošla,apsolutno sam za modernizaciju Vojske i opreme, naravno u skladi sa ekonomskim mogućnostima Srbije.

specnaz

pre 8 godina

(Slavisa, 11. januar 2016 18:36)

Dragi Slaviša,S300 pmu3,dejstvuje i kao ofanzivno artiljerijsko orudje,tako da to tvoje sa kopnenom ofanzivom ne pije vodu.

krle - dron

pre 8 godina

Ameri daju na poklon hrvatima otpisane balisticke rakete da malo naprave zabunu u okruzenju,rusi opet donese maketu takodje otpisanog S300 i misle da je to dovoljno da anulira americki poklon,doduse rusi razmatraju da osposobe servis u srbiji za remont helikoptera i S300- pa ce tako S300- zbog remonta biti stalno stacioniran u srbiji a srbiju nece nista kostati jer remont placaju rusi.Kako god mi i komsije smo postali baza za remont rashodovanih gvozdjurija velikih sila.

Ivan

pre 8 godina

@Eeee....
Rusija nije 1999 godine bila toliko ekonomski i vojno jaka kao sada, jednostavno nisu mogli da nam pomognu. Sada je situacija drasticno drugacija!

istoricar

pre 8 godina

@Ratnik paorskog srca
"2. Čak i da nije bilo sankcija, Mađarska, Bugarska i Rumunija su članice NATO i ne bi dozvolile prevoz tog sistema preko svoje teritorije. Na koji bi način mogao S300 da stigne u SRJ? "

NETACNO! Rumunija i Bugarska su pristupile NATO tek posle bombardovanja SRJ!

Srbijo probudi se, dok te traze=ponudi se

pre 8 godina

Braco rusi,pa vi ne mozete u Ukrajini,u Donbasu da odbranite SVOJE RUSE,te bi nas odbranili.Vi ne mozete ni Ruse u samoj rusiji od vas samih da odbranite,o cemu mi to pricamo???

сара

pre 8 godina

Имамо ми и пречих ствари да решимо од наоружањљ, али и оно мора доћи на ред јер баш ношта немемо....

Judge

pre 8 godina

Da vi niste namirili svoju ekonomsku krizu kreditima MMF dok smo mi bili bombardovani... lako vam je bilo prodati Srbiju po ko zna koji put. Inace trazio vam je Sloba S300 svim mogucim kanalima, nudio baze, nemoj da se pravimo naivni.

surovost

pre 8 godina

(Slavisa, 11. januar 2016 18:36)
To su gluposti, Hrvatska je imala samo cevke od s 300, Ukrainci ih izvarali, uzeli pare.Nema nikakve veze sa Rusima. Imala je prakticno ono sto ima i Vucic, maketu

Vitez

pre 8 godina

Vučić: Neutralnost, neutralnost, neutralnost...
Rogozin: "Srbija saveznik na Balkanu..."

I šta sada od toga vrijedi? Nije ni cudo da se susjedi naoružavaju pored ovakve shizofrene politike koju Srbija vodi.

Neturalne države ne dobivaju "specijalne aranžmane"

zimzeleni

pre 8 godina

Jeste, bilo bi sve bolje da smo imali to naoruzanje: vladao bi Sloba, a na Kosovu bi bio aparthejd... Naravno, Srbija bi bila neka vrsta Severne Koreje u Evropi. Ali kako vidimo, ni sad nije daleko od toga. Bravo za napredne!

her zika

pre 8 godina

Lepo je sve Lazanjski objasnio u Politici.Otisli na pregovore i trazili im nesto sto nikome ne prodaju i nesto sto vise ne proizvode,kao namerno da se sami miniramo.

istoricar

pre 8 godina

@Ratnik paorskog srca
"2. Čak i da nije bilo sankcija, Mađarska, Bugarska i Rumunija su članice NATO i ne bi dozvolile prevoz tog sistema preko svoje teritorije. Na koji bi način mogao S300 da stigne u SRJ? "

NETACNO! Rumunija i Bugarska su pristupile NATO tek posle bombardovanja SRJ!

prizrenac

pre 8 godina

1999 Srbija je imala s-300 na Pristinskom aerodromu,al NATO raketama iz mora i unistio,neuputivsi nijednog aviona.ova nova verzija s-4oo glavna elektronika im je Made in USA i nesto od Djenerals motors,ista se proizvodi preko 30 god a nigde nije upotrebljena.

spovac

pre 8 godina

Clanstvo Srbije u NATO-u najbolji je potez u korist mira na Balkanu i ekonomskog jacanja nase zemlje. Srbija van tog saveza, bice drzava u grcu i u stalnoj opasnosti od sukoba sa susednim drzavama, koje su clanice najaceg vojnog saveza na svetu. Zaobilazice nas strani investitori zbog nesigurnosti za investicije. Sa daljim ekonomskim slabljenjem, bicemo podlozni politickoj nestabilnosti uz opasnost daljeg teritorijalnog rasparcavanja.

Vucko, radis popravni?

pre 8 godina

nije da nemate sanse sada da nam pomognete do samog balcaka...
svi akteri od tog doba su opet kod nas na vlasti i kada im poneatane lazi eto nam prilike da udarimo, na koga vec nasumicno odaberu, zarad fotelja...

Ratnik paorskog srca

pre 8 godina

Da odgovorim nepristojnom i nadobudnom g. Rogozinu.
1. Rusija je u SB UN glasala za sankcije protiv SRJ, prva od sankcija je bila zabrana izvoza oružja u SRJ.
2. Čak i da nije bilo sankcija, Mađarska, Bugarska i Rumunija su članice NATO i ne bi dozvolile prevoz tog sistema preko svoje teritorije. Na koji bi način mogao S300 da stigne u SRJ?
3. Čak i da nije bilo prepreka pod 1 i 2, Jeljcin nikad ne bi isporučio S300 jer bi time naljutio Amere od kojih je zavisio finansijski i politički, a Miloševića nije mogao da smisli, jer je Sloba dao podršku pučistima: Krjučkovu i Jazovu.
4. Rogozin jako dobro sve ovo zna, a posebno dobro zna koliko su nam Rusi pomogli 1999. Igrali su i pevali na mostovima, Primakov je okrenuo avion iznad Atlantika, deputati Državne dume držali su vatrene govore i to je to. Kad je bombardovanje prestalo, Rusi su se stuštili u Prištinu da uzmu nešto što nije smelo da padne Amerima u ruke, a ne da pomažu Srbima. Posle su se povukli.
Zaključak: Hvala vam, braćo, mi ćemo ipak u NATO, pre ili kasnije!

2+2=5

pre 8 godina

po komentarima ispada sledece: nato je ok iako su nas razbucali i dalje to rade ekonomski i politicki, rusija je losa jer nam nisu poklonili i jer nisu poveli jos 200000000 ljudi u rat '99. percepcija kod nas je na zavidnom nivou, dedukcija na jos zavidnijem a razum izgleda emigrirao u podrucja bez internet konekcije.

penzioner

pre 8 godina

A da ste hteli mogli ste nam priteći u pomoć te 1999. Sećam se vica koji je kružio u to nesrećno doba:
-Poslala nam braća pomoć.
-Je l' rakete?
-Jok, nove sirene za uzbunu.

toxic

pre 8 godina

Da ste nam 1999. dali S300 kao što smo vas molili, a ne hteli da nas linčujete što smo pokušali da pravimo makete S300 da zalažemo malo ove iznad, možda bi i verovao u vaše ,,iskreno" prijateljstvo.

Vojkan

pre 8 godina

a vi da ste imali hrabrosti 99 godine,ne bi vas Amerikanci dominirali ovako dugo,ali ne vredi,mi nemamo oruzije,vi nemate hrabrosti,pa nam na isto dodje,cutimo i gledamo Zapad kako siri svoje sisteme vrednosti dalje...a to je grozno!p.s volim ja Rusiju,ali vise volim moju Srbiju,tako da su mi ovakve izjave ironicne,jer se odmah posle toga setim,kako smo vas sa nevericom gledali kako odlazite sa Kosova.....

Dobro pamtim sve

pre 8 godina

Nudili su 1999. S-300 za pare. Naši nisu hteli da plate u kešu, nego prebijanjem dugova. To Rusima sa Jeljcinom na čelu nije odgovaralo.

Zemun grad SPO

pre 8 godina

Taj S300 samo bi nam 1999. napravio medvedju uslugu. NATO bi cuvao svoje pilote i precizne raketa, a na nas bi sipao jeftine i neprecizne projektile. Bilo bi vise civilnih zrtava, a ishod bi bio isti. Ni onda ni sada, Rusija nema nameru ni mogucnost da udje u sukob sa NATO na Balkanu. Kada bi i usla, drzava koju bi branila izvukla bi deblji kraj, jer bi se sve druge drzave u okruzenju mobilisale na strani Atlanskog saveza.

vazduplohov

pre 8 godina

Fasicnatno mi je da se tek ova vlada setila da moze da saradjuje sa Rusima po ovom pitanju. Sta su radili prethodnici...
(Zarko, 11. januar 2016 14:55)

Kaže se "fascinantno" ali nije to problem! Prethodnici nisu imali namere da ratuju i da se svađaju sa Amerima i komšijama! Alo, čoveče, okruženi smo NATO saveznicima, zašto im prkosimo sa Rusima? Ovde je fascinantno da Rusi zarađuju na nama, glume bratstvo a razmatraju neke "tehničke detalje"? Ovim potezima Vučić nas ponovo gura u nemilost Zapada! Radikalski duh, rusofili i nacionalizam nikada nisu iskorenjeni, samo su se pritajili! Žalićemo za Tadićem, uskoro!

Ojha

pre 8 godina

Jos tako po jedan T-90, Su-35 i Mi-28 pa da kompletiramo kolekciju. Al' ja i dalje imam brojniju kolekciju borbenih aviona i masina od nase Vlade....

Fortuna

pre 8 godina

Da je Srbija 90-ih koristila s300, istina je da tada ne bilo par srušenih zgrada u Beogradu. Možda bi bilo srušeno pola Beograda ili pola Srbije. Sva sreća pa Srbija nije tada imala s300. Što manje oružja manje razaranja.

Ranger

pre 8 godina

Ako Srbija vodi politiku neutralnosti onda treba to iskoristiti. Ako Rusi ne zele pomoci u opremanju naoruzanjem onda im treba poruciti da NATO jedva ceka da primi Srbiju,moderna politika se zasniva na pragmatizmu a ne na kvazi bratskim odnosima i osecanjima.Ne zastupam ni Zapad ni Rusiju,ali treba staviti na vagu i odrediti koliko nam ko od njih pomaze u razvoju,a narocito investicijama gde Zapad zasad daleko vise investira u Srbiju u odnosu na Rusiju koju uvek nesto molimo a vecina toga zavrsi na neispunjenim obecanjima.

GLuposti

pre 8 godina

Pa zar mislite da bi sila kao Zapad odustao od Ruske kolonije-Srbije devedesetih zbog nekih raketa. Ne bi kamen na kamenu ostao da smo imali S300.
Tako da hvala bogu da nismo imali , jer bi NATO srusio celu srbiju nepovratno.
Ne zaglupljujte ovaj narod nego recite istinu, Rusija nas je stalno uvaljivala u neprilike zbog njenih sebicnih intresa sa Zapadom, i trgovine sa njim. Vi uzmite Srbiji kosovo , a mi cemo uzeti malo Gruzije i sl.
Da li treba da vas podsetim gde je Mira Markovic.

djole

pre 8 godina

Vidim ja da mnogi ovde kude Ruse i S300, samo ne znam što to Turci više ne lete po Siriji i što je to Izrael pre tri četiri godine zapomagao zbog najave da će sistem biti isporučen Siriji i Iranu. I što to Zapad ne poravna Siriju kao što je Srbiju 1999.? Svi vi znate odgovor: razlog je Rusija koja je za razliku od 1999. spremna u svemu, a ne samo u PVO-u. 1999. Ruska vojska je bila u rasulu i nisu mogli sebi da pomognu. Ali sada... A vi možete da se pravite ludi ili da botujete koliko hoćete, međutim, zna se ko je nama iskren prijatelj i došao je da nam to potvrdi.

Petar

pre 8 godina

E moj gospodine. Za tvoju informaciju, S300 MOZE da zaustavi bilo koju eskadrilu, a stos je u tome sto se ne uzima jedan kompleks, vec cela baterija. E da smo mi imali npr. 3 baterije, prvu noc napada kada su AGRESORI poleteli sa buljukom svojih aviona, bilo bi ih skinuto svih 200 i tu bi bio kraj rata...(bandiera rossa, 11. januar 2016 17:15), да смо имали ?300 цепали би нас балистичким ракетама па ко издржи дуже...

Grunf

pre 8 godina

Eh,moj gdine Rogozin.Verovali ile ne ima nas koji smo preživeli sa tnadžarama i šta smo imali da se branimo.Zašto namtada niste ustupili raketnei sistem S300.Nije skup.On je jeftin.SVaki političar,analitičar,vojnik to zna ma koliko loš bio.Koliko je nevine dece,civila stradalo?Koliko je zgrada porušeno.Sada je to toliko skupo da ne može da zameni ni da su pola Beograda sravnili.I sa tim sitemom bi nas razvalili kao maće muškatlu ali bi malo više lomili zube.Bar bi se vratili sigurno krezubi.Dozvoli ste da ne bi došli u konflikt s NATO paktom da 19 najmoćnijih zemalja od toga jedan vojni gigant koji stalno radije negde po svetu napadne Srbiju za koju bar znamo kolika je,ekonomski ojadjena sa nekoliko milona stanovnika.Što niste se dogovorili?Koga farbate.Isto kao i sada.Prazna priča.Prodajete maglu.Ništa Vi nećete razmotriti,naročito ne zahteve Srbije jer to bi značilo još jedan nepotreban sukob sa USA, i EU i sa celim NATO paktom.Ko još Vama beruje?

Lemi

pre 8 godina

Nije ovo ništa.Vidiće te vi kad Amerikanci stignu u posjet Vućiću. 
Poklonit će mu maketu nosača aviona!
(miro split, 11. januar 2016 17:27)

Cuti jezik pregrizo. Dici ce opet kredit od milijardu dolara da prosiri maketu bg na vodi, ne bi li stao taj nosac.

sasa jokic

pre 8 godina

Da vi niste prvi zapalili sa Kosova, NATO nas ne bi bombardovao, ali dobili ste Osetiju u kompenzaciju into je bilondovoljno da nas "prodate".
Ili ste bar mogli da nam prodate S 300, Sloba je toliko para od nas pokrao da je mogao da kupi pola Ruskog arsenala. Ali Amer rekao ne, i to je to.

Željko

pre 8 godina

Nama vaš S300 nije ni trebao. Zar vi niste gledati Dnevnik2 u vreme kad je ministar informisanja bio Vučić? Pa 15min su samo nabrajali iznad kojih mesta su sve pogođeni NATO avioni, svaki dan po 5-6. Neki pali u okruženju, u more u planine... a ja pomislio ako se ovako nastavi osta NATO bez aviona, kad ono jedan nevidljivi i 1 britanski i to je to.
Zar vi g.Rogozin niste gledali Dnevnik2 posle Kumanova? Pobedili smo NATO, izjavljivali i Sloba i min.informisanja Vučić. Ovaj nato je neki novi NATO, nešto kao Zvezda u košarci. Stari nato smo mi razbucali, ili su nas tada slagali. Ako su nas lagali tada, zašto ne bi i sada?

Djoka

pre 8 godina

Neko ovde lepo rece "kralj maketa"... Pa taj uopste ne moze bolje ni sazetije da se opise! Nece vala biti da ce se pamtiti po necem drugom od dima i magle!

Doktor

pre 8 godina

Ljudi treba biti realan s300 nam ne bi ništa značio protiv čitavog nato saveza, kao prvo stalno smo bili ometati iz Avaksa, a kao drugo krstarece rakete lete na malim visinama a radari zavisno od konfiguracije terena hvataju tek na visinama preko 500 metara i bili bi laka meta za njih. s300 zahteva integrisan sistem zaštite sa drugim PVO sistemima kratkog i srednjeg dometa + podršku lovačke avijacije

NScentar

pre 8 godina

Imam i ja taku maketu, kupio mi tata kad sam bio 10 godina, i Titov mali pionir. Hrvatska nema nameru da napadne ikoga u regionu. Oni su clan NATO i moraju da se naoruze po njihov standard. Srbija nije imala pare za akumulatore za njihove istoriski MiG, kamoli za ovo sto Rusi hoce da nam utrape. Cista demogogija (opet) od Vucica.

Slavisa

pre 8 godina

Da je baba musko, zvala bi se Dusko....
Nego, hrvatska je imala 1992. S300 ali nije dobila radare, jer su rusi htjeeli osigurati naplatu sustava. Kako Hr to nikada nije platila, onda je sustav bez radara bio beskoristan.
Sto se tice rusa i s300...da su rusi kojim slucajem to prodali vama, ameri bi napali sa kopna. Smesno je misliti da bi vi njima ista mogli. Kada bi se sa s300 resavali ratovi i to bilo jedino vazno za pobjedu, onda oni taj sustav ne bi nikome prodavali i onda bi oni bili najjaca svetska sila. A ne amerika...

Dr. Gospodin

pre 8 godina

A zasto bi kupovali bilo sta ? Za te pare mogu da se podstaknu ljudi oko dobijanja posla, mogu bolnice da dobiju puno toga,da se uradi infrastruktura , da se obnove sela .... Sta ce nama S-300 , Jedan S-300 ne moze zaustaviti eskadrilu bombardera NATO u slucaju sukoba sa bilo kojom clanicom , i verovatno bi u prvih nekoliko naleta bio neutralisan . I sta onda ?? Za sta se naoruzavamo kada je sve oko nas alijansa. Dakle bar 7 frontova !! Ko bi ikako mogao da ratuje na svim frontovima nemojte se zavaravati ..... Pa cak i da smo jaka sila i drzava uredjena ratovati okruzen neprijateljom je put u propast .... Dakle batalite tu pricu o naoruzavanju i radite na nasem standardu !!!! Gladni smo!!

Mile_sumadinac

pre 8 godina

Ej, daj molim te. Secam se kao klinac, za vreme bombardovanja, kako se spekulisalo da li ce Rusi da nam daju raketni sistem da poskidamo NATO avione - i evo doneli su nam 16 god kasnije - maketicu S300. Koji su to foliranti, ne verujem - jos gori smo mi, koji se primimamo na te fore. Ovaj kao da je dosao da nas zeza malo...

Dragan

pre 8 godina

1.700 000 penzionera zeljno iscekuje kupovinu S-300.Ako se to napravi Vucic ce vladati do kraja svog zivota!
To je jedini cilj ove u...ne vlade.

Monarhista

pre 8 godina

Koja konfuzija u nasem drustvu....ne mogu da verujem dokle nas dovedose politicari...svedoci smo da nam vodja prica o miru i neutranosdti dok drugi kupuju oruzje u stupaju u vojne saveze,ovaj nam doneo maketu zastarelog oruzja....nama je i maketa skupa...sve sto je situacija u svetu zamrsenija i opasnija nasi politicari su sve veci mirotvorci,naravno da se bore za mir da im potraje ovo stanje licnog blagostanja...zemlja je potpuno bez strategije...ovi jure prema EU a Bogu se mole da tamo nikad al nikad ne stignemo...vojske nemamo,policiju bolje da nemamo kad je ovakva,sudstvo korumpirano,prosvetari strajkuju,zdravstvo opremljeno kao indijanski vrach,poljoprivrednici gledaju u nebo,mediji zreli toliko da dnevno osvanjavaju po tri naslova da je u toku drzavni udar,narod se podelio i navija svako za svog lopova po sistemu nas ukrao vise...natalitet opada....kako covek da ne zapopeva kad sve ovo vidi???
I da ne mislite da za sve ovo krivim samo ove sto su na vlasti...oni pre njih su im trasirali i ocistili put tako da ovi sad mogu bet problema da nas vozaju...

nasa paranoja

pre 8 godina

@Vojkan
lako cemo mi dok se zapadne vrednosti sire ali jao si ga nama ako se ruske i ne daj boze srpske pocnu siriti. Zavrsili bi ne u srednjem veku nego u kamenom dobu.

miki

pre 8 godina

Da smo se bogdom otarasili vase politike jos 1991. sve bi danas drugacije bilo i mnogo bolje za celokupan srpski narod na prostoru bivse Jugoslavije...

iii

pre 8 godina

Kakav cinizam, da su Rusi 1999. poslali S300 Srbija bi ga imala, ali je umesto toga Rusija radje uzela kredite od Zapada.. a sad donose makete i pametuju...

Aleksandar

pre 8 godina

Jeste vi culi za Avaks, krstarece rakete ili dronove? Sta ce vam S-300 pa to je zastarelo pa nema vise gde. Kao prvo nemamo novaca za taj sistem ajde i da imamo onda nemamo novce za rakete jer drzava se nebrani sa 10 raketa !!!
Srbija je dovoljno okruzena tako da taj S-300 nece mnogo da pomogne. Postoji nesto sto se u ratu zove prihvatljivi ocekivani gubitci . Sebija i da ispali 10 raketa , sta onda ?

Sta onda???

lokator

pre 8 godina

Hoce da nam uvali to oruzje za velike pare.Pa sto nam vi,nazovi ruski prijatelji,niste dali to oruzje '99 uciteljima ovih sto su danas na vlasti?

dragan1982

pre 8 godina

jedna drzava venecuela je za mesec ipo dana dogovorila i kupila 4 komada s-300 raketi..znaci 4 vozila sa tim raketima su sebi kupili a nama rusi daju jedan jedini sistem i jos zele da pregovaramo sa njima mesecima..to su ti rusi..."srpska braca"

gradjanin

pre 8 godina

E, moj Rogozine, da smo 1999 imali te tvoje rakete, jos bi se ratovalo, a Rusija bi, na osnovu naseg ratovanja, tvrdila pazar sa NATOm oko razgranicenja interesnih sfera. Desilo bi se ono sto je Tito elegantno izbegao posle II Svetskog rata, a sto je lucidni Mosa Pijade definisao kao" necemo da budemo nikome moneta za potkusurivanje".

miki maus i brat silja

pre 8 godina

Polako postajemo ozbiljna vojna sila
(Stasa, 11. januar 2016 14:55)
Da si ti meni ziv i zdrav,odavno smo mi vec ozbiljna vojna sila,
pa nije svako pobedio Nato.

duledudule

pre 8 godina

sta da smo imali s300,sto nam niste tada dali pa bi imali...svako gleda svoje bu... i interese,pa cak i rusi,nisu nista bolji od ostalih.a mi smo mizerija

David Pantovic

pre 8 godina

Pa sto nam niste pomogli Ako ste toliki prijatelji?? A za tvoju informaciju imali smo dva sistema koji ste nam vi dali, cudo nisu radili.

Zorg

pre 8 godina

Evo, bas pijem kafu, gledam kako da platim januarske racune i nesto mislim, eh da kupim neki ofanzivno-defanzivni vojni sistem da ga namazem na hleb, pa da me Bog vidi

pecinsko poluostrvo

pre 8 godina

Sta se radi majko mila, kada je komsija turio struju u ogradu da turimo i mi, kao hrvati se naoruzavaju, pa ajde i mi, primitivizmu nema kraja, sve je gore i gore, ovaj balkan je jedna velika pecina u kome jos uvek zive kremanjonci.

mali tomahavk

pre 8 godina

Starudija. A šta je sa S-400? Ovaj čovek se sprda sa zemljom u koju je došao, isto kao i neki ruski ministar '99 (zaboravio ime) koji je došao kod Slobe da mu kaže da od pomoći nema ništa. I da Sloba mora pristati na sve uslove koje je NATO zahtevao. U znak "zahvalnosti" (navodno greška) naša PVO umalo mu srušila avion kod Novog Sada.

ivan

pre 8 godina

Ali ima smisla za humor ovaj Rogozin,pa pogledajte sta je da nasem premijeru ,znaci njega zezaju na medjunarodnom nivou Vucic zvani covek m.aketa

steva

pre 8 godina

nisam ni pogledao pažljivo slike, vidim da pominjete maketu S300 pa vratih na vest da pogleda. pa, preterujete malo u kritici, ovo je jedna ozbiljna i pouzdana maketa, koliko vidim.

AlienShooter

pre 8 godina

te podvukao da je Srbija 1999. godine imala sistem odbrane S300, da ne bi bilo razrušenih zgrada po Beogradu i Srbiji.

Pa imala bi da nije ruski predcednik primio mito od one babe madlen olbrajt da nam ne posalje naouruzanje toliko ostalo znate

Hicks

pre 8 godina

Dejane,o kakvoj ruskoj pomoći ti govoriš,mogu sistemi al za pare,i kredit za železnicu smo dobili ali s tim da kupimo ruske vozove,oni će na tom kreditu da zarade,normalno,tako se i radi...

raspućin

pre 8 godina

1. S-300 jeste jedan od najboljih PVO sistema u svetu, ali je ipak počeo da ga nagriza zub vremena, ne bi Rusi džaba razvijali S-400. S-300 je u naoružanju NATO članica tj, Slovačke, Bugarske, Grčke i kao takav je delimično kompromitovan (provaljen).

2. S-300 je delegacija VJ pokušala da nabavi pred bombardovanje ali ga rusi tada NISU DALI, tako da g. Rogozin nek ne lagucka i priča bajke. Sve i da smo imali S-300 i to nekoliko baterija rezultat bi bio isti, samo bi agresor pretrpeo malo veće gubitke. S-300, pa ni S-400, nije čarobni mač.

3. Jedini garant efikasne i uspešne odbrane neba je jak i integrisan, višeslojan PVO sistem i žilava avijacija. Samo avijacija ili samo PVO ne rade posao jer su zapravo zamišljeni da se nadopunjuju. Takav kompletan sistem, koji bi pokrivao celu teritoriju Srbije a ne samo Beograd bi morao imati bar 6-8 (minimum 4) baterija S-300, jer iako je domet raketa 150-250km, Srbija je brdovita zemlja a još nije izmišljen radar koji gleda iza brda. Kada se na to doda bar jedna kompletna eskadrila lovaca + panciri S1 (ili TOR) dolazimo do sume od oko 3 milijardi dolara. Sve ispod toga je mazanje očiju i bacanje para.

I to samo za PVO, a gde je jurišna avijacija ? A kopnena vojska i njen PVO ? Najbolje je da se mi okrenemo talibanskoj doktrini ratovanja, za to jedino para imamo.

Ekipa insajdera bi trebalo da pročačka SDPR, da se vidi koliko para iz državne kase koštaju ti fotošop projekti.

zoran

pre 8 godina

ahahah ukapirao covek da ima posla sa maketarima pa doneo i on. Sada imamo maketu beograda, voza i s-300.
(mikla, 11. januar 2016 14:58)

A metar pruge za 200 na sat si zaboravio? To su nama Kinezi dali!
I nalepnicu "Mercedes" kupljenu na buvljaku i to si zaboravio?

Igraće se oni i glumatati još neko vreme državnike dok trebaju Amerima, Rusima i ostalim ozbiljnim igračima a onda ima da ih obrišu k'o čistačica stepenište u prizemlju (najprljavija voda i krpa)...

vodoinstalater

pre 8 godina

Potpuno isti, ciničan osmeh, koji odlično pamtim dok je stajao iza, tada svog Radikalnog idola, Tomislava Nikolioća, koji je zlokobno i preteći siktao onu čuvenu: "Poručite mu (Z. Đinđiću) da je Broz pred smrt imao problem sa nogom". Par dana posle toga Premijera Điđića su ubili a i dan-danas se ne može sa sigurnošću tvrditi ko je stajao iza ubistva. Izvršioci su svakako dobili odobrenje-naređenje... Ko je naredio i ko je znao, to se za sada ne zna...

Čemu sada taj isti osmeh? Šta će nam sada prirediti? Nemoćni smo. Preuzeo je dizgine vlasti 100% i nemamo izbora nego da čekamo... Šta? Pa tužan kraj. Mnogo tužniji nego kada smi ih prvi put oterali silom sa vlasti!

u ratu pobedjuju bogatiji

pre 8 godina

Da smo imali S300 prvo bi nam polupali S300 pa onda ostalo, i to jos jace nego sto su. Od neprijatelja koji ima daleko vise sredstava ne pomaze ni ceo sistem S400 a ne 1-2 komada S300.

SS-18 Satan

pre 8 godina

meni je jedna stvar veoma zanimljiva.
srbija je bila pod žestokim sankcijama, privreda uništebna bombardovanjam, niko je nije pomogao posle toga, nema more a ipak nekako preživljava samo proizvodnjom tj izvozom. sa sve nesposonbnim naprednjacima, godišnje je to oko 10 milrd evra.

lud_zbunjen

pre 8 godina

A šta će na ovom sastanku i na press konferenciji "formalno"-ne_formalno-tehnički-ne_tehnički "smenjeni"-ne_smenjeni ministar-ne_ministar Gašić?

mrav

pre 8 godina

Od Rusa uvek isto. Sve lepo sve bratski ali sve i da se plati. Pa moze valjda takva Rusija da nesto i pokloni svojoj braci u maloj Srbiji.
(Slavko, 11. januar 2016 14:40)

Pa ni najrodjeniji rod danas ti nece nista pokloniti vec ce uracunati i sebi delic... Tako da Rusija nije humanitarna organizacija. Hoce da pomogne ali mora i da se plati. Nista danas nije dzabe!

Bslkon na Balkanu

pre 8 godina

Da je Srbija 1999 imala S-300 pobedili bi NATO a danas bi mi postavljali uslove Evropi a ne oni nama. Kako da ne...
Teranje veceg inata bi imalo samo pogubniji efekat na samu Srbiju, da smo ga stvarno imali bio bi unisten na ovaj ili onaj nacin. Samo naivci misle da bi NATO izgubio ili odustao.

Benny Hill

pre 8 godina

A zasto niste dali 99te sistem s300?Ono mi smo braca ali to S300 samo za pare.Velika razlika od Rusije i SAD je da SAD svojim najblizim saveznicima daje oruzije bezplatno(staro oruzije ali ipak je top oruzije)...a Rusi samo da zaradjuju neku kintu....i ono nasi saveznici...ako NATO bombarduje SRBIJU uzecemo to kao da NATO bobarduje Rusiju....to su bile Reci Rusije 99...i kako se to zavrsilo?!

K I M

pre 8 godina

Ne bi nas napali jedino da smo imali atomke i predsednika koji bi ih upotrebio kao Severna Koreja .Niko nam nije kriv što smo se povukli iz zajedničkog projekta sa Indijom ( na osnovu tog projekta Indija je napravila nuklearno oružje) .Da smo imali ta čuda nikad u SFRJ ne bi izbio rat već bi se 99% razišli bez rata ,hiljade mrtvih i milion raseljenih .Da smo imali S 300 samo bi bilo više srušenih NATO aviona i bar duplo više naših civilnih žrtava .Nikad mi neće biti jasno zašto Sloba,a kasnije i DOS nikad nisu objavili kompletan spisak pogođenih i oborenih NATO aviona i zašto nam Sloba nije dozvolio da udarimo po NATO bazama u Bosni,Makedoniji i Albaniji .Mogli smo to izvesti , a NATO bi i danas kukao da smo to izveli .Pozdrav saborcima iz PVO .

Llewelyn

pre 8 godina

Hahahaha Evo poklonili nam Rusi MAKETU S-300, sad nam niko nista ne moze!!! Amerikanci Hrvatima daju helikoptere, a ovi nama maketu - pa ovo je smesno!

тоша

pre 8 godina

Неко овде помену да Американци дају бесплатно своје оружје савезницима. Па неће бити баш да је тако. Даје беспланто лансере и хардвер, али ракете и софтвер морају да се плате...

Miroslav Ivić

pre 8 godina

To je baš lepo. Maketu Beograda na vodi braniće maketa rakete na vodi. Kažu da će kupiti čak dva prava samoljeta. Pa to je sjajno. Istorijski, istorijski.

Max

pre 8 godina

S300 bi bila odlicna kupovina za nas,iz bezbednosnih razloga,svedoci smo da se nase komsije dodatno vojno pojacavaju,pa mi smo i mi mogli da krenemo tim putem.

specnaz

pre 8 godina

(Slavisa, 11. januar 2016 18:36)

Dragi Slaviša,S300 pmu3,dejstvuje i kao ofanzivno artiljerijsko orudje,tako da to tvoje sa kopnenom ofanzivom ne pije vodu.

Zile

pre 8 godina

NATO je stvoren da bi odrzavao ravnotezu bibpolarnog sveta. Cemu sada sluzi? Neizmerno mi je drago sto imamo mnogo vecu vojnu saradnju sa Rusijom nego sa zapadom evrope.

bandiera rossa

pre 8 godina

...Sta ce nama S-300 , Jedan S-300 ne moze zaustaviti eskadrilu bombardera... (Dr. Gospodin, 11. januar 2016 15:25)

E moj gospodine. Za tvoju informaciju, S300 MOZE da zaustavi bilo koju eskadrilu, a stos je u tome sto se ne uzima jedan kompleks, vec cela baterija. E da smo mi imali npr. 3 baterije, prvu noc napada kada su AGRESORI poleteli sa buljukom svojih aviona, bilo bi ih skinuto svih 200 i tu bi bio kraj rata, osim ako budale ne bi ispalile raketu sa nuklearnom glavom u znak odmazde. Doduse i ta raketa bi bila skinuta ali bi postojala mogucnost atomske detonacije. Ukratko, da smo imali te tri baterije, niko ne bi ni pokusao da nas bombarduje.

Jurica

pre 8 godina

@ Vlada "Hrvati su prvi poceli ovo utrkivanje u naoruzanju"
Iako je možda off topic, ali možda komentar i prođe; postavimo problem ovako: RH kao članica Nato-a od USA ( " prva violina" u Nato-u) dobija a dijelom kupuje nešto što možda želi ili ima obvezu imati, neutralna ( neki bi rekli nazovi neutralna) Srbija to smatra ratnim huškanjem od strane RH, gle divnog li čuda ne od Nato-a; neka Srbija kupi ili dobije što god želi i od bilo koga, ali na prvu navoditi RH da prijeti Srbiji je najblaže rečeno neozbiljno jer gdje piše da u slučaju napada na Srbiju od jedne ili više članica Nato-a, Srbija ne "dobije" prvi udar iz npr. Rumunjske? Teze tipa oni će prvi jer su takvi su žvakača i neozbiljne. Srbija koja se deklarira kako neutralna nema potrebe za izlikama radi svog naoružavanja ali isto tako nema pravo krivicu tražiti u tuđem dvorištu pa još i dijeliti savjete u stilu nemojte kasnije biti neurozni ( vaš doktor iz MUP-a...)

Ferijer

pre 8 godina

Bitno je da Rusija u Srbiji vidi saveznika na Balkanu i prijatelja,a pomoć je svakako dobrodošla,apsolutno sam za modernizaciju Vojske i opreme, naravno u skladi sa ekonomskim mogućnostima Srbije.

gandalf

pre 8 godina

sad ne treba žaliti za prosutim mlekom. bilo je tako kao je bilo. treba gledati u budućnost. istorijsko klatno je počelo da se vraća na našu stranu. u moskvi danas sedi trezveni lider, za razliku od pijanog jeljcina onda.

Zoran

pre 8 godina

Koja ste vi naiva ovde, pa to je haos. Sto mislite da necemo da dobijemo S-300?

Pa poklonice nam Rusi, zbog njih samih. To je 1000% sigurno.

Jedino ako vam sujeta ne da da normalno razmisljate. Ja sam u Americi, pa me opet sujeta ne koci.

Zar vam nije jasno da se Amerika GRDNO presla bombardujuci Srbiju? Sa svih strana. Sa strane Ukrajine, Sirije, Kosova,... To sto je otislo u haos svetsko pravo, koje su sami izmislili, to je jedno stvar, ali sto je Amerika otvorila vrata Kini, Rusiji...svakoj sili da radi sta hoce to je tek minus za Ameriku.

To vam je kao kad povucete pravi potez, pa vam stize u nizu pozitivne stvari. E ovde je Amerika povukla los potez i sada joj u nizu stizu lose stvari.

Dejan

pre 8 godina

Rogozin je ovde, istakao 3 ključne stvari (najotvorenije do sad) pa ko hoće da sluša neka sluša, pametnom dosta:

1. "Da će nalog predsednika Rusije Vladimira Putina da detaljno ispita i predloži šta je Srbiji potrebno, ispuniti u najkraćemo roku."
- to znači da je Putin taj koji je inicirao posetu iz želje da se utvrdi šta je to optimalno što treba Srbiji - a on je dakle, spreman da to odradi.

2. "Moramo učiniti dodatni napor da se značajno unaprede vojno-tehnički i ekonomski odnosi", rekao je Rogozin i pružio uveravanja da se 1999. godina, kada Rusija nije bila u stanju da pomogne Srbiji, nikada neće ponoviti.
- još jednom isticanje želje i namere za vojno-tehničkom saradnjom (čitaj: pomoć Srbiji u naoružanju i njenoj industriji oružja) plus jasna poruka, da, ako zatreba, 1999. se neće ponoviti jer će Rusija pomoći vojno Srbiju. Ovo je ujedno najdramatičnija i najjasnija poruka Srbiji da se može osloniti na Rusiju, a ujedno i Zapadu (i u ovom konkretnom momentu još direktnije Hrvatskoj) šta može očekivati ako nešto pokuša. A Rusija je odgovorom na zahtev Sirije da joj pomogne pokazala celom svetu da je 1999. prošlost. Naravno, u slučaju potrebe poziv za pomoć treba da stigne iz Srbije i ovim Rusi stavljaju do znanja unapred kakav bi bio odgovor. Dakle, nedvosmisleno je poručeno.

3. Mislim da je i Srbiji potrebna vojna snaga...
- poruka Srbiji da i Rusi znaju da se nešto sprema na Balkanu i da će Srbiji trebati veća i adekvatnija vojna snaga od one koju sada ima.

ff

pre 8 godina

Preskup? Pa koliko kostaju ti poruseni mostovi i infrastruktura ukupno,jel skuplji od toga.
Da ne govorim o faktoru advracanja i mnogo boljoj pregovarackoj poziciji.

Ivan

pre 8 godina

@Eeee....
Rusija nije 1999 godine bila toliko ekonomski i vojno jaka kao sada, jednostavno nisu mogli da nam pomognu. Sada je situacija drasticno drugacija!

Vizantinac

pre 8 godina

Bombardovanje Srbije bio je pokušaj da se Rusija uvuče u konflikt širih razmara, u sitaciji kad za to, nije bila spremna.
Iz tog razloga nam nisu ispiručili S300.
Rusija je globalni igrač, i teško je nama , ovako sitnima, da razumemo rizike, sve uloge na stolu i logiku velikih igrača!

Milki

pre 8 godina

Koja glupost,

Da je Srbija '99te imala S300, rat bi samo duze trajao i zemlja bi bila jos vise razrusena.

Jeste da bi mozda oborili desetak (pa neka bude i 100) aviona, ali nije da to fali NATO savezu. Mogli bi da se hvalimo kako smo oborili mnogo aviona i ostali u pepelu, posto se naravno ovde od ponosa zivi.

Da ne kazem da bi u tom slucaju veroavtno NATO koristio vise krstarecih raketa, i raketa dugog dometa koje su manje precizne, ne bi li zastitio svoje pilote. To bi naravno prouzrokovalo mnogo vise civilnih zrtava.

Tako da - NE, nije nam '99-te falilo S300 raketa, vec malo vise pameti.

Air

pre 8 godina

Глупи коментари, па Русија је 1999. била економски слаба, зар сте очекивали да нас брани? На крају крајева није јој ни дужност. Можда нам у том тренутку није помогла али свакако није ни одмогла, за разлику од "пријатеља" са запада. Народ и даље верује у запад који нас је толико пута угњетавао како оно кажу "за наше добро" Е мој народе...

zimzeleni

pre 8 godina

Jeste, bilo bi sve bolje da smo imali to naoruzanje: vladao bi Sloba, a na Kosovu bi bio aparthejd... Naravno, Srbija bi bila neka vrsta Severne Koreje u Evropi. Ali kako vidimo, ni sad nije daleko od toga. Bravo za napredne!

aco

pre 8 godina

Nece NATO dozvoliti da nabavljamo rusko naoruzanje. Na osnovu vecine komentara, doslo bi se do zakljucka da nas je Rusija bombardovala 99', a ne NATO.

Terminator

pre 8 godina

@Toxic: Nisi dobro informisan oni su nudili Milosevicu S300 ali on je mislio da nece stvarno doci do bombardovanja da su prazne pretnje ali cvrc milojka.

ja

pre 8 godina

@Slavisa
Jaka ti logika. Oni prodaju drugima po jednu bateriju, a sami ih imaju skoro 1 000, integrisano sa ostalim raketnim sistemima. A kopneno bi Ameri napali ali bi morali da se pomire sa ogromnim gubicima. Jaka sila kad protiv SRJ nije smela da napadne kopneno

Džoni

pre 8 godina

Mi da smo '99-te imali S-300 NATO nas ne bi ni napao a to verovatno nije bilo u interesu ni Rusima a ni nama jer smo dočekali rat sa sistematski oslabljenom vojskom, nepouzdanim i zastarelim lovcima ali sa dobro opremljenim i obučenim jedinicama policije što nam u sudaru sa takvom vojnom silom nije bilo od koristi! Da je Slobo ulagao u Vojsku a ne u svoje pretorijance NATO se nikada ne bi usudio da nas napadne. Ne zato što bi mi bili sila koja bi mogla da ih pobedi nego bi bili prilično opasan protivnik koji bi svakodnevno nanosio velike gubitke koji bi dovodili u pitanje opravdanost akcije! Jasno se može zaključiti koga NATO nadada! Srbe u Bosni, nas, Avganistan, Irak, Libiju... sve zemlje koje su osiromašene od ratova i podela sa uništenim i zastarelim arsenalima oružja! Zašto ne napadnu Iran, Rusiju, Kinu, Indiju pa i S. Koreju?

srbistan

pre 8 godina

ovaj Vucic je opasniji i od Milosevica. polako ali sigurno postajemo ruska gubernija i na kraju mi cemo da platimo cenu sukoba zapad-rusija. nemamo sta da jedemo ali i ono malo para sto imamo u budet dajemo da pomognemo braci kupujuci rusko naoruzanje, pod izgovorom da nam preti opasnost. vratili smo se definitivno u 90-te ali ovaj novi milosevic je jos opasniji

Profesor ZR

pre 8 godina

Ako smo po necemu među najboljima na planeti, onda je to duhovitost naseg naroda. Koliko simpaticnih, satiricnih komentara i aluzija na ovu maketu, da se odavno nisam ovako slatko nasmejao. Ima na prvi pogled, istine u komentarima da nas je Rusija "izdala te 99' ", međutim, ne treba zaboraviti da je u to vreme na vlasti u Rusiji bila druga struktura od ove danasnje. Putin je tada tek zapocinjao svoju politicku karijeru i nije bio cak ni priblizno onome sto je danas, a Rusija je tada, skoro kao i mi danas, bila u kandžama bankarskih mocnika sa zapada.

Nole

pre 8 godina

Pa vi ste nas i naložili da se pošibamo sa celim svetom, obećavajući onom prethodnom ludaku S-300, pa ste nas prodali za $2000000000 (dve milijarde dolara) kredita od Amera.

Dan danas štekujete sve naše krvnike u svojim njedrima, od Miloševića do Karića. Hvala vam na vašoj pomoći, ali ne hvala, možemo i sami časno da izginemo pred ostalim neprijateljima.

Vojkanero

pre 8 godina

Eh da smo imali S300... magična rečenica u Srba, leči sve patnju, glad, nesereću, depresiju, manjak novca. Ujedno čest gost svih slava, pa čak se često čuje i u dijaspori.

Miša, Bgd

pre 8 godina

Preskup? Izvozna verzija S-300VM košta oko 110 miliona eura. Zabraniti na 12 meseci koncerte Ane Bekute na trgovina i seoskim slavama, ukunuti budžet za "prezentaciju" Bajatoviću i smanjiti radni dan u RTB Bor sa 25h na 12h i biće ne samo za S-300 nego i za par migova.

soldzer

pre 8 godina

Da je baba musko, zvala bi se Dusko.... Nego, hrvatska je imala 1992. S300 ali nije dobila radare, jer su rusi htjeeli osigurati naplatu sustava. Kako Hr to nikada nije platila, onda je sustav bez radara bio beskoristan. Sto se tice rusa i s300...da su rusi kojim slucajem to prodali vama, ameri bi napali sa kopna. Smesno je misliti da bi vi njima ista mogli. Kada bi se sa s300 resavali ratovi i to bilo jedino vazno za pobjedu, onda oni taj sustav ne bi nikome prodavali i onda bi oni bili najjaca svetska sila. A ne amerika...
(Slavisa, 11. januar 2016 18:36)

Amerika od Vijetnama nije isla organizovano u kopnenu akciju, na Kosovu su pomagali iz vazduha Albance u pesadijskim borbama, bas kao i Hrvate i Muslimane malo ranije. Zivot americkog vojnika je najskuplji, jer je najteze se opravdavati pred americkom javnoscu onda kada se Amerikanci pocnu vracati kuci u vrecama. Naucili su lekciju iz ranijih ratova i sada za pesadijsko ratovanje koriste tudje vojnike, dok Americka vojska ulazi na podrucje nakon zavrsetka borbi da bi nadgledala situaciju (Bondstil).

TrN

pre 8 godina

Rusi ce pre nas uci u NATO koja ce postati snaga UN za intervencije po svetu.Mladji ce to videti i doziveti i biti sigurniji od nas.Kako neko ko odlucuje ne vidi da bi mi Srbi bili ponovo skupa jedino kroz Evroatlanske integracije,kao i ostali narodi Balkana.Volim ja Ruse ali najvise svoje.

Srbijo probudi se, dok te traze=ponudi se

pre 8 godina

Braco rusi,pa vi ne mozete u Ukrajini,u Donbasu da odbranite SVOJE RUSE,te bi nas odbranili.Vi ne mozete ni Ruse u samoj rusiji od vas samih da odbranite,o cemu mi to pricamo???

Zoki

pre 8 godina

@Slavisa,
Mislim da je Hrvatska nabavila S-300 od Ukrajine, a ne od Rusije. Nikada ih nije kompletirala sa radarskim sistemima, jer nije ni bilo potrebe. Služile su za paradu.
U situaciji "biti ili ne biti", sigurno je da taj S-300 sa četrdeset raketa ne bi pomogao, napadač bi na kraju krajeva žrtvovao 40 pilota i preuzeo kontrolu nad vazdušnim prostorom. Mislim da je 1999. NATO angažovao preko 300 aviona, sa 250 bi i dalje imali potpunu kontrolu i mogli bi da bomarduju kao na pokaznoj vežbi. Radi se o nečem drugom. Kosovo nije za NATO bilo "biti ili ne biti" i motivacija za intervenciju bi bila manja ukoliko bi ona bila skuplja. Te rakete bi poslužile pre svega kao sredstvo za odvraćanje, baš kao što su i Tuđmanove S-300 poslužile. Što se tiče kopnene intervencije, treba razlikovati dve stvari. Onoga trenutka kada je Amerika počela intervenciju, ona nije mogla biti zaustavljena, da nije bilo potpisa u Kumanovu išlo bi se i na kopnenu intervenciju. U pitanju je bila stvar prestiža i čak i odlučni protivnici intervencije (Kisindžer) nisu dovodili u pitanje potrebu da se iz intervencije izađe kao pobednik. "Rodilo se - ljuljaj ga." Međutim, raspoloženje pred intervenciju bi bilo drugačije da je američki protivnik imao mogućnosti da napravi ozbiljniju štetu - u situaciji kada američki interesi u regionu nisu bili ugroženi. Ne rizikuju se životi američkih pilota radi humanitarnih razloga i Monike Levinski.

Kriss

pre 8 godina

Da je sreća da 1999.god. nije bila takva kakva jeste, mnogo bi nam bolje bilo. Treba da razmišljamo da se takvi sukobi više nikada ne ponove, dosta nam je mržnje, ratova, gubitaka...

PERA

pre 8 godina

Rusi naravno imaju S300 i šta su uradili kada su im oborili avion, ništa naljutili se i zabranili uvoz bureka iz Turske. E sada mi polažemo nadu da će nas takva Rusija braniti kao mlađeg brata.

TGV u Srbiji samo u maketi

pre 8 godina

Pozivam moje Srbe odavde,iz Pariza,da Vucku poklonimo maketu TGV-a (brzog voza koji
Francuskom saobraca vec 30 godina= od preko 370km/h sa putnicima i preko 570 sa robom.

сара

pre 8 godina

Имамо ми и пречих ствари да решимо од наоружањљ, али и оно мора доћи на ред јер баш ношта немемо....

racerx

pre 8 godina

Hajde samo da razbijem nekoliko mitova. Da su nam Rusi 1999. godine poklonili ne S-300, nego S-300PMU2, koji je usao kod njih u operativnu upotrebu 1997. nama to nista ne bi znacilo. Ovo su razlozi zasto: S-300 je PVO sistem dalekog dometa i ponovo je potrebno da njega nesto stiti, dakle, sistemi srednjeg i kratkog dometa. Ni tada, kao ni danas mi nemamo moderan sistem srednjeg i kratkog dometa tipa:Tunguska, PantsirS1, TorM1/2, Buk-M1/2. Mi smo 1999. oskudevali i kvalitetno obucenim kadrom, s tim da je danas on 10x gori, dokaz o pogresnoj upotrebi delova nase PVO 1999. godine je cinjenica da je 250. brigada naoruzana sa prevazidjenom S-125 Neva/Pechora uspela da obori 2 potvrdjena aviona (F-117, F-16), dok svi nasi 2K12 Kub nisu imali ni jedan jedini potvrdjen pogodak, iako su imali sofisticiranije, modernije i samohodno oruzje (KUBOVI su bili nas najmladji i najmoderniji PVO sistem)
Druga vazna stvar za S-300 je OBUKA, da bi se S-300 mogao koristiti 1999. morali smo ga nabaviti najkasnije do pocetka 1995.godine, ako ne i ranije. To nije PC igrica pa se da nauciti za nekoliko dana ili nedelja, vec je potrebno poslati NAJBOLJI KADAR (sa znanjem jezika) u Rusiju na nekoliko meseci, ako ne i nekoliko godina, potom vratiti taj kadar i onda ukomponovati novo oruzje u sastav svoje vosjke, a posto bi se radilo o najsofisticiranijem oruzju u sastavu tadasnje VJ, onda bi trebalo sve graditi oko njega, sto je jos dugotrajnije i komplikovanije.

krle - dron

pre 8 godina

Ameri daju na poklon hrvatima otpisane balisticke rakete da malo naprave zabunu u okruzenju,rusi opet donese maketu takodje otpisanog S300 i misle da je to dovoljno da anulira americki poklon,doduse rusi razmatraju da osposobe servis u srbiji za remont helikoptera i S300- pa ce tako S300- zbog remonta biti stalno stacioniran u srbiji a srbiju nece nista kostati jer remont placaju rusi.Kako god mi i komsije smo postali baza za remont rashodovanih gvozdjurija velikih sila.

dule

pre 8 godina

@Eeee....
Rusija nije 1999 godine bila toliko ekonomski i vojno jaka kao sada, jednostavno nisu mogli da nam pomognu. Sada je situacija drasticno drugacija!
(Ivan, 11. januar 2016 22:41)

Naravno da je drugačija. Tad nam je to možda i moglo pomoći, sad nam to ne treba (S300). Meni treba pomoć kad MENI treba pomoć.