Četvrtak, 30.07.2015.

15:13

Gašić: Moramo da kupimo još helikoptera

Prioritet srpske vojske je kupovina novih helikoptera i naš zahtev je da do kraja godine kupimo dva, a sledeće još dva, izjavio je ministar odbrane.

Izvor: Tanjug

Gašiæ: Moramo da kupimo još helikoptera IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

121 Komentari

Sortiraj po:

Bukvic

pre 8 godina

Svaka ozbiljna država mora da ulaže u vojsku samo što je naša nesreća to što je Srbija finansijski obogaljena prethodnih decenija pa treba vremena da se stvari dovedu na svoje mesto.

Buntovnik DM

pre 8 godina

Ne znam iz kog razloga ali se u Vojsku godinama nije ulagalo onako kako bi trebalo. Kao što rekoh ne znam iz kog razloga pošto svi vrlo dobro znamo koliko je Vojska bitna za jednu državu. Ja se iskreno nadam da će se stvari promeniti i da će ove najave ministra Gašića dobiti potvrdu u praksi.

ZLATIJA - SA

pre 8 godina

Naravno bez ikakve dileme treba nabavka novih helikoptera da je prioritet. Jer svaka drzava koja misli na svoju odbranu i osnov svake drzave je jaka vojska i policija, samo u nasem slucaju ce to biti jako tesko, jer prosla vlast DS-a apsolutno nije bilo briga za taj problem.

PASULJANSKE - LIVADE

pre 8 godina

Na veliku zalost Srbija je skoro tragicno ostala bez jedne letilice, a svi znamo koliko su nam potrebne, prema tome zato moja puna podrska za nabavku helikoptera. Jer je veoma neophodan vojsci za obavljanje njihovih zadataka.

BORKOVACKA - DOLINA

pre 8 godina

Koliko vidim da je sadasnja vlada Srbije na celu sa Aleksandrom Vucic cvrsto resila da renovira i ponovo stavi u funkciju sve vojne objekte koji su u tokom bombardovanja od strane NATO osteceni ili unisteni, to bio veliki korak napred.Da nasi vojnici i staresine imaju pristojne uslove da zive i rade u obnovljenim objektima.

Milica

pre 8 godina

Gasicu, odakle Vam pare za helikoptere a planira se da plate i penzije budu delimicno povecane? Znaci, nece se plate i penzije vracati na nivo na kom je bilo. Najlakse je tako vladati drzavom. Narodu ne damo da zive normalan zivot zato sto moramo kupovati helikoptere i moramo graditi, praviti a moramo i mi na vrhu vlasti da zivimo kao begovi. Ja niti bih gradila niti pravila dok ne nahranim narod. Moja porodica hleba nema a ja kupujem garderobu i sminku. Svaka vlast dolazi da nahrani gradjane zbog prethodne koja to nije mogla i kada dodju jos gore i crnje bude po gradjane.

malina

pre 8 godina

Ako ova vlada uspe da renovira i ponovo stavi u funkciju sve vojne objekte koji su u bombardovanju oštećeni ili uništeni, to bio veliki korak napred.

Србин

pre 8 godina

(colex77, 30. jul 2015 18:05) Да би једна суверена држава имала јаку војску мора да има јаку привреду и индустирју коју ми немамо,а колико видим нисмо ни суверена држава,чим слушамо сваког и свако нам кроји капу како њима одговара.

mr Iva

pre 8 godina

treba ulagati u opremu i u vojsku generalno jer nikada ne znamo sta moze da nas saceka sutra.. U proslogodisnjim katastrofalnim poplavama vojska je pokazala spremnost i ljudskost pre svega da pomogne ljudima u nevolji a da bi pomogli ukoliko opet (daleko bilo) do necega slicnog dodje, za to im je oprema neophodna zato je svaki dinar koji se ulaze u vojsku itekako potreban!

Luka

pre 8 godina

Zaustavljanje propadanja materijalnog i moralnog institucija u Srbiji znacajan je uspeh. Stepen propadanja vojske je bio veci nego u drugim segmentima drustva.Ocigledno je vracanje vojske u prioritetne oblasti u drustvu.

Higija

pre 8 godina

Gašić čini sve što je moguće da se omoguće što povoljniji uslovi u Ratnom vazduhoplovstvu i prvi korak je svakako bilo značajno izdvajanje sredstava, da bi uopšte moglo da se krene sa razmatranjem bilo kakvih ponuda. Najpre su definisali prioritete opremanja, potom taktičko-tehničke zahteve, ekonomske aspekte ponuda i spremnosti ponuđača za razvoj vojno-ekonomske saradnje i transfer tehnologija na odbrambenu industriju Srbije. Ova Vlada čini mnogou napretku i razvoja svakog segmenta našeg društva. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

Toxic

pre 8 godina

Lele, sad kad kupe dva helikoptera, ima da budemo svetska sila. Ako dodamo one silne MiG-ove što ih je Vučić kupio prošle godine, i ugrade čipove koje proizvodimo ... Niko nam ništa neće moći. A ni za rezervne delove ne moramo da brinemo, pravićemo ih sami u onoj fabrici avio-delova.
Samo da ih ne daju ovim našim pijanim pilotima, koji umeju da padnu po magli, kad im se naredi da slete tamo gde su ministri sa novinarima.

sta :)

pre 8 godina

da li se botovi koji su ovde da podrze jos trosenja budzetskih para, placaju iz budzeta minustarstva odbrane, ili sredstava posrednika u kupovini helikoptera?

vidoslava

pre 8 godina

treba ulagati u vojsku, u opremu i modernizaciju jer imam utisak da se to nekako uvek stavljalo u drugi plan, jos otkad je Sule bio ministar odbrane, tad se sve zapustilo tako da pozdravljam nabavku cetiri helikoptera!

Boris

pre 8 godina

Svestan sam da je ulaganje u vojsku od izuzetne vaznosti ali da pritom i ne donosi odmah politicku korist jer je dosta vremena potrebno da se vide konkretni rezultasti stoga ovo potpuno podrzavam i izuzetno cenim.

Shark

pre 8 godina

Itekako nam trebaju helikopteri, ne samo za vojsku, već i za razne spasilačke jedinice civilne namene. Našu zemlju su pogodile strahovite poplave i odroni više puta i videlo se da su nam veoma neophodni!

Borko Bošković

pre 8 godina

Modernizacija Vojske je neophodna, jer poslednjih dvadesetak godina u taj sektor nije uloženo skoro ništa. Pozdravljam odluku nabavci dva nova helikoptera.

fica

pre 8 godina

Svakako moramo ici u korak sa vremenom,i sami smo svedoci da se nesto narocito ne mozemo diciti nasom vojskom,tako da bi helihopter svakako doprineo da koliko toliko popravimo imidy nase vojske...

emilija-gm

pre 8 godina

Vojska je dugo bila zapostavljana i to sasvim neopravdano. Dobro je sto se radi na nabavci helikoptera, a i transportnog aviona, sto nam je takodje potrebno.

Zimzelen

pre 8 godina

A da pare namenjene kupovini helikoptera uložimo u proširenje zatvorskih kapaciteta? Posle sledećih izbora trebaće mesta za VIP kliku iz sadašnje vlade i par vođa botulinaca. Mislim da je oportuno da sami sebi uredite nastambe u kojima ćete obitavati 5-10 godina. Živi bili pa videli.

Nenad Nenadovic

pre 8 godina

Gašić hoće nove helikoptere, pa ovo je klasičan crnjak.
(Mare, 30. jul 2015 16:13)

Reci to ljudima iz Obrenovca, koje je vojska spavasavala helikopterima.

Radašin

pre 8 godina

Potrebna su ulaganja u Vojsku, posebno su potrebni novi helikopteri jer ovi postojeći su jako stari i nisu baš pogodni za korišćenje. Sve što bude uloženo, koristiće Vojsci itekako.

MOZGONJA

pre 8 godina

Nama letelice ne trebaju za vojsku već za požare i humanitarne akcije, treba nabaviti više letelica helikoptera i kanadera, to je prioritet a zatim aparate ua lečenje u zdravstvu za svaki KC .

Marinko

pre 8 godina

Prioritet treba da bude ne prosta kupovina, vec dvosmerna saradnja. Ako vec planiramo da kupimo helikoptere i avione, a pri tome mozemo da biramo proizvodjaca, onda imamo i dobru pregovaracku poziciju da trazimo da se neke komponente proizvode u Srbiji i da uposlimo nase proizvodjace, pre svega namensku industriju, a samim tim i kooperante, mala i srednja preduzeca koji uposljavaju ljude i pune budzet.

puk

pre 8 godina

Bicu zadoviljan kada cujem:
stize 12 mig 35,stizu 10 mi 17v5,stize s 350 panstir i bukm2,sklapanje po licenci nekog stranog tockasa bar 200,moze i nas lazar 2 i bov m10 i m11,uvodjenje 100 % samohodnih modernih haubica,modernizacija tenka m84,sklapanje lakog oklopnog vozila tipa iveco lmv i slicno....

a ne 2 helikoptera gospodo....15 god prodje i jos 15 ce,mi se ne pomeramo sa mrtve tacke...

Sladoled

pre 8 godina

Srbija je skoro tragicno ostala bez jedne letilice, a svi znamo koliko su nam potrebne, prema tome moja puna podrska za nabavku helikoptera!

narod da stedi, vlast da se bahati...

pre 8 godina

pa jest'... potrosilo se ovo sto se imalo... malo malo pa neki padne... narocito kad leti kad, gde i kako ne treba...

nego sta bi jesu oni piloti helikoptera bili pijani ili nisu? i uopste, sta bi s tim?

Snaga

pre 8 godina

Nabavka helihoptera nije puko pitanje prestiža već stvarna potreba. Moguće je da postoje ljudi koji razmišljaju da je to bespotrebna investicija - 4 helihoptera nam ne mogu bog zna kako pomoći u sukobu sa velikim silama - ali nije tako. S jedne strane, novi helihopteri ulevaju dodatnu sigurnost pripadnicima Vojske Srbije, s druge strane, zemlje regiona postaju svesnije stvarne snage Srbije.

Lorka

pre 8 godina

Ministar odbrane izjavio je da vojska imapotrebu za kupovinom helikoptera, sad će tražiti dozvolu za kupovu dva helikoptera a sledeće godine još dva.

Bobi

pre 8 godina

Trebalo bi obnoviti vojno vazduhoplovstvo, trebalo bi kupiti vojne avione i helikoptere i time obnoviti vojnu flotu i povecati stabilnost zemlje

Bacvanin

pre 8 godina

Da li dobro citam da se koriste jso An-2 avioni?
Ljudi, pa to je masina iz 1947!
Stara skoro 70 godina?

Inace, nema smisla nabavljati toliko helikoptera, nemamo mi para za odrzavanje niti letenje sa njima. Piloti lete vrlo malo, u odnosu na perio pre 30 godina, tako da je imati dva MiG-29 dovoljno za dezurnu paru.
Uostalom, RV nije uspelo da spreci napade na nas 99' nema smisla da dajeo pare za strukturu koja nam i ovako ne moze pomoci, ako zatreba.

Dexter

pre 8 godina

@Line

Ka-50 i Ka-52 mozda mogu da razbiju oklopnu brigadu bilo koje NATO zemlje ali zato nisu u stanju da prevezu humanitarnu pomoc ili povredjene. Daleko su pogodniji Mi-17 koje su cak i Amerikanci kupili da opreme vojsku Afganistana.

Fjodor

pre 8 godina

Na stotine miliona evra se troši za nepotrebne stvari u Srbiji ili manje važne a ne nabavljaju se helikopteri i kanaderi,vreme je pokazalo da nam to treba zbog katasfrofa, nesreća i požara,kada bi se svake godine po par nabavljalo za pet godina imali bi solidnu flotu a posle 14 godina obnavljali bi je.Više vredi jedan ljudski život od svih novaca za letelice.

A.

pre 8 godina

naročito nakon toliko godina apsolutnog nemara i nebrige

Kako vas nije stid da ovo kažete.
Zbog slikanja ste izgubili dva pilota i jedan helikopter.

darko k

pre 8 godina

Bolje da se udje u proces nabavke visenamenskih aviona, radara I PVO to jeste skupo, ali to se mora postepeno nabavljati I obavezno traziti transfer tehnologije drugo treba uzeti I dobro naoruzanje za te avione kako vazduh-vazduh tako I vazduh-zemlja,a PVO nam je isto zastareo.

Top_Gun

pre 8 godina

@ http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=1021647#k17102300

Koji je to helikopter "Ka-52 black shark"? Ne znas ni naziv a savetujes kupovinu.

Nama je potrebno vise transportnih helikoptera a Ka-52 to nije niti se izvozi bilo kome! Za transportne letelice su nam dali ponude i Rusi i Nemci, Francuzi jer su jos od njih i trazene.

Luka

pre 8 godina

Zaustavljanje propadanja materijalnog i moralnog institucija u Srbiji znacajan je uspeh. Stepen propadanja vojske je bio veci nego u drugim segmentima drustva.Ocigledno je vracanje vojske u prioritetne oblasti u drustvu.

malina

pre 8 godina

Ako ova vlada uspe da renovira i ponovo stavi u funkciju sve vojne objekte koji su u bombardovanju oštećeni ili uništeni, to bio veliki korak napred.

Marinko

pre 8 godina

Prioritet treba da bude ne prosta kupovina, vec dvosmerna saradnja. Ako vec planiramo da kupimo helikoptere i avione, a pri tome mozemo da biramo proizvodjaca, onda imamo i dobru pregovaracku poziciju da trazimo da se neke komponente proizvode u Srbiji i da uposlimo nase proizvodjace, pre svega namensku industriju, a samim tim i kooperante, mala i srednja preduzeca koji uposljavaju ljude i pune budzet.

Sladoled

pre 8 godina

Srbija je skoro tragicno ostala bez jedne letilice, a svi znamo koliko su nam potrebne, prema tome moja puna podrska za nabavku helikoptera!

Snaga

pre 8 godina

Nabavka helihoptera nije puko pitanje prestiža već stvarna potreba. Moguće je da postoje ljudi koji razmišljaju da je to bespotrebna investicija - 4 helihoptera nam ne mogu bog zna kako pomoći u sukobu sa velikim silama - ali nije tako. S jedne strane, novi helihopteri ulevaju dodatnu sigurnost pripadnicima Vojske Srbije, s druge strane, zemlje regiona postaju svesnije stvarne snage Srbije.

Radašin

pre 8 godina

Potrebna su ulaganja u Vojsku, posebno su potrebni novi helikopteri jer ovi postojeći su jako stari i nisu baš pogodni za korišćenje. Sve što bude uloženo, koristiće Vojsci itekako.

mr Iva

pre 8 godina

treba ulagati u opremu i u vojsku generalno jer nikada ne znamo sta moze da nas saceka sutra.. U proslogodisnjim katastrofalnim poplavama vojska je pokazala spremnost i ljudskost pre svega da pomogne ljudima u nevolji a da bi pomogli ukoliko opet (daleko bilo) do necega slicnog dodje, za to im je oprema neophodna zato je svaki dinar koji se ulaze u vojsku itekako potreban!

Top_Gun

pre 8 godina

@ http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=1021647#k17102300

Koji je to helikopter "Ka-52 black shark"? Ne znas ni naziv a savetujes kupovinu.

Nama je potrebno vise transportnih helikoptera a Ka-52 to nije niti se izvozi bilo kome! Za transportne letelice su nam dali ponude i Rusi i Nemci, Francuzi jer su jos od njih i trazene.

Shark

pre 8 godina

Itekako nam trebaju helikopteri, ne samo za vojsku, već i za razne spasilačke jedinice civilne namene. Našu zemlju su pogodile strahovite poplave i odroni više puta i videlo se da su nam veoma neophodni!

Borko Bošković

pre 8 godina

Modernizacija Vojske je neophodna, jer poslednjih dvadesetak godina u taj sektor nije uloženo skoro ništa. Pozdravljam odluku nabavci dva nova helikoptera.

BORKOVACKA - DOLINA

pre 8 godina

Koliko vidim da je sadasnja vlada Srbije na celu sa Aleksandrom Vucic cvrsto resila da renovira i ponovo stavi u funkciju sve vojne objekte koji su u tokom bombardovanja od strane NATO osteceni ili unisteni, to bio veliki korak napred.Da nasi vojnici i staresine imaju pristojne uslove da zive i rade u obnovljenim objektima.

Higija

pre 8 godina

Gašić čini sve što je moguće da se omoguće što povoljniji uslovi u Ratnom vazduhoplovstvu i prvi korak je svakako bilo značajno izdvajanje sredstava, da bi uopšte moglo da se krene sa razmatranjem bilo kakvih ponuda. Najpre su definisali prioritete opremanja, potom taktičko-tehničke zahteve, ekonomske aspekte ponuda i spremnosti ponuđača za razvoj vojno-ekonomske saradnje i transfer tehnologija na odbrambenu industriju Srbije. Ova Vlada čini mnogou napretku i razvoja svakog segmenta našeg društva. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

emilija-gm

pre 8 godina

Vojska je dugo bila zapostavljana i to sasvim neopravdano. Dobro je sto se radi na nabavci helikoptera, a i transportnog aviona, sto nam je takodje potrebno.

Boris

pre 8 godina

Svestan sam da je ulaganje u vojsku od izuzetne vaznosti ali da pritom i ne donosi odmah politicku korist jer je dosta vremena potrebno da se vide konkretni rezultasti stoga ovo potpuno podrzavam i izuzetno cenim.

Nenad Nenadovic

pre 8 godina

Gašić hoće nove helikoptere, pa ovo je klasičan crnjak.
(Mare, 30. jul 2015 16:13)

Reci to ljudima iz Obrenovca, koje je vojska spavasavala helikopterima.

Bobi

pre 8 godina

Trebalo bi obnoviti vojno vazduhoplovstvo, trebalo bi kupiti vojne avione i helikoptere i time obnoviti vojnu flotu i povecati stabilnost zemlje

PASULJANSKE - LIVADE

pre 8 godina

Na veliku zalost Srbija je skoro tragicno ostala bez jedne letilice, a svi znamo koliko su nam potrebne, prema tome zato moja puna podrska za nabavku helikoptera. Jer je veoma neophodan vojsci za obavljanje njihovih zadataka.

vidoslava

pre 8 godina

treba ulagati u vojsku, u opremu i modernizaciju jer imam utisak da se to nekako uvek stavljalo u drugi plan, jos otkad je Sule bio ministar odbrane, tad se sve zapustilo tako da pozdravljam nabavku cetiri helikoptera!

fica

pre 8 godina

Svakako moramo ici u korak sa vremenom,i sami smo svedoci da se nesto narocito ne mozemo diciti nasom vojskom,tako da bi helihopter svakako doprineo da koliko toliko popravimo imidy nase vojske...

Lorka

pre 8 godina

Ministar odbrane izjavio je da vojska imapotrebu za kupovinom helikoptera, sad će tražiti dozvolu za kupovu dva helikoptera a sledeće godine još dva.

MOZGONJA

pre 8 godina

Nama letelice ne trebaju za vojsku već za požare i humanitarne akcije, treba nabaviti više letelica helikoptera i kanadera, to je prioritet a zatim aparate ua lečenje u zdravstvu za svaki KC .

darko k

pre 8 godina

Bolje da se udje u proces nabavke visenamenskih aviona, radara I PVO to jeste skupo, ali to se mora postepeno nabavljati I obavezno traziti transfer tehnologije drugo treba uzeti I dobro naoruzanje za te avione kako vazduh-vazduh tako I vazduh-zemlja,a PVO nam je isto zastareo.

Fjodor

pre 8 godina

Na stotine miliona evra se troši za nepotrebne stvari u Srbiji ili manje važne a ne nabavljaju se helikopteri i kanaderi,vreme je pokazalo da nam to treba zbog katasfrofa, nesreća i požara,kada bi se svake godine po par nabavljalo za pet godina imali bi solidnu flotu a posle 14 godina obnavljali bi je.Više vredi jedan ljudski život od svih novaca za letelice.

A.

pre 8 godina

naročito nakon toliko godina apsolutnog nemara i nebrige

Kako vas nije stid da ovo kažete.
Zbog slikanja ste izgubili dva pilota i jedan helikopter.

Zimzelen

pre 8 godina

A da pare namenjene kupovini helikoptera uložimo u proširenje zatvorskih kapaciteta? Posle sledećih izbora trebaće mesta za VIP kliku iz sadašnje vlade i par vođa botulinaca. Mislim da je oportuno da sami sebi uredite nastambe u kojima ćete obitavati 5-10 godina. Živi bili pa videli.

narod da stedi, vlast da se bahati...

pre 8 godina

pa jest'... potrosilo se ovo sto se imalo... malo malo pa neki padne... narocito kad leti kad, gde i kako ne treba...

nego sta bi jesu oni piloti helikoptera bili pijani ili nisu? i uopste, sta bi s tim?

sta :)

pre 8 godina

da li se botovi koji su ovde da podrze jos trosenja budzetskih para, placaju iz budzeta minustarstva odbrane, ili sredstava posrednika u kupovini helikoptera?

Toxic

pre 8 godina

Lele, sad kad kupe dva helikoptera, ima da budemo svetska sila. Ako dodamo one silne MiG-ove što ih je Vučić kupio prošle godine, i ugrade čipove koje proizvodimo ... Niko nam ništa neće moći. A ni za rezervne delove ne moramo da brinemo, pravićemo ih sami u onoj fabrici avio-delova.
Samo da ih ne daju ovim našim pijanim pilotima, koji umeju da padnu po magli, kad im se naredi da slete tamo gde su ministri sa novinarima.

Bacvanin

pre 8 godina

Da li dobro citam da se koriste jso An-2 avioni?
Ljudi, pa to je masina iz 1947!
Stara skoro 70 godina?

Inace, nema smisla nabavljati toliko helikoptera, nemamo mi para za odrzavanje niti letenje sa njima. Piloti lete vrlo malo, u odnosu na perio pre 30 godina, tako da je imati dva MiG-29 dovoljno za dezurnu paru.
Uostalom, RV nije uspelo da spreci napade na nas 99' nema smisla da dajeo pare za strukturu koja nam i ovako ne moze pomoci, ako zatreba.

puk

pre 8 godina

Bicu zadoviljan kada cujem:
stize 12 mig 35,stizu 10 mi 17v5,stize s 350 panstir i bukm2,sklapanje po licenci nekog stranog tockasa bar 200,moze i nas lazar 2 i bov m10 i m11,uvodjenje 100 % samohodnih modernih haubica,modernizacija tenka m84,sklapanje lakog oklopnog vozila tipa iveco lmv i slicno....

a ne 2 helikoptera gospodo....15 god prodje i jos 15 ce,mi se ne pomeramo sa mrtve tacke...

Dexter

pre 8 godina

@Line

Ka-50 i Ka-52 mozda mogu da razbiju oklopnu brigadu bilo koje NATO zemlje ali zato nisu u stanju da prevezu humanitarnu pomoc ili povredjene. Daleko su pogodniji Mi-17 koje su cak i Amerikanci kupili da opreme vojsku Afganistana.

Србин

pre 8 godina

(colex77, 30. jul 2015 18:05) Да би једна суверена држава имала јаку војску мора да има јаку привреду и индустирју коју ми немамо,а колико видим нисмо ни суверена држава,чим слушамо сваког и свако нам кроји капу како њима одговара.

Milica

pre 8 godina

Gasicu, odakle Vam pare za helikoptere a planira se da plate i penzije budu delimicno povecane? Znaci, nece se plate i penzije vracati na nivo na kom je bilo. Najlakse je tako vladati drzavom. Narodu ne damo da zive normalan zivot zato sto moramo kupovati helikoptere i moramo graditi, praviti a moramo i mi na vrhu vlasti da zivimo kao begovi. Ja niti bih gradila niti pravila dok ne nahranim narod. Moja porodica hleba nema a ja kupujem garderobu i sminku. Svaka vlast dolazi da nahrani gradjane zbog prethodne koja to nije mogla i kada dodju jos gore i crnje bude po gradjane.

ZLATIJA - SA

pre 8 godina

Naravno bez ikakve dileme treba nabavka novih helikoptera da je prioritet. Jer svaka drzava koja misli na svoju odbranu i osnov svake drzave je jaka vojska i policija, samo u nasem slucaju ce to biti jako tesko, jer prosla vlast DS-a apsolutno nije bilo briga za taj problem.

Buntovnik DM

pre 8 godina

Ne znam iz kog razloga ali se u Vojsku godinama nije ulagalo onako kako bi trebalo. Kao što rekoh ne znam iz kog razloga pošto svi vrlo dobro znamo koliko je Vojska bitna za jednu državu. Ja se iskreno nadam da će se stvari promeniti i da će ove najave ministra Gašića dobiti potvrdu u praksi.

Bukvic

pre 8 godina

Svaka ozbiljna država mora da ulaže u vojsku samo što je naša nesreća to što je Srbija finansijski obogaljena prethodnih decenija pa treba vremena da se stvari dovedu na svoje mesto.

Zimzelen

pre 8 godina

A da pare namenjene kupovini helikoptera uložimo u proširenje zatvorskih kapaciteta? Posle sledećih izbora trebaće mesta za VIP kliku iz sadašnje vlade i par vođa botulinaca. Mislim da je oportuno da sami sebi uredite nastambe u kojima ćete obitavati 5-10 godina. Živi bili pa videli.

Milica

pre 8 godina

Gasicu, odakle Vam pare za helikoptere a planira se da plate i penzije budu delimicno povecane? Znaci, nece se plate i penzije vracati na nivo na kom je bilo. Najlakse je tako vladati drzavom. Narodu ne damo da zive normalan zivot zato sto moramo kupovati helikoptere i moramo graditi, praviti a moramo i mi na vrhu vlasti da zivimo kao begovi. Ja niti bih gradila niti pravila dok ne nahranim narod. Moja porodica hleba nema a ja kupujem garderobu i sminku. Svaka vlast dolazi da nahrani gradjane zbog prethodne koja to nije mogla i kada dodju jos gore i crnje bude po gradjane.

A.

pre 8 godina

naročito nakon toliko godina apsolutnog nemara i nebrige

Kako vas nije stid da ovo kažete.
Zbog slikanja ste izgubili dva pilota i jedan helikopter.

MOZGONJA

pre 8 godina

Nama letelice ne trebaju za vojsku već za požare i humanitarne akcije, treba nabaviti više letelica helikoptera i kanadera, to je prioritet a zatim aparate ua lečenje u zdravstvu za svaki KC .

Србин

pre 8 godina

(colex77, 30. jul 2015 18:05) Да би једна суверена држава имала јаку војску мора да има јаку привреду и индустирју коју ми немамо,а колико видим нисмо ни суверена држава,чим слушамо сваког и свако нам кроји капу како њима одговара.

Dexter

pre 8 godina

@Line

Ka-50 i Ka-52 mozda mogu da razbiju oklopnu brigadu bilo koje NATO zemlje ali zato nisu u stanju da prevezu humanitarnu pomoc ili povredjene. Daleko su pogodniji Mi-17 koje su cak i Amerikanci kupili da opreme vojsku Afganistana.

Toxic

pre 8 godina

Lele, sad kad kupe dva helikoptera, ima da budemo svetska sila. Ako dodamo one silne MiG-ove što ih je Vučić kupio prošle godine, i ugrade čipove koje proizvodimo ... Niko nam ništa neće moći. A ni za rezervne delove ne moramo da brinemo, pravićemo ih sami u onoj fabrici avio-delova.
Samo da ih ne daju ovim našim pijanim pilotima, koji umeju da padnu po magli, kad im se naredi da slete tamo gde su ministri sa novinarima.

Bacvanin

pre 8 godina

Da li dobro citam da se koriste jso An-2 avioni?
Ljudi, pa to je masina iz 1947!
Stara skoro 70 godina?

Inace, nema smisla nabavljati toliko helikoptera, nemamo mi para za odrzavanje niti letenje sa njima. Piloti lete vrlo malo, u odnosu na perio pre 30 godina, tako da je imati dva MiG-29 dovoljno za dezurnu paru.
Uostalom, RV nije uspelo da spreci napade na nas 99' nema smisla da dajeo pare za strukturu koja nam i ovako ne moze pomoci, ako zatreba.

narod da stedi, vlast da se bahati...

pre 8 godina

pa jest'... potrosilo se ovo sto se imalo... malo malo pa neki padne... narocito kad leti kad, gde i kako ne treba...

nego sta bi jesu oni piloti helikoptera bili pijani ili nisu? i uopste, sta bi s tim?

puk

pre 8 godina

Bicu zadoviljan kada cujem:
stize 12 mig 35,stizu 10 mi 17v5,stize s 350 panstir i bukm2,sklapanje po licenci nekog stranog tockasa bar 200,moze i nas lazar 2 i bov m10 i m11,uvodjenje 100 % samohodnih modernih haubica,modernizacija tenka m84,sklapanje lakog oklopnog vozila tipa iveco lmv i slicno....

a ne 2 helikoptera gospodo....15 god prodje i jos 15 ce,mi se ne pomeramo sa mrtve tacke...

sta :)

pre 8 godina

da li se botovi koji su ovde da podrze jos trosenja budzetskih para, placaju iz budzeta minustarstva odbrane, ili sredstava posrednika u kupovini helikoptera?

Snaga

pre 8 godina

Nabavka helihoptera nije puko pitanje prestiža već stvarna potreba. Moguće je da postoje ljudi koji razmišljaju da je to bespotrebna investicija - 4 helihoptera nam ne mogu bog zna kako pomoći u sukobu sa velikim silama - ali nije tako. S jedne strane, novi helihopteri ulevaju dodatnu sigurnost pripadnicima Vojske Srbije, s druge strane, zemlje regiona postaju svesnije stvarne snage Srbije.

Sladoled

pre 8 godina

Srbija je skoro tragicno ostala bez jedne letilice, a svi znamo koliko su nam potrebne, prema tome moja puna podrska za nabavku helikoptera!

Bobi

pre 8 godina

Trebalo bi obnoviti vojno vazduhoplovstvo, trebalo bi kupiti vojne avione i helikoptere i time obnoviti vojnu flotu i povecati stabilnost zemlje

Borko Bošković

pre 8 godina

Modernizacija Vojske je neophodna, jer poslednjih dvadesetak godina u taj sektor nije uloženo skoro ništa. Pozdravljam odluku nabavci dva nova helikoptera.

Boris

pre 8 godina

Svestan sam da je ulaganje u vojsku od izuzetne vaznosti ali da pritom i ne donosi odmah politicku korist jer je dosta vremena potrebno da se vide konkretni rezultasti stoga ovo potpuno podrzavam i izuzetno cenim.

Shark

pre 8 godina

Itekako nam trebaju helikopteri, ne samo za vojsku, već i za razne spasilačke jedinice civilne namene. Našu zemlju su pogodile strahovite poplave i odroni više puta i videlo se da su nam veoma neophodni!

emilija-gm

pre 8 godina

Vojska je dugo bila zapostavljana i to sasvim neopravdano. Dobro je sto se radi na nabavci helikoptera, a i transportnog aviona, sto nam je takodje potrebno.

Nenad Nenadovic

pre 8 godina

Gašić hoće nove helikoptere, pa ovo je klasičan crnjak.
(Mare, 30. jul 2015 16:13)

Reci to ljudima iz Obrenovca, koje je vojska spavasavala helikopterima.

Radašin

pre 8 godina

Potrebna su ulaganja u Vojsku, posebno su potrebni novi helikopteri jer ovi postojeći su jako stari i nisu baš pogodni za korišćenje. Sve što bude uloženo, koristiće Vojsci itekako.

darko k

pre 8 godina

Bolje da se udje u proces nabavke visenamenskih aviona, radara I PVO to jeste skupo, ali to se mora postepeno nabavljati I obavezno traziti transfer tehnologije drugo treba uzeti I dobro naoruzanje za te avione kako vazduh-vazduh tako I vazduh-zemlja,a PVO nam je isto zastareo.

vidoslava

pre 8 godina

treba ulagati u vojsku, u opremu i modernizaciju jer imam utisak da se to nekako uvek stavljalo u drugi plan, jos otkad je Sule bio ministar odbrane, tad se sve zapustilo tako da pozdravljam nabavku cetiri helikoptera!

Luka

pre 8 godina

Zaustavljanje propadanja materijalnog i moralnog institucija u Srbiji znacajan je uspeh. Stepen propadanja vojske je bio veci nego u drugim segmentima drustva.Ocigledno je vracanje vojske u prioritetne oblasti u drustvu.

Lorka

pre 8 godina

Ministar odbrane izjavio je da vojska imapotrebu za kupovinom helikoptera, sad će tražiti dozvolu za kupovu dva helikoptera a sledeće godine još dva.

Higija

pre 8 godina

Gašić čini sve što je moguće da se omoguće što povoljniji uslovi u Ratnom vazduhoplovstvu i prvi korak je svakako bilo značajno izdvajanje sredstava, da bi uopšte moglo da se krene sa razmatranjem bilo kakvih ponuda. Najpre su definisali prioritete opremanja, potom taktičko-tehničke zahteve, ekonomske aspekte ponuda i spremnosti ponuđača za razvoj vojno-ekonomske saradnje i transfer tehnologija na odbrambenu industriju Srbije. Ova Vlada čini mnogou napretku i razvoja svakog segmenta našeg društva. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

fica

pre 8 godina

Svakako moramo ici u korak sa vremenom,i sami smo svedoci da se nesto narocito ne mozemo diciti nasom vojskom,tako da bi helihopter svakako doprineo da koliko toliko popravimo imidy nase vojske...

BORKOVACKA - DOLINA

pre 8 godina

Koliko vidim da je sadasnja vlada Srbije na celu sa Aleksandrom Vucic cvrsto resila da renovira i ponovo stavi u funkciju sve vojne objekte koji su u tokom bombardovanja od strane NATO osteceni ili unisteni, to bio veliki korak napred.Da nasi vojnici i staresine imaju pristojne uslove da zive i rade u obnovljenim objektima.

Marinko

pre 8 godina

Prioritet treba da bude ne prosta kupovina, vec dvosmerna saradnja. Ako vec planiramo da kupimo helikoptere i avione, a pri tome mozemo da biramo proizvodjaca, onda imamo i dobru pregovaracku poziciju da trazimo da se neke komponente proizvode u Srbiji i da uposlimo nase proizvodjace, pre svega namensku industriju, a samim tim i kooperante, mala i srednja preduzeca koji uposljavaju ljude i pune budzet.

Fjodor

pre 8 godina

Na stotine miliona evra se troši za nepotrebne stvari u Srbiji ili manje važne a ne nabavljaju se helikopteri i kanaderi,vreme je pokazalo da nam to treba zbog katasfrofa, nesreća i požara,kada bi se svake godine po par nabavljalo za pet godina imali bi solidnu flotu a posle 14 godina obnavljali bi je.Više vredi jedan ljudski život od svih novaca za letelice.

malina

pre 8 godina

Ako ova vlada uspe da renovira i ponovo stavi u funkciju sve vojne objekte koji su u bombardovanju oštećeni ili uništeni, to bio veliki korak napred.

mr Iva

pre 8 godina

treba ulagati u opremu i u vojsku generalno jer nikada ne znamo sta moze da nas saceka sutra.. U proslogodisnjim katastrofalnim poplavama vojska je pokazala spremnost i ljudskost pre svega da pomogne ljudima u nevolji a da bi pomogli ukoliko opet (daleko bilo) do necega slicnog dodje, za to im je oprema neophodna zato je svaki dinar koji se ulaze u vojsku itekako potreban!

PASULJANSKE - LIVADE

pre 8 godina

Na veliku zalost Srbija je skoro tragicno ostala bez jedne letilice, a svi znamo koliko su nam potrebne, prema tome zato moja puna podrska za nabavku helikoptera. Jer je veoma neophodan vojsci za obavljanje njihovih zadataka.

Top_Gun

pre 8 godina

@ http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=1021647#k17102300

Koji je to helikopter "Ka-52 black shark"? Ne znas ni naziv a savetujes kupovinu.

Nama je potrebno vise transportnih helikoptera a Ka-52 to nije niti se izvozi bilo kome! Za transportne letelice su nam dali ponude i Rusi i Nemci, Francuzi jer su jos od njih i trazene.

ZLATIJA - SA

pre 8 godina

Naravno bez ikakve dileme treba nabavka novih helikoptera da je prioritet. Jer svaka drzava koja misli na svoju odbranu i osnov svake drzave je jaka vojska i policija, samo u nasem slucaju ce to biti jako tesko, jer prosla vlast DS-a apsolutno nije bilo briga za taj problem.

Buntovnik DM

pre 8 godina

Ne znam iz kog razloga ali se u Vojsku godinama nije ulagalo onako kako bi trebalo. Kao što rekoh ne znam iz kog razloga pošto svi vrlo dobro znamo koliko je Vojska bitna za jednu državu. Ja se iskreno nadam da će se stvari promeniti i da će ove najave ministra Gašića dobiti potvrdu u praksi.

Bukvic

pre 8 godina

Svaka ozbiljna država mora da ulaže u vojsku samo što je naša nesreća to što je Srbija finansijski obogaljena prethodnih decenija pa treba vremena da se stvari dovedu na svoje mesto.