Utorak, 28.07.2015.

19:49

Dodik poslao pismo BiH, regionu, Kongresu SAD...

Građani RS imaju pravo da referendumom izraze mišljenje kao i drugi građani Evrope, navodi Milorad Dodik u pismu predstavnicima vlasti BiH i susednih zemalja.

Izvor: Tanjug

Dodik poslao pismo BiH, regionu, Kongresu SAD... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

Zemun grad SPO

pre 5 godina

...Ostaje da vidimo kao narod da li je vrednije boriti se za tu teritoriju ili je predati. Moje mišljenje je da ako im daš prst tražiće celu ruku..
(Perdiccas, 7. jul 2018 14:28)

Boriti se? To bi znacilo novi rat protiv NATO-a u kojem smo unapred osudjeni na poraz. To bi nas dokrajcilo u nacionalnom, ekonomskom i demografskom smislu. NATO je pogodio 1999. i kinesku ambasadu, pa se Kinezi nisu usudili da odgovore. SAD su skoro bombardovale ciljeve vlade u Siriji kojoj je Moskva ratni saveznik, pa ni Rusija nije odgovorila. Ovaj deo evrope je cvrsto pod bezbedonosnim kisobranom SAD, NATO i EU i tome i da hoce, a nece, Rusija i Kina se ne mogu suprotstaviti. Sve drzave u okruzenju su clanice NATO i EU ili su na tom putu. Ako zelimo da pozitivno resimo probleme Srba u regionu i mi moramo tim putem. Ako ne budemo ravnopravno sa nasim susedima sedeli za stolom u Briselu, zavrsicemo na njihovom meniju. Niko nam ne brani da volimo Rusiju i da saradjujemo ekonomski sa njom, ali se drzavotvorna politika ne vodi emocijama, vec nacionalnim i ekonomskim interesom. Samo u malu Crnu Goru izvozimo vise nego u Kinu i Indiju zajedno, a u BiH vise nego u Rusiju. U EU su granice nebitne, tako ce i ona na Jarinju, Merdaru i Brnjaku biti samo na papiru. Svu svoju energiju moramo usmeriti na ekonomski napredak Srbije. Samo jaka Srbija ce biti garant svim Srbima ma gde da zive, a jaka moze biti samo kao clanica EU i NATO.

Zemun grad SPO

pre 6 godina

Netrpeljivost izmedju Srba i Albanaca nema istorijsku osnovu.
Krivci za eskalaciju takvog stanja su srpski i albanski komunisti. Mrznja je toliko eskalirala osamdesetih i devedesetih godina proslog veka da su jedni druge u svojim razmisljanjima tretirali kao nizu rasu. Na zalost i danas je to trend, pa su pogrdne medjusobne parole hit i na sportskim utakmicama.
Srbi i Albanci do ludih devedesetih godina nisu nikada medjusobno ratovali. I pre tog vremena Albanci su bili prvi na listi nepozeljnih naroda medju anketiranim Srbima, a Srbi isto tako po misljenju Albanaca. Cija je veca odgovornost za ovakvu stvarnost, nije ni bitno. Vazno je da se ona promeni. Za vreme petovekovne turske okupacije srpske manastire na KiM su uglavnom cuvali Albanci, a neki njihovi potomci su ih u sadasnjem vremenu palili, kao i srpski albanske dzamije. Slaba je bila osuda ove sramote od strane srpske i albanske politicke i verske elite, ako je uopste i bilo. U kosovskom boju su bili na istoj strani tadasnji Srbi i Albanci... Francuzi i Nemci su medjusobno ratovali vekovima i imali milionske zrtve, a danas su najveci saveznici i glavna politicka i vojna osovina EU. Ako zele stabilan mir i sigurniju i bolju buducnost za svoju decu, Srbi i Albanci se moraju takodje pomiriti.Kako stvari stoje to ce uciniti neke nove generacije dva naroda, jer je sadasnja albanska i srpska elita stekla svoj ugled upravo na tim podelama.Za sada je potrebno hitno postici obavezujuce politicko resenje.

Капетан Немо

pre 8 godina

,, ...Е нек' си им и каз'о.'' - ,,Кажте мајка?'' - ,,Не, не, с тобом не диваним.''

sone

pre 8 godina

Halide upravo suprotno, niste imali pravo da sprovedete referendum 92. Taj referendum se po Ustavu mogao sprovesti samo uz saglasnost sva tri naroda, međutim vama nije smetalo da prekršite Ustav, da ignorišete volju Srba i da izglasate nezavisnost BiH, posljedice smo vidjeli... Uvalili ste nas u ovu sirotinjsku nakaradnu tvorevinu BiH direktnim kršenjem Ustava, a sad glumite neke jugonostalgičare i optužujete Srbe za raspad...

halid

pre 8 godina

imali su pravo i bosnjaci na referndum,a sta su dbili od vas Dodiku,metak ,zicu ,sekiru ,noz,najveca histrojska ljudska sramota,kukavicluk,sada imaju pravu bosnjaci i hrvati da ustanu i ratuju protiv vaseg referenduma,jer ta REPUBLIKA SRPSKA ,ima temlj na muslimnasek grobove,ta srpska nikda nije postojala,niti ce postojati budi uveren dodiku

seljadin

pre 8 godina

Srbi mogu odluciti u RS, da postanu polako ono sto su postali Srbi u Sarajevu - nestali, ili da ostanu na svojoj zemlji.
Muslimani u svim slucajevima zele im uraditi isto sto i Srbima u Federaciji.
Problem je sudstvo u Bih, zasto ne sude zlocincima koji su klali civile ? Zasto Naser Oric uziva zastitu, iako je i premijer Vucic pricao kako postoje svedoci koji govore o njegovim zlocinima.

Boki,Nis

pre 8 godina

po reakciji zapada jasno je da su Srbi jedini narod u evropi koji nemaju pravo na samoopredeljenje.
zato cu uvek da ponavljam da je zapad jedno veliko zlo,fasizam koji se krije iza lazne demokratije i slobode
zlo koje unistava sve neistomisljenike
zlo koje je pokrenulo sve ratove zadnjih 100+godina
zlo koje mora da se UNISTI

Dj foto

pre 8 godina

Penzije vec kasne, policiji, skolstvu, sudstvu i ostalim na drzavnim jaslama plate kasne...vreme je za trazenje novih neprijatelja, za 6 meseci ce govoriti opet o secesiji, nije vise orginalan, vreme je da ide, ima tri destinacije:Moskva, Minsk i zadnja je neki zatvor u BiH.

Pravo - Demokratija

pre 8 godina

Samo jedno pitanje. Dali gradjani BiH cele drzave imaju pravo da na referendum glasaju o ukidanju Republike Srbske I Federacije. Svi se dobro secamo da je bio referendum u BiH kojim se otcepila od Jugoslavije I znamo sta se dogodilo, kada se preglasava jedan narod. Ne znam kako mozemo da trazimo za sebe nesto sto ne damo drugima jer Bosnjaci su protiv I oni ce reci da su ugrozeni I bilo kakve promene koje nisu usaglasene sa sve 3 strane mogu dovesti do nevolja. Bolje je I 10 godina razgovarati nego 10 minuta ratovati

popicemo drinu

pre 8 godina

Da li su građani Srbije svjesni cinjenice da muslimani iz Federacije BiH pricaju o ratu ako se odrzi bilo kakav referendum? Zar nije jasno da oni zele BiH samo za sebe? Zar nije jasno da BiH nece biti normalna drzava dok se njihove glave ne smire i ne operu od dzihadizma? Zar je grijeh zahtjevati pravo na referendum bilo koje vrste u savremenoj civilizaciji? Znaci ne referendum nego PRAVO na referendum. Prvom prilikom se selim iz Republike Srpse pa makar i u Srbiju sto je jos zalosnije...

rusofob

pre 8 godina

Ma o svemu cemo pricati samo o ekonomskoj situaciji u RS-u necemo! De ti nama malo pricaj o tome ako bas toliko volis Republiku Srpsku i srpski narod, progovori malo o ekonomskoj katastrofi u RS! Dali ces za to organizovati sudove i dali ima sanse da ikad iko odgovara za ovakvo katastrofalno stanje u privredi RS-a?!
Nece ti te suplje price ovaj put proci!!

zoran

pre 8 godina

jos jedan sjajan primer politicara kojem je licni interes iznad svega ...ameri se pitaju za sve ..a dodik prodaje foru i ostaje 10 godina na vlasti ...a narod muka i beda a dodik milioner ...cak od besa ima i kosarkaski klub igokea ustvar sin njegov ...znaci coveka interesuje samo pozicija da grabi

Dragojlo

pre 8 godina

Ma covek se vodi licnim interesima. Zeli "svoje" sudstvo, da bi poziveo jos dugo bez polaganja racuna pred zakonom. Ali nece mu ovo proci. Ako je zaplasio i zaslepeo ljude u RS, ostatak sveta nije ni glup ni cjorav.

markan

pre 8 godina

"Apsolutno tacno,mada neke kvazi drzave,imaju tu privilegiju da i bez referenduma proglase samoodcepljenje.Uzmimo za priper Kataloniju koja se sprema za referendum.Ko ce im to zabraniti.
(humanista, 28. jul 2015 20:08)""""
====================

Zasto si otiso cak u Kataloniju i bavis se hipotekikom kada je Srbiji Kosovo 'pred nosom' 2008 godine proglsilo nezavuisnost bez ikakvog referenduma i Srbija mu nije mogla zabraniti.
A danas 7 godina kasnije, cak 112 drzava su priznale Kosovo kao nezavisnu drzavu.

Sa druge strane, dali iko iole razuman misli da bi NATO dozvolio da RS proglasi nezavisnost, a taj NATO preko Hrvatske okrkruzuje RS sa tri sarane.
A Srebrenica i Mladicevo 'junacko delo' [osveta dahijama] iz 1995 ce zauvek ostati opravdanje za postupke NATOa u Bosni

Daj Bože pameti!

pre 8 godina

Ima ona pripovjetka o narodu kojeg vodi slijepac. Koliko se sjećam napisao ju je baš Srpski pisac( čini mi se Domanović).
E kad je narod skontao da ga vodi slijepac... Bilo je već kasno.
Nažalost.

humanista

pre 8 godina

Apsolutno tacno,mada neke kvazi drzave,imaju tu privilegiju da i bez referenduma proglase samoodcepljenje.Uzmimo za priper Kataloniju koja se sprema za referendum.Ko ce im to zabraniti.

tataozo

pre 8 godina

on o ovome prica kao da je referendum o odvajanju iz zajednice BiH i dize se halabuka a u stvari njegovi ljudi iz snsd su glasali da se prenesu nadleznosti na nivo BiH a sad kad sve mutnje radnje prelaze na nivo BiH sudstva gdje nemaju uticaj politicki ( ucjenjivacki potplacivacki itd) sad lupetaju kako su svi izdajnici a on spasilac..a referendumsko pitanje da li ste za neustavno blablabla je taman toliko zapetljano da ce narod nepismen glasati kako partijci po selima odrade satore i obecaju ceste struju vodu itd koje inace poskupljuju bez ikakvog raspravljanja..ili napravi referendum o odvajanju koji nam obecavas 10 godina ili ne..ne mogu druge partije/stranke/kriminalne organizacije biti krive sto se sve rasprodalo narod gladan nema investicija nema posla djeca bjeze kad ste 10 godina na vlasti..bila je Srpska i prije njega i bice i poslije..samo sto krivljenje slike da su gladni bivsi borci za RS rusilacki faktor i podmetnuti strani agenti koji hoce da sruse RS je u najmanju ruku neprimjereno pogotovo od svercera i uopste sva struktura u RS poslanika u Skupstini nepotizma u Vladi i drzavnim firmama je nesto, sto zakonima koje su si uredili, ce biti veoma tesko iskorijeniti..najblaze receno sramota..

Keaigo

pre 8 godina

Da je pravde imali bi pravo na referendum, ali pravde nema niti je ikad bilo, niti će je ikad biti.
Logika kaže, ide se u neku političku akciju ako si već pripremio teren. Ako nisi sigurno je srljanje u propast.
A da je pravde, šta bi sad radio Dodik?
NE GURAJ NAS U PROPAST, AKO NEMAŠ SVE DOGOVORENO!
P.S. Sumnjam u Dodika, nema dovoljno ni za plate, penzije...a tek firme što su u besparici.

Keaigo

pre 8 godina

Da je pravde imali bi pravo na referendum, ali pravde nema niti je ikad bilo, niti će je ikad biti.
Logika kaže, ide se u neku političku akciju ako si već pripremio teren. Ako nisi sigurno je srljanje u propast.
A da je pravde, šta bi sad radio Dodik?
NE GURAJ NAS U PROPAST, AKO NEMAŠ SVE DOGOVORENO!
P.S. Sumnjam u Dodika, nema dovoljno ni za plate, penzije...a tek firme što su u besparici.

Daj Bože pameti!

pre 8 godina

Ima ona pripovjetka o narodu kojeg vodi slijepac. Koliko se sjećam napisao ju je baš Srpski pisac( čini mi se Domanović).
E kad je narod skontao da ga vodi slijepac... Bilo je već kasno.
Nažalost.

markan

pre 8 godina

"Apsolutno tacno,mada neke kvazi drzave,imaju tu privilegiju da i bez referenduma proglase samoodcepljenje.Uzmimo za priper Kataloniju koja se sprema za referendum.Ko ce im to zabraniti.
(humanista, 28. jul 2015 20:08)""""
====================

Zasto si otiso cak u Kataloniju i bavis se hipotekikom kada je Srbiji Kosovo 'pred nosom' 2008 godine proglsilo nezavuisnost bez ikakvog referenduma i Srbija mu nije mogla zabraniti.
A danas 7 godina kasnije, cak 112 drzava su priznale Kosovo kao nezavisnu drzavu.

Sa druge strane, dali iko iole razuman misli da bi NATO dozvolio da RS proglasi nezavisnost, a taj NATO preko Hrvatske okrkruzuje RS sa tri sarane.
A Srebrenica i Mladicevo 'junacko delo' [osveta dahijama] iz 1995 ce zauvek ostati opravdanje za postupke NATOa u Bosni

Dragojlo

pre 8 godina

Ma covek se vodi licnim interesima. Zeli "svoje" sudstvo, da bi poziveo jos dugo bez polaganja racuna pred zakonom. Ali nece mu ovo proci. Ako je zaplasio i zaslepeo ljude u RS, ostatak sveta nije ni glup ni cjorav.

humanista

pre 8 godina

Apsolutno tacno,mada neke kvazi drzave,imaju tu privilegiju da i bez referenduma proglase samoodcepljenje.Uzmimo za priper Kataloniju koja se sprema za referendum.Ko ce im to zabraniti.

tataozo

pre 8 godina

on o ovome prica kao da je referendum o odvajanju iz zajednice BiH i dize se halabuka a u stvari njegovi ljudi iz snsd su glasali da se prenesu nadleznosti na nivo BiH a sad kad sve mutnje radnje prelaze na nivo BiH sudstva gdje nemaju uticaj politicki ( ucjenjivacki potplacivacki itd) sad lupetaju kako su svi izdajnici a on spasilac..a referendumsko pitanje da li ste za neustavno blablabla je taman toliko zapetljano da ce narod nepismen glasati kako partijci po selima odrade satore i obecaju ceste struju vodu itd koje inace poskupljuju bez ikakvog raspravljanja..ili napravi referendum o odvajanju koji nam obecavas 10 godina ili ne..ne mogu druge partije/stranke/kriminalne organizacije biti krive sto se sve rasprodalo narod gladan nema investicija nema posla djeca bjeze kad ste 10 godina na vlasti..bila je Srpska i prije njega i bice i poslije..samo sto krivljenje slike da su gladni bivsi borci za RS rusilacki faktor i podmetnuti strani agenti koji hoce da sruse RS je u najmanju ruku neprimjereno pogotovo od svercera i uopste sva struktura u RS poslanika u Skupstini nepotizma u Vladi i drzavnim firmama je nesto, sto zakonima koje su si uredili, ce biti veoma tesko iskorijeniti..najblaze receno sramota..

Boki,Nis

pre 8 godina

po reakciji zapada jasno je da su Srbi jedini narod u evropi koji nemaju pravo na samoopredeljenje.
zato cu uvek da ponavljam da je zapad jedno veliko zlo,fasizam koji se krije iza lazne demokratije i slobode
zlo koje unistava sve neistomisljenike
zlo koje je pokrenulo sve ratove zadnjih 100+godina
zlo koje mora da se UNISTI

rusofob

pre 8 godina

Ma o svemu cemo pricati samo o ekonomskoj situaciji u RS-u necemo! De ti nama malo pricaj o tome ako bas toliko volis Republiku Srpsku i srpski narod, progovori malo o ekonomskoj katastrofi u RS! Dali ces za to organizovati sudove i dali ima sanse da ikad iko odgovara za ovakvo katastrofalno stanje u privredi RS-a?!
Nece ti te suplje price ovaj put proci!!

seljadin

pre 8 godina

Srbi mogu odluciti u RS, da postanu polako ono sto su postali Srbi u Sarajevu - nestali, ili da ostanu na svojoj zemlji.
Muslimani u svim slucajevima zele im uraditi isto sto i Srbima u Federaciji.
Problem je sudstvo u Bih, zasto ne sude zlocincima koji su klali civile ? Zasto Naser Oric uziva zastitu, iako je i premijer Vucic pricao kako postoje svedoci koji govore o njegovim zlocinima.

Dj foto

pre 8 godina

Penzije vec kasne, policiji, skolstvu, sudstvu i ostalim na drzavnim jaslama plate kasne...vreme je za trazenje novih neprijatelja, za 6 meseci ce govoriti opet o secesiji, nije vise orginalan, vreme je da ide, ima tri destinacije:Moskva, Minsk i zadnja je neki zatvor u BiH.

popicemo drinu

pre 8 godina

Da li su građani Srbije svjesni cinjenice da muslimani iz Federacije BiH pricaju o ratu ako se odrzi bilo kakav referendum? Zar nije jasno da oni zele BiH samo za sebe? Zar nije jasno da BiH nece biti normalna drzava dok se njihove glave ne smire i ne operu od dzihadizma? Zar je grijeh zahtjevati pravo na referendum bilo koje vrste u savremenoj civilizaciji? Znaci ne referendum nego PRAVO na referendum. Prvom prilikom se selim iz Republike Srpse pa makar i u Srbiju sto je jos zalosnije...

zoran

pre 8 godina

jos jedan sjajan primer politicara kojem je licni interes iznad svega ...ameri se pitaju za sve ..a dodik prodaje foru i ostaje 10 godina na vlasti ...a narod muka i beda a dodik milioner ...cak od besa ima i kosarkaski klub igokea ustvar sin njegov ...znaci coveka interesuje samo pozicija da grabi

Pravo - Demokratija

pre 8 godina

Samo jedno pitanje. Dali gradjani BiH cele drzave imaju pravo da na referendum glasaju o ukidanju Republike Srbske I Federacije. Svi se dobro secamo da je bio referendum u BiH kojim se otcepila od Jugoslavije I znamo sta se dogodilo, kada se preglasava jedan narod. Ne znam kako mozemo da trazimo za sebe nesto sto ne damo drugima jer Bosnjaci su protiv I oni ce reci da su ugrozeni I bilo kakve promene koje nisu usaglasene sa sve 3 strane mogu dovesti do nevolja. Bolje je I 10 godina razgovarati nego 10 minuta ratovati

halid

pre 8 godina

imali su pravo i bosnjaci na referndum,a sta su dbili od vas Dodiku,metak ,zicu ,sekiru ,noz,najveca histrojska ljudska sramota,kukavicluk,sada imaju pravu bosnjaci i hrvati da ustanu i ratuju protiv vaseg referenduma,jer ta REPUBLIKA SRPSKA ,ima temlj na muslimnasek grobove,ta srpska nikda nije postojala,niti ce postojati budi uveren dodiku

sone

pre 8 godina

Halide upravo suprotno, niste imali pravo da sprovedete referendum 92. Taj referendum se po Ustavu mogao sprovesti samo uz saglasnost sva tri naroda, međutim vama nije smetalo da prekršite Ustav, da ignorišete volju Srba i da izglasate nezavisnost BiH, posljedice smo vidjeli... Uvalili ste nas u ovu sirotinjsku nakaradnu tvorevinu BiH direktnim kršenjem Ustava, a sad glumite neke jugonostalgičare i optužujete Srbe za raspad...

Капетан Немо

pre 8 godina

,, ...Е нек' си им и каз'о.'' - ,,Кажте мајка?'' - ,,Не, не, с тобом не диваним.''

Zemun grad SPO

pre 6 godina

Netrpeljivost izmedju Srba i Albanaca nema istorijsku osnovu.
Krivci za eskalaciju takvog stanja su srpski i albanski komunisti. Mrznja je toliko eskalirala osamdesetih i devedesetih godina proslog veka da su jedni druge u svojim razmisljanjima tretirali kao nizu rasu. Na zalost i danas je to trend, pa su pogrdne medjusobne parole hit i na sportskim utakmicama.
Srbi i Albanci do ludih devedesetih godina nisu nikada medjusobno ratovali. I pre tog vremena Albanci su bili prvi na listi nepozeljnih naroda medju anketiranim Srbima, a Srbi isto tako po misljenju Albanaca. Cija je veca odgovornost za ovakvu stvarnost, nije ni bitno. Vazno je da se ona promeni. Za vreme petovekovne turske okupacije srpske manastire na KiM su uglavnom cuvali Albanci, a neki njihovi potomci su ih u sadasnjem vremenu palili, kao i srpski albanske dzamije. Slaba je bila osuda ove sramote od strane srpske i albanske politicke i verske elite, ako je uopste i bilo. U kosovskom boju su bili na istoj strani tadasnji Srbi i Albanci... Francuzi i Nemci su medjusobno ratovali vekovima i imali milionske zrtve, a danas su najveci saveznici i glavna politicka i vojna osovina EU. Ako zele stabilan mir i sigurniju i bolju buducnost za svoju decu, Srbi i Albanci se moraju takodje pomiriti.Kako stvari stoje to ce uciniti neke nove generacije dva naroda, jer je sadasnja albanska i srpska elita stekla svoj ugled upravo na tim podelama.Za sada je potrebno hitno postici obavezujuce politicko resenje.

Zemun grad SPO

pre 5 godina

...Ostaje da vidimo kao narod da li je vrednije boriti se za tu teritoriju ili je predati. Moje mišljenje je da ako im daš prst tražiće celu ruku..
(Perdiccas, 7. jul 2018 14:28)

Boriti se? To bi znacilo novi rat protiv NATO-a u kojem smo unapred osudjeni na poraz. To bi nas dokrajcilo u nacionalnom, ekonomskom i demografskom smislu. NATO je pogodio 1999. i kinesku ambasadu, pa se Kinezi nisu usudili da odgovore. SAD su skoro bombardovale ciljeve vlade u Siriji kojoj je Moskva ratni saveznik, pa ni Rusija nije odgovorila. Ovaj deo evrope je cvrsto pod bezbedonosnim kisobranom SAD, NATO i EU i tome i da hoce, a nece, Rusija i Kina se ne mogu suprotstaviti. Sve drzave u okruzenju su clanice NATO i EU ili su na tom putu. Ako zelimo da pozitivno resimo probleme Srba u regionu i mi moramo tim putem. Ako ne budemo ravnopravno sa nasim susedima sedeli za stolom u Briselu, zavrsicemo na njihovom meniju. Niko nam ne brani da volimo Rusiju i da saradjujemo ekonomski sa njom, ali se drzavotvorna politika ne vodi emocijama, vec nacionalnim i ekonomskim interesom. Samo u malu Crnu Goru izvozimo vise nego u Kinu i Indiju zajedno, a u BiH vise nego u Rusiju. U EU su granice nebitne, tako ce i ona na Jarinju, Merdaru i Brnjaku biti samo na papiru. Svu svoju energiju moramo usmeriti na ekonomski napredak Srbije. Samo jaka Srbija ce biti garant svim Srbima ma gde da zive, a jaka moze biti samo kao clanica EU i NATO.

Dragojlo

pre 8 godina

Ma covek se vodi licnim interesima. Zeli "svoje" sudstvo, da bi poziveo jos dugo bez polaganja racuna pred zakonom. Ali nece mu ovo proci. Ako je zaplasio i zaslepeo ljude u RS, ostatak sveta nije ni glup ni cjorav.

Daj Bože pameti!

pre 8 godina

Ima ona pripovjetka o narodu kojeg vodi slijepac. Koliko se sjećam napisao ju je baš Srpski pisac( čini mi se Domanović).
E kad je narod skontao da ga vodi slijepac... Bilo je već kasno.
Nažalost.

Keaigo

pre 8 godina

Da je pravde imali bi pravo na referendum, ali pravde nema niti je ikad bilo, niti će je ikad biti.
Logika kaže, ide se u neku političku akciju ako si već pripremio teren. Ako nisi sigurno je srljanje u propast.
A da je pravde, šta bi sad radio Dodik?
NE GURAJ NAS U PROPAST, AKO NEMAŠ SVE DOGOVORENO!
P.S. Sumnjam u Dodika, nema dovoljno ni za plate, penzije...a tek firme što su u besparici.

humanista

pre 8 godina

Apsolutno tacno,mada neke kvazi drzave,imaju tu privilegiju da i bez referenduma proglase samoodcepljenje.Uzmimo za priper Kataloniju koja se sprema za referendum.Ko ce im to zabraniti.

tataozo

pre 8 godina

on o ovome prica kao da je referendum o odvajanju iz zajednice BiH i dize se halabuka a u stvari njegovi ljudi iz snsd su glasali da se prenesu nadleznosti na nivo BiH a sad kad sve mutnje radnje prelaze na nivo BiH sudstva gdje nemaju uticaj politicki ( ucjenjivacki potplacivacki itd) sad lupetaju kako su svi izdajnici a on spasilac..a referendumsko pitanje da li ste za neustavno blablabla je taman toliko zapetljano da ce narod nepismen glasati kako partijci po selima odrade satore i obecaju ceste struju vodu itd koje inace poskupljuju bez ikakvog raspravljanja..ili napravi referendum o odvajanju koji nam obecavas 10 godina ili ne..ne mogu druge partije/stranke/kriminalne organizacije biti krive sto se sve rasprodalo narod gladan nema investicija nema posla djeca bjeze kad ste 10 godina na vlasti..bila je Srpska i prije njega i bice i poslije..samo sto krivljenje slike da su gladni bivsi borci za RS rusilacki faktor i podmetnuti strani agenti koji hoce da sruse RS je u najmanju ruku neprimjereno pogotovo od svercera i uopste sva struktura u RS poslanika u Skupstini nepotizma u Vladi i drzavnim firmama je nesto, sto zakonima koje su si uredili, ce biti veoma tesko iskorijeniti..najblaze receno sramota..

markan

pre 8 godina

"Apsolutno tacno,mada neke kvazi drzave,imaju tu privilegiju da i bez referenduma proglase samoodcepljenje.Uzmimo za priper Kataloniju koja se sprema za referendum.Ko ce im to zabraniti.
(humanista, 28. jul 2015 20:08)""""
====================

Zasto si otiso cak u Kataloniju i bavis se hipotekikom kada je Srbiji Kosovo 'pred nosom' 2008 godine proglsilo nezavuisnost bez ikakvog referenduma i Srbija mu nije mogla zabraniti.
A danas 7 godina kasnije, cak 112 drzava su priznale Kosovo kao nezavisnu drzavu.

Sa druge strane, dali iko iole razuman misli da bi NATO dozvolio da RS proglasi nezavisnost, a taj NATO preko Hrvatske okrkruzuje RS sa tri sarane.
A Srebrenica i Mladicevo 'junacko delo' [osveta dahijama] iz 1995 ce zauvek ostati opravdanje za postupke NATOa u Bosni

popicemo drinu

pre 8 godina

Da li su građani Srbije svjesni cinjenice da muslimani iz Federacije BiH pricaju o ratu ako se odrzi bilo kakav referendum? Zar nije jasno da oni zele BiH samo za sebe? Zar nije jasno da BiH nece biti normalna drzava dok se njihove glave ne smire i ne operu od dzihadizma? Zar je grijeh zahtjevati pravo na referendum bilo koje vrste u savremenoj civilizaciji? Znaci ne referendum nego PRAVO na referendum. Prvom prilikom se selim iz Republike Srpse pa makar i u Srbiju sto je jos zalosnije...

Boki,Nis

pre 8 godina

po reakciji zapada jasno je da su Srbi jedini narod u evropi koji nemaju pravo na samoopredeljenje.
zato cu uvek da ponavljam da je zapad jedno veliko zlo,fasizam koji se krije iza lazne demokratije i slobode
zlo koje unistava sve neistomisljenike
zlo koje je pokrenulo sve ratove zadnjih 100+godina
zlo koje mora da se UNISTI

zoran

pre 8 godina

jos jedan sjajan primer politicara kojem je licni interes iznad svega ...ameri se pitaju za sve ..a dodik prodaje foru i ostaje 10 godina na vlasti ...a narod muka i beda a dodik milioner ...cak od besa ima i kosarkaski klub igokea ustvar sin njegov ...znaci coveka interesuje samo pozicija da grabi

rusofob

pre 8 godina

Ma o svemu cemo pricati samo o ekonomskoj situaciji u RS-u necemo! De ti nama malo pricaj o tome ako bas toliko volis Republiku Srpsku i srpski narod, progovori malo o ekonomskoj katastrofi u RS! Dali ces za to organizovati sudove i dali ima sanse da ikad iko odgovara za ovakvo katastrofalno stanje u privredi RS-a?!
Nece ti te suplje price ovaj put proci!!

Dj foto

pre 8 godina

Penzije vec kasne, policiji, skolstvu, sudstvu i ostalim na drzavnim jaslama plate kasne...vreme je za trazenje novih neprijatelja, za 6 meseci ce govoriti opet o secesiji, nije vise orginalan, vreme je da ide, ima tri destinacije:Moskva, Minsk i zadnja je neki zatvor u BiH.

Pravo - Demokratija

pre 8 godina

Samo jedno pitanje. Dali gradjani BiH cele drzave imaju pravo da na referendum glasaju o ukidanju Republike Srbske I Federacije. Svi se dobro secamo da je bio referendum u BiH kojim se otcepila od Jugoslavije I znamo sta se dogodilo, kada se preglasava jedan narod. Ne znam kako mozemo da trazimo za sebe nesto sto ne damo drugima jer Bosnjaci su protiv I oni ce reci da su ugrozeni I bilo kakve promene koje nisu usaglasene sa sve 3 strane mogu dovesti do nevolja. Bolje je I 10 godina razgovarati nego 10 minuta ratovati

seljadin

pre 8 godina

Srbi mogu odluciti u RS, da postanu polako ono sto su postali Srbi u Sarajevu - nestali, ili da ostanu na svojoj zemlji.
Muslimani u svim slucajevima zele im uraditi isto sto i Srbima u Federaciji.
Problem je sudstvo u Bih, zasto ne sude zlocincima koji su klali civile ? Zasto Naser Oric uziva zastitu, iako je i premijer Vucic pricao kako postoje svedoci koji govore o njegovim zlocinima.

halid

pre 8 godina

imali su pravo i bosnjaci na referndum,a sta su dbili od vas Dodiku,metak ,zicu ,sekiru ,noz,najveca histrojska ljudska sramota,kukavicluk,sada imaju pravu bosnjaci i hrvati da ustanu i ratuju protiv vaseg referenduma,jer ta REPUBLIKA SRPSKA ,ima temlj na muslimnasek grobove,ta srpska nikda nije postojala,niti ce postojati budi uveren dodiku

sone

pre 8 godina

Halide upravo suprotno, niste imali pravo da sprovedete referendum 92. Taj referendum se po Ustavu mogao sprovesti samo uz saglasnost sva tri naroda, međutim vama nije smetalo da prekršite Ustav, da ignorišete volju Srba i da izglasate nezavisnost BiH, posljedice smo vidjeli... Uvalili ste nas u ovu sirotinjsku nakaradnu tvorevinu BiH direktnim kršenjem Ustava, a sad glumite neke jugonostalgičare i optužujete Srbe za raspad...

Капетан Немо

pre 8 godina

,, ...Е нек' си им и каз'о.'' - ,,Кажте мајка?'' - ,,Не, не, с тобом не диваним.''

Zemun grad SPO

pre 6 godina

Netrpeljivost izmedju Srba i Albanaca nema istorijsku osnovu.
Krivci za eskalaciju takvog stanja su srpski i albanski komunisti. Mrznja je toliko eskalirala osamdesetih i devedesetih godina proslog veka da su jedni druge u svojim razmisljanjima tretirali kao nizu rasu. Na zalost i danas je to trend, pa su pogrdne medjusobne parole hit i na sportskim utakmicama.
Srbi i Albanci do ludih devedesetih godina nisu nikada medjusobno ratovali. I pre tog vremena Albanci su bili prvi na listi nepozeljnih naroda medju anketiranim Srbima, a Srbi isto tako po misljenju Albanaca. Cija je veca odgovornost za ovakvu stvarnost, nije ni bitno. Vazno je da se ona promeni. Za vreme petovekovne turske okupacije srpske manastire na KiM su uglavnom cuvali Albanci, a neki njihovi potomci su ih u sadasnjem vremenu palili, kao i srpski albanske dzamije. Slaba je bila osuda ove sramote od strane srpske i albanske politicke i verske elite, ako je uopste i bilo. U kosovskom boju su bili na istoj strani tadasnji Srbi i Albanci... Francuzi i Nemci su medjusobno ratovali vekovima i imali milionske zrtve, a danas su najveci saveznici i glavna politicka i vojna osovina EU. Ako zele stabilan mir i sigurniju i bolju buducnost za svoju decu, Srbi i Albanci se moraju takodje pomiriti.Kako stvari stoje to ce uciniti neke nove generacije dva naroda, jer je sadasnja albanska i srpska elita stekla svoj ugled upravo na tim podelama.Za sada je potrebno hitno postici obavezujuce politicko resenje.

Zemun grad SPO

pre 5 godina

...Ostaje da vidimo kao narod da li je vrednije boriti se za tu teritoriju ili je predati. Moje mišljenje je da ako im daš prst tražiće celu ruku..
(Perdiccas, 7. jul 2018 14:28)

Boriti se? To bi znacilo novi rat protiv NATO-a u kojem smo unapred osudjeni na poraz. To bi nas dokrajcilo u nacionalnom, ekonomskom i demografskom smislu. NATO je pogodio 1999. i kinesku ambasadu, pa se Kinezi nisu usudili da odgovore. SAD su skoro bombardovale ciljeve vlade u Siriji kojoj je Moskva ratni saveznik, pa ni Rusija nije odgovorila. Ovaj deo evrope je cvrsto pod bezbedonosnim kisobranom SAD, NATO i EU i tome i da hoce, a nece, Rusija i Kina se ne mogu suprotstaviti. Sve drzave u okruzenju su clanice NATO i EU ili su na tom putu. Ako zelimo da pozitivno resimo probleme Srba u regionu i mi moramo tim putem. Ako ne budemo ravnopravno sa nasim susedima sedeli za stolom u Briselu, zavrsicemo na njihovom meniju. Niko nam ne brani da volimo Rusiju i da saradjujemo ekonomski sa njom, ali se drzavotvorna politika ne vodi emocijama, vec nacionalnim i ekonomskim interesom. Samo u malu Crnu Goru izvozimo vise nego u Kinu i Indiju zajedno, a u BiH vise nego u Rusiju. U EU su granice nebitne, tako ce i ona na Jarinju, Merdaru i Brnjaku biti samo na papiru. Svu svoju energiju moramo usmeriti na ekonomski napredak Srbije. Samo jaka Srbija ce biti garant svim Srbima ma gde da zive, a jaka moze biti samo kao clanica EU i NATO.