Petak, 27.11.2015.

20:00

"Ne bi mi smetala nijedna srpska slava, samo..."

Bošnjacki član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović pozvao je vlasti RS da sprovedu odluku Ustavnog suda BiH, prema kojoj 9. januar ne može biti Dan RS.

Izvor: Tanjug

"Ne bi mi smetala nijedna srpska slava, samo..." IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

lopovi se uvjek dogovore

pre 8 godina

Potpuno nepotrebno zakuvavanje situacije da se podgrije mrznja naroda...Prvo musliman napada srpsku policiju,pa drugi i zajednicku vojsku..Jedan opet baca topovski udar na hrvatskog generala..Muslimanima stalno ispiraju mozak nekim genocidima..I to se sve desava kad je narod spreman da navali na "velikase"
koji primaju po 40000 € godisnje legalno a nelegalno ne mogu ni zamisliti..I naravno vlast treba to ogorcenje usmjeriti i mrznju kanalisati prema nekom drugoma kome nego komsijama..Zalosno je to sto stranci to odobravaju...

qwins

pre 8 godina

Bakire,ostavi ti Srbe i slave na miru!Bolje pocni da resavas pitanje dzihadista i mudzahedina u tvom dvoristu,koje je tvoj otac uvezao i dao im drzavljanstva!Ima ih bas mnogo,prave probleme po celoj Evropi,i na najmanji znak ce se aktivirati i u BIH!Bolje uzmi to da resavas dok ne bude kasno,posle ce biti kuku i lele!

Tako nekako

pre 8 godina

Bosko,

To što su tebi obećali da će RS biti isključivo srpska i zbog čega si mozda i 3 puta ranjen je bila prevara,lagali su te, RS je po ustavu vlasništvo 3 konstitutivna naroda,problem je jednostavan ako se želi shvatiti,bošnjački narod cio prostor BiH smatra svojom domovinom dok je srpska politika isključiva,Srbi su se olako odrekli svega i svačega u Bosni.

Duško

pre 8 godina

Kaže Bakir Izetbegović da se u 9.januaru kao prazniku ne mogu prepoznati muslimani i katolici. I ne treba da se prepoznaju. Republika Srpska je nastala i formirana tog dana 1992.godine kao reakcija na postupke muslimana i katolika, koji su nešto kasnije 28.februara 1992.godine na referendumu koji su oni organizovali za sebe a bez saglasnosti Srba, izglasali da ne žele živjeti sa Srbima ( to je onaj referendum o nezavisnosti BiH, koji oni slave kao dan nezavisnosti, a Srbi im to ne osporavaju ! Inače dan posle tog referenduma, ptvog dana posle "izglasavanja" nezavisnosti došlo je do ubistva srpskih svatova u Sarajevu . To je bio početak nezavisnosti muslimansko-katoličke BiH , kasnije se videlo kako je sve išlo). Pokazalo se da je formiranje Republike Srpske tog 9.januara 1992.god bio pravi potez i nijedna odluka bilo kog suda ( ovaj tzv ustavni sud BiH je sud kojim se upravlja daljinskim upravljačem iz Vašingtona ) neće promeniti činjenicu da su se Srbi po prvi put u istoriji samoorganizovali institucionalno, što je veliki korak. Pre se dešavao Jasenovac, Prebilovci , jame u Hercegovini. Zašto muslimanima i katolicima nije smetao taj praznik 20 godina, a sad im je zasmetao? I Amerikancima? Odgovor je da sada hoće da ukinu R.Srpsku i unitarizuju Bosnu i Hercegovinu. Teško da će to uspeti. Na kraju će izgleda uspeti Dodik i Republika Srpska će stvarno nestati, ali u smislu da se pripoji Srbiji.

Ovo mi neće objaviti

pre 8 godina

Evo čitam po deseti put ovu izjavu Izetbegovića, tražim pod lupom neku pogrešnu riječ, neko barem slovce, tačku, zarez - da vidim i da skontam čime je to on u pomenutoj izjavi uvrijedio bilo koga i šta je rekao, mislio, poručio što ne stoji i što nije tačno, nešto što nije izbalansirano i pošteno, ukratko nešto - naopako. Pokušavam čak da čitam i između redova i opet - ništa.
Pa otkud onda toliki negativni komentari ? Šta je razlog njima? Šta to izbija iz svih tih negativnih komentara? Ček, ček... Možda je slika problem. Ali... ne može biti. Pa Ataturk je bio anti- islamista. Jest, doduše, da Bakir ima fotografija na stotine, čak i sa Vučićem, Dodikom i sl. ali moj dragi "B 92" portal uvijek kad piše o njemu postavi redovno ovu istu sliku sa Ataturkom u pozadini (provjerite da li lažem) i na taj način čitaocima portala unaprijed diže pritisak i sugeriše šta da po automatizmu prvo pomisle o Bakiru i da im se dotični još i prije čitanja smuči.
Kakogod ali ja se,vala, ne bih ponosio sa takvim načinom reagovanja, takvim stavovima, (tolikim nerazumijevanjem da na ovim prostorima žive i postoje i neki drugi narodi, uz svo dužno poštovanje Srpskog naroda)Sa takvim ponašanjem kako se neki ponašaju i djeluju - ne bih se ponosio, nipošto.
Nije bitno koje sam vjere i nacije. Ima i nešto što se zove ljudskost i- čast.

Gargamel

pre 8 godina

(Slobodni Klikeri,


Vi ste gospodine sve pobrkali. Bozic se svugde i slavi kao Bozic i nista drugo, nikakve dodirne tacke sa politickim obeljezavanjem bilo cega i nigde nije dan republike, drzavnosti ili slicno. i slavi ga ko ga slavi ne slavi ko ga ne slavi osim sto je neardan za sve (jer ga vecina provodi sa porodicama a svi i koji ga ne slave se "grebu" (a mogu imati placeni dan i za "svoje praznike). Mislim da nije problem da se slava slavi kao slava i da bude i neradni dan (cak bi se svi narodi obradovali) ali nije to proglasiti slavu kao dan republike jeste problematicno na vise nivoa.

Milos

pre 8 godina

Ustavni sud u BiH u kome sjede tri strana drzavljanina je odlucio da proglasi neustavnim praznik SPC - Sveti Stevan 9 Januara. U zakonu Republike Srpske ne postoji taj praznik nego samo Dan Republike Srpske - to je dan kada je proglasena Srpska Republika BiH. Tako je slabo infomisani sud odlucio da je drzavni praznik nepodoban jer pada na "Crveno Slovo". Moze se reci da su ti stranci sada zabranili Srbima da slave Svetog Stefana, jer on pada na Dan Republike.
I da Bosna ne moze bez lonca, pa je u to ime i sin Alije predlozio Srbima koji praznik da slave !?
Nesto mi govori da ce se ove godine Slaviti u Republici Srpskoj i Dan Republike i Sveti Stefan mnogo sretnije i vise nego predhodnih godina.

Dare

pre 8 godina

Srbin sam iz RS i ja slavim slavu koju sam naslijedio od svojih predaka. Ali mislim da proslavljanje krsnih slava svega i svačega nema nikakvog smisla. Danas svaka firma, svako društvo, udruženje slavi slavu koja se pretvori u paradu pijanstva i kiča. Slava predstavlja porodični običaj očuvanja svijesti o precima koja se prenosi s koljena na koljeno. A šta, recimo, predstavlja slava Elektroprivrede, Vlade, Puteva ili Univerziteta? Pa na kraju krajeva šta predstavlja krsna slava države? Da li je država krštena pa da proslavlja krsnu slavu? Meni je to nenormalno.

Slobodni Klikeri

pre 8 godina

U pravu je covek... U sekularnim drzavama nema mesta verskim praznicima u drzavnim institucijama... Bolnickr slave, opstinske slave, skolske slave... Bacanje drzavnih para na hirove pojedinaca...
(roto kos, 27. novembar 2015 21:52)

Mozda nisi cuo,ima jedan praznik zove se Bozic. To je vrlo,vrlo jedan verski praznik. I vrlo je interesantno da oko 2/3 svih drzava na svetu,od cega su sve sekularne,zvanicno slave taj verski praznik. I ne samo da ga slave zvanicno nego cak i svim radnicima u drzavnoj administraciji daju slobodan dan. Deci dele paketice i prave bankete i proslave. Sve o drzavnom trosku.
Ima jos jedna stvar...isto to rade i za jedan drugi isto tako ekstremno verski praznik,a to je Uskrs i Veliki petak (Good Friday u Americi,UK,AUS,NZ). Isto tako dobijaju slobodne dane,prave proslave...ma ludilo jedno opste.
Zamisli ni zastava Engleske nije bas najsekularnija. Ustvari nije uopste. Jer je na njoj krst Svetog Djordja. Da ti ne pricam jos koliko drugih drzava na zastavama imaju krstove i druga verska obelezja.
Zato se ne pravi pametan kada nisi.

zed

pre 8 godina

Pa to je Arandjelovdan. Opet slava. Nemam nista protiv, taj dan cu dozivljavati kao slavu, a onaj drugi kao potpisivanje Dejtona. Pa ko sta voli neka izvoli.

sagledajmo činjenice

pre 8 godina

Hm. U pravu bi bio Bakir da tu nije "prste umešala" duuuga tradicija. Od islama ni "i" nije postojalo u Bosni u doba kada su se već slavile pravoslavne slave. (Naravno, i postojali i katolici).
E sad, da ima i aktuelnih bogumula slika bi bila još zanimljivija...
U svakom slučaju, islam je u Bosnu "zakasnio" čitav milenijum, moj Bakire. . ;)

roto kos

pre 8 godina

U pravu je covek... U sekularnim drzavama nema mesta verskim praznicima u drzavnim institucijama... Bolnickr slave, opstinske slave, skolske slave... Bacanje drzavnih para na hirove pojedinaca...

hahahaha

pre 8 godina

Bakire pomjeri se iz svoje Kasabe malo, i pogledaj kako gotovo svaka drzava u USA proslavlja svoj dan, kako svaki kanton u Svajcarskoj ima svoj dan, Kako cak i pojedine pokrajine obiljezavaju neki praznik, znam da ti je trn u oku R. Srpska, ali sto se prije pomiris sa tim da nema nista od unitarne BIH, bice tvom narodu mnogo bolje, a i nama.

alex

pre 8 godina

nema bolaveze bakire sta ti mislis. I onako 9 januar 2100 ce biti samo Dan republike Srpske, Sveti Stefan ce prosetati na 10 Januar a do tada bio ti stpljiv ili ne koga briga.

Veteran

pre 8 godina

Nisam pristalica Izetbegovića ali mislim da ovog puta iskreno i realno rezonuje. Većina nas koji smo u periodu od 1992- kaaja 1995. godine proveli u rovovovima u sastavu vojske RS smatramo da ne treba terati inat već tražiti optimalna politička rešenja. Čak i naš premijer Vučić savetuje Dodika da vodi mudru politiku tj politiku koja će narodu Republike Srpske obezbedititi bolji život.

Dragan

pre 8 godina

Možeš da pohapsis vehabijske bande i da proteraš mudžahedine, ali nećeš. Gledaj svoja posla u svom entitetu i ne mešaj se u unutrašnje stvari Srpske. Ti si poslednji koji sme da utiče na slična pitanja.

Dragan

pre 8 godina

Možeš da pohapsis vehabijske bande i da proteraš mudžahedine, ali nećeš. Gledaj svoja posla u svom entitetu i ne mešaj se u unutrašnje stvari Srpske. Ti si poslednji koji sme da utiče na slična pitanja.

sagledajmo činjenice

pre 8 godina

Hm. U pravu bi bio Bakir da tu nije "prste umešala" duuuga tradicija. Od islama ni "i" nije postojalo u Bosni u doba kada su se već slavile pravoslavne slave. (Naravno, i postojali i katolici).
E sad, da ima i aktuelnih bogumula slika bi bila još zanimljivija...
U svakom slučaju, islam je u Bosnu "zakasnio" čitav milenijum, moj Bakire. . ;)

hahahaha

pre 8 godina

Bakire pomjeri se iz svoje Kasabe malo, i pogledaj kako gotovo svaka drzava u USA proslavlja svoj dan, kako svaki kanton u Svajcarskoj ima svoj dan, Kako cak i pojedine pokrajine obiljezavaju neki praznik, znam da ti je trn u oku R. Srpska, ali sto se prije pomiris sa tim da nema nista od unitarne BIH, bice tvom narodu mnogo bolje, a i nama.

zed

pre 8 godina

Pa to je Arandjelovdan. Opet slava. Nemam nista protiv, taj dan cu dozivljavati kao slavu, a onaj drugi kao potpisivanje Dejtona. Pa ko sta voli neka izvoli.

Milos

pre 8 godina

Ustavni sud u BiH u kome sjede tri strana drzavljanina je odlucio da proglasi neustavnim praznik SPC - Sveti Stevan 9 Januara. U zakonu Republike Srpske ne postoji taj praznik nego samo Dan Republike Srpske - to je dan kada je proglasena Srpska Republika BiH. Tako je slabo infomisani sud odlucio da je drzavni praznik nepodoban jer pada na "Crveno Slovo". Moze se reci da su ti stranci sada zabranili Srbima da slave Svetog Stefana, jer on pada na Dan Republike.
I da Bosna ne moze bez lonca, pa je u to ime i sin Alije predlozio Srbima koji praznik da slave !?
Nesto mi govori da ce se ove godine Slaviti u Republici Srpskoj i Dan Republike i Sveti Stefan mnogo sretnije i vise nego predhodnih godina.

Slobodni Klikeri

pre 8 godina

U pravu je covek... U sekularnim drzavama nema mesta verskim praznicima u drzavnim institucijama... Bolnickr slave, opstinske slave, skolske slave... Bacanje drzavnih para na hirove pojedinaca...
(roto kos, 27. novembar 2015 21:52)

Mozda nisi cuo,ima jedan praznik zove se Bozic. To je vrlo,vrlo jedan verski praznik. I vrlo je interesantno da oko 2/3 svih drzava na svetu,od cega su sve sekularne,zvanicno slave taj verski praznik. I ne samo da ga slave zvanicno nego cak i svim radnicima u drzavnoj administraciji daju slobodan dan. Deci dele paketice i prave bankete i proslave. Sve o drzavnom trosku.
Ima jos jedna stvar...isto to rade i za jedan drugi isto tako ekstremno verski praznik,a to je Uskrs i Veliki petak (Good Friday u Americi,UK,AUS,NZ). Isto tako dobijaju slobodne dane,prave proslave...ma ludilo jedno opste.
Zamisli ni zastava Engleske nije bas najsekularnija. Ustvari nije uopste. Jer je na njoj krst Svetog Djordja. Da ti ne pricam jos koliko drugih drzava na zastavama imaju krstove i druga verska obelezja.
Zato se ne pravi pametan kada nisi.

alex

pre 8 godina

nema bolaveze bakire sta ti mislis. I onako 9 januar 2100 ce biti samo Dan republike Srpske, Sveti Stefan ce prosetati na 10 Januar a do tada bio ti stpljiv ili ne koga briga.

Dare

pre 8 godina

Srbin sam iz RS i ja slavim slavu koju sam naslijedio od svojih predaka. Ali mislim da proslavljanje krsnih slava svega i svačega nema nikakvog smisla. Danas svaka firma, svako društvo, udruženje slavi slavu koja se pretvori u paradu pijanstva i kiča. Slava predstavlja porodični običaj očuvanja svijesti o precima koja se prenosi s koljena na koljeno. A šta, recimo, predstavlja slava Elektroprivrede, Vlade, Puteva ili Univerziteta? Pa na kraju krajeva šta predstavlja krsna slava države? Da li je država krštena pa da proslavlja krsnu slavu? Meni je to nenormalno.

roto kos

pre 8 godina

U pravu je covek... U sekularnim drzavama nema mesta verskim praznicima u drzavnim institucijama... Bolnickr slave, opstinske slave, skolske slave... Bacanje drzavnih para na hirove pojedinaca...

Veteran

pre 8 godina

Nisam pristalica Izetbegovića ali mislim da ovog puta iskreno i realno rezonuje. Većina nas koji smo u periodu od 1992- kaaja 1995. godine proveli u rovovovima u sastavu vojske RS smatramo da ne treba terati inat već tražiti optimalna politička rešenja. Čak i naš premijer Vučić savetuje Dodika da vodi mudru politiku tj politiku koja će narodu Republike Srpske obezbedititi bolji život.

Duško

pre 8 godina

Kaže Bakir Izetbegović da se u 9.januaru kao prazniku ne mogu prepoznati muslimani i katolici. I ne treba da se prepoznaju. Republika Srpska je nastala i formirana tog dana 1992.godine kao reakcija na postupke muslimana i katolika, koji su nešto kasnije 28.februara 1992.godine na referendumu koji su oni organizovali za sebe a bez saglasnosti Srba, izglasali da ne žele živjeti sa Srbima ( to je onaj referendum o nezavisnosti BiH, koji oni slave kao dan nezavisnosti, a Srbi im to ne osporavaju ! Inače dan posle tog referenduma, ptvog dana posle "izglasavanja" nezavisnosti došlo je do ubistva srpskih svatova u Sarajevu . To je bio početak nezavisnosti muslimansko-katoličke BiH , kasnije se videlo kako je sve išlo). Pokazalo se da je formiranje Republike Srpske tog 9.januara 1992.god bio pravi potez i nijedna odluka bilo kog suda ( ovaj tzv ustavni sud BiH je sud kojim se upravlja daljinskim upravljačem iz Vašingtona ) neće promeniti činjenicu da su se Srbi po prvi put u istoriji samoorganizovali institucionalno, što je veliki korak. Pre se dešavao Jasenovac, Prebilovci , jame u Hercegovini. Zašto muslimanima i katolicima nije smetao taj praznik 20 godina, a sad im je zasmetao? I Amerikancima? Odgovor je da sada hoće da ukinu R.Srpsku i unitarizuju Bosnu i Hercegovinu. Teško da će to uspeti. Na kraju će izgleda uspeti Dodik i Republika Srpska će stvarno nestati, ali u smislu da se pripoji Srbiji.

Gargamel

pre 8 godina

(Slobodni Klikeri,


Vi ste gospodine sve pobrkali. Bozic se svugde i slavi kao Bozic i nista drugo, nikakve dodirne tacke sa politickim obeljezavanjem bilo cega i nigde nije dan republike, drzavnosti ili slicno. i slavi ga ko ga slavi ne slavi ko ga ne slavi osim sto je neardan za sve (jer ga vecina provodi sa porodicama a svi i koji ga ne slave se "grebu" (a mogu imati placeni dan i za "svoje praznike). Mislim da nije problem da se slava slavi kao slava i da bude i neradni dan (cak bi se svi narodi obradovali) ali nije to proglasiti slavu kao dan republike jeste problematicno na vise nivoa.

lopovi se uvjek dogovore

pre 8 godina

Potpuno nepotrebno zakuvavanje situacije da se podgrije mrznja naroda...Prvo musliman napada srpsku policiju,pa drugi i zajednicku vojsku..Jedan opet baca topovski udar na hrvatskog generala..Muslimanima stalno ispiraju mozak nekim genocidima..I to se sve desava kad je narod spreman da navali na "velikase"
koji primaju po 40000 € godisnje legalno a nelegalno ne mogu ni zamisliti..I naravno vlast treba to ogorcenje usmjeriti i mrznju kanalisati prema nekom drugoma kome nego komsijama..Zalosno je to sto stranci to odobravaju...

qwins

pre 8 godina

Bakire,ostavi ti Srbe i slave na miru!Bolje pocni da resavas pitanje dzihadista i mudzahedina u tvom dvoristu,koje je tvoj otac uvezao i dao im drzavljanstva!Ima ih bas mnogo,prave probleme po celoj Evropi,i na najmanji znak ce se aktivirati i u BIH!Bolje uzmi to da resavas dok ne bude kasno,posle ce biti kuku i lele!

Ovo mi neće objaviti

pre 8 godina

Evo čitam po deseti put ovu izjavu Izetbegovića, tražim pod lupom neku pogrešnu riječ, neko barem slovce, tačku, zarez - da vidim i da skontam čime je to on u pomenutoj izjavi uvrijedio bilo koga i šta je rekao, mislio, poručio što ne stoji i što nije tačno, nešto što nije izbalansirano i pošteno, ukratko nešto - naopako. Pokušavam čak da čitam i između redova i opet - ništa.
Pa otkud onda toliki negativni komentari ? Šta je razlog njima? Šta to izbija iz svih tih negativnih komentara? Ček, ček... Možda je slika problem. Ali... ne može biti. Pa Ataturk je bio anti- islamista. Jest, doduše, da Bakir ima fotografija na stotine, čak i sa Vučićem, Dodikom i sl. ali moj dragi "B 92" portal uvijek kad piše o njemu postavi redovno ovu istu sliku sa Ataturkom u pozadini (provjerite da li lažem) i na taj način čitaocima portala unaprijed diže pritisak i sugeriše šta da po automatizmu prvo pomisle o Bakiru i da im se dotični još i prije čitanja smuči.
Kakogod ali ja se,vala, ne bih ponosio sa takvim načinom reagovanja, takvim stavovima, (tolikim nerazumijevanjem da na ovim prostorima žive i postoje i neki drugi narodi, uz svo dužno poštovanje Srpskog naroda)Sa takvim ponašanjem kako se neki ponašaju i djeluju - ne bih se ponosio, nipošto.
Nije bitno koje sam vjere i nacije. Ima i nešto što se zove ljudskost i- čast.

Tako nekako

pre 8 godina

Bosko,

To što su tebi obećali da će RS biti isključivo srpska i zbog čega si mozda i 3 puta ranjen je bila prevara,lagali su te, RS je po ustavu vlasništvo 3 konstitutivna naroda,problem je jednostavan ako se želi shvatiti,bošnjački narod cio prostor BiH smatra svojom domovinom dok je srpska politika isključiva,Srbi su se olako odrekli svega i svačega u Bosni.

Veteran

pre 8 godina

Nisam pristalica Izetbegovića ali mislim da ovog puta iskreno i realno rezonuje. Većina nas koji smo u periodu od 1992- kaaja 1995. godine proveli u rovovovima u sastavu vojske RS smatramo da ne treba terati inat već tražiti optimalna politička rešenja. Čak i naš premijer Vučić savetuje Dodika da vodi mudru politiku tj politiku koja će narodu Republike Srpske obezbedititi bolji život.

roto kos

pre 8 godina

U pravu je covek... U sekularnim drzavama nema mesta verskim praznicima u drzavnim institucijama... Bolnickr slave, opstinske slave, skolske slave... Bacanje drzavnih para na hirove pojedinaca...

sagledajmo činjenice

pre 8 godina

Hm. U pravu bi bio Bakir da tu nije "prste umešala" duuuga tradicija. Od islama ni "i" nije postojalo u Bosni u doba kada su se već slavile pravoslavne slave. (Naravno, i postojali i katolici).
E sad, da ima i aktuelnih bogumula slika bi bila još zanimljivija...
U svakom slučaju, islam je u Bosnu "zakasnio" čitav milenijum, moj Bakire. . ;)

Gargamel

pre 8 godina

(Slobodni Klikeri,


Vi ste gospodine sve pobrkali. Bozic se svugde i slavi kao Bozic i nista drugo, nikakve dodirne tacke sa politickim obeljezavanjem bilo cega i nigde nije dan republike, drzavnosti ili slicno. i slavi ga ko ga slavi ne slavi ko ga ne slavi osim sto je neardan za sve (jer ga vecina provodi sa porodicama a svi i koji ga ne slave se "grebu" (a mogu imati placeni dan i za "svoje praznike). Mislim da nije problem da se slava slavi kao slava i da bude i neradni dan (cak bi se svi narodi obradovali) ali nije to proglasiti slavu kao dan republike jeste problematicno na vise nivoa.

Dragan

pre 8 godina

Možeš da pohapsis vehabijske bande i da proteraš mudžahedine, ali nećeš. Gledaj svoja posla u svom entitetu i ne mešaj se u unutrašnje stvari Srpske. Ti si poslednji koji sme da utiče na slična pitanja.

Ovo mi neće objaviti

pre 8 godina

Evo čitam po deseti put ovu izjavu Izetbegovića, tražim pod lupom neku pogrešnu riječ, neko barem slovce, tačku, zarez - da vidim i da skontam čime je to on u pomenutoj izjavi uvrijedio bilo koga i šta je rekao, mislio, poručio što ne stoji i što nije tačno, nešto što nije izbalansirano i pošteno, ukratko nešto - naopako. Pokušavam čak da čitam i između redova i opet - ništa.
Pa otkud onda toliki negativni komentari ? Šta je razlog njima? Šta to izbija iz svih tih negativnih komentara? Ček, ček... Možda je slika problem. Ali... ne može biti. Pa Ataturk je bio anti- islamista. Jest, doduše, da Bakir ima fotografija na stotine, čak i sa Vučićem, Dodikom i sl. ali moj dragi "B 92" portal uvijek kad piše o njemu postavi redovno ovu istu sliku sa Ataturkom u pozadini (provjerite da li lažem) i na taj način čitaocima portala unaprijed diže pritisak i sugeriše šta da po automatizmu prvo pomisle o Bakiru i da im se dotični još i prije čitanja smuči.
Kakogod ali ja se,vala, ne bih ponosio sa takvim načinom reagovanja, takvim stavovima, (tolikim nerazumijevanjem da na ovim prostorima žive i postoje i neki drugi narodi, uz svo dužno poštovanje Srpskog naroda)Sa takvim ponašanjem kako se neki ponašaju i djeluju - ne bih se ponosio, nipošto.
Nije bitno koje sam vjere i nacije. Ima i nešto što se zove ljudskost i- čast.

Tako nekako

pre 8 godina

Bosko,

To što su tebi obećali da će RS biti isključivo srpska i zbog čega si mozda i 3 puta ranjen je bila prevara,lagali su te, RS je po ustavu vlasništvo 3 konstitutivna naroda,problem je jednostavan ako se želi shvatiti,bošnjački narod cio prostor BiH smatra svojom domovinom dok je srpska politika isključiva,Srbi su se olako odrekli svega i svačega u Bosni.

Dare

pre 8 godina

Srbin sam iz RS i ja slavim slavu koju sam naslijedio od svojih predaka. Ali mislim da proslavljanje krsnih slava svega i svačega nema nikakvog smisla. Danas svaka firma, svako društvo, udruženje slavi slavu koja se pretvori u paradu pijanstva i kiča. Slava predstavlja porodični običaj očuvanja svijesti o precima koja se prenosi s koljena na koljeno. A šta, recimo, predstavlja slava Elektroprivrede, Vlade, Puteva ili Univerziteta? Pa na kraju krajeva šta predstavlja krsna slava države? Da li je država krštena pa da proslavlja krsnu slavu? Meni je to nenormalno.

hahahaha

pre 8 godina

Bakire pomjeri se iz svoje Kasabe malo, i pogledaj kako gotovo svaka drzava u USA proslavlja svoj dan, kako svaki kanton u Svajcarskoj ima svoj dan, Kako cak i pojedine pokrajine obiljezavaju neki praznik, znam da ti je trn u oku R. Srpska, ali sto se prije pomiris sa tim da nema nista od unitarne BIH, bice tvom narodu mnogo bolje, a i nama.

alex

pre 8 godina

nema bolaveze bakire sta ti mislis. I onako 9 januar 2100 ce biti samo Dan republike Srpske, Sveti Stefan ce prosetati na 10 Januar a do tada bio ti stpljiv ili ne koga briga.

Slobodni Klikeri

pre 8 godina

U pravu je covek... U sekularnim drzavama nema mesta verskim praznicima u drzavnim institucijama... Bolnickr slave, opstinske slave, skolske slave... Bacanje drzavnih para na hirove pojedinaca...
(roto kos, 27. novembar 2015 21:52)

Mozda nisi cuo,ima jedan praznik zove se Bozic. To je vrlo,vrlo jedan verski praznik. I vrlo je interesantno da oko 2/3 svih drzava na svetu,od cega su sve sekularne,zvanicno slave taj verski praznik. I ne samo da ga slave zvanicno nego cak i svim radnicima u drzavnoj administraciji daju slobodan dan. Deci dele paketice i prave bankete i proslave. Sve o drzavnom trosku.
Ima jos jedna stvar...isto to rade i za jedan drugi isto tako ekstremno verski praznik,a to je Uskrs i Veliki petak (Good Friday u Americi,UK,AUS,NZ). Isto tako dobijaju slobodne dane,prave proslave...ma ludilo jedno opste.
Zamisli ni zastava Engleske nije bas najsekularnija. Ustvari nije uopste. Jer je na njoj krst Svetog Djordja. Da ti ne pricam jos koliko drugih drzava na zastavama imaju krstove i druga verska obelezja.
Zato se ne pravi pametan kada nisi.

Milos

pre 8 godina

Ustavni sud u BiH u kome sjede tri strana drzavljanina je odlucio da proglasi neustavnim praznik SPC - Sveti Stevan 9 Januara. U zakonu Republike Srpske ne postoji taj praznik nego samo Dan Republike Srpske - to je dan kada je proglasena Srpska Republika BiH. Tako je slabo infomisani sud odlucio da je drzavni praznik nepodoban jer pada na "Crveno Slovo". Moze se reci da su ti stranci sada zabranili Srbima da slave Svetog Stefana, jer on pada na Dan Republike.
I da Bosna ne moze bez lonca, pa je u to ime i sin Alije predlozio Srbima koji praznik da slave !?
Nesto mi govori da ce se ove godine Slaviti u Republici Srpskoj i Dan Republike i Sveti Stefan mnogo sretnije i vise nego predhodnih godina.

zed

pre 8 godina

Pa to je Arandjelovdan. Opet slava. Nemam nista protiv, taj dan cu dozivljavati kao slavu, a onaj drugi kao potpisivanje Dejtona. Pa ko sta voli neka izvoli.

Duško

pre 8 godina

Kaže Bakir Izetbegović da se u 9.januaru kao prazniku ne mogu prepoznati muslimani i katolici. I ne treba da se prepoznaju. Republika Srpska je nastala i formirana tog dana 1992.godine kao reakcija na postupke muslimana i katolika, koji su nešto kasnije 28.februara 1992.godine na referendumu koji su oni organizovali za sebe a bez saglasnosti Srba, izglasali da ne žele živjeti sa Srbima ( to je onaj referendum o nezavisnosti BiH, koji oni slave kao dan nezavisnosti, a Srbi im to ne osporavaju ! Inače dan posle tog referenduma, ptvog dana posle "izglasavanja" nezavisnosti došlo je do ubistva srpskih svatova u Sarajevu . To je bio početak nezavisnosti muslimansko-katoličke BiH , kasnije se videlo kako je sve išlo). Pokazalo se da je formiranje Republike Srpske tog 9.januara 1992.god bio pravi potez i nijedna odluka bilo kog suda ( ovaj tzv ustavni sud BiH je sud kojim se upravlja daljinskim upravljačem iz Vašingtona ) neće promeniti činjenicu da su se Srbi po prvi put u istoriji samoorganizovali institucionalno, što je veliki korak. Pre se dešavao Jasenovac, Prebilovci , jame u Hercegovini. Zašto muslimanima i katolicima nije smetao taj praznik 20 godina, a sad im je zasmetao? I Amerikancima? Odgovor je da sada hoće da ukinu R.Srpsku i unitarizuju Bosnu i Hercegovinu. Teško da će to uspeti. Na kraju će izgleda uspeti Dodik i Republika Srpska će stvarno nestati, ali u smislu da se pripoji Srbiji.

qwins

pre 8 godina

Bakire,ostavi ti Srbe i slave na miru!Bolje pocni da resavas pitanje dzihadista i mudzahedina u tvom dvoristu,koje je tvoj otac uvezao i dao im drzavljanstva!Ima ih bas mnogo,prave probleme po celoj Evropi,i na najmanji znak ce se aktivirati i u BIH!Bolje uzmi to da resavas dok ne bude kasno,posle ce biti kuku i lele!

lopovi se uvjek dogovore

pre 8 godina

Potpuno nepotrebno zakuvavanje situacije da se podgrije mrznja naroda...Prvo musliman napada srpsku policiju,pa drugi i zajednicku vojsku..Jedan opet baca topovski udar na hrvatskog generala..Muslimanima stalno ispiraju mozak nekim genocidima..I to se sve desava kad je narod spreman da navali na "velikase"
koji primaju po 40000 € godisnje legalno a nelegalno ne mogu ni zamisliti..I naravno vlast treba to ogorcenje usmjeriti i mrznju kanalisati prema nekom drugoma kome nego komsijama..Zalosno je to sto stranci to odobravaju...