Utorak, 01.12.2015.

07:25

Anonimusi: Firma iz "Silicijumske doline" štiti ID

Hakerska organizacija Anonimusi optužila je firmu Klaud Fler iz "Silicijumske doline" da štiti veb sajt Islamske države od sajber napada, piše "Dejli meil".

Izvor: Tanjug

Anonimusi: Firma iz "Silicijumske doline" štiti ID IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

Darkstar

pre 8 godina

Na kraju krajeva, pošto 'sav normalan svet' pristaje na sve ovo, mislim da je i zaslužio da ga, s vremena na vreme, raznesu po kafićima i koncertnim dvoranama. 2015-ta je i ne možeš reći da ne znaš ili da nisu tvoja posla. Izgleda ipak da jesu. Pitajte Parižane, ako meni ne vreujete.

Real

pre 8 godina

Anonimusi su klinci sirom sveta koji nauce nesto malo o racunarima i misle da su hakeri. Cisto pokret za medije, senzacionalizam. Pitajte bilo koga iz IT sveta i to ce vam potvrditi.
Sto se ove vesti tice, ona je takodje samo za neuke. Klaud Fer je sistem za zastitu, kao kondomi. Ako teroristi koriste kondome hipoteticki, to ne znaci da npr Dureks stoji iza terorista, vec da ovi koriste njihove proizvode.
Zaboravite na "anonimuse", to su gluposti. Hakerske napade na ovom nivou rade vlade i to nije tajna. Mozete i da pratite hakerske napade uzivo, postoje sajtovi za to i vladama ne trebaju neki klinci pored ucenih programera i hakera.

vlasi se davno dosetili

pre 8 godina

Anonimusi su neproverena glasina .. možda su nekada postojali, na pojedinačnom nivou, sada su samo legenda i brend u službi sitema .. kao što će i bitkoin biti
$y$fem ima neverovatan poriv i talenat da uništi 'sve' dobro, preobrati, zloupotrebi..

mljac

pre 8 godina

pa imaju internet preko satelita. to moze bilo ko da kupi pa odnese u siriju opremu. ja sam imao jednosmerni satelitski internet 2000-te godine za 500 evra godisnje. dvosmerni se mogao uzeti za nesto skuplje i posle nikad neznaju odakle se koristi, tojest fizicki gde se nalazite.

Eurobalky

pre 8 godina

Ne sumnjam da cloud flare nije kriv ali da žele, razne američke tajne službe bi to sprečile. Pa i facebook i google i sve ostale jače firme su u službi vlasti USA. Imaju podršku vlade jer im ono što te kompanije rade ide u korist. Aj ti počni da rovariš malo ozbiljnije protiv USA ili Izraela al da imaš neku stvarniju moč (medijsku, političku isl) pa da vidiš koliko su nemočni. Odkud mi samouvjerenost za ovakvu tvrdnju? Pa kakvi su to "džihadisti i muslimanski ekstremisti" koji napadaju ili barem prijete svima, a ne diraju samo Amere i ....izrael. Države koje su svim pravim arapskim ekstremistima bili prvi, najveći i uglavnom jedini neprijatelji. Tzv. IS te dvije države niti ne spominje, a kamoli da nešto poduzme protiv njih. Napada samo gle ćuda, francuze koji su vrlo samostalni kad je u pitanju NATO i Ruse koji su postali pretnja Amerima.

Lazar

pre 8 godina

E novinarstvo na nivou stvarno, svaka cast. b92 prenosi Tanjug koji prenosi Daily Mail (britanski Kurir) i niko ne zna o cemu pise niti ih zanima da provere, bitno samo da je to glavna vest sa skandaloznim naslovom, ko sisa sve ostalo.

CloudFlare je servis na koji svako moze da se prijavi, i osnovna verzija je cak i besplatna, koriste ga svi koji ocekuju ili da ce imati veliku posetu u naletima ili da ce biti meta napada. U mrezi ima na desetine ako ne stotine hiljada sajtova. Pa tako i ISIS, sta je tu sad cudno. Naravno reakcija CF ne sme da izostane i treba da te sajtove skinu kada se otkriju, ali vikati kako "pruzaju podrsku ISISu" je na nivou kao kada biste optuzivali Twitter da ih podrzava zato sto ISIS ima gomilu Twitter naloga.

Pametnjaković - there can be only one!

pre 8 godina

Pentagon, preko svojih lažnih firmi i štiti i pomaže finansijski ID. Ruske službe su došle do tih saznanja odavno zato se Rusija i uključila u čišćenje jer su shvatili da SAD imaju nameru da vode rat protiv Rusije preko ID. Bolje sprečiti nego lečiti.

Frtalj atoma

pre 8 godina

On je naveo da "veruje da je reč o analizama iz fotelja klinaca koje ne treba uzimati za ozbiljno", naveo je list.

Danasnji klinci svašta znaju i to treba podrzati . Bravo deco 21veka!

zbog rusofobske propagande postao rusofil

pre 8 godina

I nastavlja se podrska glavosecama iz ISIS-a od strane mladih gestapovaca, cim ih brane a napadaju "komunjare" iz Anonimusa.

Definicija fasizma: Ne zanima me ko si i sta si dok god si protiv Rusa i komunista.

Vojvodjanin

pre 8 godina

Cloud Flare apsolutno radi navedeno svim sajtovima koji koriste njihivu uslugu. A njihov servis je integrisan u cPanel kontrolnom panelu koji koristi bexbroj hosting provajdera. tako da nikako nemaju odgovornost za to, pre svega jer sa obzirom na promet, ne mogu da isprate. To je kao kad bi sad rekli da organizacija IANA pomaze ID jer omogucavaju registraciju i ternet domena na prvom mestu.

Aleksandar

pre 8 godina

Hahaha, pa CloudFlair je samo jedna od stotinu firmi koja prodaje backup sajtova i omogucava sajtu da ostane kolko tolko u funkciji ukoliko zbog napada glavni server padne. Jedina razlika CloudFlaira i drugih slicnih sajtova je to sto usluge CFa koristi 4Chan, sajt sa koga su Anonimusi prakticno potrkli. Opet su istrolovali pola sveta, sjajno.

EU Citizen

pre 8 godina

Ne može firma koja prodaje softverska rešenja globalno da istražuje ko je svaki korisnik, niti bi to trebalo da je zanima, to je posao policije i obaveštajnih službi, koji se bogato finansiraju upravo novcem takvih firmi. Dakle, kada neko dođe sa valjanim sudskim nalogom, i kaže im, taj i taj vaš klijent je terorista, blokirajte mu servis, oni će to sigurno uraditi, sve dotle, to nije njihov problem, niti firme danas imaju resurse da se takvim stvarima bave, a ovakve optužbe dokonih tinejdžerskih aktivista su krajnje neumesne.

Marko

pre 8 godina

Ovo su gluposti, Cloudflare moze otvoriti bilo ko i imas solidno kesiranje i protekciju sajta.. jos ako platis dobijes bolje sve jos.. to je kao da ste rekli otvorili su gmail pa google stiti ID..

Gargamel

pre 8 godina

CloudFlare je automatizovani servis i previse sajtova ga koristi da bi oni svaki kontrolisali, a od koristi imaju maksimum $20 mesecno po sajtu, toliko je njihova premijum usluga, a sasvim solidna je i besplatna usluga CDN-a, kesiranja i optimizacije. Bavim se optimizacijom sajtova i uvek koristim CloudFlare i svaki sajt se dodaje brzo, bez neke provere. Ako oni pomazu ID onda pomaze i Twitter na kojem imaju naloge, Google, hosting kompanije, registri domena, proizvodjaci racunarske opreme i sve prodavnice koje im prodaju tu robu.

bez_cenzure

pre 8 godina

Ja mislim da i iza ovih likova tzv. Anonimusa stoje isti centri moći kao i iza ID i po potrebi ih koriste za svoje ciljeve. Neki od ranijih poteza navedene "hakerske" grupe bile su mi potpuno nelogične i nekarakteristične za hakere tako da ostajem pri svom stajalištu da i njih hrani ista ruka.

Nameštaj u glavi fali

pre 8 godina

Klinci anonimusi rade za obavestajne službe a ova firma za pare i ne postavlja pitanja... našlo se zlo i gore da se malo razgovore.

onako usput

pre 8 godina

Ova vest nije za "siroke narodne mase" jer ne znaju sta radi Claud Flare niti znaju uluge te firme. Mogli su da koriste I gmail za dopisivanje pa da optuze google da im pruza mogucnost komunikacije. Usluga Claud Flare-a kosta 200$ mesecno. Jako smesne pare. Cak postoji plugin za integraciju u CPanel i ta usluga se prodaje i u Srbiji takodje. I kod nas postoje firme i ustanove koje koriste usluge te USA kompanije. Oni upravo zato i sluze da se smanji mogucnost za obaranje sajta kosiscenjem DDoS-a. Sta njih briga kome prodaju? Nije to sleeper robe pa hoce ili nece da im prodaju. Usluga se kupuje online i kosta 200$ i sve je gotovo za 5 minuta. Za sve koji smatraju da ne reaguju zbog profita, 200$ je nikakva para za njih a najvise vredi potvrda kvaliteta njihovog servisa koji garantuje da cak ni sajt ID-a ne moze da se srusi a to vredi milijarde u poslovnom svetu. Zato se Anonimusi i bune.

somborka

pre 8 godina

" islamska drzava" ne bi opstala da nema ogromnu podrsku sa strane. Svima je to jasno. Pa se pitam, gde ide ovaj svet ? A jos gore pitanje, sta ce biti na Balkanu, sta ce biti sa Srbijom ?

glas razuma

pre 8 godina

Osnovno pitanje je kako oni uopste imaju internet? Potrebne su veze, kablom, baznim stanicama ili preko satelita. Ukiliko bi im onemogucila kimunikacija, a to je moguce pogotovu sto kablovsku vezu lako mozes preseci. Strujnja napajanja takodje, a satelitske veze komunikacije se mogu pratiti mnogo lakse. Ukoliko zele internet provajderi mogu da ih blokiraju u najvecoj meri.

maped

pre 8 godina

Cloud Flare je CDN servis koji omogućava keširanje sadržaja sa sajta i time ubrzava učitavanje istog bez obzira gde se sajt hostuje. Ovo je važno ukoliko imate globalni auditorijum i gde distanca izmedju korisnika i servera može drastično da utiče na uživanje u surfovanju.
Takodje Cloud Flare štiti svoje korisnike od različitih malvera, spama i napada hakera. Teško da im je primarna ideja bila zaštita ID i ostalih terorista od hakovanja...tako da je ideja da štite teroriste običa glupost. Čak, osnovni paket im je potpuno besplatan (i veoma upotrebljiv) što opet znači da tvrdnje iz teksta nisu tačne.

Bora

pre 8 godina

Biće zanimljivo ako ovu tvrdnju uspeju i da dokažu. Lično bih voleo da bude raskrinkan svako ko na bilo koji način sarađuje sa ludacima iz tzv. islamske države - od, navodno, neke firme iz silicijumske doline do, navodno, R. T. Erdogana.

Стеван

pre 8 godina

То се лако да проверити. А ти клинци....па, они проваљују и у Пентагон ако хоће, тако да би их узео за врло озбиљно

Zubor potoka

pre 8 godina

Kakve veze ima da li je iz fotelje, kauca ili stolice. Ako su rezultati analize istiniti, onda ovo jeste ogromno otkrice koje optuzuje SAD, jer kod njih takav vid podrske ne moze postojati bez znanja tajnih sluzbi.

popeye

pre 8 godina

"Не би имали користи", осим пара наравно, на које нису имуни. Либерални капитализам.

utisak

pre 8 godina

Jasno je da gomila uglavnom nepismenih fanatika iz ID ne bi mogla sama da se organizuje. Ozbiljna pozadina tu postoji, pocevsi od Turske i sverca nafte pa preko logistike koju ID ima u Saudijskoj Arabiji, Kataru, Emiratima. Naravno, tu su i SAD i VB koji daju javne osude, ali na svaki nacin podrzavaju rast i jacanje ID sa ciljem da je preliju na Evropu i Kavkaz. Na taj nacin bi SAD i VB zadrzali dominaciju. U sklopu tog plana je i organizovanje i finansiranje miliona migranata da preplave Evropu. Najmanje 80% migranata su mladi muskarci, a ne zene i deca koje najvise slikaju. Ti migranti su organizovani preko interneta, a cvoriste twitter i FB naloga koji ih usmeravaju dolaze iz Britanije. Neko diriguje celim procesom...

hm

pre 8 godina

tupave li vesti.. ok, cloudflare prodaje tu uslugu. glavni klijenti su im sajtovi koji imaju dosta neprijatelja, poput piratskih sajtova. islamski sajtovi ocigledno spadaju u tu grupu. dakle, cloudflare prodaje svoju uslugu kesiranja sajtova, i odbijanja ddos napada, za pare. to je znatno drugacije od naslova koji su preneli mediji, kako ih firma "stiti".

mihajlo

pre 8 godina

A ovi iz te firme su matori, pa vidis imaju 24 sata ko klinci da se igraju i analiziraju tehnologiju. Vise verujem 'klincima' nego ivima. Za kes bi se i djavolu prodali, a ne jos da postavljaju pitanje sta oni imaju od toga, da ne nude mozda djabe svoje usluge!?

Ivan

pre 8 godina

Sada ce se brzo otkriti ko stoji iza ID-a.
Ako vlada SAD momentalno ne reaguje sa istragom i hapsenjem ljudi odgovornih iz ove firme znaci da ustvari oni stoje iza propagande ID-a.
Svaka cast momcima hakerima.

Dragan

pre 8 godina

Sve u svetu sto se radi , radi se iz interesa. Zato ovo nije za cudjenje jer vodje ove islamske drzave ipak razmisljaju kako da tu drzavu ojacaju i prosire. Ako je tacno da imaju mnogo para i sponzora onda ovaka konstatacija je veoma verovatna i istinita. Ovi iz islamske drzave finansiraju se od prodaje nafte a vodje Kosovske drzave od trgovine narkoticima.A kad imas para brzo nadjes onoga ko ce za tebe da lobira na primer u Americkom kongresu i oni to nazivaju lobiranjem a mi to zovemo korupcija u drzavnim institucijama.

bivsi

pre 8 godina

...'i istakao da oni ne bi imali nikakve koristi od pružanja podrške terorističkoj grupi'

A sta ako bi imali koristi?

Kuda ide ovaj svet :(

mesar

pre 8 godina

pa kako baš do vas dođoše, otkud nije neki d.o.o. iz srbije, čuj-nemaju koristi-što bi broj 1 rekao sa koliko ništica se piše korist

asian džuanž

pre 8 godina

U redu. (Ne)osnovano su vas optužili. Dokažite da lažu! Pošto si sada pod lupom javnosti, moraš izneti argumente. A što se tiče priče o foteljašima.... zakopao si se.

only fools and horses

pre 8 godina

Pa normalno. Samo što nije u pitanju samo jedna američka firma koja radi za novac, već ceo sistem koji je očigledno instruisan na mnogo većem nivou.

vlada

pre 8 godina

Ovo nije tehnicko vec drustveno pitanje. Firma CloudFlare pruza profesionalne usluge, i to je neki minimum koji se i ocekuje. Zbog toga ljudi i imaju poverenja u njih. Iz stanovista ovih kucnih-amatera-hakera, to bi bilo isto kao da optuzite firmu koja proizvodi nozeve; samo zato sto je neko koristio njihove proizvode za krivnicno delo. Probelm mora dakle da se resi na visem, drzavnom nivou, i da se spreci da takve organizacije i pojedinci koriste usluge visoko tehnoloskih firmi.

mihajlo

pre 8 godina

A ovi iz te firme su matori, pa vidis imaju 24 sata ko klinci da se igraju i analiziraju tehnologiju. Vise verujem 'klincima' nego ivima. Za kes bi se i djavolu prodali, a ne jos da postavljaju pitanje sta oni imaju od toga, da ne nude mozda djabe svoje usluge!?

Ivan

pre 8 godina

Sada ce se brzo otkriti ko stoji iza ID-a.
Ako vlada SAD momentalno ne reaguje sa istragom i hapsenjem ljudi odgovornih iz ove firme znaci da ustvari oni stoje iza propagande ID-a.
Svaka cast momcima hakerima.

utisak

pre 8 godina

Jasno je da gomila uglavnom nepismenih fanatika iz ID ne bi mogla sama da se organizuje. Ozbiljna pozadina tu postoji, pocevsi od Turske i sverca nafte pa preko logistike koju ID ima u Saudijskoj Arabiji, Kataru, Emiratima. Naravno, tu su i SAD i VB koji daju javne osude, ali na svaki nacin podrzavaju rast i jacanje ID sa ciljem da je preliju na Evropu i Kavkaz. Na taj nacin bi SAD i VB zadrzali dominaciju. U sklopu tog plana je i organizovanje i finansiranje miliona migranata da preplave Evropu. Najmanje 80% migranata su mladi muskarci, a ne zene i deca koje najvise slikaju. Ti migranti su organizovani preko interneta, a cvoriste twitter i FB naloga koji ih usmeravaju dolaze iz Britanije. Neko diriguje celim procesom...

popeye

pre 8 godina

"Не би имали користи", осим пара наравно, на које нису имуни. Либерални капитализам.

Dragan

pre 8 godina

Sve u svetu sto se radi , radi se iz interesa. Zato ovo nije za cudjenje jer vodje ove islamske drzave ipak razmisljaju kako da tu drzavu ojacaju i prosire. Ako je tacno da imaju mnogo para i sponzora onda ovaka konstatacija je veoma verovatna i istinita. Ovi iz islamske drzave finansiraju se od prodaje nafte a vodje Kosovske drzave od trgovine narkoticima.A kad imas para brzo nadjes onoga ko ce za tebe da lobira na primer u Americkom kongresu i oni to nazivaju lobiranjem a mi to zovemo korupcija u drzavnim institucijama.

Стеван

pre 8 godina

То се лако да проверити. А ти клинци....па, они проваљују и у Пентагон ако хоће, тако да би их узео за врло озбиљно

Zubor potoka

pre 8 godina

Kakve veze ima da li je iz fotelje, kauca ili stolice. Ako su rezultati analize istiniti, onda ovo jeste ogromno otkrice koje optuzuje SAD, jer kod njih takav vid podrske ne moze postojati bez znanja tajnih sluzbi.

mesar

pre 8 godina

pa kako baš do vas dođoše, otkud nije neki d.o.o. iz srbije, čuj-nemaju koristi-što bi broj 1 rekao sa koliko ništica se piše korist

hm

pre 8 godina

tupave li vesti.. ok, cloudflare prodaje tu uslugu. glavni klijenti su im sajtovi koji imaju dosta neprijatelja, poput piratskih sajtova. islamski sajtovi ocigledno spadaju u tu grupu. dakle, cloudflare prodaje svoju uslugu kesiranja sajtova, i odbijanja ddos napada, za pare. to je znatno drugacije od naslova koji su preneli mediji, kako ih firma "stiti".

asian džuanž

pre 8 godina

U redu. (Ne)osnovano su vas optužili. Dokažite da lažu! Pošto si sada pod lupom javnosti, moraš izneti argumente. A što se tiče priče o foteljašima.... zakopao si se.

only fools and horses

pre 8 godina

Pa normalno. Samo što nije u pitanju samo jedna američka firma koja radi za novac, već ceo sistem koji je očigledno instruisan na mnogo većem nivou.

Bora

pre 8 godina

Biće zanimljivo ako ovu tvrdnju uspeju i da dokažu. Lično bih voleo da bude raskrinkan svako ko na bilo koji način sarađuje sa ludacima iz tzv. islamske države - od, navodno, neke firme iz silicijumske doline do, navodno, R. T. Erdogana.

bivsi

pre 8 godina

...'i istakao da oni ne bi imali nikakve koristi od pružanja podrške terorističkoj grupi'

A sta ako bi imali koristi?

Kuda ide ovaj svet :(

Gargamel

pre 8 godina

CloudFlare je automatizovani servis i previse sajtova ga koristi da bi oni svaki kontrolisali, a od koristi imaju maksimum $20 mesecno po sajtu, toliko je njihova premijum usluga, a sasvim solidna je i besplatna usluga CDN-a, kesiranja i optimizacije. Bavim se optimizacijom sajtova i uvek koristim CloudFlare i svaki sajt se dodaje brzo, bez neke provere. Ako oni pomazu ID onda pomaze i Twitter na kojem imaju naloge, Google, hosting kompanije, registri domena, proizvodjaci racunarske opreme i sve prodavnice koje im prodaju tu robu.

glas razuma

pre 8 godina

Osnovno pitanje je kako oni uopste imaju internet? Potrebne su veze, kablom, baznim stanicama ili preko satelita. Ukiliko bi im onemogucila kimunikacija, a to je moguce pogotovu sto kablovsku vezu lako mozes preseci. Strujnja napajanja takodje, a satelitske veze komunikacije se mogu pratiti mnogo lakse. Ukoliko zele internet provajderi mogu da ih blokiraju u najvecoj meri.

zbog rusofobske propagande postao rusofil

pre 8 godina

I nastavlja se podrska glavosecama iz ISIS-a od strane mladih gestapovaca, cim ih brane a napadaju "komunjare" iz Anonimusa.

Definicija fasizma: Ne zanima me ko si i sta si dok god si protiv Rusa i komunista.

Marko

pre 8 godina

Ovo su gluposti, Cloudflare moze otvoriti bilo ko i imas solidno kesiranje i protekciju sajta.. jos ako platis dobijes bolje sve jos.. to je kao da ste rekli otvorili su gmail pa google stiti ID..

Vojvodjanin

pre 8 godina

Cloud Flare apsolutno radi navedeno svim sajtovima koji koriste njihivu uslugu. A njihov servis je integrisan u cPanel kontrolnom panelu koji koristi bexbroj hosting provajdera. tako da nikako nemaju odgovornost za to, pre svega jer sa obzirom na promet, ne mogu da isprate. To je kao kad bi sad rekli da organizacija IANA pomaze ID jer omogucavaju registraciju i ternet domena na prvom mestu.

maped

pre 8 godina

Cloud Flare je CDN servis koji omogućava keširanje sadržaja sa sajta i time ubrzava učitavanje istog bez obzira gde se sajt hostuje. Ovo je važno ukoliko imate globalni auditorijum i gde distanca izmedju korisnika i servera može drastično da utiče na uživanje u surfovanju.
Takodje Cloud Flare štiti svoje korisnike od različitih malvera, spama i napada hakera. Teško da im je primarna ideja bila zaštita ID i ostalih terorista od hakovanja...tako da je ideja da štite teroriste običa glupost. Čak, osnovni paket im je potpuno besplatan (i veoma upotrebljiv) što opet znači da tvrdnje iz teksta nisu tačne.

Lazar

pre 8 godina

E novinarstvo na nivou stvarno, svaka cast. b92 prenosi Tanjug koji prenosi Daily Mail (britanski Kurir) i niko ne zna o cemu pise niti ih zanima da provere, bitno samo da je to glavna vest sa skandaloznim naslovom, ko sisa sve ostalo.

CloudFlare je servis na koji svako moze da se prijavi, i osnovna verzija je cak i besplatna, koriste ga svi koji ocekuju ili da ce imati veliku posetu u naletima ili da ce biti meta napada. U mrezi ima na desetine ako ne stotine hiljada sajtova. Pa tako i ISIS, sta je tu sad cudno. Naravno reakcija CF ne sme da izostane i treba da te sajtove skinu kada se otkriju, ali vikati kako "pruzaju podrsku ISISu" je na nivou kao kada biste optuzivali Twitter da ih podrzava zato sto ISIS ima gomilu Twitter naloga.

vlada

pre 8 godina

Ovo nije tehnicko vec drustveno pitanje. Firma CloudFlare pruza profesionalne usluge, i to je neki minimum koji se i ocekuje. Zbog toga ljudi i imaju poverenja u njih. Iz stanovista ovih kucnih-amatera-hakera, to bi bilo isto kao da optuzite firmu koja proizvodi nozeve; samo zato sto je neko koristio njihove proizvode za krivnicno delo. Probelm mora dakle da se resi na visem, drzavnom nivou, i da se spreci da takve organizacije i pojedinci koriste usluge visoko tehnoloskih firmi.

bez_cenzure

pre 8 godina

Ja mislim da i iza ovih likova tzv. Anonimusa stoje isti centri moći kao i iza ID i po potrebi ih koriste za svoje ciljeve. Neki od ranijih poteza navedene "hakerske" grupe bile su mi potpuno nelogične i nekarakteristične za hakere tako da ostajem pri svom stajalištu da i njih hrani ista ruka.

Pametnjaković - there can be only one!

pre 8 godina

Pentagon, preko svojih lažnih firmi i štiti i pomaže finansijski ID. Ruske službe su došle do tih saznanja odavno zato se Rusija i uključila u čišćenje jer su shvatili da SAD imaju nameru da vode rat protiv Rusije preko ID. Bolje sprečiti nego lečiti.

EU Citizen

pre 8 godina

Ne može firma koja prodaje softverska rešenja globalno da istražuje ko je svaki korisnik, niti bi to trebalo da je zanima, to je posao policije i obaveštajnih službi, koji se bogato finansiraju upravo novcem takvih firmi. Dakle, kada neko dođe sa valjanim sudskim nalogom, i kaže im, taj i taj vaš klijent je terorista, blokirajte mu servis, oni će to sigurno uraditi, sve dotle, to nije njihov problem, niti firme danas imaju resurse da se takvim stvarima bave, a ovakve optužbe dokonih tinejdžerskih aktivista su krajnje neumesne.

onako usput

pre 8 godina

Ova vest nije za "siroke narodne mase" jer ne znaju sta radi Claud Flare niti znaju uluge te firme. Mogli su da koriste I gmail za dopisivanje pa da optuze google da im pruza mogucnost komunikacije. Usluga Claud Flare-a kosta 200$ mesecno. Jako smesne pare. Cak postoji plugin za integraciju u CPanel i ta usluga se prodaje i u Srbiji takodje. I kod nas postoje firme i ustanove koje koriste usluge te USA kompanije. Oni upravo zato i sluze da se smanji mogucnost za obaranje sajta kosiscenjem DDoS-a. Sta njih briga kome prodaju? Nije to sleeper robe pa hoce ili nece da im prodaju. Usluga se kupuje online i kosta 200$ i sve je gotovo za 5 minuta. Za sve koji smatraju da ne reaguju zbog profita, 200$ je nikakva para za njih a najvise vredi potvrda kvaliteta njihovog servisa koji garantuje da cak ni sajt ID-a ne moze da se srusi a to vredi milijarde u poslovnom svetu. Zato se Anonimusi i bune.

Frtalj atoma

pre 8 godina

On je naveo da "veruje da je reč o analizama iz fotelja klinaca koje ne treba uzimati za ozbiljno", naveo je list.

Danasnji klinci svašta znaju i to treba podrzati . Bravo deco 21veka!

Eurobalky

pre 8 godina

Ne sumnjam da cloud flare nije kriv ali da žele, razne američke tajne službe bi to sprečile. Pa i facebook i google i sve ostale jače firme su u službi vlasti USA. Imaju podršku vlade jer im ono što te kompanije rade ide u korist. Aj ti počni da rovariš malo ozbiljnije protiv USA ili Izraela al da imaš neku stvarniju moč (medijsku, političku isl) pa da vidiš koliko su nemočni. Odkud mi samouvjerenost za ovakvu tvrdnju? Pa kakvi su to "džihadisti i muslimanski ekstremisti" koji napadaju ili barem prijete svima, a ne diraju samo Amere i ....izrael. Države koje su svim pravim arapskim ekstremistima bili prvi, najveći i uglavnom jedini neprijatelji. Tzv. IS te dvije države niti ne spominje, a kamoli da nešto poduzme protiv njih. Napada samo gle ćuda, francuze koji su vrlo samostalni kad je u pitanju NATO i Ruse koji su postali pretnja Amerima.

Nameštaj u glavi fali

pre 8 godina

Klinci anonimusi rade za obavestajne službe a ova firma za pare i ne postavlja pitanja... našlo se zlo i gore da se malo razgovore.

Aleksandar

pre 8 godina

Hahaha, pa CloudFlair je samo jedna od stotinu firmi koja prodaje backup sajtova i omogucava sajtu da ostane kolko tolko u funkciji ukoliko zbog napada glavni server padne. Jedina razlika CloudFlaira i drugih slicnih sajtova je to sto usluge CFa koristi 4Chan, sajt sa koga su Anonimusi prakticno potrkli. Opet su istrolovali pola sveta, sjajno.

somborka

pre 8 godina

" islamska drzava" ne bi opstala da nema ogromnu podrsku sa strane. Svima je to jasno. Pa se pitam, gde ide ovaj svet ? A jos gore pitanje, sta ce biti na Balkanu, sta ce biti sa Srbijom ?

Real

pre 8 godina

Anonimusi su klinci sirom sveta koji nauce nesto malo o racunarima i misle da su hakeri. Cisto pokret za medije, senzacionalizam. Pitajte bilo koga iz IT sveta i to ce vam potvrditi.
Sto se ove vesti tice, ona je takodje samo za neuke. Klaud Fer je sistem za zastitu, kao kondomi. Ako teroristi koriste kondome hipoteticki, to ne znaci da npr Dureks stoji iza terorista, vec da ovi koriste njihove proizvode.
Zaboravite na "anonimuse", to su gluposti. Hakerske napade na ovom nivou rade vlade i to nije tajna. Mozete i da pratite hakerske napade uzivo, postoje sajtovi za to i vladama ne trebaju neki klinci pored ucenih programera i hakera.

Darkstar

pre 8 godina

Na kraju krajeva, pošto 'sav normalan svet' pristaje na sve ovo, mislim da je i zaslužio da ga, s vremena na vreme, raznesu po kafićima i koncertnim dvoranama. 2015-ta je i ne možeš reći da ne znaš ili da nisu tvoja posla. Izgleda ipak da jesu. Pitajte Parižane, ako meni ne vreujete.

mljac

pre 8 godina

pa imaju internet preko satelita. to moze bilo ko da kupi pa odnese u siriju opremu. ja sam imao jednosmerni satelitski internet 2000-te godine za 500 evra godisnje. dvosmerni se mogao uzeti za nesto skuplje i posle nikad neznaju odakle se koristi, tojest fizicki gde se nalazite.

vlasi se davno dosetili

pre 8 godina

Anonimusi su neproverena glasina .. možda su nekada postojali, na pojedinačnom nivou, sada su samo legenda i brend u službi sitema .. kao što će i bitkoin biti
$y$fem ima neverovatan poriv i talenat da uništi 'sve' dobro, preobrati, zloupotrebi..

hm

pre 8 godina

tupave li vesti.. ok, cloudflare prodaje tu uslugu. glavni klijenti su im sajtovi koji imaju dosta neprijatelja, poput piratskih sajtova. islamski sajtovi ocigledno spadaju u tu grupu. dakle, cloudflare prodaje svoju uslugu kesiranja sajtova, i odbijanja ddos napada, za pare. to je znatno drugacije od naslova koji su preneli mediji, kako ih firma "stiti".

vlada

pre 8 godina

Ovo nije tehnicko vec drustveno pitanje. Firma CloudFlare pruza profesionalne usluge, i to je neki minimum koji se i ocekuje. Zbog toga ljudi i imaju poverenja u njih. Iz stanovista ovih kucnih-amatera-hakera, to bi bilo isto kao da optuzite firmu koja proizvodi nozeve; samo zato sto je neko koristio njihove proizvode za krivnicno delo. Probelm mora dakle da se resi na visem, drzavnom nivou, i da se spreci da takve organizacije i pojedinci koriste usluge visoko tehnoloskih firmi.

bez_cenzure

pre 8 godina

Ja mislim da i iza ovih likova tzv. Anonimusa stoje isti centri moći kao i iza ID i po potrebi ih koriste za svoje ciljeve. Neki od ranijih poteza navedene "hakerske" grupe bile su mi potpuno nelogične i nekarakteristične za hakere tako da ostajem pri svom stajalištu da i njih hrani ista ruka.

Ivan

pre 8 godina

Sada ce se brzo otkriti ko stoji iza ID-a.
Ako vlada SAD momentalno ne reaguje sa istragom i hapsenjem ljudi odgovornih iz ove firme znaci da ustvari oni stoje iza propagande ID-a.
Svaka cast momcima hakerima.

mihajlo

pre 8 godina

A ovi iz te firme su matori, pa vidis imaju 24 sata ko klinci da se igraju i analiziraju tehnologiju. Vise verujem 'klincima' nego ivima. Za kes bi se i djavolu prodali, a ne jos da postavljaju pitanje sta oni imaju od toga, da ne nude mozda djabe svoje usluge!?

Real

pre 8 godina

Anonimusi su klinci sirom sveta koji nauce nesto malo o racunarima i misle da su hakeri. Cisto pokret za medije, senzacionalizam. Pitajte bilo koga iz IT sveta i to ce vam potvrditi.
Sto se ove vesti tice, ona je takodje samo za neuke. Klaud Fer je sistem za zastitu, kao kondomi. Ako teroristi koriste kondome hipoteticki, to ne znaci da npr Dureks stoji iza terorista, vec da ovi koriste njihove proizvode.
Zaboravite na "anonimuse", to su gluposti. Hakerske napade na ovom nivou rade vlade i to nije tajna. Mozete i da pratite hakerske napade uzivo, postoje sajtovi za to i vladama ne trebaju neki klinci pored ucenih programera i hakera.

utisak

pre 8 godina

Jasno je da gomila uglavnom nepismenih fanatika iz ID ne bi mogla sama da se organizuje. Ozbiljna pozadina tu postoji, pocevsi od Turske i sverca nafte pa preko logistike koju ID ima u Saudijskoj Arabiji, Kataru, Emiratima. Naravno, tu su i SAD i VB koji daju javne osude, ali na svaki nacin podrzavaju rast i jacanje ID sa ciljem da je preliju na Evropu i Kavkaz. Na taj nacin bi SAD i VB zadrzali dominaciju. U sklopu tog plana je i organizovanje i finansiranje miliona migranata da preplave Evropu. Najmanje 80% migranata su mladi muskarci, a ne zene i deca koje najvise slikaju. Ti migranti su organizovani preko interneta, a cvoriste twitter i FB naloga koji ih usmeravaju dolaze iz Britanije. Neko diriguje celim procesom...

maped

pre 8 godina

Cloud Flare je CDN servis koji omogućava keširanje sadržaja sa sajta i time ubrzava učitavanje istog bez obzira gde se sajt hostuje. Ovo je važno ukoliko imate globalni auditorijum i gde distanca izmedju korisnika i servera može drastično da utiče na uživanje u surfovanju.
Takodje Cloud Flare štiti svoje korisnike od različitih malvera, spama i napada hakera. Teško da im je primarna ideja bila zaštita ID i ostalih terorista od hakovanja...tako da je ideja da štite teroriste običa glupost. Čak, osnovni paket im je potpuno besplatan (i veoma upotrebljiv) što opet znači da tvrdnje iz teksta nisu tačne.

EU Citizen

pre 8 godina

Ne može firma koja prodaje softverska rešenja globalno da istražuje ko je svaki korisnik, niti bi to trebalo da je zanima, to je posao policije i obaveštajnih službi, koji se bogato finansiraju upravo novcem takvih firmi. Dakle, kada neko dođe sa valjanim sudskim nalogom, i kaže im, taj i taj vaš klijent je terorista, blokirajte mu servis, oni će to sigurno uraditi, sve dotle, to nije njihov problem, niti firme danas imaju resurse da se takvim stvarima bave, a ovakve optužbe dokonih tinejdžerskih aktivista su krajnje neumesne.

asian džuanž

pre 8 godina

U redu. (Ne)osnovano su vas optužili. Dokažite da lažu! Pošto si sada pod lupom javnosti, moraš izneti argumente. A što se tiče priče o foteljašima.... zakopao si se.

Zubor potoka

pre 8 godina

Kakve veze ima da li je iz fotelje, kauca ili stolice. Ako su rezultati analize istiniti, onda ovo jeste ogromno otkrice koje optuzuje SAD, jer kod njih takav vid podrske ne moze postojati bez znanja tajnih sluzbi.

Стеван

pre 8 godina

То се лако да проверити. А ти клинци....па, они проваљују и у Пентагон ако хоће, тако да би их узео за врло озбиљно

Pametnjaković - there can be only one!

pre 8 godina

Pentagon, preko svojih lažnih firmi i štiti i pomaže finansijski ID. Ruske službe su došle do tih saznanja odavno zato se Rusija i uključila u čišćenje jer su shvatili da SAD imaju nameru da vode rat protiv Rusije preko ID. Bolje sprečiti nego lečiti.

popeye

pre 8 godina

"Не би имали користи", осим пара наравно, на које нису имуни. Либерални капитализам.

zbog rusofobske propagande postao rusofil

pre 8 godina

I nastavlja se podrska glavosecama iz ISIS-a od strane mladih gestapovaca, cim ih brane a napadaju "komunjare" iz Anonimusa.

Definicija fasizma: Ne zanima me ko si i sta si dok god si protiv Rusa i komunista.

glas razuma

pre 8 godina

Osnovno pitanje je kako oni uopste imaju internet? Potrebne su veze, kablom, baznim stanicama ili preko satelita. Ukiliko bi im onemogucila kimunikacija, a to je moguce pogotovu sto kablovsku vezu lako mozes preseci. Strujnja napajanja takodje, a satelitske veze komunikacije se mogu pratiti mnogo lakse. Ukoliko zele internet provajderi mogu da ih blokiraju u najvecoj meri.

Gargamel

pre 8 godina

CloudFlare je automatizovani servis i previse sajtova ga koristi da bi oni svaki kontrolisali, a od koristi imaju maksimum $20 mesecno po sajtu, toliko je njihova premijum usluga, a sasvim solidna je i besplatna usluga CDN-a, kesiranja i optimizacije. Bavim se optimizacijom sajtova i uvek koristim CloudFlare i svaki sajt se dodaje brzo, bez neke provere. Ako oni pomazu ID onda pomaze i Twitter na kojem imaju naloge, Google, hosting kompanije, registri domena, proizvodjaci racunarske opreme i sve prodavnice koje im prodaju tu robu.

Marko

pre 8 godina

Ovo su gluposti, Cloudflare moze otvoriti bilo ko i imas solidno kesiranje i protekciju sajta.. jos ako platis dobijes bolje sve jos.. to je kao da ste rekli otvorili su gmail pa google stiti ID..

Vojvodjanin

pre 8 godina

Cloud Flare apsolutno radi navedeno svim sajtovima koji koriste njihivu uslugu. A njihov servis je integrisan u cPanel kontrolnom panelu koji koristi bexbroj hosting provajdera. tako da nikako nemaju odgovornost za to, pre svega jer sa obzirom na promet, ne mogu da isprate. To je kao kad bi sad rekli da organizacija IANA pomaze ID jer omogucavaju registraciju i ternet domena na prvom mestu.

bivsi

pre 8 godina

...'i istakao da oni ne bi imali nikakve koristi od pružanja podrške terorističkoj grupi'

A sta ako bi imali koristi?

Kuda ide ovaj svet :(

Nameštaj u glavi fali

pre 8 godina

Klinci anonimusi rade za obavestajne službe a ova firma za pare i ne postavlja pitanja... našlo se zlo i gore da se malo razgovore.

onako usput

pre 8 godina

Ova vest nije za "siroke narodne mase" jer ne znaju sta radi Claud Flare niti znaju uluge te firme. Mogli su da koriste I gmail za dopisivanje pa da optuze google da im pruza mogucnost komunikacije. Usluga Claud Flare-a kosta 200$ mesecno. Jako smesne pare. Cak postoji plugin za integraciju u CPanel i ta usluga se prodaje i u Srbiji takodje. I kod nas postoje firme i ustanove koje koriste usluge te USA kompanije. Oni upravo zato i sluze da se smanji mogucnost za obaranje sajta kosiscenjem DDoS-a. Sta njih briga kome prodaju? Nije to sleeper robe pa hoce ili nece da im prodaju. Usluga se kupuje online i kosta 200$ i sve je gotovo za 5 minuta. Za sve koji smatraju da ne reaguju zbog profita, 200$ je nikakva para za njih a najvise vredi potvrda kvaliteta njihovog servisa koji garantuje da cak ni sajt ID-a ne moze da se srusi a to vredi milijarde u poslovnom svetu. Zato se Anonimusi i bune.

Aleksandar

pre 8 godina

Hahaha, pa CloudFlair je samo jedna od stotinu firmi koja prodaje backup sajtova i omogucava sajtu da ostane kolko tolko u funkciji ukoliko zbog napada glavni server padne. Jedina razlika CloudFlaira i drugih slicnih sajtova je to sto usluge CFa koristi 4Chan, sajt sa koga su Anonimusi prakticno potrkli. Opet su istrolovali pola sveta, sjajno.

Lazar

pre 8 godina

E novinarstvo na nivou stvarno, svaka cast. b92 prenosi Tanjug koji prenosi Daily Mail (britanski Kurir) i niko ne zna o cemu pise niti ih zanima da provere, bitno samo da je to glavna vest sa skandaloznim naslovom, ko sisa sve ostalo.

CloudFlare je servis na koji svako moze da se prijavi, i osnovna verzija je cak i besplatna, koriste ga svi koji ocekuju ili da ce imati veliku posetu u naletima ili da ce biti meta napada. U mrezi ima na desetine ako ne stotine hiljada sajtova. Pa tako i ISIS, sta je tu sad cudno. Naravno reakcija CF ne sme da izostane i treba da te sajtove skinu kada se otkriju, ali vikati kako "pruzaju podrsku ISISu" je na nivou kao kada biste optuzivali Twitter da ih podrzava zato sto ISIS ima gomilu Twitter naloga.

mesar

pre 8 godina

pa kako baš do vas dođoše, otkud nije neki d.o.o. iz srbije, čuj-nemaju koristi-što bi broj 1 rekao sa koliko ništica se piše korist

Dragan

pre 8 godina

Sve u svetu sto se radi , radi se iz interesa. Zato ovo nije za cudjenje jer vodje ove islamske drzave ipak razmisljaju kako da tu drzavu ojacaju i prosire. Ako je tacno da imaju mnogo para i sponzora onda ovaka konstatacija je veoma verovatna i istinita. Ovi iz islamske drzave finansiraju se od prodaje nafte a vodje Kosovske drzave od trgovine narkoticima.A kad imas para brzo nadjes onoga ko ce za tebe da lobira na primer u Americkom kongresu i oni to nazivaju lobiranjem a mi to zovemo korupcija u drzavnim institucijama.

only fools and horses

pre 8 godina

Pa normalno. Samo što nije u pitanju samo jedna američka firma koja radi za novac, već ceo sistem koji je očigledno instruisan na mnogo većem nivou.

Bora

pre 8 godina

Biće zanimljivo ako ovu tvrdnju uspeju i da dokažu. Lično bih voleo da bude raskrinkan svako ko na bilo koji način sarađuje sa ludacima iz tzv. islamske države - od, navodno, neke firme iz silicijumske doline do, navodno, R. T. Erdogana.

mljac

pre 8 godina

pa imaju internet preko satelita. to moze bilo ko da kupi pa odnese u siriju opremu. ja sam imao jednosmerni satelitski internet 2000-te godine za 500 evra godisnje. dvosmerni se mogao uzeti za nesto skuplje i posle nikad neznaju odakle se koristi, tojest fizicki gde se nalazite.

vlasi se davno dosetili

pre 8 godina

Anonimusi su neproverena glasina .. možda su nekada postojali, na pojedinačnom nivou, sada su samo legenda i brend u službi sitema .. kao što će i bitkoin biti
$y$fem ima neverovatan poriv i talenat da uništi 'sve' dobro, preobrati, zloupotrebi..

Frtalj atoma

pre 8 godina

On je naveo da "veruje da je reč o analizama iz fotelja klinaca koje ne treba uzimati za ozbiljno", naveo je list.

Danasnji klinci svašta znaju i to treba podrzati . Bravo deco 21veka!

somborka

pre 8 godina

" islamska drzava" ne bi opstala da nema ogromnu podrsku sa strane. Svima je to jasno. Pa se pitam, gde ide ovaj svet ? A jos gore pitanje, sta ce biti na Balkanu, sta ce biti sa Srbijom ?

Eurobalky

pre 8 godina

Ne sumnjam da cloud flare nije kriv ali da žele, razne američke tajne službe bi to sprečile. Pa i facebook i google i sve ostale jače firme su u službi vlasti USA. Imaju podršku vlade jer im ono što te kompanije rade ide u korist. Aj ti počni da rovariš malo ozbiljnije protiv USA ili Izraela al da imaš neku stvarniju moč (medijsku, političku isl) pa da vidiš koliko su nemočni. Odkud mi samouvjerenost za ovakvu tvrdnju? Pa kakvi su to "džihadisti i muslimanski ekstremisti" koji napadaju ili barem prijete svima, a ne diraju samo Amere i ....izrael. Države koje su svim pravim arapskim ekstremistima bili prvi, najveći i uglavnom jedini neprijatelji. Tzv. IS te dvije države niti ne spominje, a kamoli da nešto poduzme protiv njih. Napada samo gle ćuda, francuze koji su vrlo samostalni kad je u pitanju NATO i Ruse koji su postali pretnja Amerima.

Darkstar

pre 8 godina

Na kraju krajeva, pošto 'sav normalan svet' pristaje na sve ovo, mislim da je i zaslužio da ga, s vremena na vreme, raznesu po kafićima i koncertnim dvoranama. 2015-ta je i ne možeš reći da ne znaš ili da nisu tvoja posla. Izgleda ipak da jesu. Pitajte Parižane, ako meni ne vreujete.