Petak, 24.07.2015.

16:32

"Važan razgovor Vučića i Izetbegovića iza kamera"

Iskren razgovor Bakira Izetbegovića i Aleksandra Vučića u Beogradu je najveći događaj i otvara prostor istinskom pomirenju Srba i Bošnjaka.

Izvor: Tanjug

"Važan razgovor Vuèiæa i Izetbegoviæa iza kamera" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

213 Komentari

Sortiraj po:

didis

pre 8 godina

Videcemo vremenom kakvi ce biti rezultatti posete i razgovora. Nadam se da ce Izetbegovic delima pokazati da se zalaze za poboljsanje odnosa.

metadon

pre 8 godina

Dosta je bilo nadmudrivanja i isterivanja pravde. Samo iskrenim razgovorom i ostavljanjem istorije istoricarima moze se danas napredovati u medjusobnim odnosima.

VATERLO

pre 8 godina

Naše ljudsko osnovno pravo je da živimo svoj život po svom izboru, to što glasam je deo mog izbora ali ne glasam za rat ,nedaće i loš život, očekurem da lideri Srbije i BIH svaraju uslove da živimo kako mi hoćemo.

IPAK - SE - OKRECE

pre 8 godina

Naravno da je Aleksandar Vucic imao dosta toga da kaze svom gostu Bakiru Izetbegovic van mikorofona i kamera sa punim razlogom. Ali ono sto je vazno to je da je i pored toga sve zavreseno u redu i proteklo je u prijateljskom tonu. Sve sto je receno van dometa kamera i mikrofona izmedju Izetbegovića i Vucica dovelo je do pozitivnog preokreta u odnosima dve susedne drzave.Gde vise necemo gledati popreko jedni na druge.

Andrija

pre 8 godina

Potpuna normalizacija odnosa sa BiH je veoma bitna i to ne samo nama, već i narodima "preko" Drine. Svi treba da shvatimo da su prošla vremena prošlost i da treba da postavimo neke nove temelje saradnje i razumevanja, a time i međusobnog uvažavanja. Jer, ovime se ne približavaju samo Srbija i BiH, već će normalizacija odnosa proizvesti približavanje i Hrvatske, kao i Crne Gore. Ako uzmemo u obzir potrošačke navike svih pomenutih država i njihovih naroda, lako se izvodi zaključak da se dobija veliko tržište, a time i radna mesta. Zato je naš premijer apsolutno u pravu jer vodi pomirljivu politiku, a ta politika pomirenja
neće doneti samo mir, međusobno uvažavanje i sigurnost među našim narodima, već će se pokazati i kao politika progresa naših država.

Nestor

pre 8 godina

Imam dosta prijatelja Bošnjaka. Moraju se poboljšati odnosi između Republika zbog svih nas. Susret u Beogradu je put u dobrom smeru.

drzavnik

pre 8 godina

Ova poseta je bila veoma vazan dogadjaj za region. Srbija je pokazala da je ozbiljna zemlja. Negativni komentari na ova desavanja mogu samo doci od nekog koje stranacki ostrascen.U ovom slucaju mora se gledati veca slika, o vo je veliki korak za odnose nase dve zemlje.

caneB

pre 8 godina

Ceo dan je bio za pamćenje. Od srdačne dobrodošlice, preko šetnje Knez Mihajlovom, opuštena priča uz muziku. I na kraju, šetnja Kalemegdanom i razgovor sa beograđanima...

LondonCalling

pre 8 godina

O Boze, da li je moguce da botovi moraju da budu toliko nesnosno aktivni na ovako vaznoj vesti? Daj skinite se vec jednom i dopustite i nama "zivima" da iznesemo svoja misljenja o ovom dogadjaju!!
Ovo vise stvarno nema nikakvog smisla..

Da se vratim na temu: Moje misljenje (pretpostavljam i misljenje vecine normalnih ljudi) je, da mi moramo da nadjemo nacin i iskoristimo svaku priliku kako bi se izmirili sa komsijama (sa kojima je to vec moguce).
Naravno da pozdravljam ovu vest i da se iskreno nadam da postoji mogucnost da se pokrene proces pomirenja izmedju nas i Bosnjaka. Vera ne sme da nas razdvaja, svi smo mi isti ljudi, da ne kazem jedan narod.
Iz srca pozdravljam ove razgovore, nadajuci se da su bili iskreni.

Valeri

pre 8 godina

Srbija je iskreno posvećena pomirenju u regionu, i to ne zato što Srbiju na to neko tera, već zato što je dosta bilo trvenja i provokacija među narodima na Balkanu.

KIDI - MORA - DA - TI - SE - SVIDI

pre 8 godina

Poziv Predsednistvu BIH-a od strane Aleksandra Vucic je pun pogodak u pravo vreme, jer Vucic nije cekao da se stvari otmu kontroli vec je poziv nposlao u pravo vreme. Nakon razgovora siguran sam da ce doprineti smirivanju situacije u regionu.Otvoren razgovor Bakira Izetbegovic i Aleksandra Vucic u Beogradu je najveci dogadjaj i otvara prostor istinskom pomirenju Srba i Bosnjaka.

Gargamel

pre 8 godina

Mislim da je Izetbegović konačno shvatio iskrenost Vučićevih namera u nastojanju da dođe do pomirenja u regionu, te je ovaj razgovor postigao izuzetno pozitivne efekte.

rade

pre 8 godina

Vucic ce sigurno pokrenuti neke konkrektene akcije u povezivanju Srbija i BiH. Tako se najbolje zatvaraju usta zlim jezicima. Treba biti veliki covek pa pohvaliti nesto pozitivno.

mara

pre 8 godina

Gnusan napad na srpskog premijera u Potočarima od strane ekstremista ne sme nikako zaustaviti započeti proces pomirenja Srba i Bošnjaka.

Natasa

pre 8 godina

Problem nase proslosti je sto su politicari bili isuvise gordi i ponosni da priznaju da nisu u pravu i da sednu i porazgovaraju iskreno o pomirenju.Svi znamo koliko je to kostalo obe strane. Sada smo valjda malo pametniji i iskusniji.

RUNDEKA

pre 8 godina

I premijer Vučić i član Predsedništva BIH Izetbegović nisu tu da vode svoje lične politike, treba da znaju da od njih zavisi naša budućnost i da nećemo dozvoliti da s e oni igraju našim životima, hoćermo mir i bolju budućnost za sve nas i buduće generacije.

Strumf 202

pre 8 godina

Referendum u Republici Srpskoj bice odrzan samo ukoliko to budu dozvoljavale politicke prilike u zemlji ili ukoliko se u medjuvremenu nadje neko konstruktivno resenje. Ne zelimo nove tenzije i sukobe izmedju Federacije i RS. Taman smo ih zacelili.

Hanibal

pre 8 godina

Kao što su zapaljive izjave Bakira Izetbegovića doprinele podizanju tenzija i stvaranju atmosfere povoljne za napad u Potočarima, tako su sada ovi prijateljski razgovori poslali pozitivnu poruku narodima u BiH da mogu zajedno i dostojanstveno živeti.

Stanislav

pre 8 godina

Nakon posete došlo je do relaksacije odnosa između Beograda i Sarajeva. Tako da sam ubeđen da u budućnosti odnosi mogu da idu samo uzlaznom linijom.

gojčilo

pre 8 godina

Važno je da je do posete došlo i da je konačno započet civilizovan razgovor zavađenih strana. Suština je da se razgovorom prevazilaze nesporazumi.

Ljilja

pre 8 godina

Cemu vodi mrznja, kada znamo kako smo skupo platili istu 90-tih godina?Hajde da sednemo i da razgovaramo. Pozitivno je sto postoji zelja da se iskorene nesuglasice i pruzi ruka pomirenja.

Ratkov

pre 8 godina

Poziv Izetbegoviću da dođe u Srbiju, i besprekorna organizacija te posete koja je prošla bez najmanjeg incidenta, je bio pravi način da se Izetbegoviću pokaže kako posete zvaničnika drugih zemalja organizuje uređena država.

Filip

pre 8 godina

Vucic nije dozvolio da dodje do pogorsanja odnosa BiH i Srbije nakon napada u Srebrenici nego je odmah pozvao clanove Predsednistva BiH u Beograd kako bi radili na pomirenju.

sarajlija

pre 8 godina

Trenutno u dva sarajevska kluba nastpuaju i slijedeći fudbaleri:
FK Sarajevo: Radoš Protić, Mario Barić, Ivan Tatomirović, Milan Stepanovi, Marko Mihojević, Tomislav Barbarić, Bojan Puzigaća, Miloš Stojčev, Dario Purić, Nemanja Anđušić, Gojko Cimirot, Krste Velkoski, Leon Benko.

FK Željezničar:Vedran Kjosevski, Marijan Antolović, Inan Livaja, Dušan Mladenović, Josip Kvesić, Aleksandar Kosorić, Dejan Uzelac, Jovan Blagojević, Ognjen Đelmić, Zoran Kokot.

E sad šta je ovdje poenta. Fudbaleri ko fudbaleri idu gdje im se isplati igrati, a neka je i u "teheranskim" klubovima. A poenta je što nikad ali još nikad nije bilo negodovanja navijača pitara i manijaka, nacionalističkog provociranja itd.
Može se glumiti multi-kulti na vijestima, od strane političara, ali prepun stadion bi to razotkrio sve.

Zdravko

pre 8 godina

Dobro je što Vučić nema nameru da odustane od razgovora sa bošnjačkim političarima bez obzira na neodgovorno ponašanje vlasti BIH prilikom njegove posete Srebrebnici.

6060

pre 8 godina

vreme je da se prestane sa sukobima i svadjama, moramo saradjivati sa svima i predsednistvo BiH to zna, prihvatili su ruku pomirenja i idemo dalje, od proslosti se ne zivi treba gledati u buducnost!

ProfesorKiksMaler

pre 8 godina

Da, da iskrenost je ono što su ih prvo naučili Šešelj i Alija...
Nemojte VI NAMA govoriti o miru, jer smo MI želeli mir i onda kad ste VI huškali u rat.

VB

pre 8 godina

Jedan narod a dve vere sa veoma nesrećnom istorijom. Kranje je vreme da shvatimo da to ne treba biti osnov za mržnju. Vučić uporno insistira na tome i koliko vidim ima uspeha.

Strumf 202

pre 8 godina

Nadam se da je Izetbegovic konacno shvatio da je doslo vreme da odbaci ratnohuskacku politiku iz 90-tih i okrene se politici mira, stabilnosti i saradnje sa ostalim narodima.

Bojan Andric

pre 8 godina

Kad vidim komentare koji govore o klanju Srba i ostalim zlocinima, nije mi dobro. Istina je gorka i to se ne zaboravlja ali sta sad? Zar treba i u buducnosti da se ubijamo? Dosta je krvi proliveno na obe strane. Dajte da se strasti smire i da taj ruzan deo proslosti ostane tamo i da se nikad vise ne vrati. Ne zelim da sutra moja deca budu svedoci takvih desavanja...

master

pre 8 godina

(bosnjak, 24. jul 2015 17:44)

Vučić je u duši nacionalista, on svoju misiju vidi da sačuva Srbe u ovoj "nevolji" (okupacija od strane Nato-a kako većina Srba vidi sadašnju situaciju, ali trpimo ne predajemo se!? ) i da se, kada situacija bude povoljnija, pokrene plan "ujedinjenja" svih Srba. Sada baca dimne bombe (kao domaćin srdačan, pomirenje, saradnja...) kako bi zamaskirao svoju pravu nameru.
Znači kao što reče Mohamed Ali Srbija leti trenutno kao leptir, ali jedva čeka da ubode kao pčela!!!

stane

pre 8 godina

Bez obzira na neslaganja po mnogim pitanjima, i bez obzira na to što se desilo u Srebrenici, Vučić mora da razgovara sa Izetbegovićem, jer je on legalno izabrani predstavnik bošnjačkog naroda u vlasti BIH.

Srpkinja 100%

pre 8 godina

Kad vidim komentare koji govore o klanju Srba i ostalim zlocinima, nije mi dobro. Istina je gorka i to se ne zaboravlja ali sta sad? Zar treba i u buducnosti da se ubijamo? Dosta je krvi proliveno na obe strane. Dajte da se strasti smire i da taj ruzan deo proslosti ostane tamo i da se nikad vise ne vrati. Ne zelim da sutra moja deca budu svedoci takvih desavanja...

Sticker

pre 8 godina

@bosnjak, covek je na vaznom drzavnom polozaju i ne sme da mesa privatna osecanja sa drzavnom politikom. Bez obzira kako su ga docekali tamo, njemu je jasno sta radi, na kakvom je polozaju i da tu mora da bude hladne glave bez obzira sta se desi.

MitarRS

pre 8 godina

Upravo razgovori od značaja se vode iza zatvorenih vrata, mislim da će BiH i Srbija dogovoriti saradnju koja će pomoći i u jačanju ekonomije obe zemlje.

Markov

pre 8 godina

Nadam se da mu je u tako iskrenom razgovoru rečeno da će Srbija uvek podržavati Srpsku ali da to ne sprečava obe strane da razvijaju ekonomiju. Samo kroz povećanje standarda građana može doći do toga sa se Srbi i Bošnjaci iz BiH shvate i razumeju.

miksa

pre 8 godina

Srbija i Bosna i Hercegovina moraju nastaviti putem pomirenja i evrospkih integracija. Dosta smo u prošlosti bili na suprotnim stranama, vreme je za novu stranicu istorije.

UBAVKA

pre 8 godina

Nisam glasao za lidera koji će nas voditi u sukobe i ratove već u bolju budućnost svih nas,naše dece i budućih generacija.Da li neko ume da računa da svakih 2o godina pa i pre zaratimo i gubimo živote i svoju
budućnost u ratovima umesto da prosperiramo.

law

pre 8 godina

pa naravno da ce najvazniji razgovor ostaviti iza kamera, ne treba bas sve u javnost.. Ono sto je najbitnije jeste to da su se strasti stisale i da se ide ka normalizaciji odnosa, videcemo kako ce sve ici dalje vreme ce pokazati ali prihvatili su nasu ruku pomirenja i shvatili su, nadam se, da sukobi nikome nista dobro nisu doneli.

posmatrac

pre 8 godina

Mislim da je Vucic ovde izvukao pobedu za Srbiju. Mnogi politicari kod nas i u regionu su napravili pogresnu procenu. Izebegovic je hteo da ide sa pricom iz devedesetih, reakcija na potocare je negativna pa onda i ovo u Bg je samo hladan tus. Domaci politicari pokusavaju slicno ali narod i medjunarodna zajednica imaju slican interes zato Vuciceva otvorena i iskrena politika ima uspeha, tamo gde je i najvaznije u svetu i kod naroda. Jos jednom odlicno procenjeno vreme i mesto, odavno nismo imali politicara sa ovakvim osecajem za diplomatiju.

ŽileTile

pre 8 godina

Bez saradnje država u regionu, i pomirenja naroda koji u njima žive, nema napretka ni u jednoj jedinoj sferi života tih zemalja, jer samo ujedinjeni i složni možemo živeti jedni sa drugima i jedni pored drugih i jedni za druge.

Aco

pre 8 godina

Moraće Bošnjaci već jednom da shvate da je rat prošao pre 20 godina, da nikome više osim kriminalcima nije u interesu da narodi ratuju.

mir je najvažniji

pre 8 godina

Najvažnje jeste da je susret protekao u prijateljskoj atmosferi i da posle ovog susreta postoje realne šanse za jačanje saradnje izmedju Srbije i BIH. Ključ uspeha čitavog regiona je medjusobna saradnja svih država u regionu.

Nikola R.

pre 8 godina

Pružanje ruke pomirenja može doneti samo dobro pripadnicima sva tri naroda. Bošnjaci najviše potenciraju na nacionalnoj pripadnosti, ali prave grešku. Treba da žive od svog rada, a ne od vere.

petar

pre 8 godina

Mi smo jedan narod sa dvije vjere.
(Smajo, 24. jul 2015 17:53)

Slozicu se sa tobom i recicu da se uvek setim pesme od Galije "ne mogu da shvatim podelu kao sto je balkanska".....proslost posoji i nikad je ne smemo zaboraviti, ali isto tako moramo napred, i mislim da je ovo ogroman pomak.

Lana

pre 8 godina

Uvek smo bili pravi domacini , a ova poseta je bila zaista lepo osmisljena i pripremljena tako da samo onaj ko je zavisan i zlonameran moze da kaze suprotno !

Tufnica

pre 8 godina

Izuzetno je vazna dobra komunikacija izmedju drzava regiona, buduci da je ista osnovni uslov za drustveni progres. Srbija je ovim docekom pokazala da je u velikoj meri prihvatila principe savremenog drustva i da je prevazisla primitivizam koji je obelezio devedesete godine.

Nikola R.

pre 8 godina

Srbi i Bošnjaci već više vekova su prinuđeni da žive zajedno, tako da je to prirodan sled događaja. Političari osamdesetih i devedesetih godina su zarad svoje promocije veličali narod kome pripadaju, a nisu posle učestvovali u ratu.

diplomata

pre 8 godina

Srbija je pokazala koliko je ozbiljna zemlja. Vucic je pokazao ozbiljno drzavnicko umece. Ovo je mozda prvi put posle rata da se stvarno radi nesto u regionu.

dinja

pre 8 godina

Dobrosusedski odnosi su uvek dobrodosli. Razgovori dve strane trebaju biti dobronamerni i iskreni. Samo zajednickim snagama mozemo korak napred. Srbija se mora zalagati za mir i stabilnost!

Jovana

pre 8 godina

Sve što je rečeno van dometa kamera i mikrofona između Izetbegovića i Vučuća dovelo je do pozitivnog preokreta u odnosima ove dve susedne države.

mikac

pre 8 godina

Kada su Francuska i Nemačka nakon strahota Drugog svetskog rata mogle da krenu u izgradnju nove Evrope, moraju i Srbija i Bosna da grade miran i prosepritetan region.

Mačak90

pre 8 godina

Odnos Srba i Bošnjaka ide ka pomirenju, narodu je dosta sukoba i želi da živi u miru, Vučić je u ime Srbije pružio ruku pomirenja i svakako da ona neće ostati u vazduhu, već će bošnjački narod prihvatiti.

Miloš

pre 8 godina

U interesu srpske ekonomije je izgraditi što bolje ekonomska odnose sa svim zemljama u okruženju, jer upravo u zemlje regiona Srbija najviše izvozi svoje proizvode.

CUKERAŠ

pre 8 godina

Gradjani BIH i Srbije žive od osamdesetih godina loše,zatim smo ušli u sukobe, nazadovanje,a treba nam prosperitet i bolji život.Ako naši životi zavise od ličnog ponašanja i mišljenja lidera BIH i Srbije onda nismo za bolje,oni moraju na pomirenju i boljitku za sve da rade.

SofijaS

pre 8 godina

Moramo ispred proslosti staviti zelju za boljom buducnosti. Trebamo unapredjivati saradnju sa zemljama u okruzenju na sto je moguce visi nivo.

Misaaa

pre 8 godina

Upravo taj iskren razgovor, koji kamere ne snimaju, je najvazniji kod ovakvih poseta. Na tome se uglavnom i temelje pravi i iskreni odnosi izmedju drzava.

Berač Lovorika

pre 8 godina

Očigledno je da je najavljeni referendum RS "ubrzao" sastanak Vučića sa trojnim predsedništvom ! U svakom slučaju značajan sastanak za bolje razumevanje u regionu !

Milena

pre 8 godina

Put pomirenja je jedini ispravan put izmedju ove dve drzave i sigurni smo da je ovaj Vucicev potez ostavio i vise nego dobar uticaj u tom smeru.

bosnjak

pre 8 godina

Čitam ovaj komentar i malo mi smiješno.Ljudino, znači imamo sreću jer je premijer dobar pa će se pomiriti iako je kamenovan????A 8300 ubijenih u Srebrenici, pokolji u Sarajevu, Prijedoru....sitnica a?Naša ruka pomirenja je takođe pružena i treba da je tako, no nemoj da stvaramo mit od tog kamenovanja koje jest užasno,ali kako i sam Vučić reče, sitnica u odnosu na desetine hiljada pobijenih





Za sve njih je sreca sto je nas premijer tolerantan,inace bi svaki drugi posle onih desavanja u Potocarima zalupio vrata pomirenju zauvek. Vucic je pruzio ruku i drago mi je da i druga strana pokusava da uradi to isto.

gulas

pre 8 godina

Srbija je pokazala da nece vise biti zemlja nemira i netrpeljivosti vec drzava koja brine za ceo region. Odavno nismo ispoljili takvu karakteristiku.

Sara

pre 8 godina

Uvek smo bili pravi domacini , a ova poseta je bila zaista lepo osmisljena i pripremljena tako da samo onaj ko je zavisan i zlonameran moze da kaze suprotno !

Katarina

pre 8 godina

Dosta je bilo osvrtanja u prošlost, vreme je da gradimo budućnost, ne mora ona biti zajednička, ali važno je da postoji međusobno poštovanje.

Izetbegovicev Bot

pre 8 godina

Premijer Izetbegovic pokazao je Vucicu svoju snaznu volju ka pomirenju, uprkos genocida u Srebrenici. Nadam se da ce druga strana znati to da ceni.

Ne svanu nam šesti oktobar BG

pre 8 godina

Naravno da nam kvalitetni državnički odnosi otvaraju put, ali što se tiče istinskog pomirenja naroda tu će trebati vremena

KRENUTI - SA - MRTVE - TACKE

pre 8 godina

Mislim da nakon susreta se doslo i poslo od toga da je jednima i drugim a dosta svadja, nesuglasica i nerazumevanja. Ono nikom nije donelo dobro vec samo stete od cega niko nije imao bilo kakve koristi, stete naravno svi. Dosta je bilo osvrtanja u proslost, vreme je da gradimo buducnost, ne mora ona biti zajednicka, ali vazno je da postoji medjusobno postovanje sto je svakako veliki uspeh da jedni druge podrzimo.

Igor

pre 8 godina

Razgovor Vučića i Izetbegovića je izuzetno važan, zato što šalje pozitivnu poruku i Srbima i Bošnjacima, da mogu i moraju živeti mirno jedni pored drugih.

vidan

pre 8 godina

Neka intenzivirana ekonomska saradnja bude prethodnica političkog pomirenja Srbije i Bosne i Hercegovine.Bosna i Hercegovinaju predstavlja državu sa kojom imamo suficit u spoljnotrginskoj razmeni.

Eva

pre 8 godina

Naravno da se ozbiljni razgovori koji imaju dalekosezne posledice vode daleko od ociju javnosti.Medijska promocija je nesto sto se radi u drugoj etapi realizacije nove ideje.

Dragan Risović, Kruševac

pre 8 godina

Ako je AV odusevio ba Bakira, to samo znači da će cenu platiti Republika Srpska.
Kada su svi iz inostranstva zadovoljni sa AV, onda sigurno znam da je pristao na još jedan poraz i učinio nam štetu.
Svi ga vole a nama sve gore.

Milanka

pre 8 godina

Jedino otvoreni razgovori Vučića i Izetbegovića, ali van kamera, mogu jedino dovesti do usaglašavanja zajedničkih interesa, a njih itekako ima.

Lola

pre 8 godina

Pokazali smo da je moguće sve dobro organizovati ako postoji želja. Ali da se ne hvalimo samo, bitno je da smo nastavili dalje, ima još puno posla, posebno kada su u pitanju zajednički projekti.

nixi

pre 8 godina

Mnogi na domacoj politickoj sceni, pokusavaju sda umanje znacaj ove posete. Ocigledno da ono nije bila farsa, vec da stvarno pocinje da se radi.

high heel

pre 8 godina

Poseta članova Predsedništva BiH Beogradu u potpunosti je ispunila očekivanja i još jednom potvrdila da je Srbija faktor stabilnosti u regionu.

mango

pre 8 godina

Izetbegovic je morao da prizna da je lepo docekan u Beogradu. Pretpostavljam da se takvoj nije nadao.... jos jedna potvrda da su srbi gostolrimivi za razliku od njihovog doceka naseg Premijera.

Hrstoje

pre 8 godina

Za sve njih je sreca sto je nas premijer tolerantan,inace bi svaki drugi posle onih desavanja u Potocarima zalupio vrata pomirenju zauvek. Vucic je pruzio ruku i drago mi je da i druga strana pokusava da uradi to isto.

Citalac 330

pre 8 godina

Premijer Vucic pokazao je Izetbegovicu svoju snaznu volju ka pomirenju, uprkos napadu na njega u Potocarima. Nadam se da ce druga strana znati to da ceni.

kupus kineski

pre 8 godina

Srbija je toplo docekala Izetbegovica i na taj nacin porucila da dobrodoslica moze biti i dobronamerna za razliku od njihove.

nino

pre 8 godina

Tuzno je samo to zar je moralo da dodje do incidenta da bi BiH shvatio da do pomirenja mora da dodje, pa mi smo komsije i moramo da saradjujemo.

win

pre 8 godina

razgovorom se doslo do pomirenja i smirivanja strasti, sad treba raditi na ocuvanju mira u regionu i treba graditi sto bolje odnose sa BiH u buducnosti.

Aurora

pre 8 godina

Prva stavka je mir izmedju odnosa dveju drzava, druga uspostavljanju saradnje u vidu napredovanja privrede i treca stavka je sto se tice ulazaka u EU.

mms

pre 8 godina

Ova poseta je dokaz daje Srbija sigurna, stabilna i miroljubiva država i da pokazuje iskrenu želju za pomirenjem i u regionu i daje ozbiljan doprinos njegovoj stabilnosti.

Citalac 330

pre 8 godina

Napokon su zakopane ratne sekire izmedju Srba i Bosnjaka. Sada zajedno, udruzenim snagama, moramo da radimo na stvaranju zajednicke, bolje buducnosti koja ce biti prozeta saradnjom u ekonomskom, politickom i nacionalnom smislu.

sasa

pre 8 godina

“I Beograd je stvarno izuzetan domaćin, gospodin Vučić posebno. Ja ne bih uopšte davao značaja povremenim komentarima tipa zašto je Predsedništvo išlo na poziv premijera i sličnim stvarima“, rekao je Ivanić. .....mi nismo imali potrebe da se trudimo, tako da cu tu morati d vas ispravim, mi smo domacini bez obzira ko nam dolazi.

Andrija

pre 8 godina

Potpuna normalizacija odnosa sa BiH je veoma bitna i to ne samo nama, već i narodima "preko" Drine. Svi treba da shvatimo da su prošla vremena prošlost i da treba da postavimo neke nove temelje saradnje i razumevanja, a time i međusobnog uvažavanja. Jer, ovime se ne približavaju samo Srbija i BiH, već će normalizacija odnosa proizvesti približavanje i Hrvatske, kao i Crne Gore. Ako uzmemo u obzir potrošačke navike svih pomenutih država i njihovih naroda, lako se izvodi zaključak da se dobija veliko tržište, a time i radna mesta. Zato je naš premijer apsolutno u pravu jer vodi pomirljivu politiku, a ta politika pomirenja
neće doneti samo mir, međusobno uvažavanje i sigurnost među našim narodima, već će se pokazati i kao politika progresa naših država.

bosnjak

pre 8 godina

Čitam ovaj komentar i malo mi smiješno.Ljudino, znači imamo sreću jer je premijer dobar pa će se pomiriti iako je kamenovan????A 8300 ubijenih u Srebrenici, pokolji u Sarajevu, Prijedoru....sitnica a?Naša ruka pomirenja je takođe pružena i treba da je tako, no nemoj da stvaramo mit od tog kamenovanja koje jest užasno,ali kako i sam Vučić reče, sitnica u odnosu na desetine hiljada pobijenih





Za sve njih je sreca sto je nas premijer tolerantan,inace bi svaki drugi posle onih desavanja u Potocarima zalupio vrata pomirenju zauvek. Vucic je pruzio ruku i drago mi je da i druga strana pokusava da uradi to isto.

win

pre 8 godina

razgovorom se doslo do pomirenja i smirivanja strasti, sad treba raditi na ocuvanju mira u regionu i treba graditi sto bolje odnose sa BiH u buducnosti.

Valeri

pre 8 godina

Srbija je iskreno posvećena pomirenju u regionu, i to ne zato što Srbiju na to neko tera, već zato što je dosta bilo trvenja i provokacija među narodima na Balkanu.

Aco

pre 8 godina

Moraće Bošnjaci već jednom da shvate da je rat prošao pre 20 godina, da nikome više osim kriminalcima nije u interesu da narodi ratuju.

Filip

pre 8 godina

Vucic nije dozvolio da dodje do pogorsanja odnosa BiH i Srbije nakon napada u Srebrenici nego je odmah pozvao clanove Predsednistva BiH u Beograd kako bi radili na pomirenju.

VATERLO

pre 8 godina

Naše ljudsko osnovno pravo je da živimo svoj život po svom izboru, to što glasam je deo mog izbora ali ne glasam za rat ,nedaće i loš život, očekurem da lideri Srbije i BIH svaraju uslove da živimo kako mi hoćemo.

caneB

pre 8 godina

Ceo dan je bio za pamćenje. Od srdačne dobrodošlice, preko šetnje Knez Mihajlovom, opuštena priča uz muziku. I na kraju, šetnja Kalemegdanom i razgovor sa beograđanima...

Sara

pre 8 godina

Uvek smo bili pravi domacini , a ova poseta je bila zaista lepo osmisljena i pripremljena tako da samo onaj ko je zavisan i zlonameran moze da kaze suprotno !

didis

pre 8 godina

Videcemo vremenom kakvi ce biti rezultatti posete i razgovora. Nadam se da ce Izetbegovic delima pokazati da se zalaze za poboljsanje odnosa.

Strumf 202

pre 8 godina

Nadam se da je Izetbegovic konacno shvatio da je doslo vreme da odbaci ratnohuskacku politiku iz 90-tih i okrene se politici mira, stabilnosti i saradnje sa ostalim narodima.

Ljilja

pre 8 godina

Cemu vodi mrznja, kada znamo kako smo skupo platili istu 90-tih godina?Hajde da sednemo i da razgovaramo. Pozitivno je sto postoji zelja da se iskorene nesuglasice i pruzi ruka pomirenja.

KIDI - MORA - DA - TI - SE - SVIDI

pre 8 godina

Poziv Predsednistvu BIH-a od strane Aleksandra Vucic je pun pogodak u pravo vreme, jer Vucic nije cekao da se stvari otmu kontroli vec je poziv nposlao u pravo vreme. Nakon razgovora siguran sam da ce doprineti smirivanju situacije u regionu.Otvoren razgovor Bakira Izetbegovic i Aleksandra Vucic u Beogradu je najveci dogadjaj i otvara prostor istinskom pomirenju Srba i Bosnjaka.

Bojan Andric

pre 8 godina

Kad vidim komentare koji govore o klanju Srba i ostalim zlocinima, nije mi dobro. Istina je gorka i to se ne zaboravlja ali sta sad? Zar treba i u buducnosti da se ubijamo? Dosta je krvi proliveno na obe strane. Dajte da se strasti smire i da taj ruzan deo proslosti ostane tamo i da se nikad vise ne vrati. Ne zelim da sutra moja deca budu svedoci takvih desavanja...

mara

pre 8 godina

Gnusan napad na srpskog premijera u Potočarima od strane ekstremista ne sme nikako zaustaviti započeti proces pomirenja Srba i Bošnjaka.

gojčilo

pre 8 godina

Važno je da je do posete došlo i da je konačno započet civilizovan razgovor zavađenih strana. Suština je da se razgovorom prevazilaze nesporazumi.

Natasa

pre 8 godina

Problem nase proslosti je sto su politicari bili isuvise gordi i ponosni da priznaju da nisu u pravu i da sednu i porazgovaraju iskreno o pomirenju.Svi znamo koliko je to kostalo obe strane. Sada smo valjda malo pametniji i iskusniji.

MitarRS

pre 8 godina

Upravo razgovori od značaja se vode iza zatvorenih vrata, mislim da će BiH i Srbija dogovoriti saradnju koja će pomoći i u jačanju ekonomije obe zemlje.

petar

pre 8 godina

Mi smo jedan narod sa dvije vjere.
(Smajo, 24. jul 2015 17:53)

Slozicu se sa tobom i recicu da se uvek setim pesme od Galije "ne mogu da shvatim podelu kao sto je balkanska".....proslost posoji i nikad je ne smemo zaboraviti, ali isto tako moramo napred, i mislim da je ovo ogroman pomak.

Gargamel

pre 8 godina

Mislim da je Izetbegović konačno shvatio iskrenost Vučićevih namera u nastojanju da dođe do pomirenja u regionu, te je ovaj razgovor postigao izuzetno pozitivne efekte.

Eva

pre 8 godina

Naravno da se ozbiljni razgovori koji imaju dalekosezne posledice vode daleko od ociju javnosti.Medijska promocija je nesto sto se radi u drugoj etapi realizacije nove ideje.

IPAK - SE - OKRECE

pre 8 godina

Naravno da je Aleksandar Vucic imao dosta toga da kaze svom gostu Bakiru Izetbegovic van mikorofona i kamera sa punim razlogom. Ali ono sto je vazno to je da je i pored toga sve zavreseno u redu i proteklo je u prijateljskom tonu. Sve sto je receno van dometa kamera i mikrofona izmedju Izetbegovića i Vucica dovelo je do pozitivnog preokreta u odnosima dve susedne drzave.Gde vise necemo gledati popreko jedni na druge.

Mačak90

pre 8 godina

Odnos Srba i Bošnjaka ide ka pomirenju, narodu je dosta sukoba i želi da živi u miru, Vučić je u ime Srbije pružio ruku pomirenja i svakako da ona neće ostati u vazduhu, već će bošnjački narod prihvatiti.

Hanibal

pre 8 godina

Kao što su zapaljive izjave Bakira Izetbegovića doprinele podizanju tenzija i stvaranju atmosfere povoljne za napad u Potočarima, tako su sada ovi prijateljski razgovori poslali pozitivnu poruku narodima u BiH da mogu zajedno i dostojanstveno živeti.

Miloš

pre 8 godina

U interesu srpske ekonomije je izgraditi što bolje ekonomska odnose sa svim zemljama u okruženju, jer upravo u zemlje regiona Srbija najviše izvozi svoje proizvode.

drzavnik

pre 8 godina

Ova poseta je bila veoma vazan dogadjaj za region. Srbija je pokazala da je ozbiljna zemlja. Negativni komentari na ova desavanja mogu samo doci od nekog koje stranacki ostrascen.U ovom slucaju mora se gledati veca slika, o vo je veliki korak za odnose nase dve zemlje.

Berač Lovorika

pre 8 godina

Očigledno je da je najavljeni referendum RS "ubrzao" sastanak Vučića sa trojnim predsedništvom ! U svakom slučaju značajan sastanak za bolje razumevanje u regionu !

mikac

pre 8 godina

Kada su Francuska i Nemačka nakon strahota Drugog svetskog rata mogle da krenu u izgradnju nove Evrope, moraju i Srbija i Bosna da grade miran i prosepritetan region.

Citalac 330

pre 8 godina

Premijer Vucic pokazao je Izetbegovicu svoju snaznu volju ka pomirenju, uprkos napadu na njega u Potocarima. Nadam se da ce druga strana znati to da ceni.

Aurora

pre 8 godina

Prva stavka je mir izmedju odnosa dveju drzava, druga uspostavljanju saradnje u vidu napredovanja privrede i treca stavka je sto se tice ulazaka u EU.

KRENUTI - SA - MRTVE - TACKE

pre 8 godina

Mislim da nakon susreta se doslo i poslo od toga da je jednima i drugim a dosta svadja, nesuglasica i nerazumevanja. Ono nikom nije donelo dobro vec samo stete od cega niko nije imao bilo kakve koristi, stete naravno svi. Dosta je bilo osvrtanja u proslost, vreme je da gradimo buducnost, ne mora ona biti zajednicka, ali vazno je da postoji medjusobno postovanje sto je svakako veliki uspeh da jedni druge podrzimo.

Hrstoje

pre 8 godina

Za sve njih je sreca sto je nas premijer tolerantan,inace bi svaki drugi posle onih desavanja u Potocarima zalupio vrata pomirenju zauvek. Vucic je pruzio ruku i drago mi je da i druga strana pokusava da uradi to isto.

Milena

pre 8 godina

Put pomirenja je jedini ispravan put izmedju ove dve drzave i sigurni smo da je ovaj Vucicev potez ostavio i vise nego dobar uticaj u tom smeru.

posmatrac

pre 8 godina

Mislim da je Vucic ovde izvukao pobedu za Srbiju. Mnogi politicari kod nas i u regionu su napravili pogresnu procenu. Izebegovic je hteo da ide sa pricom iz devedesetih, reakcija na potocare je negativna pa onda i ovo u Bg je samo hladan tus. Domaci politicari pokusavaju slicno ali narod i medjunarodna zajednica imaju slican interes zato Vuciceva otvorena i iskrena politika ima uspeha, tamo gde je i najvaznije u svetu i kod naroda. Jos jednom odlicno procenjeno vreme i mesto, odavno nismo imali politicara sa ovakvim osecajem za diplomatiju.

Sticker

pre 8 godina

@bosnjak, covek je na vaznom drzavnom polozaju i ne sme da mesa privatna osecanja sa drzavnom politikom. Bez obzira kako su ga docekali tamo, njemu je jasno sta radi, na kakvom je polozaju i da tu mora da bude hladne glave bez obzira sta se desi.

UBAVKA

pre 8 godina

Nisam glasao za lidera koji će nas voditi u sukobe i ratove već u bolju budućnost svih nas,naše dece i budućih generacija.Da li neko ume da računa da svakih 2o godina pa i pre zaratimo i gubimo živote i svoju
budućnost u ratovima umesto da prosperiramo.

ŽileTile

pre 8 godina

Bez saradnje država u regionu, i pomirenja naroda koji u njima žive, nema napretka ni u jednoj jedinoj sferi života tih zemalja, jer samo ujedinjeni i složni možemo živeti jedni sa drugima i jedni pored drugih i jedni za druge.

Zdravko

pre 8 godina

Dobro je što Vučić nema nameru da odustane od razgovora sa bošnjačkim političarima bez obzira na neodgovorno ponašanje vlasti BIH prilikom njegove posete Srebrebnici.

6060

pre 8 godina

vreme je da se prestane sa sukobima i svadjama, moramo saradjivati sa svima i predsednistvo BiH to zna, prihvatili su ruku pomirenja i idemo dalje, od proslosti se ne zivi treba gledati u buducnost!

ProfesorKiksMaler

pre 8 godina

Da, da iskrenost je ono što su ih prvo naučili Šešelj i Alija...
Nemojte VI NAMA govoriti o miru, jer smo MI želeli mir i onda kad ste VI huškali u rat.

rade

pre 8 godina

Vucic ce sigurno pokrenuti neke konkrektene akcije u povezivanju Srbija i BiH. Tako se najbolje zatvaraju usta zlim jezicima. Treba biti veliki covek pa pohvaliti nesto pozitivno.

LondonCalling

pre 8 godina

O Boze, da li je moguce da botovi moraju da budu toliko nesnosno aktivni na ovako vaznoj vesti? Daj skinite se vec jednom i dopustite i nama "zivima" da iznesemo svoja misljenja o ovom dogadjaju!!
Ovo vise stvarno nema nikakvog smisla..

Da se vratim na temu: Moje misljenje (pretpostavljam i misljenje vecine normalnih ljudi) je, da mi moramo da nadjemo nacin i iskoristimo svaku priliku kako bi se izmirili sa komsijama (sa kojima je to vec moguce).
Naravno da pozdravljam ovu vest i da se iskreno nadam da postoji mogucnost da se pokrene proces pomirenja izmedju nas i Bosnjaka. Vera ne sme da nas razdvaja, svi smo mi isti ljudi, da ne kazem jedan narod.
Iz srca pozdravljam ove razgovore, nadajuci se da su bili iskreni.

miksa

pre 8 godina

Srbija i Bosna i Hercegovina moraju nastaviti putem pomirenja i evrospkih integracija. Dosta smo u prošlosti bili na suprotnim stranama, vreme je za novu stranicu istorije.

Strumf 202

pre 8 godina

Referendum u Republici Srpskoj bice odrzan samo ukoliko to budu dozvoljavale politicke prilike u zemlji ili ukoliko se u medjuvremenu nadje neko konstruktivno resenje. Ne zelimo nove tenzije i sukobe izmedju Federacije i RS. Taman smo ih zacelili.

Izetbegovicev Bot

pre 8 godina

Premijer Izetbegovic pokazao je Vucicu svoju snaznu volju ka pomirenju, uprkos genocida u Srebrenici. Nadam se da ce druga strana znati to da ceni.

mir je najvažniji

pre 8 godina

Najvažnje jeste da je susret protekao u prijateljskoj atmosferi i da posle ovog susreta postoje realne šanse za jačanje saradnje izmedju Srbije i BIH. Ključ uspeha čitavog regiona je medjusobna saradnja svih država u regionu.

diplomata

pre 8 godina

Srbija je pokazala koliko je ozbiljna zemlja. Vucic je pokazao ozbiljno drzavnicko umece. Ovo je mozda prvi put posle rata da se stvarno radi nesto u regionu.

Ratkov

pre 8 godina

Poziv Izetbegoviću da dođe u Srbiju, i besprekorna organizacija te posete koja je prošla bez najmanjeg incidenta, je bio pravi način da se Izetbegoviću pokaže kako posete zvaničnika drugih zemalja organizuje uređena država.

Tufnica

pre 8 godina

Izuzetno je vazna dobra komunikacija izmedju drzava regiona, buduci da je ista osnovni uslov za drustveni progres. Srbija je ovim docekom pokazala da je u velikoj meri prihvatila principe savremenog drustva i da je prevazisla primitivizam koji je obelezio devedesete godine.

Nikola R.

pre 8 godina

Pružanje ruke pomirenja može doneti samo dobro pripadnicima sva tri naroda. Bošnjaci najviše potenciraju na nacionalnoj pripadnosti, ali prave grešku. Treba da žive od svog rada, a ne od vere.

Milanka

pre 8 godina

Jedino otvoreni razgovori Vučića i Izetbegovića, ali van kamera, mogu jedino dovesti do usaglašavanja zajedničkih interesa, a njih itekako ima.

master

pre 8 godina

(bosnjak, 24. jul 2015 17:44)

Vučić je u duši nacionalista, on svoju misiju vidi da sačuva Srbe u ovoj "nevolji" (okupacija od strane Nato-a kako većina Srba vidi sadašnju situaciju, ali trpimo ne predajemo se!? ) i da se, kada situacija bude povoljnija, pokrene plan "ujedinjenja" svih Srba. Sada baca dimne bombe (kao domaćin srdačan, pomirenje, saradnja...) kako bi zamaskirao svoju pravu nameru.
Znači kao što reče Mohamed Ali Srbija leti trenutno kao leptir, ali jedva čeka da ubode kao pčela!!!

mango

pre 8 godina

Izetbegovic je morao da prizna da je lepo docekan u Beogradu. Pretpostavljam da se takvoj nije nadao.... jos jedna potvrda da su srbi gostolrimivi za razliku od njihovog doceka naseg Premijera.

SofijaS

pre 8 godina

Moramo ispred proslosti staviti zelju za boljom buducnosti. Trebamo unapredjivati saradnju sa zemljama u okruzenju na sto je moguce visi nivo.

dinja

pre 8 godina

Dobrosusedski odnosi su uvek dobrodosli. Razgovori dve strane trebaju biti dobronamerni i iskreni. Samo zajednickim snagama mozemo korak napred. Srbija se mora zalagati za mir i stabilnost!

Ne svanu nam šesti oktobar BG

pre 8 godina

Naravno da nam kvalitetni državnički odnosi otvaraju put, ali što se tiče istinskog pomirenja naroda tu će trebati vremena

gulas

pre 8 godina

Srbija je pokazala da nece vise biti zemlja nemira i netrpeljivosti vec drzava koja brine za ceo region. Odavno nismo ispoljili takvu karakteristiku.

vidan

pre 8 godina

Neka intenzivirana ekonomska saradnja bude prethodnica političkog pomirenja Srbije i Bosne i Hercegovine.Bosna i Hercegovinaju predstavlja državu sa kojom imamo suficit u spoljnotrginskoj razmeni.

Nestor

pre 8 godina

Imam dosta prijatelja Bošnjaka. Moraju se poboljšati odnosi između Republika zbog svih nas. Susret u Beogradu je put u dobrom smeru.

metadon

pre 8 godina

Dosta je bilo nadmudrivanja i isterivanja pravde. Samo iskrenim razgovorom i ostavljanjem istorije istoricarima moze se danas napredovati u medjusobnim odnosima.

Igor

pre 8 godina

Razgovor Vučića i Izetbegovića je izuzetno važan, zato što šalje pozitivnu poruku i Srbima i Bošnjacima, da mogu i moraju živeti mirno jedni pored drugih.

Misaaa

pre 8 godina

Upravo taj iskren razgovor, koji kamere ne snimaju, je najvazniji kod ovakvih poseta. Na tome se uglavnom i temelje pravi i iskreni odnosi izmedju drzava.

law

pre 8 godina

pa naravno da ce najvazniji razgovor ostaviti iza kamera, ne treba bas sve u javnost.. Ono sto je najbitnije jeste to da su se strasti stisale i da se ide ka normalizaciji odnosa, videcemo kako ce sve ici dalje vreme ce pokazati ali prihvatili su nasu ruku pomirenja i shvatili su, nadam se, da sukobi nikome nista dobro nisu doneli.

RUNDEKA

pre 8 godina

I premijer Vučić i član Predsedništva BIH Izetbegović nisu tu da vode svoje lične politike, treba da znaju da od njih zavisi naša budućnost i da nećemo dozvoliti da s e oni igraju našim životima, hoćermo mir i bolju budućnost za sve nas i buduće generacije.

stane

pre 8 godina

Bez obzira na neslaganja po mnogim pitanjima, i bez obzira na to što se desilo u Srebrenici, Vučić mora da razgovara sa Izetbegovićem, jer je on legalno izabrani predstavnik bošnjačkog naroda u vlasti BIH.

CUKERAŠ

pre 8 godina

Gradjani BIH i Srbije žive od osamdesetih godina loše,zatim smo ušli u sukobe, nazadovanje,a treba nam prosperitet i bolji život.Ako naši životi zavise od ličnog ponašanja i mišljenja lidera BIH i Srbije onda nismo za bolje,oni moraju na pomirenju i boljitku za sve da rade.

Nikola R.

pre 8 godina

Srbi i Bošnjaci već više vekova su prinuđeni da žive zajedno, tako da je to prirodan sled događaja. Političari osamdesetih i devedesetih godina su zarad svoje promocije veličali narod kome pripadaju, a nisu posle učestvovali u ratu.

Lana

pre 8 godina

Uvek smo bili pravi domacini , a ova poseta je bila zaista lepo osmisljena i pripremljena tako da samo onaj ko je zavisan i zlonameran moze da kaze suprotno !

Jovana

pre 8 godina

Sve što je rečeno van dometa kamera i mikrofona između Izetbegovića i Vučuća dovelo je do pozitivnog preokreta u odnosima ove dve susedne države.

nixi

pre 8 godina

Mnogi na domacoj politickoj sceni, pokusavaju sda umanje znacaj ove posete. Ocigledno da ono nije bila farsa, vec da stvarno pocinje da se radi.

Citalac 330

pre 8 godina

Napokon su zakopane ratne sekire izmedju Srba i Bosnjaka. Sada zajedno, udruzenim snagama, moramo da radimo na stvaranju zajednicke, bolje buducnosti koja ce biti prozeta saradnjom u ekonomskom, politickom i nacionalnom smislu.

Lola

pre 8 godina

Pokazali smo da je moguće sve dobro organizovati ako postoji želja. Ali da se ne hvalimo samo, bitno je da smo nastavili dalje, ima još puno posla, posebno kada su u pitanju zajednički projekti.

Markov

pre 8 godina

Nadam se da mu je u tako iskrenom razgovoru rečeno da će Srbija uvek podržavati Srpsku ali da to ne sprečava obe strane da razvijaju ekonomiju. Samo kroz povećanje standarda građana može doći do toga sa se Srbi i Bošnjaci iz BiH shvate i razumeju.

Srpkinja 100%

pre 8 godina

Kad vidim komentare koji govore o klanju Srba i ostalim zlocinima, nije mi dobro. Istina je gorka i to se ne zaboravlja ali sta sad? Zar treba i u buducnosti da se ubijamo? Dosta je krvi proliveno na obe strane. Dajte da se strasti smire i da taj ruzan deo proslosti ostane tamo i da se nikad vise ne vrati. Ne zelim da sutra moja deca budu svedoci takvih desavanja...

high heel

pre 8 godina

Poseta članova Predsedništva BiH Beogradu u potpunosti je ispunila očekivanja i još jednom potvrdila da je Srbija faktor stabilnosti u regionu.

sasa

pre 8 godina

“I Beograd je stvarno izuzetan domaćin, gospodin Vučić posebno. Ja ne bih uopšte davao značaja povremenim komentarima tipa zašto je Predsedništvo išlo na poziv premijera i sličnim stvarima“, rekao je Ivanić. .....mi nismo imali potrebe da se trudimo, tako da cu tu morati d vas ispravim, mi smo domacini bez obzira ko nam dolazi.

kupus kineski

pre 8 godina

Srbija je toplo docekala Izetbegovica i na taj nacin porucila da dobrodoslica moze biti i dobronamerna za razliku od njihove.

VB

pre 8 godina

Jedan narod a dve vere sa veoma nesrećnom istorijom. Kranje je vreme da shvatimo da to ne treba biti osnov za mržnju. Vučić uporno insistira na tome i koliko vidim ima uspeha.

nino

pre 8 godina

Tuzno je samo to zar je moralo da dodje do incidenta da bi BiH shvatio da do pomirenja mora da dodje, pa mi smo komsije i moramo da saradjujemo.

mms

pre 8 godina

Ova poseta je dokaz daje Srbija sigurna, stabilna i miroljubiva država i da pokazuje iskrenu želju za pomirenjem i u regionu i daje ozbiljan doprinos njegovoj stabilnosti.

Katarina

pre 8 godina

Dosta je bilo osvrtanja u prošlost, vreme je da gradimo budućnost, ne mora ona biti zajednička, ali važno je da postoji međusobno poštovanje.

Stanislav

pre 8 godina

Nakon posete došlo je do relaksacije odnosa između Beograda i Sarajeva. Tako da sam ubeđen da u budućnosti odnosi mogu da idu samo uzlaznom linijom.

Dragan Risović, Kruševac

pre 8 godina

Ako je AV odusevio ba Bakira, to samo znači da će cenu platiti Republika Srpska.
Kada su svi iz inostranstva zadovoljni sa AV, onda sigurno znam da je pristao na još jedan poraz i učinio nam štetu.
Svi ga vole a nama sve gore.

sarajlija

pre 8 godina

Trenutno u dva sarajevska kluba nastpuaju i slijedeći fudbaleri:
FK Sarajevo: Radoš Protić, Mario Barić, Ivan Tatomirović, Milan Stepanovi, Marko Mihojević, Tomislav Barbarić, Bojan Puzigaća, Miloš Stojčev, Dario Purić, Nemanja Anđušić, Gojko Cimirot, Krste Velkoski, Leon Benko.

FK Željezničar:Vedran Kjosevski, Marijan Antolović, Inan Livaja, Dušan Mladenović, Josip Kvesić, Aleksandar Kosorić, Dejan Uzelac, Jovan Blagojević, Ognjen Đelmić, Zoran Kokot.

E sad šta je ovdje poenta. Fudbaleri ko fudbaleri idu gdje im se isplati igrati, a neka je i u "teheranskim" klubovima. A poenta je što nikad ali još nikad nije bilo negodovanja navijača pitara i manijaka, nacionalističkog provociranja itd.
Može se glumiti multi-kulti na vijestima, od strane političara, ali prepun stadion bi to razotkrio sve.

sarajlija

pre 8 godina

Trenutno u dva sarajevska kluba nastpuaju i slijedeći fudbaleri:
FK Sarajevo: Radoš Protić, Mario Barić, Ivan Tatomirović, Milan Stepanovi, Marko Mihojević, Tomislav Barbarić, Bojan Puzigaća, Miloš Stojčev, Dario Purić, Nemanja Anđušić, Gojko Cimirot, Krste Velkoski, Leon Benko.

FK Željezničar:Vedran Kjosevski, Marijan Antolović, Inan Livaja, Dušan Mladenović, Josip Kvesić, Aleksandar Kosorić, Dejan Uzelac, Jovan Blagojević, Ognjen Đelmić, Zoran Kokot.

E sad šta je ovdje poenta. Fudbaleri ko fudbaleri idu gdje im se isplati igrati, a neka je i u "teheranskim" klubovima. A poenta je što nikad ali još nikad nije bilo negodovanja navijača pitara i manijaka, nacionalističkog provociranja itd.
Može se glumiti multi-kulti na vijestima, od strane političara, ali prepun stadion bi to razotkrio sve.

Dragan Risović, Kruševac

pre 8 godina

Ako je AV odusevio ba Bakira, to samo znači da će cenu platiti Republika Srpska.
Kada su svi iz inostranstva zadovoljni sa AV, onda sigurno znam da je pristao na još jedan poraz i učinio nam štetu.
Svi ga vole a nama sve gore.

win

pre 8 godina

razgovorom se doslo do pomirenja i smirivanja strasti, sad treba raditi na ocuvanju mira u regionu i treba graditi sto bolje odnose sa BiH u buducnosti.

bosnjak

pre 8 godina

Čitam ovaj komentar i malo mi smiješno.Ljudino, znači imamo sreću jer je premijer dobar pa će se pomiriti iako je kamenovan????A 8300 ubijenih u Srebrenici, pokolji u Sarajevu, Prijedoru....sitnica a?Naša ruka pomirenja je takođe pružena i treba da je tako, no nemoj da stvaramo mit od tog kamenovanja koje jest užasno,ali kako i sam Vučić reče, sitnica u odnosu na desetine hiljada pobijenih





Za sve njih je sreca sto je nas premijer tolerantan,inace bi svaki drugi posle onih desavanja u Potocarima zalupio vrata pomirenju zauvek. Vucic je pruzio ruku i drago mi je da i druga strana pokusava da uradi to isto.

Sara

pre 8 godina

Uvek smo bili pravi domacini , a ova poseta je bila zaista lepo osmisljena i pripremljena tako da samo onaj ko je zavisan i zlonameran moze da kaze suprotno !

Ratkov

pre 8 godina

Poziv Izetbegoviću da dođe u Srbiju, i besprekorna organizacija te posete koja je prošla bez najmanjeg incidenta, je bio pravi način da se Izetbegoviću pokaže kako posete zvaničnika drugih zemalja organizuje uređena država.

Izetbegovicev Bot

pre 8 godina

Premijer Izetbegovic pokazao je Vucicu svoju snaznu volju ka pomirenju, uprkos genocida u Srebrenici. Nadam se da ce druga strana znati to da ceni.

Hanibal

pre 8 godina

Kao što su zapaljive izjave Bakira Izetbegovića doprinele podizanju tenzija i stvaranju atmosfere povoljne za napad u Potočarima, tako su sada ovi prijateljski razgovori poslali pozitivnu poruku narodima u BiH da mogu zajedno i dostojanstveno živeti.

caneB

pre 8 godina

Ceo dan je bio za pamćenje. Od srdačne dobrodošlice, preko šetnje Knez Mihajlovom, opuštena priča uz muziku. I na kraju, šetnja Kalemegdanom i razgovor sa beograđanima...

nino

pre 8 godina

Tuzno je samo to zar je moralo da dodje do incidenta da bi BiH shvatio da do pomirenja mora da dodje, pa mi smo komsije i moramo da saradjujemo.

high heel

pre 8 godina

Poseta članova Predsedništva BiH Beogradu u potpunosti je ispunila očekivanja i još jednom potvrdila da je Srbija faktor stabilnosti u regionu.

Aco

pre 8 godina

Moraće Bošnjaci već jednom da shvate da je rat prošao pre 20 godina, da nikome više osim kriminalcima nije u interesu da narodi ratuju.

Strumf 202

pre 8 godina

Nadam se da je Izetbegovic konacno shvatio da je doslo vreme da odbaci ratnohuskacku politiku iz 90-tih i okrene se politici mira, stabilnosti i saradnje sa ostalim narodima.

kupus kineski

pre 8 godina

Srbija je toplo docekala Izetbegovica i na taj nacin porucila da dobrodoslica moze biti i dobronamerna za razliku od njihove.

Citalac 330

pre 8 godina

Napokon su zakopane ratne sekire izmedju Srba i Bosnjaka. Sada zajedno, udruzenim snagama, moramo da radimo na stvaranju zajednicke, bolje buducnosti koja ce biti prozeta saradnjom u ekonomskom, politickom i nacionalnom smislu.

mango

pre 8 godina

Izetbegovic je morao da prizna da je lepo docekan u Beogradu. Pretpostavljam da se takvoj nije nadao.... jos jedna potvrda da su srbi gostolrimivi za razliku od njihovog doceka naseg Premijera.

Hrstoje

pre 8 godina

Za sve njih je sreca sto je nas premijer tolerantan,inace bi svaki drugi posle onih desavanja u Potocarima zalupio vrata pomirenju zauvek. Vucic je pruzio ruku i drago mi je da i druga strana pokusava da uradi to isto.

mara

pre 8 godina

Gnusan napad na srpskog premijera u Potočarima od strane ekstremista ne sme nikako zaustaviti započeti proces pomirenja Srba i Bošnjaka.

Filip

pre 8 godina

Vucic nije dozvolio da dodje do pogorsanja odnosa BiH i Srbije nakon napada u Srebrenici nego je odmah pozvao clanove Predsednistva BiH u Beograd kako bi radili na pomirenju.

KIDI - MORA - DA - TI - SE - SVIDI

pre 8 godina

Poziv Predsednistvu BIH-a od strane Aleksandra Vucic je pun pogodak u pravo vreme, jer Vucic nije cekao da se stvari otmu kontroli vec je poziv nposlao u pravo vreme. Nakon razgovora siguran sam da ce doprineti smirivanju situacije u regionu.Otvoren razgovor Bakira Izetbegovic i Aleksandra Vucic u Beogradu je najveci dogadjaj i otvara prostor istinskom pomirenju Srba i Bosnjaka.

sasa

pre 8 godina

“I Beograd je stvarno izuzetan domaćin, gospodin Vučić posebno. Ja ne bih uopšte davao značaja povremenim komentarima tipa zašto je Predsedništvo išlo na poziv premijera i sličnim stvarima“, rekao je Ivanić. .....mi nismo imali potrebe da se trudimo, tako da cu tu morati d vas ispravim, mi smo domacini bez obzira ko nam dolazi.

Igor

pre 8 godina

Razgovor Vučića i Izetbegovića je izuzetno važan, zato što šalje pozitivnu poruku i Srbima i Bošnjacima, da mogu i moraju živeti mirno jedni pored drugih.

Tufnica

pre 8 godina

Izuzetno je vazna dobra komunikacija izmedju drzava regiona, buduci da je ista osnovni uslov za drustveni progres. Srbija je ovim docekom pokazala da je u velikoj meri prihvatila principe savremenog drustva i da je prevazisla primitivizam koji je obelezio devedesete godine.

posmatrac

pre 8 godina

Mislim da je Vucic ovde izvukao pobedu za Srbiju. Mnogi politicari kod nas i u regionu su napravili pogresnu procenu. Izebegovic je hteo da ide sa pricom iz devedesetih, reakcija na potocare je negativna pa onda i ovo u Bg je samo hladan tus. Domaci politicari pokusavaju slicno ali narod i medjunarodna zajednica imaju slican interes zato Vuciceva otvorena i iskrena politika ima uspeha, tamo gde je i najvaznije u svetu i kod naroda. Jos jednom odlicno procenjeno vreme i mesto, odavno nismo imali politicara sa ovakvim osecajem za diplomatiju.

Markov

pre 8 godina

Nadam se da mu je u tako iskrenom razgovoru rečeno da će Srbija uvek podržavati Srpsku ali da to ne sprečava obe strane da razvijaju ekonomiju. Samo kroz povećanje standarda građana može doći do toga sa se Srbi i Bošnjaci iz BiH shvate i razumeju.

VB

pre 8 godina

Jedan narod a dve vere sa veoma nesrećnom istorijom. Kranje je vreme da shvatimo da to ne treba biti osnov za mržnju. Vučić uporno insistira na tome i koliko vidim ima uspeha.

Valeri

pre 8 godina

Srbija je iskreno posvećena pomirenju u regionu, i to ne zato što Srbiju na to neko tera, već zato što je dosta bilo trvenja i provokacija među narodima na Balkanu.

Ljilja

pre 8 godina

Cemu vodi mrznja, kada znamo kako smo skupo platili istu 90-tih godina?Hajde da sednemo i da razgovaramo. Pozitivno je sto postoji zelja da se iskorene nesuglasice i pruzi ruka pomirenja.

6060

pre 8 godina

vreme je da se prestane sa sukobima i svadjama, moramo saradjivati sa svima i predsednistvo BiH to zna, prihvatili su ruku pomirenja i idemo dalje, od proslosti se ne zivi treba gledati u buducnost!

mms

pre 8 godina

Ova poseta je dokaz daje Srbija sigurna, stabilna i miroljubiva država i da pokazuje iskrenu želju za pomirenjem i u regionu i daje ozbiljan doprinos njegovoj stabilnosti.

Citalac 330

pre 8 godina

Premijer Vucic pokazao je Izetbegovicu svoju snaznu volju ka pomirenju, uprkos napadu na njega u Potocarima. Nadam se da ce druga strana znati to da ceni.

Misaaa

pre 8 godina

Upravo taj iskren razgovor, koji kamere ne snimaju, je najvazniji kod ovakvih poseta. Na tome se uglavnom i temelje pravi i iskreni odnosi izmedju drzava.

master

pre 8 godina

(bosnjak, 24. jul 2015 17:44)

Vučić je u duši nacionalista, on svoju misiju vidi da sačuva Srbe u ovoj "nevolji" (okupacija od strane Nato-a kako većina Srba vidi sadašnju situaciju, ali trpimo ne predajemo se!? ) i da se, kada situacija bude povoljnija, pokrene plan "ujedinjenja" svih Srba. Sada baca dimne bombe (kao domaćin srdačan, pomirenje, saradnja...) kako bi zamaskirao svoju pravu nameru.
Znači kao što reče Mohamed Ali Srbija leti trenutno kao leptir, ali jedva čeka da ubode kao pčela!!!

Zdravko

pre 8 godina

Dobro je što Vučić nema nameru da odustane od razgovora sa bošnjačkim političarima bez obzira na neodgovorno ponašanje vlasti BIH prilikom njegove posete Srebrebnici.

Strumf 202

pre 8 godina

Referendum u Republici Srpskoj bice odrzan samo ukoliko to budu dozvoljavale politicke prilike u zemlji ili ukoliko se u medjuvremenu nadje neko konstruktivno resenje. Ne zelimo nove tenzije i sukobe izmedju Federacije i RS. Taman smo ih zacelili.

Stanislav

pre 8 godina

Nakon posete došlo je do relaksacije odnosa između Beograda i Sarajeva. Tako da sam ubeđen da u budućnosti odnosi mogu da idu samo uzlaznom linijom.

gojčilo

pre 8 godina

Važno je da je do posete došlo i da je konačno započet civilizovan razgovor zavađenih strana. Suština je da se razgovorom prevazilaze nesporazumi.

Natasa

pre 8 godina

Problem nase proslosti je sto su politicari bili isuvise gordi i ponosni da priznaju da nisu u pravu i da sednu i porazgovaraju iskreno o pomirenju.Svi znamo koliko je to kostalo obe strane. Sada smo valjda malo pametniji i iskusniji.

Gargamel

pre 8 godina

Mislim da je Izetbegović konačno shvatio iskrenost Vučićevih namera u nastojanju da dođe do pomirenja u regionu, te je ovaj razgovor postigao izuzetno pozitivne efekte.

Aurora

pre 8 godina

Prva stavka je mir izmedju odnosa dveju drzava, druga uspostavljanju saradnje u vidu napredovanja privrede i treca stavka je sto se tice ulazaka u EU.

Milena

pre 8 godina

Put pomirenja je jedini ispravan put izmedju ove dve drzave i sigurni smo da je ovaj Vucicev potez ostavio i vise nego dobar uticaj u tom smeru.

Katarina

pre 8 godina

Dosta je bilo osvrtanja u prošlost, vreme je da gradimo budućnost, ne mora ona biti zajednička, ali važno je da postoji međusobno poštovanje.

Ne svanu nam šesti oktobar BG

pre 8 godina

Naravno da nam kvalitetni državnički odnosi otvaraju put, ali što se tiče istinskog pomirenja naroda tu će trebati vremena

drzavnik

pre 8 godina

Ova poseta je bila veoma vazan dogadjaj za region. Srbija je pokazala da je ozbiljna zemlja. Negativni komentari na ova desavanja mogu samo doci od nekog koje stranacki ostrascen.U ovom slucaju mora se gledati veca slika, o vo je veliki korak za odnose nase dve zemlje.

Nestor

pre 8 godina

Imam dosta prijatelja Bošnjaka. Moraju se poboljšati odnosi između Republika zbog svih nas. Susret u Beogradu je put u dobrom smeru.

Milanka

pre 8 godina

Jedino otvoreni razgovori Vučića i Izetbegovića, ali van kamera, mogu jedino dovesti do usaglašavanja zajedničkih interesa, a njih itekako ima.

CUKERAŠ

pre 8 godina

Gradjani BIH i Srbije žive od osamdesetih godina loše,zatim smo ušli u sukobe, nazadovanje,a treba nam prosperitet i bolji život.Ako naši životi zavise od ličnog ponašanja i mišljenja lidera BIH i Srbije onda nismo za bolje,oni moraju na pomirenju i boljitku za sve da rade.

dinja

pre 8 godina

Dobrosusedski odnosi su uvek dobrodosli. Razgovori dve strane trebaju biti dobronamerni i iskreni. Samo zajednickim snagama mozemo korak napred. Srbija se mora zalagati za mir i stabilnost!

Jovana

pre 8 godina

Sve što je rečeno van dometa kamera i mikrofona između Izetbegovića i Vučuća dovelo je do pozitivnog preokreta u odnosima ove dve susedne države.

gulas

pre 8 godina

Srbija je pokazala da nece vise biti zemlja nemira i netrpeljivosti vec drzava koja brine za ceo region. Odavno nismo ispoljili takvu karakteristiku.

Mačak90

pre 8 godina

Odnos Srba i Bošnjaka ide ka pomirenju, narodu je dosta sukoba i želi da živi u miru, Vučić je u ime Srbije pružio ruku pomirenja i svakako da ona neće ostati u vazduhu, već će bošnjački narod prihvatiti.

Berač Lovorika

pre 8 godina

Očigledno je da je najavljeni referendum RS "ubrzao" sastanak Vučića sa trojnim predsedništvom ! U svakom slučaju značajan sastanak za bolje razumevanje u regionu !

petar

pre 8 godina

Mi smo jedan narod sa dvije vjere.
(Smajo, 24. jul 2015 17:53)

Slozicu se sa tobom i recicu da se uvek setim pesme od Galije "ne mogu da shvatim podelu kao sto je balkanska".....proslost posoji i nikad je ne smemo zaboraviti, ali isto tako moramo napred, i mislim da je ovo ogroman pomak.

ŽileTile

pre 8 godina

Bez saradnje država u regionu, i pomirenja naroda koji u njima žive, nema napretka ni u jednoj jedinoj sferi života tih zemalja, jer samo ujedinjeni i složni možemo živeti jedni sa drugima i jedni pored drugih i jedni za druge.

rade

pre 8 godina

Vucic ce sigurno pokrenuti neke konkrektene akcije u povezivanju Srbija i BiH. Tako se najbolje zatvaraju usta zlim jezicima. Treba biti veliki covek pa pohvaliti nesto pozitivno.

RUNDEKA

pre 8 godina

I premijer Vučić i član Predsedništva BIH Izetbegović nisu tu da vode svoje lične politike, treba da znaju da od njih zavisi naša budućnost i da nećemo dozvoliti da s e oni igraju našim životima, hoćermo mir i bolju budućnost za sve nas i buduće generacije.

LondonCalling

pre 8 godina

O Boze, da li je moguce da botovi moraju da budu toliko nesnosno aktivni na ovako vaznoj vesti? Daj skinite se vec jednom i dopustite i nama "zivima" da iznesemo svoja misljenja o ovom dogadjaju!!
Ovo vise stvarno nema nikakvog smisla..

Da se vratim na temu: Moje misljenje (pretpostavljam i misljenje vecine normalnih ljudi) je, da mi moramo da nadjemo nacin i iskoristimo svaku priliku kako bi se izmirili sa komsijama (sa kojima je to vec moguce).
Naravno da pozdravljam ovu vest i da se iskreno nadam da postoji mogucnost da se pokrene proces pomirenja izmedju nas i Bosnjaka. Vera ne sme da nas razdvaja, svi smo mi isti ljudi, da ne kazem jedan narod.
Iz srca pozdravljam ove razgovore, nadajuci se da su bili iskreni.

SofijaS

pre 8 godina

Moramo ispred proslosti staviti zelju za boljom buducnosti. Trebamo unapredjivati saradnju sa zemljama u okruzenju na sto je moguce visi nivo.

diplomata

pre 8 godina

Srbija je pokazala koliko je ozbiljna zemlja. Vucic je pokazao ozbiljno drzavnicko umece. Ovo je mozda prvi put posle rata da se stvarno radi nesto u regionu.

nixi

pre 8 godina

Mnogi na domacoj politickoj sceni, pokusavaju sda umanje znacaj ove posete. Ocigledno da ono nije bila farsa, vec da stvarno pocinje da se radi.

Lana

pre 8 godina

Uvek smo bili pravi domacini , a ova poseta je bila zaista lepo osmisljena i pripremljena tako da samo onaj ko je zavisan i zlonameran moze da kaze suprotno !

vidan

pre 8 godina

Neka intenzivirana ekonomska saradnja bude prethodnica političkog pomirenja Srbije i Bosne i Hercegovine.Bosna i Hercegovinaju predstavlja državu sa kojom imamo suficit u spoljnotrginskoj razmeni.

Lola

pre 8 godina

Pokazali smo da je moguće sve dobro organizovati ako postoji želja. Ali da se ne hvalimo samo, bitno je da smo nastavili dalje, ima još puno posla, posebno kada su u pitanju zajednički projekti.

Eva

pre 8 godina

Naravno da se ozbiljni razgovori koji imaju dalekosezne posledice vode daleko od ociju javnosti.Medijska promocija je nesto sto se radi u drugoj etapi realizacije nove ideje.

Miloš

pre 8 godina

U interesu srpske ekonomije je izgraditi što bolje ekonomska odnose sa svim zemljama u okruženju, jer upravo u zemlje regiona Srbija najviše izvozi svoje proizvode.

mikac

pre 8 godina

Kada su Francuska i Nemačka nakon strahota Drugog svetskog rata mogle da krenu u izgradnju nove Evrope, moraju i Srbija i Bosna da grade miran i prosepritetan region.

KRENUTI - SA - MRTVE - TACKE

pre 8 godina

Mislim da nakon susreta se doslo i poslo od toga da je jednima i drugim a dosta svadja, nesuglasica i nerazumevanja. Ono nikom nije donelo dobro vec samo stete od cega niko nije imao bilo kakve koristi, stete naravno svi. Dosta je bilo osvrtanja u proslost, vreme je da gradimo buducnost, ne mora ona biti zajednicka, ali vazno je da postoji medjusobno postovanje sto je svakako veliki uspeh da jedni druge podrzimo.

Sticker

pre 8 godina

@bosnjak, covek je na vaznom drzavnom polozaju i ne sme da mesa privatna osecanja sa drzavnom politikom. Bez obzira kako su ga docekali tamo, njemu je jasno sta radi, na kakvom je polozaju i da tu mora da bude hladne glave bez obzira sta se desi.

mir je najvažniji

pre 8 godina

Najvažnje jeste da je susret protekao u prijateljskoj atmosferi i da posle ovog susreta postoje realne šanse za jačanje saradnje izmedju Srbije i BIH. Ključ uspeha čitavog regiona je medjusobna saradnja svih država u regionu.

Bojan Andric

pre 8 godina

Kad vidim komentare koji govore o klanju Srba i ostalim zlocinima, nije mi dobro. Istina je gorka i to se ne zaboravlja ali sta sad? Zar treba i u buducnosti da se ubijamo? Dosta je krvi proliveno na obe strane. Dajte da se strasti smire i da taj ruzan deo proslosti ostane tamo i da se nikad vise ne vrati. Ne zelim da sutra moja deca budu svedoci takvih desavanja...

Nikola R.

pre 8 godina

Pružanje ruke pomirenja može doneti samo dobro pripadnicima sva tri naroda. Bošnjaci najviše potenciraju na nacionalnoj pripadnosti, ali prave grešku. Treba da žive od svog rada, a ne od vere.

MitarRS

pre 8 godina

Upravo razgovori od značaja se vode iza zatvorenih vrata, mislim da će BiH i Srbija dogovoriti saradnju koja će pomoći i u jačanju ekonomije obe zemlje.

UBAVKA

pre 8 godina

Nisam glasao za lidera koji će nas voditi u sukobe i ratove već u bolju budućnost svih nas,naše dece i budućih generacija.Da li neko ume da računa da svakih 2o godina pa i pre zaratimo i gubimo živote i svoju
budućnost u ratovima umesto da prosperiramo.

ProfesorKiksMaler

pre 8 godina

Da, da iskrenost je ono što su ih prvo naučili Šešelj i Alija...
Nemojte VI NAMA govoriti o miru, jer smo MI želeli mir i onda kad ste VI huškali u rat.

Andrija

pre 8 godina

Potpuna normalizacija odnosa sa BiH je veoma bitna i to ne samo nama, već i narodima "preko" Drine. Svi treba da shvatimo da su prošla vremena prošlost i da treba da postavimo neke nove temelje saradnje i razumevanja, a time i međusobnog uvažavanja. Jer, ovime se ne približavaju samo Srbija i BiH, već će normalizacija odnosa proizvesti približavanje i Hrvatske, kao i Crne Gore. Ako uzmemo u obzir potrošačke navike svih pomenutih država i njihovih naroda, lako se izvodi zaključak da se dobija veliko tržište, a time i radna mesta. Zato je naš premijer apsolutno u pravu jer vodi pomirljivu politiku, a ta politika pomirenja
neće doneti samo mir, međusobno uvažavanje i sigurnost među našim narodima, već će se pokazati i kao politika progresa naših država.

Nikola R.

pre 8 godina

Srbi i Bošnjaci već više vekova su prinuđeni da žive zajedno, tako da je to prirodan sled događaja. Političari osamdesetih i devedesetih godina su zarad svoje promocije veličali narod kome pripadaju, a nisu posle učestvovali u ratu.

stane

pre 8 godina

Bez obzira na neslaganja po mnogim pitanjima, i bez obzira na to što se desilo u Srebrenici, Vučić mora da razgovara sa Izetbegovićem, jer je on legalno izabrani predstavnik bošnjačkog naroda u vlasti BIH.

law

pre 8 godina

pa naravno da ce najvazniji razgovor ostaviti iza kamera, ne treba bas sve u javnost.. Ono sto je najbitnije jeste to da su se strasti stisale i da se ide ka normalizaciji odnosa, videcemo kako ce sve ici dalje vreme ce pokazati ali prihvatili su nasu ruku pomirenja i shvatili su, nadam se, da sukobi nikome nista dobro nisu doneli.

miksa

pre 8 godina

Srbija i Bosna i Hercegovina moraju nastaviti putem pomirenja i evrospkih integracija. Dosta smo u prošlosti bili na suprotnim stranama, vreme je za novu stranicu istorije.

IPAK - SE - OKRECE

pre 8 godina

Naravno da je Aleksandar Vucic imao dosta toga da kaze svom gostu Bakiru Izetbegovic van mikorofona i kamera sa punim razlogom. Ali ono sto je vazno to je da je i pored toga sve zavreseno u redu i proteklo je u prijateljskom tonu. Sve sto je receno van dometa kamera i mikrofona izmedju Izetbegovića i Vucica dovelo je do pozitivnog preokreta u odnosima dve susedne drzave.Gde vise necemo gledati popreko jedni na druge.

VATERLO

pre 8 godina

Naše ljudsko osnovno pravo je da živimo svoj život po svom izboru, to što glasam je deo mog izbora ali ne glasam za rat ,nedaće i loš život, očekurem da lideri Srbije i BIH svaraju uslove da živimo kako mi hoćemo.

didis

pre 8 godina

Videcemo vremenom kakvi ce biti rezultatti posete i razgovora. Nadam se da ce Izetbegovic delima pokazati da se zalaze za poboljsanje odnosa.

Srpkinja 100%

pre 8 godina

Kad vidim komentare koji govore o klanju Srba i ostalim zlocinima, nije mi dobro. Istina je gorka i to se ne zaboravlja ali sta sad? Zar treba i u buducnosti da se ubijamo? Dosta je krvi proliveno na obe strane. Dajte da se strasti smire i da taj ruzan deo proslosti ostane tamo i da se nikad vise ne vrati. Ne zelim da sutra moja deca budu svedoci takvih desavanja...

metadon

pre 8 godina

Dosta je bilo nadmudrivanja i isterivanja pravde. Samo iskrenim razgovorom i ostavljanjem istorije istoricarima moze se danas napredovati u medjusobnim odnosima.