Subota, 21.11.2015.

09:22

Sud presudio: Falsifikovan potpis Andreja Vučića

Privredni sud u Beogradu usvojio je tužbeni zahtev brata premijera Srbije Andreja Vučića da se oglasi ništavnim akt o osnivanju privrednog društva "Asomakum".

Izvor: Beta

Sud presudio: Falsifikovan potpis Andreja Vuèiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

262 Komentari

Sortiraj po:

Visnja

pre 8 godina

Uloga finansijske policije i poreske inspekcije je od izuzetnog znacaja kada su u pitanju fantomska predueca.Opravdana sumnja da nesto nije u redu, bi trebalo da postoji svaki put kada preduzece koje nema zaposlene radnike i ima samo direktora pravi ogroman promet.Ovo je indicija da se urade detaljne inspekcijske kontrole poslovanja i sprece ovakve zloupotrebe.

Jana

pre 8 godina

Posle "demokratskih" promena nakon 2000-te ukinuta je Sluzba drustvenog knjigovotstva, preko koje je isao sav platni promet i kontrola tokova novca. Ovaj posao velikodusno je prepusten bankama i sirom su otvorena vrata fantomskim firmama koje lako mogu zametnuti , uz pomoc falsifikovanih dokumenata , svoje tragove. Prvenstveno je naneta velika steta budzetu Srbije, a indirektno i ljudima cija su dokumenta zloupotrebljena.

biljana

pre 8 godina

A.Vučić nije jedini.Skoro sam gledala apel nadležnih službi koje upozoravaju koliko je lako "odrediti"krađu identiteta. Bukvalno smo u opasnosti svaki put kad pokažemo dokument sa JMBG. Tehnološki kriminal je za nas novost, ali veoma opasan.

ganja

pre 8 godina

(Emil, 21. novembar 2015 10:45)

Ahahahhhhhahahahahahahaa ! Ali...bukvalno ne postoji ljudsko bice na planeti koje bi pri zdravoj pameti i sa mogucnoscu nekog najnizeg nivoa rasudjivanja izjavilo ovako neshto a da nije placen komentar, placeno ljudsko bice da funkcionise kao robot.

Ducca Contaldo

pre 8 godina

Jeste, niko nema pametnija posla nego da smislja kako da naudi...onom. Ljudi, i svakoj budali je jasno da njega vise niko ne moze da pipne i da, dok nam sam ne sjase sa one stvari, ne vredi ni pokusavati. Tako, da... pustite suplje price.

Advokat

pre 8 godina

Kako pravosudje ekspresno radi kad treba da se operu gresi premijerove porodice i saradnika...
Za čuvene 24 sumnjive privatizacije još nisu ni optužnice podignute, premijer nam kaže da on ne može da utiče na pravosudje jer je nezavisno. A ovde bata pre mesec dana trazio promenu sudije i posle mesec dana već sve expresno rešeno.

slobodan

pre 8 godina

Svako ko je otvarao bilo koju firmu, svij pottpis nije slao postom vec je morao licno biti prisutan. to potvrduje sluzbeno lice. Ko je bio svedok tog cina? IMA ON SVOJE IME.

leila

pre 8 godina

A jel falsifikat i potpis za kupovinu Frans restoran za 5 mil evra.
(Rage against the machine, 21. novembar 2015 13:08)

isto pitanje i za kupovinu Win win-a

trol sa nefalsifikovanom licnom kartom!

pre 8 godina

Smešni su ovi komentari trolova koji su već presudili o ovom slučaju bez suda,da je kojim slučajem Pajtić u pitanju komentarisali bi kako je sud odlično odradio svoj posao!
(srba, 21. novembar 2015 23:52)

Posto "bata", ako stvarno nema firmu, onda se postavlja pitanje od cega zivi i od cega bi ziveo Vucic, s obzirom da je u jednom trenutku najavljivao svoje ucesce u bratovljevoj firmi???

Sto se Pajtica tice, za njega nema brige, on je profesor na fakultetu, ako prestane da se bavi politikom imace od cega da zivi!

A sad, ajde ti meni lepo kazi kada je, kome i sta ukrao Pajtic, posto vec tri godine trubite "Pajtic lopov", a niste podigli nijednu optuznicu, niste objavili konkretno zasto je lopov, ajde me ti prosvetli, vidim da si jako upucen???

P.S. Ako stvarno branis Presvetlog i brata i verujes da je ovo postena presuda, zasnovana na pravim dokazima, onda ti savetujem da posetis najblizu zdravstvenu ustanovu!

snoop dog

pre 8 godina

Eto to smo mi, to je nas mentalitet [ svaka cast pojedincima ] ali vecina "NAS" cim dobije vlast i sansu da nabrzinu "ZEZNE" system to i cini i doklegod smo "MI" takvi nema nam progresa. Za vreme TITA, kralo se ali malo, posle njega njega sve gore I gore, a sada se cak i sprdaju sa narodom i pravnim sistemom, ako tako nesto i postoji u Srbiji.... Javno,i bez stida.

Mirko

pre 8 godina

"p.s. navalite botovi, da vidimo koliko vas ceka sendvic vikendom. Razmislite pritom koliko kosta vas moral"

Vise puta sam postavljao pitanje morala, casti i obraza dobropoznatim nam botovima, uvek misleci da ce se neki od njih zaista postideti kada im neko u lice kaze sta tacno rade i kako lazu sebe dok pokusavaju da lazu druge koji ne razmisljaju svojom glavom. Nazalost, moj apel je uvek bio bezuspesan, kao sto je i apel ovog gospodina (ili gospodje) sto se moze zakljuciti na osnovu odnosa pozitivnih i negativnih ocena na ovaj komentar. Zaista me je sve vise strah kuda plovi ovaj brod sa ovim ljudima za kormilom. Ne sluti na dobro, nikako. Dok sam u nekom periodu mozda i pomislio da bi nova garnitura mogla da promeni nesto sada shvatam da je ova garnitura nesto najgore sto se moglo zemlji Srbiji desiti a njihovi botovi su nista drugo do olicenja beznadja u kojem se drzava nalazi posto je toliko mnogo njih spremno da prodaju svoj moral i obraz zarad neke dnevnice i sendvica kao i obecanja da ce biti udenuti u neku strukturu vlasti na lokalnom ili nekom sirem nivou.

Sto se tice same presude, zaista nisam ni sumnjao da ce biti drugacija. To je bilo presudjeno jos kada je ova afera pocela, sve posle toga je farsa.

Kaja

pre 8 godina

Zasto je toliko vremena bilo potrebno da se utvrdi da je potpis falsifikovan? Sta to ozbiljno ne valja u nasem pravosudnom sistemu kada sudski sporovi u svim slucajevima traju tako neopravdano dugo? Ko ima interes razvlacenja i obesmisljavanja prava i pravde? Kako tek prolazi obican covek,ako se sve ovo dogadja medijski poznatim ljudima?

Okana

pre 8 godina

Poreska inspekcija i policija bi trebalo da izvrse terenske provere svih preduzeca koja prave ogroman promet, a imaju jednog, ili ni jednog zaposlenog radnika.Uvodjenje ozbiljnog reda ne ide na ruku onih koji su svoje finansijske imperije izgradili na pljacki i zloupotrebi.Vecina bogatstava u Srbiji od 90-tih stecena je na ovaj nasin,prevarom dobavljaca i utajom poreza.

Senka

pre 8 godina

Fantomska preduzeca koja su nanela ogromnu stetu kako privredi, tako i drzavi rezultat su zakona koji su nakon 2000-te doneti kako bi se omogucila nesmetana pljacka naseg drustva. Sa ukidanjem SDK, i prenosenjem platnog prometa na banke.sirom su otvorena vrata za razne malverzacije.

Miša

pre 8 godina

Kakva država, takva i osnivanja firmi...Znači, dodjete na šalter, dobar dan-dobar dan, hoću da osnujem firmu-nema problema zvaće se "Asomakum", ne treba nikakav dokument radi identifikacije, već samo potpis?! Kako stvarno osnivač firme može da bude nepoznat ili on nikada neće biti otkriven?

srba

pre 8 godina

Smešni su ovi komentari trolova koji su već presudili o ovom slučaju bez suda,da je kojim slučajem Pajtić u pitanju komentarisali bi kako je sud odlično odradio svoj posao!

Dragan

pre 8 godina

hahahahahahahah.... hahahahhahaha... poturili,prevarili,oteli,oduzeli i niko kriv nije..hahahahahahh.. Ups greska.. to NN lice neka se stidi..ima sve da nadohnadi to NN :p ahahahhahahh

AmanTaman

pre 8 godina

Ako kazna za krivotvoritelja bude drasticna onda mozda i povjerujem da je potpis laziran. Ako bude simbolicna onda je jasno da pao dogovor o preuzimanju krivnje.

Oliva

pre 8 godina

a narod je veverica
(perica, 21. novembar 2015 09:48)

Izgleda da jeste, tj. izgleda da je narod ameba, jer bi u svakoj drugoj drzavi na svetu, on, brat i svi umesani vec trunuli u zatvoru, posle besnog, spontanog protesta naroda pred Parlamentom!

Advokat

pre 8 godina

Čik da vidim onog veštaka koji bi se usudio da kaže da potpis nije falsifikovan.

Život bi mu postao pakao, a Sudija ostao suspendovan.

Imaju ljudi iskustva, štite sebe i porodicu, razumljivo je.... Nažalost...

VERICA - PO

pre 8 godina

Pa nije dzaba Zastupnik Asomakuma trazio da se postupak prekine dok se ne okonca istraga u Visem tuzilastvu protiv uhapsenih koji su osumnjiceni da su zaista osnovali ovo fiktivno preduzece. Ali je Privredni sud jednoglasno odbio.

NikolaC

pre 8 godina

Ovom treba predsednik Nikolic da da medalju za
Najmaleroznujeg coveka u Srbiji.
Zasto:
-Kradu mu licnu kartu
-Falsifikuju potpis
-Bije ga zandarmerija
-Namestaju mu poreze

LuckyLuciano

pre 8 godina

Ovo je dokaz da je sve to bila urota protiv najvećeg od svih nas, našeg najvoljenijeg, najmudrijeg gospodara Vučića. A sledeće godine će naši časni i nepotkupljivi istoričari konačno izneti toliko iščekivane dokaze da je gospodar direktni potomak Nemanjića

Vukashin

pre 8 godina

Da li ovo jos ima negde osim u tuznoj Srbiji gde svako radi sta hoce i da se ovako napada porodica premijera. I onda neko pise o jednoumlju, cenzuri, despotizmu. Sramota.

Sramno sudstvo Srbije!

pre 8 godina

Na pitanje novinara sta ce raditi posle izbora za gradonacelnika Beograda, kad je Vucic izgubio od Djilasa, odgovorio je da ce pomagati bratu u njegovoj firmi!

KOJOJ FIRMI, AKO JE NIKAD NIJE IMAO???

realno

pre 8 godina

Svako ko iole radi privredno pravo zna koliko je lako "dobiti odgovarajući" nalaz vestaka, kao i da se presude ne obrazlazu sa recima "neprihvatljivo".

Da ne govorimo o politici.

shipovi jeftiniji u bugarskoj

pre 8 godina

A shta,ochekivali smo kao drugachiji ishod!???...ovo vishe chak NI NE PODSECCA na "pravni sistem"!...mnogo vishe lichi na SMEHOTRESNU OLIMPIJADU!...di ja zzivim,majko mila!!...mislim da je i u Dzibutiju i Birkini Faso vishe pravde nego ovde...

Rumunj

pre 8 godina

Smislili masinu za pranje para, medjutim preracunali se, nisu mislili da je neko toliko lud da se zaista koristi fiktivnom firmom. Nego sta je s Jorgovankinom gajbom.

I.Z.B.O.R.I.

pre 8 godina

Ko je mislio da je Srbija pravna džava taj je ili glup ili lud. A za ovakvo uticanje na sudski postupak bi u normalnoj (pravnoj) državi pala vlada kao kruška. No, Baronija AV je nešto drugo, ovde ne postoji ni vlada ni skupština, potoji samo On i kako On kaže tako će i biti. Ovakvu strahovladu nismo imali ni '90ih.

Petar

pre 8 godina

A to što je smenjena sudija koja je tražila dodatno veštačenje potpisa! Ovo je slučaj zataškavanja u koji je uključen sam državni vrh, i jednom će neko za to da odgovara.

kako je lepo biti bot

pre 8 godina

U pitanju je klasicni falsifikat potpisa da bi se naskodilo premijeru Vucicu. Kao sto je neko svojevremeno falsifikovao falsifikat doktorata Dr Nebojse Stefanovica i Dr Sinise Malog da bi izazvao nepoverenje gradjana u institucije nase drzave.

Delča

pre 8 godina

Pravda za andreja! Kakva ujdurma! I na kraju batica andrej ispade nevinašce, počinilac nepoznat (verovatno će tako i ostati), a dugove koje je napravila ova fantomska firma, pozlatiće narod! Nego seća li se neko, gde i u kojoj firmi svoga brata je hteo da radi stariji bata vučić, posle onog poraza na izborima za gradonačelnika u Beogradu. Stenogrami su tu, video zapisi konferencije za novinare takođe!? Naprdne li države ljudi moji!

Branko Von Beca

pre 8 godina

Sud presudio:

1. Falsifikovan potpis Andreja Vučića, i

2. Autentičan je Doktorat minista policije .

Ili je neko ipak "slučajno" zamenio koverte sa presudama...

senior penzioner

pre 8 godina

U modi je poligraf. Kako bi bilo kada bi se i u ovom slučaju primenio. Verovatno kako Andreja tako i sud bi se ponašali kao Pajkić.

Da rezimiramo

pre 8 godina

Osnuješ firmu , namerno falcifikuješ sopstveni potpis, ojadiš nekoga i onda prijaviš da firma nije tvoja.Sud utvrdi da je potpis falcifikovan i ti ne odgovaraš ni za šta ?

milan

pre 8 godina

stasno je nezgodno kada ti ukradu identite. ja to najbolje znam, desava mi se jedno 17-18 puta dnevno. jos je strasnije kada te uhvate u lazi!

да да

pre 8 godina

Хахахаха оће то. Одеш и кажеш добар дан,ја сам брат великог ооооооо највећег међу нама, АВ-а, где да се потпишем и отворим фирму ?

Sanja

pre 8 godina

Sud je takođe doneo odluku koja otvara mogućnost da draža bude jednog dana proglašen za heroja. Toma i dalje ima vikendicu. Vučić je duša od čoveka, posvećeni političar. Mali nema of-šor kompaniju.
Šta je bitno šta sud kaže, sudovi su u službi države, a ne naroda.

samo tetki da odnesem lek

pre 8 godina

a ko će da nadje gde su pare? pare ne mogu da nestanu, trag novca uvek postoji? na čije su račune pare prebacivanje, ko je dizao gotovinu, kupovao kola,...... u ozbiljnoj državi koja ima ozbiljnu vlast takve stvari ne bi bile ostavljene nerešene....... oh wait!

justis

pre 8 godina

Nismo iznenadjeni :) jos jedan podvig nase zemlje - afiracija klasicnih kriminalnih radnji, pravljenje ovaca od ljudi i izrazen nepotizam. Ko ce kome ako ne svoj svome.... Bravo!!!

ZoranNS

pre 8 godina

Ovom presudom sud je presudio sebi, dokazao kao i mnogo puta do sada, da je suvišan, treba ukinuti sudove, u ovoj državi sudi partija, sudovi su kulise u raspadanju.
.

spaceman

pre 8 godina

Sloba je za ovog danas malo dete.

Onaj je je završio karijeru jer je bio u zavadi sa celim svetom, a ovaj danas igra na kartu "biti poslušan" zapadu i radi šta hoćeš i budi koliko hoćeš na vlasti(Đukanović-recept).

леле

pre 8 godina

Наравно да је фалсификован као и 90% свих остлих по фирмама јер се одавно газде не "смарају" са тиме већ су углавном секретарице задужене за кривотвор газдиног потписа !

gaara

pre 8 godina

u kakvoj rupčagi od države živimo. zar sudija nije pitao vučića kako mu nije čudno što godinama dobija prihode od firme koju nije osnovao?

Zubor potoka

pre 8 godina

A sta je ta firma do sad uradila? Sa kim su poslovali, ko je bio odgovoran i potpisivao dokumentaciju, da li je Vucic u periodu otvaranja firme slucajno otvorio neke druge firme, da li postoji sablon ili veza? Nema veze, taj je neviniji i od Majke Tereze dok je burazer na vlasti...

muuuuu...

pre 8 godina

HA, HA, HA, HA...
Srpsko pravosuđe na svom vrhuncu!
Mogu li i ja da napravim dugove od par desetina miliona evra, pa da posle sud presudi da nikome nisam dužan, na moju "časnu reč" da to nisam bio ja?
Izgubljena lična karta, ukraden identitet, falsifikovan potpis i druge bajke za stado ovaca, neoborivi su "argumenti" i "dokazi", posebno ako se sve to "proveri" i na blesimetru pod nazivom "poligraf", koji je u svojini čuvara lika i dela vrhovnog iluzioniste...
Nema nikakve sumnje da su mnoge diplome, istina i pravda, u Srbiji na nivou teških falsifikata...

Kazna

pre 8 godina

Cirkus od drzave. Nezavisno sudstvo?!
Ovo nema ni u Severnoj Koreji. I stanovi malog su na falsifikovan potpis, i pad helihoptera i sukob sa zandarmeriom porodice vucic...

опа

pre 8 godina

Појео вук (Вучић) магарца (народ) паре се узеле порез се није платио сада велике препоштене судије пресудиле пуј пике не важи. А они хапшени па већ се заборавило на њих као и на флашу у батиним рукама упућена на жандарме. Лепа је оно песма "Све ће то мила моја прекрити снегови и шаш"А народ се бори да што паметније потроши никад веће плате и пензије.

svesni su ljudi i lazi i manipulacija

pre 8 godina

A zasto objavljujete ovakve vesti?!?! Svi mi znamo da ceo privatni sektor sluzi za izvlacenje novca... sto za politicare sto za tajkune. O tome se otvoreno prica. Nismo mi s kruske pali. Tolike firme sa ogromnim profitima, utrostrucene cene, neplacena akumulacija i sirovine, radnici bez plata. Sve i da ste objavili da je on licno to uradio, ne bi se mi potresli vise nego sto smo se potresli kad je Farmakom isplatio Ceci novac ni za sta/kao fol za reklamu.

mileta

pre 8 godina

I ja uporno pricam da je moj potpis na ugovoru za kablovsku i internet i telefon falsifikovan i da necu da platim to ali oni mi ne vjeruju... Koji je broj za zakazivanje kod ovog sudije?

magnus

pre 8 godina

U aprilu ove godine policija je uhapsila svih 11 osumnjičenih da su krađom identiteta osnovali sedam fantomskih firmi, među kojima je i "Asomakum". Nadam se da vise ovakih zloupotreba koje nanose stetu drzavi i grajanima vise nece biti i da ce biti pojacana kontrola prilikom osnivanja firmi.

Bojan-KG

pre 8 godina

HAHAHAHAHAHAHAH...
Pa ovo nece proci ni kod onog cobanina na planini, koji nikada nije ni cuo za pomenutog Batu.
I sto bi rekao Djole: " Putuj Evropo. Nemoj vise cekati na nas..."

NemanjaBB

pre 8 godina

Hahahhahahhahahaa... Ovaj sud ce presuditi i da je vozac vazduhoplova bio pijan i usmrtio sedmoro ljudi. Ako me razumete... A vi botovi, likujte brata Svevisnjeg, nije vama lako.

Judge Dread

pre 8 godina

Očigledno da je ova afera bila samo pokušaj da se destabilizuje Vlada. Ipak, poprilično amaterski je sve to urađeno, pa je i logično da nije prošlo.

Botkica Botic

pre 8 godina

Ovi zuti samo napadaju integritet famikije Vucic i Mali. Jasno je da su zandari pretukli Vucica i Malog , jasno je ko dan da u Bugarskoj nema 26 stanova na prezimenu Mali vec manje, kao sto je i fantomska firma prala pare za nekog drugog a ne za familiju Vucic. Sud je vidimo potpuno ne zavisan i sudi onako kako mu se kaze a ne kako bi hteli Pajtic i Djilas.

Kokan87

pre 8 godina

Da se podsetimo malo vladavine demokratskog rezima i zasto meni licno ovo deluje istinito - izbori na svim nivoima, SNS je ciljao da na svim listama bude pod brojem 5, mislim na Vozdovcu da su demokrate pronasle osobu koja se zove Tomislav Nikolic, skupili dovoljno potpisa za kandidovanje na lokalnom nivou, i uspeli da ga ubace na izbornu listu pod rednim brojem pet. Cak im je i naziv liste bio jako slican naprednjackoj. Sve ovo mozete proveriti onlina. Ocito su bili na sve spremni kako bi zadrzali fotelje, ne cudi me da su se i falsifikovanjem bavili.

klipeta

pre 8 godina

vise od deset godina ucestvujem, kao svedok ,u nekakvom procesu gde radnik tuzi firmu zbog nepravednog otkaza,sto je prvostepeni sud relativno brzo presudio ,da bi usledile zalbe,vracanje na pocetak,beskonacna odlaganja,izmene sudija,penzionisanje sudija,strajkovi advokata itd,itd,itd...ja se krstim i rukama i nogama,radnik,koji je jos dok je radio bio tezak invalid,sada jedva i da je ziv i tesko da ce doziveti konacnu presudu...samo Boziju,jer pravo i pravda ovde ne stanuju...

Odvjetnik

pre 8 godina

Nismo ni sumnjali da će sud doneti takvu odluku. Potpuno su 'regularno' uklonili sudiju koja je dozvolila zastupniku tuženog po službenoj dužnosti da se izjasni na nalaz i mišljenje veštaka na koje nije imao mogućnost da se izjasni pre. Čuj još da se tuženi izjasni na bilo šta.?|

ko je uplacivao doprinos?

pre 8 godina

ne moze sud da presudi da li je nesto falsifikat ili ne. Za to sluze/postoje institucije i sluzbe, a na osnovu toga, sud će osuditi i odrediti kaznu

Abolirani predsednik

pre 8 godina

U državi u kojoj jedan Nebojša Čović organizuje koncerte za Kosovo ovakav epilog je potpuno očekivan. Ovo je zemlja paradoksa, pljuju nam u facu i pritom se smeju.

dr

pre 8 godina

Hahahaha,kakva sprdnja od naseg sudstva,drugacije se nije ni ocekivalo.Da moraju,proglasili bi i da je danas 2050a godina,samo da im vodja,ili njegova familija i kumovi kazu da je tako.Jadna i bedna drzava,kakva nikada ranije nije bila,eto to smo postali.

Zoran

pre 8 godina

A šta se dogadja sa parama koje se duguju uglavnom državi? Kako za sve te godine gospodin Vučić "nije" dobio nikakvo ovaveštenje ili opomenu o poreskom dugu jer je firma bila na gospodinovoj adresi? Čovek podnosi prijavu tek kada se u Skupštini obelodani o vlasnicima te firme. Hvala nismo naivni.

Sandinista

pre 8 godina

Očekujem uragan botovskih komentara. Što pevaju Bjesovi: "Ništa nije skriveno što se neće otkriti, ni tajno što se neće doznati. Svaka reč i svaka misao, svaka reč i svako delo. Sve će se doznati..."

svaki rijaliti je suvisan pored ovakvih sudova

pre 8 godina

Hoce li isti taj sud da odluci i da je crno zapravo belo? Firma radila toliko vremena, isplacivaka plate, doprinose, poreze i preposteni Andrej saznao za falsifikat tek kad je prica izasla u javnost. Isti taj Andrej redovno obilazi mesta gde se odrzavaju vanredni opstinski izbori i gle cuda, uvek je u drustvu nabildovanih, kratko osisanih i agresivnih tabadzija koji prete i prebijaju politicke protivnike. Sta mu je tu falsifikivano? Kad su pitali premijera sta njegov brat trazi u takvim situacijama, rekao je da on obilazi mesta gde je glasanje jer je vrhunski statisticar. Kakva parodija.

Manjak mozgova

pre 8 godina

Kadija te tuzi, kadija te sudi. Firma u kojoj je sve falsfikat, ima svog pravnog zastupnika. Nego ko ce da vrati sve te pare? Trebalo bi da se plase, jer sve jednom dodje na naplatu. Nadam se da ce naplata doci kroz dugogodisnju robiju kad sidjete sa vlasti. A nezavisno sudstvo treba da je SRAMOTA.

zar mi nemamo nekog pismenijeg da vodi drzavu?

pre 8 godina

Pa kako da vam verujemo? Njegovi mediji, njegovi ljudi, njegovi sudovi, njegova misljenja, njegovo ponasenje i njegov brat. Posle ovih par godina gde nam iz frizidera iskace sa kojekakvim besmislicama i fix idejama, nesposobnog "vodjenja" drzave (a u stvari vodi samo ove njegove poltrone koji nemaju svoje misljenje i armiju botova), branjenja laznih diploma, bugarskih stanova, slikanja, slikanja, slikanja, "pacenja" na kisi, u skupstini, na svakom sastanku za zapadom, na svakoj konferenciji za novinare i izigravanja serifa na sastancima vlade, recnikom gored od neobrazovanog ulicnog prodavca koji samo sto me ne bije ako ga ne poslusam, IZGUBIO JE i trunku eventualnog postovanja svojih botovana a kamo li poverenje nekoga ko ima iole mozga i dobar zeludac da i dalje ne promeni kanal cim se ovaj pojavi. Jedno ogromno FUJ.

p.s. navalite botovi, da vidimo koliko vas ceka sendvic vikendom. Razmislite pritom koliko kosta vas moral

Emil

pre 8 godina

Glupo je vise od tih koji su pokusali da sruse Vucica preko njegovog brata da pokusavaju da ga ruse i preko Sinise Malog.Verovatno ce se i za tu aferu dokazati da je laz, pa neka pokusaju nesto realnije i istinitije.

Don Kihot

pre 8 godina

Jadan bata...
Pa naravno, da li je neko sumnjao da presuda nece biti takva, presuda je donešena pre nego što je postupak i pokrenut!?
Ccccc...

Filip

pre 8 godina

Bilo bi cudno da je presudeno drugačije. Ne znam kako samo ljudima iz napredne stranke i ljudima oko nje, dešavaju takve situacije, da im se falsifikuju potpisi. Zar oni misli da svi tolike budale da ce poverovati u to? Mada ih ima dosta, sto je velika tuga...

Veronika

pre 8 godina

Sada treba zapleniti celokupnu pokretnu i nepokretnu imovinu tih fantomskih firmi, kao i ličnu imovinu sedmorice pohapšenih i njihove uže rodbine, pa vratiti sve dugove nepostojećih firmi. Ako i dinar duga ne bude vraćen, misliću da je to ujdurma i da je nekom sud omogućio da prisvoji tuđe. Nije dovoljno reći: puj-pike, ništa nije bilo.

rocket raccoon

pre 8 godina

Očekivana presuda, ako se ima u vidu nalaz grafološkog veštačenja. Ne bi me čudilo da su upravo oni koji su pokrenuli ovu aferu umešani u falsifikovanje potpisa.

srba

pre 8 godina

Moze li se znati s kim je ta firma poslovala, kako obrnu milione sa falsifikatorom na celu? ako su nam falsifikatori tako dobri preduzetnici za nas nema zime.

d

pre 8 godina

a sto se nije utvrdilo sta je ta firna radila i sa cijeg je racuna poslovala to jeste ko je njoj upacivao a kome ona pa bi se i saznalo svasta.ovako nas sud jos jednom diletanski obavlja posao i proglasava vucica za sveca a covek unistio sve sto ke pipnuo

Aca

pre 8 godina

Veoma je zanimljivo,da ne kažem tragikomično, to što je sud utvrdio da je potpis Vučića falsifikovan ali je sve ostalo nepoznato.Nije utvrdjeno ko je osnovao firmu, nije utvrdjeno ko je falsifikovao potpis, iako u svakoj instituciji postoje kamere. Neko je nekad negde morao da se pojavi ispred te firme i veoma je lako sve to utvrditi. Možda smo mi obični gradjani glupi, ali verujte nismo baš toliko!

Fica

pre 8 godina

Da li je ovo bila namestaljka Bojana Pajtica i njegovih saradnika ili neke druge strukture, ostace misterija. Samo vidimo da i u ovoj epizodi borbe protiv Vucica nisu uspeli.

Predrag Marjanovic

pre 8 godina

Koji sud, pa to je partiski poslusnik. Vucicu, nismo mi naivni iako smo ovce ali i ovcama prekipi, blizu si. Setimo se raznih bahatih ubica kao sto je Mitrovicev sin, Brankovog mosta, helikoptera, starleta ubica gde je sud takodje utvrdio ono sto ni jedan drugi u svetu ne bi. Casa se preliva, zvecis kao konzerva - prazna.

baron

pre 8 godina

Zar je neko ocekivao da ce da bude drugacije? Isto ima da bude i u slucaju zandramerije,ljudi su obavljali svoj posao dok se bahata braca ponasala bahato i na kraju ce biti krivi

ovo je država političara, tajkuna i lopova. A ti narode plaćaj

pre 8 godina

ahahaaha. Onaj ko se rezume skoro je pa nemogućet akonešto uraditi.
Prost razlog upoređivanje baze podataka sa LK se radi u tom slučaju pa je nemoguće da LK ima različite adrese i broj LK i da neko tako otvori firmu.
Kad bi se tako nešto desilo ovo bi odmah zvali na proveru podataka, inače onda ne vidim svrhu postojanja LK i miljardu priloženih dokumenata.

AntiB(i)OTik

pre 8 godina

"""""pravna država""""" Srbija.. Hajde i meni neko da falsifikuje potpis pa da otvori firmu na moje ime, a ja lepo da primam lovu i doprinose i da se pravim blesav..

J.Vucicevic

pre 8 godina

Naravno da je falsifikovan, i nije prvi put ali ni jedini. Ako hoces da se boris sa mafijom moras biti spreman na ovakve udarce, jer falsifikovanja i slicne stvari su ono sto oni najbolje znaju da rade.

Lakrdija

pre 8 godina

Nezavisni srpski sudovi...Jel se seca neko Vuciceve izjave, posle poraza od Djilasa na izborima za gradonacelnika pre 6-7 god...“Ne moram vecno u politici, mogu da radim i u firmi svoga brata“.

ADVOKAT

pre 8 godina

Što niste doveli ljude sa kojim je ova firma poslovala? Da oni kažu ko im je ostao dužan. Nisu dug napravili duhovi. Kako može da bude nepoznato!

Milan

pre 8 godina

Ma bas me cudi, malo malo pa ih neko falsifikuje i to otkriju posle 5 godina! Evo pre neki dan falsifikovase i Malom vlasnistvo na 24 stana u Bugarskoj

dipl. ing

pre 8 godina

Tvrdim da je moj potpis kod maticara falsifikat! Molim zenu da me ostavi na miru! ?
U kakvom diznilendu mi zivimo, muka mi je. Kunem se, iseljavam se do leta, sto i svim normalnim ljudima zelim. Neka ostanu partijasi i botovi u Srbiji.

novisad

pre 8 godina

pa nismo ni mislili da će biti drugačije, samo kako sve na njega baš čudno napada ga policija pa ga falsifikatori izrade a on jadan pošten da nema poštenijeg. ma dajte ovo je bezobrazluk i bahatost porodice Vučić sram ih bilo.

basketas

pre 8 godina

Eto vidis kako sve ima svoju logiku. Siroti Andrejko, maltretiraju ga svi. Evo, srpski sud je sve rekao a pravosudni sistem u Srbiji je pravedna institucija, zar ne.

Lakrdija

pre 8 godina

Nezavisni srpski sudovi...Jel se seca neko Vuciceve izjave, posle poraza od Djilasa na izborima za gradonacelnika pre 6-7 god...“Ne moram vecno u politici, mogu da radim i u firmi svoga brata“.

Botkica Botic

pre 8 godina

Ovi zuti samo napadaju integritet famikije Vucic i Mali. Jasno je da su zandari pretukli Vucica i Malog , jasno je ko dan da u Bugarskoj nema 26 stanova na prezimenu Mali vec manje, kao sto je i fantomska firma prala pare za nekog drugog a ne za familiju Vucic. Sud je vidimo potpuno ne zavisan i sudi onako kako mu se kaze a ne kako bi hteli Pajtic i Djilas.

Vukashin

pre 8 godina

Da li ovo jos ima negde osim u tuznoj Srbiji gde svako radi sta hoce i da se ovako napada porodica premijera. I onda neko pise o jednoumlju, cenzuri, despotizmu. Sramota.

Emil

pre 8 godina

Glupo je vise od tih koji su pokusali da sruse Vucica preko njegovog brata da pokusavaju da ga ruse i preko Sinise Malog.Verovatno ce se i za tu aferu dokazati da je laz, pa neka pokusaju nesto realnije i istinitije.

basketas

pre 8 godina

Eto vidis kako sve ima svoju logiku. Siroti Andrejko, maltretiraju ga svi. Evo, srpski sud je sve rekao a pravosudni sistem u Srbiji je pravedna institucija, zar ne.

ovo je država političara, tajkuna i lopova. A ti narode plaćaj

pre 8 godina

ahahaaha. Onaj ko se rezume skoro je pa nemogućet akonešto uraditi.
Prost razlog upoređivanje baze podataka sa LK se radi u tom slučaju pa je nemoguće da LK ima različite adrese i broj LK i da neko tako otvori firmu.
Kad bi se tako nešto desilo ovo bi odmah zvali na proveru podataka, inače onda ne vidim svrhu postojanja LK i miljardu priloženih dokumenata.

Judge Dread

pre 8 godina

Očigledno da je ova afera bila samo pokušaj da se destabilizuje Vlada. Ipak, poprilično amaterski je sve to urađeno, pa je i logično da nije prošlo.

LuckyLuciano

pre 8 godina

Ovo je dokaz da je sve to bila urota protiv najvećeg od svih nas, našeg najvoljenijeg, najmudrijeg gospodara Vučića. A sledeće godine će naši časni i nepotkupljivi istoričari konačno izneti toliko iščekivane dokaze da je gospodar direktni potomak Nemanjića

magnus

pre 8 godina

U aprilu ove godine policija je uhapsila svih 11 osumnjičenih da su krađom identiteta osnovali sedam fantomskih firmi, među kojima je i "Asomakum". Nadam se da vise ovakih zloupotreba koje nanose stetu drzavi i grajanima vise nece biti i da ce biti pojacana kontrola prilikom osnivanja firmi.

Fica

pre 8 godina

Da li je ovo bila namestaljka Bojana Pajtica i njegovih saradnika ili neke druge strukture, ostace misterija. Samo vidimo da i u ovoj epizodi borbe protiv Vucica nisu uspeli.

Oliva

pre 8 godina

a narod je veverica
(perica, 21. novembar 2015 09:48)

Izgleda da jeste, tj. izgleda da je narod ameba, jer bi u svakoj drugoj drzavi na svetu, on, brat i svi umesani vec trunuli u zatvoru, posle besnog, spontanog protesta naroda pred Parlamentom!

Milan

pre 8 godina

Ma bas me cudi, malo malo pa ih neko falsifikuje i to otkriju posle 5 godina! Evo pre neki dan falsifikovase i Malom vlasnistvo na 24 stana u Bugarskoj

NikolaC

pre 8 godina

Ovom treba predsednik Nikolic da da medalju za
Najmaleroznujeg coveka u Srbiji.
Zasto:
-Kradu mu licnu kartu
-Falsifikuju potpis
-Bije ga zandarmerija
-Namestaju mu poreze

J.Vucicevic

pre 8 godina

Naravno da je falsifikovan, i nije prvi put ali ni jedini. Ako hoces da se boris sa mafijom moras biti spreman na ovakve udarce, jer falsifikovanja i slicne stvari su ono sto oni najbolje znaju da rade.

rocket raccoon

pre 8 godina

Očekivana presuda, ako se ima u vidu nalaz grafološkog veštačenja. Ne bi me čudilo da su upravo oni koji su pokrenuli ovu aferu umešani u falsifikovanje potpisa.

Delča

pre 8 godina

Pravda za andreja! Kakva ujdurma! I na kraju batica andrej ispade nevinašce, počinilac nepoznat (verovatno će tako i ostati), a dugove koje je napravila ova fantomska firma, pozlatiće narod! Nego seća li se neko, gde i u kojoj firmi svoga brata je hteo da radi stariji bata vučić, posle onog poraza na izborima za gradonačelnika u Beogradu. Stenogrami su tu, video zapisi konferencije za novinare takođe!? Naprdne li države ljudi moji!

ADVOKAT

pre 8 godina

Što niste doveli ljude sa kojim je ova firma poslovala? Da oni kažu ko im je ostao dužan. Nisu dug napravili duhovi. Kako može da bude nepoznato!

Kokan87

pre 8 godina

Da se podsetimo malo vladavine demokratskog rezima i zasto meni licno ovo deluje istinito - izbori na svim nivoima, SNS je ciljao da na svim listama bude pod brojem 5, mislim na Vozdovcu da su demokrate pronasle osobu koja se zove Tomislav Nikolic, skupili dovoljno potpisa za kandidovanje na lokalnom nivou, i uspeli da ga ubace na izbornu listu pod rednim brojem pet. Cak im je i naziv liste bio jako slican naprednjackoj. Sve ovo mozete proveriti onlina. Ocito su bili na sve spremni kako bi zadrzali fotelje, ne cudi me da su se i falsifikovanjem bavili.

AntiB(i)OTik

pre 8 godina

"""""pravna država""""" Srbija.. Hajde i meni neko da falsifikuje potpis pa da otvori firmu na moje ime, a ja lepo da primam lovu i doprinose i da se pravim blesav..

Aca

pre 8 godina

Veoma je zanimljivo,da ne kažem tragikomično, to što je sud utvrdio da je potpis Vučića falsifikovan ali je sve ostalo nepoznato.Nije utvrdjeno ko je osnovao firmu, nije utvrdjeno ko je falsifikovao potpis, iako u svakoj instituciji postoje kamere. Neko je nekad negde morao da se pojavi ispred te firme i veoma je lako sve to utvrditi. Možda smo mi obični gradjani glupi, ali verujte nismo baš toliko!

Branko Von Beca

pre 8 godina

Sud presudio:

1. Falsifikovan potpis Andreja Vučića, i

2. Autentičan je Doktorat minista policije .

Ili je neko ipak "slučajno" zamenio koverte sa presudama...

shipovi jeftiniji u bugarskoj

pre 8 godina

A shta,ochekivali smo kao drugachiji ishod!???...ovo vishe chak NI NE PODSECCA na "pravni sistem"!...mnogo vishe lichi na SMEHOTRESNU OLIMPIJADU!...di ja zzivim,majko mila!!...mislim da je i u Dzibutiju i Birkini Faso vishe pravde nego ovde...

srba

pre 8 godina

Smešni su ovi komentari trolova koji su već presudili o ovom slučaju bez suda,da je kojim slučajem Pajtić u pitanju komentarisali bi kako je sud odlično odradio svoj posao!

Dragan

pre 8 godina

hahahahahahahah.... hahahahhahaha... poturili,prevarili,oteli,oduzeli i niko kriv nije..hahahahahahh.. Ups greska.. to NN lice neka se stidi..ima sve da nadohnadi to NN :p ahahahhahahh

Sramno sudstvo Srbije!

pre 8 godina

Na pitanje novinara sta ce raditi posle izbora za gradonacelnika Beograda, kad je Vucic izgubio od Djilasa, odgovorio je da ce pomagati bratu u njegovoj firmi!

KOJOJ FIRMI, AKO JE NIKAD NIJE IMAO???

I.Z.B.O.R.I.

pre 8 godina

Ko je mislio da je Srbija pravna džava taj je ili glup ili lud. A za ovakvo uticanje na sudski postupak bi u normalnoj (pravnoj) državi pala vlada kao kruška. No, Baronija AV je nešto drugo, ovde ne postoji ni vlada ni skupština, potoji samo On i kako On kaže tako će i biti. Ovakvu strahovladu nismo imali ni '90ih.

dipl. ing

pre 8 godina

Tvrdim da je moj potpis kod maticara falsifikat! Molim zenu da me ostavi na miru! ?
U kakvom diznilendu mi zivimo, muka mi je. Kunem se, iseljavam se do leta, sto i svim normalnim ljudima zelim. Neka ostanu partijasi i botovi u Srbiji.

Advokat

pre 8 godina

Čik da vidim onog veštaka koji bi se usudio da kaže da potpis nije falsifikovan.

Život bi mu postao pakao, a Sudija ostao suspendovan.

Imaju ljudi iskustva, štite sebe i porodicu, razumljivo je.... Nažalost...

Da rezimiramo

pre 8 godina

Osnuješ firmu , namerno falcifikuješ sopstveni potpis, ojadiš nekoga i onda prijaviš da firma nije tvoja.Sud utvrdi da je potpis falcifikovan i ti ne odgovaraš ni za šta ?

zar mi nemamo nekog pismenijeg da vodi drzavu?

pre 8 godina

Pa kako da vam verujemo? Njegovi mediji, njegovi ljudi, njegovi sudovi, njegova misljenja, njegovo ponasenje i njegov brat. Posle ovih par godina gde nam iz frizidera iskace sa kojekakvim besmislicama i fix idejama, nesposobnog "vodjenja" drzave (a u stvari vodi samo ove njegove poltrone koji nemaju svoje misljenje i armiju botova), branjenja laznih diploma, bugarskih stanova, slikanja, slikanja, slikanja, "pacenja" na kisi, u skupstini, na svakom sastanku za zapadom, na svakoj konferenciji za novinare i izigravanja serifa na sastancima vlade, recnikom gored od neobrazovanog ulicnog prodavca koji samo sto me ne bije ako ga ne poslusam, IZGUBIO JE i trunku eventualnog postovanja svojih botovana a kamo li poverenje nekoga ko ima iole mozga i dobar zeludac da i dalje ne promeni kanal cim se ovaj pojavi. Jedno ogromno FUJ.

p.s. navalite botovi, da vidimo koliko vas ceka sendvic vikendom. Razmislite pritom koliko kosta vas moral

Sandinista

pre 8 godina

Očekujem uragan botovskih komentara. Što pevaju Bjesovi: "Ništa nije skriveno što se neće otkriti, ni tajno što se neće doznati. Svaka reč i svaka misao, svaka reč i svako delo. Sve će se doznati..."

Petar

pre 8 godina

A to što je smenjena sudija koja je tražila dodatno veštačenje potpisa! Ovo je slučaj zataškavanja u koji je uključen sam državni vrh, i jednom će neko za to da odgovara.

mileta

pre 8 godina

I ja uporno pricam da je moj potpis na ugovoru za kablovsku i internet i telefon falsifikovan i da necu da platim to ali oni mi ne vjeruju... Koji je broj za zakazivanje kod ovog sudije?

biljana

pre 8 godina

A.Vučić nije jedini.Skoro sam gledala apel nadležnih službi koje upozoravaju koliko je lako "odrediti"krađu identiteta. Bukvalno smo u opasnosti svaki put kad pokažemo dokument sa JMBG. Tehnološki kriminal je za nas novost, ali veoma opasan.

Zoran

pre 8 godina

A šta se dogadja sa parama koje se duguju uglavnom državi? Kako za sve te godine gospodin Vučić "nije" dobio nikakvo ovaveštenje ili opomenu o poreskom dugu jer je firma bila na gospodinovoj adresi? Čovek podnosi prijavu tek kada se u Skupštini obelodani o vlasnicima te firme. Hvala nismo naivni.

Zubor potoka

pre 8 godina

A sta je ta firma do sad uradila? Sa kim su poslovali, ko je bio odgovoran i potpisivao dokumentaciju, da li je Vucic u periodu otvaranja firme slucajno otvorio neke druge firme, da li postoji sablon ili veza? Nema veze, taj je neviniji i od Majke Tereze dok je burazer na vlasti...

novisad

pre 8 godina

pa nismo ni mislili da će biti drugačije, samo kako sve na njega baš čudno napada ga policija pa ga falsifikatori izrade a on jadan pošten da nema poštenijeg. ma dajte ovo je bezobrazluk i bahatost porodice Vučić sram ih bilo.

kako je lepo biti bot

pre 8 godina

U pitanju je klasicni falsifikat potpisa da bi se naskodilo premijeru Vucicu. Kao sto je neko svojevremeno falsifikovao falsifikat doktorata Dr Nebojse Stefanovica i Dr Sinise Malog da bi izazvao nepoverenje gradjana u institucije nase drzave.

Bojan-KG

pre 8 godina

HAHAHAHAHAHAHAH...
Pa ovo nece proci ni kod onog cobanina na planini, koji nikada nije ni cuo za pomenutog Batu.
I sto bi rekao Djole: " Putuj Evropo. Nemoj vise cekati na nas..."

srba

pre 8 godina

Moze li se znati s kim je ta firma poslovala, kako obrnu milione sa falsifikatorom na celu? ako su nam falsifikatori tako dobri preduzetnici za nas nema zime.

AmanTaman

pre 8 godina

Ako kazna za krivotvoritelja bude drasticna onda mozda i povjerujem da je potpis laziran. Ako bude simbolicna onda je jasno da pao dogovor o preuzimanju krivnje.

svaki rijaliti je suvisan pored ovakvih sudova

pre 8 godina

Hoce li isti taj sud da odluci i da je crno zapravo belo? Firma radila toliko vremena, isplacivaka plate, doprinose, poreze i preposteni Andrej saznao za falsifikat tek kad je prica izasla u javnost. Isti taj Andrej redovno obilazi mesta gde se odrzavaju vanredni opstinski izbori i gle cuda, uvek je u drustvu nabildovanih, kratko osisanih i agresivnih tabadzija koji prete i prebijaju politicke protivnike. Sta mu je tu falsifikivano? Kad su pitali premijera sta njegov brat trazi u takvim situacijama, rekao je da on obilazi mesta gde je glasanje jer je vrhunski statisticar. Kakva parodija.

Rumunj

pre 8 godina

Smislili masinu za pranje para, medjutim preracunali se, nisu mislili da je neko toliko lud da se zaista koristi fiktivnom firmom. Nego sta je s Jorgovankinom gajbom.

Abolirani predsednik

pre 8 godina

U državi u kojoj jedan Nebojša Čović organizuje koncerte za Kosovo ovakav epilog je potpuno očekivan. Ovo je zemlja paradoksa, pljuju nam u facu i pritom se smeju.

Predrag Marjanovic

pre 8 godina

Koji sud, pa to je partiski poslusnik. Vucicu, nismo mi naivni iako smo ovce ali i ovcama prekipi, blizu si. Setimo se raznih bahatih ubica kao sto je Mitrovicev sin, Brankovog mosta, helikoptera, starleta ubica gde je sud takodje utvrdio ono sto ni jedan drugi u svetu ne bi. Casa se preliva, zvecis kao konzerva - prazna.

опа

pre 8 godina

Појео вук (Вучић) магарца (народ) паре се узеле порез се није платио сада велике препоштене судије пресудиле пуј пике не важи. А они хапшени па већ се заборавило на њих као и на флашу у батиним рукама упућена на жандарме. Лепа је оно песма "Све ће то мила моја прекрити снегови и шаш"А народ се бори да што паметније потроши никад веће плате и пензије.

dr

pre 8 godina

Hahahaha,kakva sprdnja od naseg sudstva,drugacije se nije ni ocekivalo.Da moraju,proglasili bi i da je danas 2050a godina,samo da im vodja,ili njegova familija i kumovi kazu da je tako.Jadna i bedna drzava,kakva nikada ranije nije bila,eto to smo postali.

Kazna

pre 8 godina

Cirkus od drzave. Nezavisno sudstvo?!
Ovo nema ni u Severnoj Koreji. I stanovi malog su na falsifikovan potpis, i pad helihoptera i sukob sa zandarmeriom porodice vucic...

spaceman

pre 8 godina

Sloba je za ovog danas malo dete.

Onaj je je završio karijeru jer je bio u zavadi sa celim svetom, a ovaj danas igra na kartu "biti poslušan" zapadu i radi šta hoćeš i budi koliko hoćeš na vlasti(Đukanović-recept).

Manjak mozgova

pre 8 godina

Kadija te tuzi, kadija te sudi. Firma u kojoj je sve falsfikat, ima svog pravnog zastupnika. Nego ko ce da vrati sve te pare? Trebalo bi da se plase, jer sve jednom dodje na naplatu. Nadam se da ce naplata doci kroz dugogodisnju robiju kad sidjete sa vlasti. A nezavisno sudstvo treba da je SRAMOTA.

NemanjaBB

pre 8 godina

Hahahhahahhahahaa... Ovaj sud ce presuditi i da je vozac vazduhoplova bio pijan i usmrtio sedmoro ljudi. Ako me razumete... A vi botovi, likujte brata Svevisnjeg, nije vama lako.

d

pre 8 godina

a sto se nije utvrdilo sta je ta firna radila i sa cijeg je racuna poslovala to jeste ko je njoj upacivao a kome ona pa bi se i saznalo svasta.ovako nas sud jos jednom diletanski obavlja posao i proglasava vucica za sveca a covek unistio sve sto ke pipnuo

muuuuu...

pre 8 godina

HA, HA, HA, HA...
Srpsko pravosuđe na svom vrhuncu!
Mogu li i ja da napravim dugove od par desetina miliona evra, pa da posle sud presudi da nikome nisam dužan, na moju "časnu reč" da to nisam bio ja?
Izgubljena lična karta, ukraden identitet, falsifikovan potpis i druge bajke za stado ovaca, neoborivi su "argumenti" i "dokazi", posebno ako se sve to "proveri" i na blesimetru pod nazivom "poligraf", koji je u svojini čuvara lika i dela vrhovnog iluzioniste...
Nema nikakve sumnje da su mnoge diplome, istina i pravda, u Srbiji na nivou teških falsifikata...

gaara

pre 8 godina

u kakvoj rupčagi od države živimo. zar sudija nije pitao vučića kako mu nije čudno što godinama dobija prihode od firme koju nije osnovao?

klipeta

pre 8 godina

vise od deset godina ucestvujem, kao svedok ,u nekakvom procesu gde radnik tuzi firmu zbog nepravednog otkaza,sto je prvostepeni sud relativno brzo presudio ,da bi usledile zalbe,vracanje na pocetak,beskonacna odlaganja,izmene sudija,penzionisanje sudija,strajkovi advokata itd,itd,itd...ja se krstim i rukama i nogama,radnik,koji je jos dok je radio bio tezak invalid,sada jedva i da je ziv i tesko da ce doziveti konacnu presudu...samo Boziju,jer pravo i pravda ovde ne stanuju...

senior penzioner

pre 8 godina

U modi je poligraf. Kako bi bilo kada bi se i u ovom slučaju primenio. Verovatno kako Andreja tako i sud bi se ponašali kao Pajkić.

Don Kihot

pre 8 godina

Jadan bata...
Pa naravno, da li je neko sumnjao da presuda nece biti takva, presuda je donešena pre nego što je postupak i pokrenut!?
Ccccc...

baron

pre 8 godina

Zar je neko ocekivao da ce da bude drugacije? Isto ima da bude i u slucaju zandramerije,ljudi su obavljali svoj posao dok se bahata braca ponasala bahato i na kraju ce biti krivi

realno

pre 8 godina

Svako ko iole radi privredno pravo zna koliko je lako "dobiti odgovarajući" nalaz vestaka, kao i da se presude ne obrazlazu sa recima "neprihvatljivo".

Da ne govorimo o politici.

svesni su ljudi i lazi i manipulacija

pre 8 godina

A zasto objavljujete ovakve vesti?!?! Svi mi znamo da ceo privatni sektor sluzi za izvlacenje novca... sto za politicare sto za tajkune. O tome se otvoreno prica. Nismo mi s kruske pali. Tolike firme sa ogromnim profitima, utrostrucene cene, neplacena akumulacija i sirovine, radnici bez plata. Sve i da ste objavili da je on licno to uradio, ne bi se mi potresli vise nego sto smo se potresli kad je Farmakom isplatio Ceci novac ni za sta/kao fol za reklamu.

Filip

pre 8 godina

Bilo bi cudno da je presudeno drugačije. Ne znam kako samo ljudima iz napredne stranke i ljudima oko nje, dešavaju takve situacije, da im se falsifikuju potpisi. Zar oni misli da svi tolike budale da ce poverovati u to? Mada ih ima dosta, sto je velika tuga...

ZoranNS

pre 8 godina

Ovom presudom sud je presudio sebi, dokazao kao i mnogo puta do sada, da je suvišan, treba ukinuti sudove, u ovoj državi sudi partija, sudovi su kulise u raspadanju.
.

samo tetki da odnesem lek

pre 8 godina

a ko će da nadje gde su pare? pare ne mogu da nestanu, trag novca uvek postoji? na čije su račune pare prebacivanje, ko je dizao gotovinu, kupovao kola,...... u ozbiljnoj državi koja ima ozbiljnu vlast takve stvari ne bi bile ostavljene nerešene....... oh wait!

justis

pre 8 godina

Nismo iznenadjeni :) jos jedan podvig nase zemlje - afiracija klasicnih kriminalnih radnji, pravljenje ovaca od ljudi i izrazen nepotizam. Ko ce kome ako ne svoj svome.... Bravo!!!

Sanja

pre 8 godina

Sud je takođe doneo odluku koja otvara mogućnost da draža bude jednog dana proglašen za heroja. Toma i dalje ima vikendicu. Vučić je duša od čoveka, posvećeni političar. Mali nema of-šor kompaniju.
Šta je bitno šta sud kaže, sudovi su u službi države, a ne naroda.

Mirko

pre 8 godina

"p.s. navalite botovi, da vidimo koliko vas ceka sendvic vikendom. Razmislite pritom koliko kosta vas moral"

Vise puta sam postavljao pitanje morala, casti i obraza dobropoznatim nam botovima, uvek misleci da ce se neki od njih zaista postideti kada im neko u lice kaze sta tacno rade i kako lazu sebe dok pokusavaju da lazu druge koji ne razmisljaju svojom glavom. Nazalost, moj apel je uvek bio bezuspesan, kao sto je i apel ovog gospodina (ili gospodje) sto se moze zakljuciti na osnovu odnosa pozitivnih i negativnih ocena na ovaj komentar. Zaista me je sve vise strah kuda plovi ovaj brod sa ovim ljudima za kormilom. Ne sluti na dobro, nikako. Dok sam u nekom periodu mozda i pomislio da bi nova garnitura mogla da promeni nesto sada shvatam da je ova garnitura nesto najgore sto se moglo zemlji Srbiji desiti a njihovi botovi su nista drugo do olicenja beznadja u kojem se drzava nalazi posto je toliko mnogo njih spremno da prodaju svoj moral i obraz zarad neke dnevnice i sendvica kao i obecanja da ce biti udenuti u neku strukturu vlasti na lokalnom ili nekom sirem nivou.

Sto se tice same presude, zaista nisam ni sumnjao da ce biti drugacija. To je bilo presudjeno jos kada je ova afera pocela, sve posle toga je farsa.

leila

pre 8 godina

A jel falsifikat i potpis za kupovinu Frans restoran za 5 mil evra.
(Rage against the machine, 21. novembar 2015 13:08)

isto pitanje i za kupovinu Win win-a

trol sa nefalsifikovanom licnom kartom!

pre 8 godina

Smešni su ovi komentari trolova koji su već presudili o ovom slučaju bez suda,da je kojim slučajem Pajtić u pitanju komentarisali bi kako je sud odlično odradio svoj posao!
(srba, 21. novembar 2015 23:52)

Posto "bata", ako stvarno nema firmu, onda se postavlja pitanje od cega zivi i od cega bi ziveo Vucic, s obzirom da je u jednom trenutku najavljivao svoje ucesce u bratovljevoj firmi???

Sto se Pajtica tice, za njega nema brige, on je profesor na fakultetu, ako prestane da se bavi politikom imace od cega da zivi!

A sad, ajde ti meni lepo kazi kada je, kome i sta ukrao Pajtic, posto vec tri godine trubite "Pajtic lopov", a niste podigli nijednu optuznicu, niste objavili konkretno zasto je lopov, ajde me ti prosvetli, vidim da si jako upucen???

P.S. Ako stvarno branis Presvetlog i brata i verujes da je ovo postena presuda, zasnovana na pravim dokazima, onda ti savetujem da posetis najblizu zdravstvenu ustanovu!

milan

pre 8 godina

stasno je nezgodno kada ti ukradu identite. ja to najbolje znam, desava mi se jedno 17-18 puta dnevno. jos je strasnije kada te uhvate u lazi!

да да

pre 8 godina

Хахахаха оће то. Одеш и кажеш добар дан,ја сам брат великог ооооооо највећег међу нама, АВ-а, где да се потпишем и отворим фирму ?

Odvjetnik

pre 8 godina

Nismo ni sumnjali da će sud doneti takvu odluku. Potpuno su 'regularno' uklonili sudiju koja je dozvolila zastupniku tuženog po službenoj dužnosti da se izjasni na nalaz i mišljenje veštaka na koje nije imao mogućnost da se izjasni pre. Čuj još da se tuženi izjasni na bilo šta.?|

slobodan

pre 8 godina

Svako ko je otvarao bilo koju firmu, svij pottpis nije slao postom vec je morao licno biti prisutan. to potvrduje sluzbeno lice. Ko je bio svedok tog cina? IMA ON SVOJE IME.

Advokat

pre 8 godina

Kako pravosudje ekspresno radi kad treba da se operu gresi premijerove porodice i saradnika...
Za čuvene 24 sumnjive privatizacije još nisu ni optužnice podignute, premijer nam kaže da on ne može da utiče na pravosudje jer je nezavisno. A ovde bata pre mesec dana trazio promenu sudije i posle mesec dana već sve expresno rešeno.

леле

pre 8 godina

Наравно да је фалсификован као и 90% свих остлих по фирмама јер се одавно газде не "смарају" са тиме већ су углавном секретарице задужене за кривотвор газдиног потписа !

Ducca Contaldo

pre 8 godina

Jeste, niko nema pametnija posla nego da smislja kako da naudi...onom. Ljudi, i svakoj budali je jasno da njega vise niko ne moze da pipne i da, dok nam sam ne sjase sa one stvari, ne vredi ni pokusavati. Tako, da... pustite suplje price.

snoop dog

pre 8 godina

Eto to smo mi, to je nas mentalitet [ svaka cast pojedincima ] ali vecina "NAS" cim dobije vlast i sansu da nabrzinu "ZEZNE" system to i cini i doklegod smo "MI" takvi nema nam progresa. Za vreme TITA, kralo se ali malo, posle njega njega sve gore I gore, a sada se cak i sprdaju sa narodom i pravnim sistemom, ako tako nesto i postoji u Srbiji.... Javno,i bez stida.

Veronika

pre 8 godina

Sada treba zapleniti celokupnu pokretnu i nepokretnu imovinu tih fantomskih firmi, kao i ličnu imovinu sedmorice pohapšenih i njihove uže rodbine, pa vratiti sve dugove nepostojećih firmi. Ako i dinar duga ne bude vraćen, misliću da je to ujdurma i da je nekom sud omogućio da prisvoji tuđe. Nije dovoljno reći: puj-pike, ništa nije bilo.

Miša

pre 8 godina

Kakva država, takva i osnivanja firmi...Znači, dodjete na šalter, dobar dan-dobar dan, hoću da osnujem firmu-nema problema zvaće se "Asomakum", ne treba nikakav dokument radi identifikacije, već samo potpis?! Kako stvarno osnivač firme može da bude nepoznat ili on nikada neće biti otkriven?

VERICA - PO

pre 8 godina

Pa nije dzaba Zastupnik Asomakuma trazio da se postupak prekine dok se ne okonca istraga u Visem tuzilastvu protiv uhapsenih koji su osumnjiceni da su zaista osnovali ovo fiktivno preduzece. Ali je Privredni sud jednoglasno odbio.

ko je uplacivao doprinos?

pre 8 godina

ne moze sud da presudi da li je nesto falsifikat ili ne. Za to sluze/postoje institucije i sluzbe, a na osnovu toga, sud će osuditi i odrediti kaznu

Okana

pre 8 godina

Poreska inspekcija i policija bi trebalo da izvrse terenske provere svih preduzeca koja prave ogroman promet, a imaju jednog, ili ni jednog zaposlenog radnika.Uvodjenje ozbiljnog reda ne ide na ruku onih koji su svoje finansijske imperije izgradili na pljacki i zloupotrebi.Vecina bogatstava u Srbiji od 90-tih stecena je na ovaj nasin,prevarom dobavljaca i utajom poreza.

Senka

pre 8 godina

Fantomska preduzeca koja su nanela ogromnu stetu kako privredi, tako i drzavi rezultat su zakona koji su nakon 2000-te doneti kako bi se omogucila nesmetana pljacka naseg drustva. Sa ukidanjem SDK, i prenosenjem platnog prometa na banke.sirom su otvorena vrata za razne malverzacije.

Kaja

pre 8 godina

Zasto je toliko vremena bilo potrebno da se utvrdi da je potpis falsifikovan? Sta to ozbiljno ne valja u nasem pravosudnom sistemu kada sudski sporovi u svim slucajevima traju tako neopravdano dugo? Ko ima interes razvlacenja i obesmisljavanja prava i pravde? Kako tek prolazi obican covek,ako se sve ovo dogadja medijski poznatim ljudima?

ganja

pre 8 godina

(Emil, 21. novembar 2015 10:45)

Ahahahhhhhahahahahahahaa ! Ali...bukvalno ne postoji ljudsko bice na planeti koje bi pri zdravoj pameti i sa mogucnoscu nekog najnizeg nivoa rasudjivanja izjavilo ovako neshto a da nije placen komentar, placeno ljudsko bice da funkcionise kao robot.

Jana

pre 8 godina

Posle "demokratskih" promena nakon 2000-te ukinuta je Sluzba drustvenog knjigovotstva, preko koje je isao sav platni promet i kontrola tokova novca. Ovaj posao velikodusno je prepusten bankama i sirom su otvorena vrata fantomskim firmama koje lako mogu zametnuti , uz pomoc falsifikovanih dokumenata , svoje tragove. Prvenstveno je naneta velika steta budzetu Srbije, a indirektno i ljudima cija su dokumenta zloupotrebljena.

Visnja

pre 8 godina

Uloga finansijske policije i poreske inspekcije je od izuzetnog znacaja kada su u pitanju fantomska predueca.Opravdana sumnja da nesto nije u redu, bi trebalo da postoji svaki put kada preduzece koje nema zaposlene radnike i ima samo direktora pravi ogroman promet.Ovo je indicija da se urade detaljne inspekcijske kontrole poslovanja i sprece ovakve zloupotrebe.

LuckyLuciano

pre 8 godina

Ovo je dokaz da je sve to bila urota protiv najvećeg od svih nas, našeg najvoljenijeg, najmudrijeg gospodara Vučića. A sledeće godine će naši časni i nepotkupljivi istoričari konačno izneti toliko iščekivane dokaze da je gospodar direktni potomak Nemanjića

Oliva

pre 8 godina

a narod je veverica
(perica, 21. novembar 2015 09:48)

Izgleda da jeste, tj. izgleda da je narod ameba, jer bi u svakoj drugoj drzavi na svetu, on, brat i svi umesani vec trunuli u zatvoru, posle besnog, spontanog protesta naroda pred Parlamentom!

Botkica Botic

pre 8 godina

Ovi zuti samo napadaju integritet famikije Vucic i Mali. Jasno je da su zandari pretukli Vucica i Malog , jasno je ko dan da u Bugarskoj nema 26 stanova na prezimenu Mali vec manje, kao sto je i fantomska firma prala pare za nekog drugog a ne za familiju Vucic. Sud je vidimo potpuno ne zavisan i sudi onako kako mu se kaze a ne kako bi hteli Pajtic i Djilas.

NikolaC

pre 8 godina

Ovom treba predsednik Nikolic da da medalju za
Najmaleroznujeg coveka u Srbiji.
Zasto:
-Kradu mu licnu kartu
-Falsifikuju potpis
-Bije ga zandarmerija
-Namestaju mu poreze

Delča

pre 8 godina

Pravda za andreja! Kakva ujdurma! I na kraju batica andrej ispade nevinašce, počinilac nepoznat (verovatno će tako i ostati), a dugove koje je napravila ova fantomska firma, pozlatiće narod! Nego seća li se neko, gde i u kojoj firmi svoga brata je hteo da radi stariji bata vučić, posle onog poraza na izborima za gradonačelnika u Beogradu. Stenogrami su tu, video zapisi konferencije za novinare takođe!? Naprdne li države ljudi moji!

Advokat

pre 8 godina

Čik da vidim onog veštaka koji bi se usudio da kaže da potpis nije falsifikovan.

Život bi mu postao pakao, a Sudija ostao suspendovan.

Imaju ljudi iskustva, štite sebe i porodicu, razumljivo je.... Nažalost...

shipovi jeftiniji u bugarskoj

pre 8 godina

A shta,ochekivali smo kao drugachiji ishod!???...ovo vishe chak NI NE PODSECCA na "pravni sistem"!...mnogo vishe lichi na SMEHOTRESNU OLIMPIJADU!...di ja zzivim,majko mila!!...mislim da je i u Dzibutiju i Birkini Faso vishe pravde nego ovde...

justis

pre 8 godina

Nismo iznenadjeni :) jos jedan podvig nase zemlje - afiracija klasicnih kriminalnih radnji, pravljenje ovaca od ljudi i izrazen nepotizam. Ko ce kome ako ne svoj svome.... Bravo!!!

Branko Von Beca

pre 8 godina

Sud presudio:

1. Falsifikovan potpis Andreja Vučića, i

2. Autentičan je Doktorat minista policije .

Ili je neko ipak "slučajno" zamenio koverte sa presudama...

I.Z.B.O.R.I.

pre 8 godina

Ko je mislio da je Srbija pravna džava taj je ili glup ili lud. A za ovakvo uticanje na sudski postupak bi u normalnoj (pravnoj) državi pala vlada kao kruška. No, Baronija AV je nešto drugo, ovde ne postoji ni vlada ni skupština, potoji samo On i kako On kaže tako će i biti. Ovakvu strahovladu nismo imali ni '90ih.

muuuuu...

pre 8 godina

HA, HA, HA, HA...
Srpsko pravosuđe na svom vrhuncu!
Mogu li i ja da napravim dugove od par desetina miliona evra, pa da posle sud presudi da nikome nisam dužan, na moju "časnu reč" da to nisam bio ja?
Izgubljena lična karta, ukraden identitet, falsifikovan potpis i druge bajke za stado ovaca, neoborivi su "argumenti" i "dokazi", posebno ako se sve to "proveri" i na blesimetru pod nazivom "poligraf", koji je u svojini čuvara lika i dela vrhovnog iluzioniste...
Nema nikakve sumnje da su mnoge diplome, istina i pravda, u Srbiji na nivou teških falsifikata...

Dragan

pre 8 godina

hahahahahahahah.... hahahahhahaha... poturili,prevarili,oteli,oduzeli i niko kriv nije..hahahahahahh.. Ups greska.. to NN lice neka se stidi..ima sve da nadohnadi to NN :p ahahahhahahh

Aca

pre 8 godina

Veoma je zanimljivo,da ne kažem tragikomično, to što je sud utvrdio da je potpis Vučića falsifikovan ali je sve ostalo nepoznato.Nije utvrdjeno ko je osnovao firmu, nije utvrdjeno ko je falsifikovao potpis, iako u svakoj instituciji postoje kamere. Neko je nekad negde morao da se pojavi ispred te firme i veoma je lako sve to utvrditi. Možda smo mi obični gradjani glupi, ali verujte nismo baš toliko!

kako je lepo biti bot

pre 8 godina

U pitanju je klasicni falsifikat potpisa da bi se naskodilo premijeru Vucicu. Kao sto je neko svojevremeno falsifikovao falsifikat doktorata Dr Nebojse Stefanovica i Dr Sinise Malog da bi izazvao nepoverenje gradjana u institucije nase drzave.

zar mi nemamo nekog pismenijeg da vodi drzavu?

pre 8 godina

Pa kako da vam verujemo? Njegovi mediji, njegovi ljudi, njegovi sudovi, njegova misljenja, njegovo ponasenje i njegov brat. Posle ovih par godina gde nam iz frizidera iskace sa kojekakvim besmislicama i fix idejama, nesposobnog "vodjenja" drzave (a u stvari vodi samo ove njegove poltrone koji nemaju svoje misljenje i armiju botova), branjenja laznih diploma, bugarskih stanova, slikanja, slikanja, slikanja, "pacenja" na kisi, u skupstini, na svakom sastanku za zapadom, na svakoj konferenciji za novinare i izigravanja serifa na sastancima vlade, recnikom gored od neobrazovanog ulicnog prodavca koji samo sto me ne bije ako ga ne poslusam, IZGUBIO JE i trunku eventualnog postovanja svojih botovana a kamo li poverenje nekoga ko ima iole mozga i dobar zeludac da i dalje ne promeni kanal cim se ovaj pojavi. Jedno ogromno FUJ.

p.s. navalite botovi, da vidimo koliko vas ceka sendvic vikendom. Razmislite pritom koliko kosta vas moral

senior penzioner

pre 8 godina

U modi je poligraf. Kako bi bilo kada bi se i u ovom slučaju primenio. Verovatno kako Andreja tako i sud bi se ponašali kao Pajkić.

novisad

pre 8 godina

pa nismo ni mislili da će biti drugačije, samo kako sve na njega baš čudno napada ga policija pa ga falsifikatori izrade a on jadan pošten da nema poštenijeg. ma dajte ovo je bezobrazluk i bahatost porodice Vučić sram ih bilo.

Rumunj

pre 8 godina

Smislili masinu za pranje para, medjutim preracunali se, nisu mislili da je neko toliko lud da se zaista koristi fiktivnom firmom. Nego sta je s Jorgovankinom gajbom.

Zoran

pre 8 godina

A šta se dogadja sa parama koje se duguju uglavnom državi? Kako za sve te godine gospodin Vučić "nije" dobio nikakvo ovaveštenje ili opomenu o poreskom dugu jer je firma bila na gospodinovoj adresi? Čovek podnosi prijavu tek kada se u Skupštini obelodani o vlasnicima te firme. Hvala nismo naivni.

да да

pre 8 godina

Хахахаха оће то. Одеш и кажеш добар дан,ја сам брат великог ооооооо највећег међу нама, АВ-а, где да се потпишем и отворим фирму ?

srba

pre 8 godina

Moze li se znati s kim je ta firma poslovala, kako obrnu milione sa falsifikatorom na celu? ako su nam falsifikatori tako dobri preduzetnici za nas nema zime.

Petar

pre 8 godina

A to što je smenjena sudija koja je tražila dodatno veštačenje potpisa! Ovo je slučaj zataškavanja u koji je uključen sam državni vrh, i jednom će neko za to da odgovara.

Bojan-KG

pre 8 godina

HAHAHAHAHAHAHAH...
Pa ovo nece proci ni kod onog cobanina na planini, koji nikada nije ni cuo za pomenutog Batu.
I sto bi rekao Djole: " Putuj Evropo. Nemoj vise cekati na nas..."

mileta

pre 8 godina

I ja uporno pricam da je moj potpis na ugovoru za kablovsku i internet i telefon falsifikovan i da necu da platim to ali oni mi ne vjeruju... Koji je broj za zakazivanje kod ovog sudije?

Zubor potoka

pre 8 godina

A sta je ta firma do sad uradila? Sa kim su poslovali, ko je bio odgovoran i potpisivao dokumentaciju, da li je Vucic u periodu otvaranja firme slucajno otvorio neke druge firme, da li postoji sablon ili veza? Nema veze, taj je neviniji i od Majke Tereze dok je burazer na vlasti...

Sramno sudstvo Srbije!

pre 8 godina

Na pitanje novinara sta ce raditi posle izbora za gradonacelnika Beograda, kad je Vucic izgubio od Djilasa, odgovorio je da ce pomagati bratu u njegovoj firmi!

KOJOJ FIRMI, AKO JE NIKAD NIJE IMAO???

gaara

pre 8 godina

u kakvoj rupčagi od države živimo. zar sudija nije pitao vučića kako mu nije čudno što godinama dobija prihode od firme koju nije osnovao?

Da rezimiramo

pre 8 godina

Osnuješ firmu , namerno falcifikuješ sopstveni potpis, ojadiš nekoga i onda prijaviš da firma nije tvoja.Sud utvrdi da je potpis falcifikovan i ti ne odgovaraš ni za šta ?

Sandinista

pre 8 godina

Očekujem uragan botovskih komentara. Što pevaju Bjesovi: "Ništa nije skriveno što se neće otkriti, ni tajno što se neće doznati. Svaka reč i svaka misao, svaka reč i svako delo. Sve će se doznati..."

slobodan

pre 8 godina

Svako ko je otvarao bilo koju firmu, svij pottpis nije slao postom vec je morao licno biti prisutan. to potvrduje sluzbeno lice. Ko je bio svedok tog cina? IMA ON SVOJE IME.

Mirko

pre 8 godina

"p.s. navalite botovi, da vidimo koliko vas ceka sendvic vikendom. Razmislite pritom koliko kosta vas moral"

Vise puta sam postavljao pitanje morala, casti i obraza dobropoznatim nam botovima, uvek misleci da ce se neki od njih zaista postideti kada im neko u lice kaze sta tacno rade i kako lazu sebe dok pokusavaju da lazu druge koji ne razmisljaju svojom glavom. Nazalost, moj apel je uvek bio bezuspesan, kao sto je i apel ovog gospodina (ili gospodje) sto se moze zakljuciti na osnovu odnosa pozitivnih i negativnih ocena na ovaj komentar. Zaista me je sve vise strah kuda plovi ovaj brod sa ovim ljudima za kormilom. Ne sluti na dobro, nikako. Dok sam u nekom periodu mozda i pomislio da bi nova garnitura mogla da promeni nesto sada shvatam da je ova garnitura nesto najgore sto se moglo zemlji Srbiji desiti a njihovi botovi su nista drugo do olicenja beznadja u kojem se drzava nalazi posto je toliko mnogo njih spremno da prodaju svoj moral i obraz zarad neke dnevnice i sendvica kao i obecanja da ce biti udenuti u neku strukturu vlasti na lokalnom ili nekom sirem nivou.

Sto se tice same presude, zaista nisam ni sumnjao da ce biti drugacija. To je bilo presudjeno jos kada je ova afera pocela, sve posle toga je farsa.

baron

pre 8 godina

Zar je neko ocekivao da ce da bude drugacije? Isto ima da bude i u slucaju zandramerije,ljudi su obavljali svoj posao dok se bahata braca ponasala bahato i na kraju ce biti krivi

trol sa nefalsifikovanom licnom kartom!

pre 8 godina

Smešni su ovi komentari trolova koji su već presudili o ovom slučaju bez suda,da je kojim slučajem Pajtić u pitanju komentarisali bi kako je sud odlično odradio svoj posao!
(srba, 21. novembar 2015 23:52)

Posto "bata", ako stvarno nema firmu, onda se postavlja pitanje od cega zivi i od cega bi ziveo Vucic, s obzirom da je u jednom trenutku najavljivao svoje ucesce u bratovljevoj firmi???

Sto se Pajtica tice, za njega nema brige, on je profesor na fakultetu, ako prestane da se bavi politikom imace od cega da zivi!

A sad, ajde ti meni lepo kazi kada je, kome i sta ukrao Pajtic, posto vec tri godine trubite "Pajtic lopov", a niste podigli nijednu optuznicu, niste objavili konkretno zasto je lopov, ajde me ti prosvetli, vidim da si jako upucen???

P.S. Ako stvarno branis Presvetlog i brata i verujes da je ovo postena presuda, zasnovana na pravim dokazima, onda ti savetujem da posetis najblizu zdravstvenu ustanovu!

snoop dog

pre 8 godina

Eto to smo mi, to je nas mentalitet [ svaka cast pojedincima ] ali vecina "NAS" cim dobije vlast i sansu da nabrzinu "ZEZNE" system to i cini i doklegod smo "MI" takvi nema nam progresa. Za vreme TITA, kralo se ali malo, posle njega njega sve gore I gore, a sada se cak i sprdaju sa narodom i pravnim sistemom, ako tako nesto i postoji u Srbiji.... Javno,i bez stida.

ganja

pre 8 godina

(Emil, 21. novembar 2015 10:45)

Ahahahhhhhahahahahahahaa ! Ali...bukvalno ne postoji ljudsko bice na planeti koje bi pri zdravoj pameti i sa mogucnoscu nekog najnizeg nivoa rasudjivanja izjavilo ovako neshto a da nije placen komentar, placeno ljudsko bice da funkcionise kao robot.

leila

pre 8 godina

A jel falsifikat i potpis za kupovinu Frans restoran za 5 mil evra.
(Rage against the machine, 21. novembar 2015 13:08)

isto pitanje i za kupovinu Win win-a

NemanjaBB

pre 8 godina

Hahahhahahhahahaa... Ovaj sud ce presuditi i da je vozac vazduhoplova bio pijan i usmrtio sedmoro ljudi. Ako me razumete... A vi botovi, likujte brata Svevisnjeg, nije vama lako.

Advokat

pre 8 godina

Kako pravosudje ekspresno radi kad treba da se operu gresi premijerove porodice i saradnika...
Za čuvene 24 sumnjive privatizacije još nisu ni optužnice podignute, premijer nam kaže da on ne može da utiče na pravosudje jer je nezavisno. A ovde bata pre mesec dana trazio promenu sudije i posle mesec dana već sve expresno rešeno.

Ducca Contaldo

pre 8 godina

Jeste, niko nema pametnija posla nego da smislja kako da naudi...onom. Ljudi, i svakoj budali je jasno da njega vise niko ne moze da pipne i da, dok nam sam ne sjase sa one stvari, ne vredi ni pokusavati. Tako, da... pustite suplje price.

AntiB(i)OTik

pre 8 godina

"""""pravna država""""" Srbija.. Hajde i meni neko da falsifikuje potpis pa da otvori firmu na moje ime, a ja lepo da primam lovu i doprinose i da se pravim blesav..

Odvjetnik

pre 8 godina

Nismo ni sumnjali da će sud doneti takvu odluku. Potpuno su 'regularno' uklonili sudiju koja je dozvolila zastupniku tuženog po službenoj dužnosti da se izjasni na nalaz i mišljenje veštaka na koje nije imao mogućnost da se izjasni pre. Čuj još da se tuženi izjasni na bilo šta.?|

Sanja

pre 8 godina

Sud je takođe doneo odluku koja otvara mogućnost da draža bude jednog dana proglašen za heroja. Toma i dalje ima vikendicu. Vučić je duša od čoveka, posvećeni političar. Mali nema of-šor kompaniju.
Šta je bitno šta sud kaže, sudovi su u službi države, a ne naroda.

spaceman

pre 8 godina

Sloba je za ovog danas malo dete.

Onaj je je završio karijeru jer je bio u zavadi sa celim svetom, a ovaj danas igra na kartu "biti poslušan" zapadu i radi šta hoćeš i budi koliko hoćeš na vlasti(Đukanović-recept).

опа

pre 8 godina

Појео вук (Вучић) магарца (народ) паре се узеле порез се није платио сада велике препоштене судије пресудиле пуј пике не важи. А они хапшени па већ се заборавило на њих као и на флашу у батиним рукама упућена на жандарме. Лепа је оно песма "Све ће то мила моја прекрити снегови и шаш"А народ се бори да што паметније потроши никад веће плате и пензије.

Kazna

pre 8 godina

Cirkus od drzave. Nezavisno sudstvo?!
Ovo nema ni u Severnoj Koreji. I stanovi malog su na falsifikovan potpis, i pad helihoptera i sukob sa zandarmeriom porodice vucic...

Don Kihot

pre 8 godina

Jadan bata...
Pa naravno, da li je neko sumnjao da presuda nece biti takva, presuda je donešena pre nego što je postupak i pokrenut!?
Ccccc...

Abolirani predsednik

pre 8 godina

U državi u kojoj jedan Nebojša Čović organizuje koncerte za Kosovo ovakav epilog je potpuno očekivan. Ovo je zemlja paradoksa, pljuju nam u facu i pritom se smeju.

ovo je država političara, tajkuna i lopova. A ti narode plaćaj

pre 8 godina

ahahaaha. Onaj ko se rezume skoro je pa nemogućet akonešto uraditi.
Prost razlog upoređivanje baze podataka sa LK se radi u tom slučaju pa je nemoguće da LK ima različite adrese i broj LK i da neko tako otvori firmu.
Kad bi se tako nešto desilo ovo bi odmah zvali na proveru podataka, inače onda ne vidim svrhu postojanja LK i miljardu priloženih dokumenata.

ADVOKAT

pre 8 godina

Što niste doveli ljude sa kojim je ova firma poslovala? Da oni kažu ko im je ostao dužan. Nisu dug napravili duhovi. Kako može da bude nepoznato!

Predrag Marjanovic

pre 8 godina

Koji sud, pa to je partiski poslusnik. Vucicu, nismo mi naivni iako smo ovce ali i ovcama prekipi, blizu si. Setimo se raznih bahatih ubica kao sto je Mitrovicev sin, Brankovog mosta, helikoptera, starleta ubica gde je sud takodje utvrdio ono sto ni jedan drugi u svetu ne bi. Casa se preliva, zvecis kao konzerva - prazna.

svaki rijaliti je suvisan pored ovakvih sudova

pre 8 godina

Hoce li isti taj sud da odluci i da je crno zapravo belo? Firma radila toliko vremena, isplacivaka plate, doprinose, poreze i preposteni Andrej saznao za falsifikat tek kad je prica izasla u javnost. Isti taj Andrej redovno obilazi mesta gde se odrzavaju vanredni opstinski izbori i gle cuda, uvek je u drustvu nabildovanih, kratko osisanih i agresivnih tabadzija koji prete i prebijaju politicke protivnike. Sta mu je tu falsifikivano? Kad su pitali premijera sta njegov brat trazi u takvim situacijama, rekao je da on obilazi mesta gde je glasanje jer je vrhunski statisticar. Kakva parodija.

Manjak mozgova

pre 8 godina

Kadija te tuzi, kadija te sudi. Firma u kojoj je sve falsfikat, ima svog pravnog zastupnika. Nego ko ce da vrati sve te pare? Trebalo bi da se plase, jer sve jednom dodje na naplatu. Nadam se da ce naplata doci kroz dugogodisnju robiju kad sidjete sa vlasti. A nezavisno sudstvo treba da je SRAMOTA.

dipl. ing

pre 8 godina

Tvrdim da je moj potpis kod maticara falsifikat! Molim zenu da me ostavi na miru! ?
U kakvom diznilendu mi zivimo, muka mi je. Kunem se, iseljavam se do leta, sto i svim normalnim ljudima zelim. Neka ostanu partijasi i botovi u Srbiji.

basketas

pre 8 godina

Eto vidis kako sve ima svoju logiku. Siroti Andrejko, maltretiraju ga svi. Evo, srpski sud je sve rekao a pravosudni sistem u Srbiji je pravedna institucija, zar ne.

Lakrdija

pre 8 godina

Nezavisni srpski sudovi...Jel se seca neko Vuciceve izjave, posle poraza od Djilasa na izborima za gradonacelnika pre 6-7 god...“Ne moram vecno u politici, mogu da radim i u firmi svoga brata“.

d

pre 8 godina

a sto se nije utvrdilo sta je ta firna radila i sa cijeg je racuna poslovala to jeste ko je njoj upacivao a kome ona pa bi se i saznalo svasta.ovako nas sud jos jednom diletanski obavlja posao i proglasava vucica za sveca a covek unistio sve sto ke pipnuo

Filip

pre 8 godina

Bilo bi cudno da je presudeno drugačije. Ne znam kako samo ljudima iz napredne stranke i ljudima oko nje, dešavaju takve situacije, da im se falsifikuju potpisi. Zar oni misli da svi tolike budale da ce poverovati u to? Mada ih ima dosta, sto je velika tuga...

realno

pre 8 godina

Svako ko iole radi privredno pravo zna koliko je lako "dobiti odgovarajući" nalaz vestaka, kao i da se presude ne obrazlazu sa recima "neprihvatljivo".

Da ne govorimo o politici.

ZoranNS

pre 8 godina

Ovom presudom sud je presudio sebi, dokazao kao i mnogo puta do sada, da je suvišan, treba ukinuti sudove, u ovoj državi sudi partija, sudovi su kulise u raspadanju.
.

Milan

pre 8 godina

Ma bas me cudi, malo malo pa ih neko falsifikuje i to otkriju posle 5 godina! Evo pre neki dan falsifikovase i Malom vlasnistvo na 24 stana u Bugarskoj

samo tetki da odnesem lek

pre 8 godina

a ko će da nadje gde su pare? pare ne mogu da nestanu, trag novca uvek postoji? na čije su račune pare prebacivanje, ko je dizao gotovinu, kupovao kola,...... u ozbiljnoj državi koja ima ozbiljnu vlast takve stvari ne bi bile ostavljene nerešene....... oh wait!

dr

pre 8 godina

Hahahaha,kakva sprdnja od naseg sudstva,drugacije se nije ni ocekivalo.Da moraju,proglasili bi i da je danas 2050a godina,samo da im vodja,ili njegova familija i kumovi kazu da je tako.Jadna i bedna drzava,kakva nikada ranije nije bila,eto to smo postali.

klipeta

pre 8 godina

vise od deset godina ucestvujem, kao svedok ,u nekakvom procesu gde radnik tuzi firmu zbog nepravednog otkaza,sto je prvostepeni sud relativno brzo presudio ,da bi usledile zalbe,vracanje na pocetak,beskonacna odlaganja,izmene sudija,penzionisanje sudija,strajkovi advokata itd,itd,itd...ja se krstim i rukama i nogama,radnik,koji je jos dok je radio bio tezak invalid,sada jedva i da je ziv i tesko da ce doziveti konacnu presudu...samo Boziju,jer pravo i pravda ovde ne stanuju...

AmanTaman

pre 8 godina

Ako kazna za krivotvoritelja bude drasticna onda mozda i povjerujem da je potpis laziran. Ako bude simbolicna onda je jasno da pao dogovor o preuzimanju krivnje.

svesni su ljudi i lazi i manipulacija

pre 8 godina

A zasto objavljujete ovakve vesti?!?! Svi mi znamo da ceo privatni sektor sluzi za izvlacenje novca... sto za politicare sto za tajkune. O tome se otvoreno prica. Nismo mi s kruske pali. Tolike firme sa ogromnim profitima, utrostrucene cene, neplacena akumulacija i sirovine, radnici bez plata. Sve i da ste objavili da je on licno to uradio, ne bi se mi potresli vise nego sto smo se potresli kad je Farmakom isplatio Ceci novac ni za sta/kao fol za reklamu.

milan

pre 8 godina

stasno je nezgodno kada ti ukradu identite. ja to najbolje znam, desava mi se jedno 17-18 puta dnevno. jos je strasnije kada te uhvate u lazi!

J.Vucicevic

pre 8 godina

Naravno da je falsifikovan, i nije prvi put ali ni jedini. Ako hoces da se boris sa mafijom moras biti spreman na ovakve udarce, jer falsifikovanja i slicne stvari su ono sto oni najbolje znaju da rade.

Vukashin

pre 8 godina

Da li ovo jos ima negde osim u tuznoj Srbiji gde svako radi sta hoce i da se ovako napada porodica premijera. I onda neko pise o jednoumlju, cenzuri, despotizmu. Sramota.

Judge Dread

pre 8 godina

Očigledno da je ova afera bila samo pokušaj da se destabilizuje Vlada. Ipak, poprilično amaterski je sve to urađeno, pa je i logično da nije prošlo.

Emil

pre 8 godina

Glupo je vise od tih koji su pokusali da sruse Vucica preko njegovog brata da pokusavaju da ga ruse i preko Sinise Malog.Verovatno ce se i za tu aferu dokazati da je laz, pa neka pokusaju nesto realnije i istinitije.

Miša

pre 8 godina

Kakva država, takva i osnivanja firmi...Znači, dodjete na šalter, dobar dan-dobar dan, hoću da osnujem firmu-nema problema zvaće se "Asomakum", ne treba nikakav dokument radi identifikacije, već samo potpis?! Kako stvarno osnivač firme može da bude nepoznat ili on nikada neće biti otkriven?

Fica

pre 8 godina

Da li je ovo bila namestaljka Bojana Pajtica i njegovih saradnika ili neke druge strukture, ostace misterija. Samo vidimo da i u ovoj epizodi borbe protiv Vucica nisu uspeli.

Kokan87

pre 8 godina

Da se podsetimo malo vladavine demokratskog rezima i zasto meni licno ovo deluje istinito - izbori na svim nivoima, SNS je ciljao da na svim listama bude pod brojem 5, mislim na Vozdovcu da su demokrate pronasle osobu koja se zove Tomislav Nikolic, skupili dovoljno potpisa za kandidovanje na lokalnom nivou, i uspeli da ga ubace na izbornu listu pod rednim brojem pet. Cak im je i naziv liste bio jako slican naprednjackoj. Sve ovo mozete proveriti onlina. Ocito su bili na sve spremni kako bi zadrzali fotelje, ne cudi me da su se i falsifikovanjem bavili.

леле

pre 8 godina

Наравно да је фалсификован као и 90% свих остлих по фирмама јер се одавно газде не "смарају" са тиме већ су углавном секретарице задужене за кривотвор газдиног потписа !

magnus

pre 8 godina

U aprilu ove godine policija je uhapsila svih 11 osumnjičenih da su krađom identiteta osnovali sedam fantomskih firmi, među kojima je i "Asomakum". Nadam se da vise ovakih zloupotreba koje nanose stetu drzavi i grajanima vise nece biti i da ce biti pojacana kontrola prilikom osnivanja firmi.

rocket raccoon

pre 8 godina

Očekivana presuda, ako se ima u vidu nalaz grafološkog veštačenja. Ne bi me čudilo da su upravo oni koji su pokrenuli ovu aferu umešani u falsifikovanje potpisa.

ko je uplacivao doprinos?

pre 8 godina

ne moze sud da presudi da li je nesto falsifikat ili ne. Za to sluze/postoje institucije i sluzbe, a na osnovu toga, sud će osuditi i odrediti kaznu

Kaja

pre 8 godina

Zasto je toliko vremena bilo potrebno da se utvrdi da je potpis falsifikovan? Sta to ozbiljno ne valja u nasem pravosudnom sistemu kada sudski sporovi u svim slucajevima traju tako neopravdano dugo? Ko ima interes razvlacenja i obesmisljavanja prava i pravde? Kako tek prolazi obican covek,ako se sve ovo dogadja medijski poznatim ljudima?

srba

pre 8 godina

Smešni su ovi komentari trolova koji su već presudili o ovom slučaju bez suda,da je kojim slučajem Pajtić u pitanju komentarisali bi kako je sud odlično odradio svoj posao!

Veronika

pre 8 godina

Sada treba zapleniti celokupnu pokretnu i nepokretnu imovinu tih fantomskih firmi, kao i ličnu imovinu sedmorice pohapšenih i njihove uže rodbine, pa vratiti sve dugove nepostojećih firmi. Ako i dinar duga ne bude vraćen, misliću da je to ujdurma i da je nekom sud omogućio da prisvoji tuđe. Nije dovoljno reći: puj-pike, ništa nije bilo.

VERICA - PO

pre 8 godina

Pa nije dzaba Zastupnik Asomakuma trazio da se postupak prekine dok se ne okonca istraga u Visem tuzilastvu protiv uhapsenih koji su osumnjiceni da su zaista osnovali ovo fiktivno preduzece. Ali je Privredni sud jednoglasno odbio.

Senka

pre 8 godina

Fantomska preduzeca koja su nanela ogromnu stetu kako privredi, tako i drzavi rezultat su zakona koji su nakon 2000-te doneti kako bi se omogucila nesmetana pljacka naseg drustva. Sa ukidanjem SDK, i prenosenjem platnog prometa na banke.sirom su otvorena vrata za razne malverzacije.

Okana

pre 8 godina

Poreska inspekcija i policija bi trebalo da izvrse terenske provere svih preduzeca koja prave ogroman promet, a imaju jednog, ili ni jednog zaposlenog radnika.Uvodjenje ozbiljnog reda ne ide na ruku onih koji su svoje finansijske imperije izgradili na pljacki i zloupotrebi.Vecina bogatstava u Srbiji od 90-tih stecena je na ovaj nasin,prevarom dobavljaca i utajom poreza.

biljana

pre 8 godina

A.Vučić nije jedini.Skoro sam gledala apel nadležnih službi koje upozoravaju koliko je lako "odrediti"krađu identiteta. Bukvalno smo u opasnosti svaki put kad pokažemo dokument sa JMBG. Tehnološki kriminal je za nas novost, ali veoma opasan.

Jana

pre 8 godina

Posle "demokratskih" promena nakon 2000-te ukinuta je Sluzba drustvenog knjigovotstva, preko koje je isao sav platni promet i kontrola tokova novca. Ovaj posao velikodusno je prepusten bankama i sirom su otvorena vrata fantomskim firmama koje lako mogu zametnuti , uz pomoc falsifikovanih dokumenata , svoje tragove. Prvenstveno je naneta velika steta budzetu Srbije, a indirektno i ljudima cija su dokumenta zloupotrebljena.

Visnja

pre 8 godina

Uloga finansijske policije i poreske inspekcije je od izuzetnog znacaja kada su u pitanju fantomska predueca.Opravdana sumnja da nesto nije u redu, bi trebalo da postoji svaki put kada preduzece koje nema zaposlene radnike i ima samo direktora pravi ogroman promet.Ovo je indicija da se urade detaljne inspekcijske kontrole poslovanja i sprece ovakve zloupotrebe.