Četvrtak, 23.07.2015.

00:40

Novosti: Vučić sa Bajdenom 15. septembra

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić trebalo bi da se 15. septembra sastane sa američkim potpredsednikom Džozefom Bajdenom u Vašingtonu, pišu "Novosti".

Izvor: Tanjug

Novosti: Vuèiæ sa Bajdenom 15. septembra IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

250 Komentari

Sortiraj po:

Emili

pre 8 godina

Novi poziv je udarac onima koji su osporavali prošlu posetu kada se Vučić i Bajden nisu sreli i da je osnovni razlog nesusretanja porodična tragedija g.Bajdena.

Leontina

pre 8 godina

Ne znam zasto pojedince provocira svaki napredak i uspeh premijera. Ljudi, on se bori za svoj narod i koliko god da pojedinci pozitivne promene negiraju, ocigledno je da nikada nismo bili cenjeniji u svetu. Odbacite sujetu i radujte se i ovom uspehu premijera, jer je svaki njegov uspeh, nas uspeh.

Ksenija

pre 8 godina

Sastanak sa Bajdenom ce sigurno ojacati nase odnose sa SAD. Nama je vazna njihova podrska i pomoc, a s obzirom na to da nas predstavlja jaka, stabilna i cenjena licnost, sigurna sam da na njih mozemo da racunamo.

Sale8

pre 8 godina

Vučić po ko zna koji put pokazuje da vodi uspešnu diplomatiju i Srbiju vodi putem jačanja saradnje sa drugim zemljama. Svaka čast na trudu, odgovornosti, doslednosti i posvećenosti.

Damir

pre 8 godina

Buduci da nije mogao da razgovara sa njim zbog porodicne tragedije Bajden ponovo poziva Vucica u posetu SAD kako bi razgovarali o politickim i ekonomskim odnosima dve zemlje.

Sweeni

pre 8 godina

Dobro je sto imamo nekog ko se zalaze za Srpski napredak ka EU.Svaki sastanak tome doprinosi i smatram da je Srbija dovoljno napredovala i da je doslo vreme da se otvore poglvalja po pitanju EU.

keniG

pre 8 godina

Prošlo je vreme neprijateljstva. Treba da unapredimo naše odnose sa SAD, jer najjača sila na svetu može da nam pomogne u evro integracijama.

Goga

pre 8 godina

Velike sile su počele mnogo više da nas cene i uvažavaju, e sad jedino da i mi shvatimo kakvu šansu imamo da zaista postanemo lider regiona.

Niki

pre 8 godina

Dobro je sto imamo nekog ko se zalaze za Srpski napredak ka EU.Svaki sastanak tome doprinosi i smatram da je Srbija dovoljno napredovala i da je doslo vreme da se otvore poglvalja po pitanju EU.

Sizika

pre 8 godina

Premijer dosledno zauzima ispravan stav dobrih odnosa i saradnje sa svima, pa i sa velesilom kakva je Amerika. Vuciceva poseta Vasingtonu je odlicna prilika da se sa istaknutim drzavnikom Bajdenom razmotre vazna pitanja evropskog puta Srbije i energetske bezbednosti nase zemlje.

SrboradMM

pre 8 godina

Srbija se u mnogome angazovala po pitanju u EU i smatram da je doslo vreme da se zapocnu pregovori.Nadam se da ce sastanak sa Bajdenom 15. septembra tome doprineti.

UBAVKA

pre 8 godina

Prošla poseta premijera Srbije SAD od pre par meseci bila je plodna i već se vide rezultati i angažovanjre be vlade ali je tada izostao susret sa Bejdenom zbog porodične tragedije Bajdena.Sada je prilika da se započeto potvrdi i ojača, SAD i Srbija na balkanu su strateški partneri.

bb

pre 8 godina

Verujem da će premijer ovaj susret sa Bajdenom iskoristiti na najbolji način i dobiti podrška SAD na našem putu ka evrointegracijama.

Kvoterebek

pre 8 godina

Nastavak diplomatske ofanzive! Odrzavanje korektne saradnje je u interesu Srbije! Poseta Vasingtonu od strane naseg premijera ce biti produktivna!

vojin34

pre 8 godina

SAD najvazniji faktor u medjunarodnoj zajednici. Tu cinjenicu Srbija mora da prihvati. Poseta je vazna za nasu drzavu iz vise razloga.

Slavica13

pre 8 godina

Još jedan poziv za Vašington upućen premijeru može značiti samo završavanje nekih konkretnih pitanja o kojima je prošli put bilo reči.

Biberce

pre 8 godina

Jedno su prijateljski odnosi, a drugo poslovni, odnosno striktno ekonomska saradnja. Mi ne možemo sebi da priuštimu da čekamo i zavisimo isključivo od jedne strane kad je u pitanju energetska stabilnost, moramo uvek imati više opcija.

nina

pre 8 godina

Politiku koju vodi nasa vlada se itekako pokazala kao ispravna i to je dokaz posete i sastanci sa velikim brojem stranih drzavnih zvanicnika.

Fratelis

pre 8 godina

Premijer treba da sasluša šta Bajden ima da kaže, ali samo da ga sasluša, ne da ga posluša, jer dosta su nam "prijatelji" Amerikanci neprilika napravili. Nisu svi ljudi isti, naprotiv različiti su, ali SAD je istakla kakvu politiku ima prema Srbiji i Balkanu, a ti je suprotno od onoga što nam obećaju na raznim sastancima...

Kolega

pre 8 godina

Možete da ih volite ili ne, ali SAD je država koja ima i dalje najveći uticaj u svetu pa tako i na EU, stoga sa njima uvek treba imati prisan odnos.

Višnja

pre 8 godina

Konačno smo izgladili odnose sa SAD-om, ali i dalje treba raditi na tome. Oni imaju ogroman uticaj na svetskoj političkoj sceni i njihova podrška mnogo znači.

Nikola12

pre 8 godina

Nova prilika za premijera da se susretne sa Bajdenom koji je prošli put bio sprečen, i da se razgovara o evropskom putu Srbije kao i energetskoj bezbednosti naše zemlje.

LEPA - VRANJANKA

pre 8 godina

Ono sto nam svakao godi to je da ce Aleksandar Vucic tokom posete Americi se sastati sa Bajdenom. Objektivno prosle posete do njihovog susreta iz objektivnih razloga do susreta nije doslo. Naravno da je nam nephodna pomoc i podrska Amerike, ka nasem evropskom putu, uz njihovu pomoc taj put ce daleko lakse da se ostavri bez ikakve sumnje.

Zvezdana

pre 8 godina

Vučić je neumoran. Prosto je neverovatno koliko se trudi, radi i zalaze da pomogne Srbiji. Mislim da je trenutno diplomatski najaktivniji premijer na svetu. Jako je tesko promeniti imidz zemlje koju godinama svi svetski mediji predstavljaju negativno.

Princip vladanja zemljom

pre 8 godina

Strategija je pokretačka sila svakog poduzeća ili organizacije. To je intelektualna sila koja im pomaže organizirati, poticati njihovu djelatnost i postavljati prioritete. Bez strategije nema energije. Bez strategije nema novaca. Bez strategije nema zamaha. Bez strategije nema učinka.

pravi put

pre 8 godina

Saradnja sa SAD je bitna u ekonomskom ali i u politickom smislu.Saradnja sa njima znaci saradnja i sa celom evropom i njihovim investitorima.

Andjela

pre 8 godina

Premijer za kratko vreme ponovo putuje u SAD što pokazuje da naše dve zemlje imaju jako dobru saradnju, a podrška Amerike je neophodna za naše dalje evrointegracije, ali i investicije iz ove zemlje su potrebne našoj privredi.

coka

pre 8 godina

Vučić je neumoran. Prosto je neverovatno koliko se trudi, radi i zalaze da pomogne Srbiji. Mislim da je trenutno diplomatski najaktivniji premijer na svetu. Jako je tesko promeniti imidz zemlje koju godinama svi svetski mediji predstavljaju negativno.Veliki uspeh, s obzirom koliko je Bajden moćan političar.

Citalac 330

pre 8 godina

To sto Bajden zove Vucica po drugi put u posetu Americi jasno nam govori koliko je premijer bitan faktor u svetskim politickim krugovima. Onaj koji je Srbiju izvukao iz dubokog ponora zasluzuje svu paznju i divljenje svetske javnosti.

Nina

pre 8 godina

Srbija je ključna za mir na Zapadnom Balkanu. Obeležavanje dvadeset godina Srebrenice je prošlo, samo još da Dodik odustane od rererenduma i eto uslova za dalji ekonomski napredak svih u regiji.

Vasilije

pre 8 godina

Apsolutno podržvam nastojanja Aleksandra Vučića da izgradi što bolje odnose sa SAD. Svi znamo kako smo prošli kada smo pokušavali da im se suprotstavimo.

Nikola

pre 8 godina

Uveren sam da će razgovori oko energetike biti glavna tema dijaloga. Srbiji je potrebna departmenizacija izbora snabdevanja gasom. Ako Bajden ima ideju da ponudi novu trasu gasovoda po nižoj ceni od postojeće, zašto takvu ponudu ne bi razmotrili ?

Citalac 330

pre 8 godina

Lepo je to sto Bajden ponovo poziva Vucica na sastanak. To je znak da mu je stalo do Srbije i da mozemo ocekivati podrsku Amerike na nasem evropskom putu.

Citalac 330

pre 8 godina

Odnosi izmedju Srbije i SAD-a su od velikog znacaja za nasu zemlju u pogledu politike prema Evropskoj uniji, americke podrske, dovodjenju americkih investicija, otvaranja fabrika i zaposljavanja mladih strucnjaka, ekonomskog razvoja...

Bojana Lukic

pre 8 godina

Energetska bezbednost nase zemlje od velike je vaznosti, treba imati alternativu ruskom gasu a i cena gasa je pojaka, mogla bi biti znatno niza.

eyey

pre 8 godina

politika vlade je jasna, dobri odnosi sa svima su nam od velikog znacaja pogotovo kad je u pitanju sila kao sto je SAD oni nam mogu dosta pomoci sto se ulaska u EU tice.

Dada

pre 8 godina

Politika nema mnogo veze sa istinom i pravdom, vec je to vestina balansiranja izmedju razlicitih interesa.U poslednjih 25 god. iza nas je previse ocajnih poteza i propustenih sansi.Zato je vazano Ameriku od neprijatelja pretvoriti u savznika.

M@reM

pre 8 godina

Paljenje ambasade je stara vest i sumnjam da će o tome razgovarati, ipak je dobro što Vučić sve intenzivnije radi na spoljnoj politici.

Mila

pre 8 godina

Srbija ulaže ogroman napor kako bi obezbedila sva potrebna sredstva za dalji razvoj i stabilnost. Dobri odnosi širom sveta su polazna tačka poslovnog napretka,ulaganja i investicija.rezultati se postepeno ostvaruju,a podrška sveta je prisutna.

Stojanka Simic

pre 8 godina

Vlada ima podršku naroda da na sve četiri strane sveta razgovara sa svima. Ne sumnjajte da je premijer Vucic dorastao svojim sagovornicima.

Branko

pre 8 godina

Srbiji je veoma neophodna podrška države kao što je SAD-e u njenim daljim evrointegracijama, zbog toga smatram da je ova poseta veoma važna.

Tuna

pre 8 godina

Sad su se nasekirali oni što su imejavali Vučića što nije imao priliku da se sastane sa Bajdenom, i trenucima kada je ovaj imao porodičnu tragediju.

Ivana

pre 8 godina

Vucicu, iskreno da kazem, bez cinizma, zao mi te je. U tvom cvetu mladosti, do zrelijeg doba, slusao si Seselja. Posle njega slusao si Tomu i najteze za tebe je sada kada moras slusati Zapadne sile. To ce ti najteze pasti u tvom zivotu a to je teritorija zemlje na koju ce te primorati Zapad. Mozes ti reci sta god hoces ali ti si upao u njihovu zamku. Ne trazi tebe Bajden da se vidite sto si mu mio i omiljen vec da kreces da ispunjavas ono sto ste potpisali za Kosovo. Ici ce i dalje i kada ne budes imao snage, hladno ce te otkaciti i traziti dalje. Crna Gora je priznala Kosovo i sta? Da li su je primili u EU? Ma SAD i Clanice EU su videle preko satelita citavu Srbiju. Cemer i jad, i ko nas treba? Botovi, sad ce vasa smena doci sa godisnjeg pa vi na odmor.

dixy

pre 8 godina

Među pitanjima o kojima će se u Vašingtonu razgovarati biti evropski put Srbije, energetska bezbednost naše zemlje, kao i slučaj braće Bitići i paljenje američke ambasade u Beogradu.

Zvonko

pre 8 godina

Bajeden ima velike planove za Balkan. Nadam se da će izaći sa nekom konkretnom ponudom, koja će doprineti stvaranju novih radnih mesta u Srbiji.

Bojka

pre 8 godina

Znamo mi kako živimo. Znamo i kako smo živeli, i ako su nam pričali bajke. Drago mi je što nas bar Vučić ne obmanjuje. Realan je i ne podcenjuje inteligenciju svog naroda. Više volim ovu našu surovu, ali istinitu realnost, nego onu uštirkanu, lepu laž. Ne može nam biti bolje bez velikog napora i odricanja, bez saradnje sa svetom. Onaj ko dobro, iskreno, realno sagleda sadašnjost, naći će rešenje za budućnost. A to Vucic radi.

Neron

pre 8 godina

Mi smo mala zemlja i stvarno je teško balansirati među velikim svetskim silama koje imaju suprotstavljene interese, a ovaj čovek to uspeva, pri tom ne šteteći interesima Srbije.

Filipovski

pre 8 godina

Odavno smo se slozili da su integracije sa EU vise nego korisne za sve, zato puna podrska premijeru! Samo samouvereno, racionalno i argumentovano!

Соколица

pre 8 godina

Treba svuda gde može imati efekta iznositi mišljnja, istine, tumačenja i sve ono što treba da se zna, ali je nerečeno o Srbiji. Kada pričate sa istomišljenicima lako je i lepo. Kada imate one kojima suprostavljate svoje mišljenje, pa i ako ih ne ubedite da je sve baš tako kao što tvrdite, bar ih navedete da ponovo razmisle, bar poljuljate njihovo uverenje i stav, učinili ste puno.

SALE - 33

pre 8 godina

Najvaznije da odnosi sa Amerikom nisu vise na dugom stapu. Da je Aleksandar Vucic uspeo da uspostavi diplomatsku saradnju ona je ocigledno intenzivirana, sledeci korak je poboljsanje saradnje u ekonomskim i drugim oblastima.Kako kaze narod zrno po zrno pogaca.

Соколица

pre 8 godina

Aleksandar Vučić igra otvoreno i argumentovano. Svet ce prepoznati kroz njegovu prezentaciju nasu iskrenost i dobre namere da se istraje na putu ka EU.

Nina

pre 8 godina

Odnosi sa Amerikom se održavaju i neguju,nije se završilo na jednoj poseti.Energetska stabilnost zemlje je od ključnog značaja,za dalji razvoj iste.Srbija je dobila novu dimenziju u svetu i kao takva je bliža cilju i stvarnom napredku.

cuci

pre 8 godina

Srbija mora da se ostvari kao energetski sigurna i efikasna drzava i to je jedino moguce uz podrsku SAD i povezivanje na Azerbejdzanski gasovod.

Gospođica

pre 8 godina

Iako je poseta SAD-u bila uspešna, susret sa Bajdenom je izostao. Dobro je da postoji volja da do tog susreta dođe, nama dosta znači što nas Bajden nije zaboravio.

Jaws

pre 8 godina

Hoce li ga i ovaj put pustiti da uradi koji selfi na travnjaku bele kuce ? Obamin kuvar je sav sretan sto mu Vucic opet dolazi u istorijsku posetu...

Rodney Marinkovic

pre 8 godina

Vreme, zaista vreme je da Srbija izlazi iz decenijske noci. U velikoj sam nadi da Gospodin Vucic nece zaboraviti, ponovo napomenuti direktne letove izmedju Srbije i USA. U tom kontekstu pozeljno bi bilo vise doprinosa za razvoj putnickog vazduhoplovstva, aerodroma Srbije. USA su lideri u kow how u ovoj (kojoj jos ne,)oblasti. Srbiji je to kao hleb potrebno, da bi hleb zaradjivala. Dali je i ova zelja na agenda .sa potpredsednikom Bajdenom?. Bog zna, a mi ostali citacemo...
Srecan put ko na put putuje. ✈Rodney & people in Commercial Aviation✈😊☀❇. Kraljevo✈Sydney✈Chichago✈Belgrade✈.

staradobra

pre 8 godina

Ovaj covek mozda ce i uspeti nesto da uradi, ali cemo i dalje za svetom kasniti 100 god
Gde si bio kada je moglo nesto da se uradi...Najlakse je doci kada je sve propalo, vise nema ni sta da nam se uzme, srbija je osiromasena do bola, narod radi za crkavicu

SrboradMM

pre 8 godina

Srbija se u mnogome angazovala po pitanju u EU i smatram da je doslo vreme da se zapocnu pregovori.Nadam se da ce sastanak sa Bajdenom 15. septembra tome doprineti.

Sizika

pre 8 godina

Premijer dosledno zauzima ispravan stav dobrih odnosa i saradnje sa svima, pa i sa velesilom kakva je Amerika. Vuciceva poseta Vasingtonu je odlicna prilika da se sa istaknutim drzavnikom Bajdenom razmotre vazna pitanja evropskog puta Srbije i energetske bezbednosti nase zemlje.

Sale8

pre 8 godina

Vučić po ko zna koji put pokazuje da vodi uspešnu diplomatiju i Srbiju vodi putem jačanja saradnje sa drugim zemljama. Svaka čast na trudu, odgovornosti, doslednosti i posvećenosti.

Dada

pre 8 godina

Politika nema mnogo veze sa istinom i pravdom, vec je to vestina balansiranja izmedju razlicitih interesa.U poslednjih 25 god. iza nas je previse ocajnih poteza i propustenih sansi.Zato je vazano Ameriku od neprijatelja pretvoriti u savznika.

Niki

pre 8 godina

Dobro je sto imamo nekog ko se zalaze za Srpski napredak ka EU.Svaki sastanak tome doprinosi i smatram da je Srbija dovoljno napredovala i da je doslo vreme da se otvore poglvalja po pitanju EU.

Соколица

pre 8 godina

Aleksandar Vučić igra otvoreno i argumentovano. Svet ce prepoznati kroz njegovu prezentaciju nasu iskrenost i dobre namere da se istraje na putu ka EU.

staradobra

pre 8 godina

Ovaj covek mozda ce i uspeti nesto da uradi, ali cemo i dalje za svetom kasniti 100 god
Gde si bio kada je moglo nesto da se uradi...Najlakse je doci kada je sve propalo, vise nema ni sta da nam se uzme, srbija je osiromasena do bola, narod radi za crkavicu

M@reM

pre 8 godina

Paljenje ambasade je stara vest i sumnjam da će o tome razgovarati, ipak je dobro što Vučić sve intenzivnije radi na spoljnoj politici.

SALE - 33

pre 8 godina

Najvaznije da odnosi sa Amerikom nisu vise na dugom stapu. Da je Aleksandar Vucic uspeo da uspostavi diplomatsku saradnju ona je ocigledno intenzivirana, sledeci korak je poboljsanje saradnje u ekonomskim i drugim oblastima.Kako kaze narod zrno po zrno pogaca.

Nina

pre 8 godina

Odnosi sa Amerikom se održavaju i neguju,nije se završilo na jednoj poseti.Energetska stabilnost zemlje je od ključnog značaja,za dalji razvoj iste.Srbija je dobila novu dimenziju u svetu i kao takva je bliža cilju i stvarnom napredku.

Tuna

pre 8 godina

Sad su se nasekirali oni što su imejavali Vučića što nije imao priliku da se sastane sa Bajdenom, i trenucima kada je ovaj imao porodičnu tragediju.

Neron

pre 8 godina

Mi smo mala zemlja i stvarno je teško balansirati među velikim svetskim silama koje imaju suprotstavljene interese, a ovaj čovek to uspeva, pri tom ne šteteći interesima Srbije.

Mila

pre 8 godina

Srbija ulaže ogroman napor kako bi obezbedila sva potrebna sredstva za dalji razvoj i stabilnost. Dobri odnosi širom sveta su polazna tačka poslovnog napretka,ulaganja i investicija.rezultati se postepeno ostvaruju,a podrška sveta je prisutna.

Damir

pre 8 godina

Buduci da nije mogao da razgovara sa njim zbog porodicne tragedije Bajden ponovo poziva Vucica u posetu SAD kako bi razgovarali o politickim i ekonomskim odnosima dve zemlje.

Citalac 330

pre 8 godina

Lepo je to sto Bajden ponovo poziva Vucica na sastanak. To je znak da mu je stalo do Srbije i da mozemo ocekivati podrsku Amerike na nasem evropskom putu.

Bojana Lukic

pre 8 godina

Energetska bezbednost nase zemlje od velike je vaznosti, treba imati alternativu ruskom gasu a i cena gasa je pojaka, mogla bi biti znatno niza.

eyey

pre 8 godina

politika vlade je jasna, dobri odnosi sa svima su nam od velikog znacaja pogotovo kad je u pitanju sila kao sto je SAD oni nam mogu dosta pomoci sto se ulaska u EU tice.

keniG

pre 8 godina

Prošlo je vreme neprijateljstva. Treba da unapredimo naše odnose sa SAD, jer najjača sila na svetu može da nam pomogne u evro integracijama.

Соколица

pre 8 godina

Treba svuda gde može imati efekta iznositi mišljnja, istine, tumačenja i sve ono što treba da se zna, ali je nerečeno o Srbiji. Kada pričate sa istomišljenicima lako je i lepo. Kada imate one kojima suprostavljate svoje mišljenje, pa i ako ih ne ubedite da je sve baš tako kao što tvrdite, bar ih navedete da ponovo razmisle, bar poljuljate njihovo uverenje i stav, učinili ste puno.

Branko

pre 8 godina

Srbiji je veoma neophodna podrška države kao što je SAD-e u njenim daljim evrointegracijama, zbog toga smatram da je ova poseta veoma važna.

Filipovski

pre 8 godina

Odavno smo se slozili da su integracije sa EU vise nego korisne za sve, zato puna podrska premijeru! Samo samouvereno, racionalno i argumentovano!

Vasilije

pre 8 godina

Apsolutno podržvam nastojanja Aleksandra Vučića da izgradi što bolje odnose sa SAD. Svi znamo kako smo prošli kada smo pokušavali da im se suprotstavimo.

Gospođica

pre 8 godina

Iako je poseta SAD-u bila uspešna, susret sa Bajdenom je izostao. Dobro je da postoji volja da do tog susreta dođe, nama dosta znači što nas Bajden nije zaboravio.

Rodney Marinkovic

pre 8 godina

Vreme, zaista vreme je da Srbija izlazi iz decenijske noci. U velikoj sam nadi da Gospodin Vucic nece zaboraviti, ponovo napomenuti direktne letove izmedju Srbije i USA. U tom kontekstu pozeljno bi bilo vise doprinosa za razvoj putnickog vazduhoplovstva, aerodroma Srbije. USA su lideri u kow how u ovoj (kojoj jos ne,)oblasti. Srbiji je to kao hleb potrebno, da bi hleb zaradjivala. Dali je i ova zelja na agenda .sa potpredsednikom Bajdenom?. Bog zna, a mi ostali citacemo...
Srecan put ko na put putuje. ✈Rodney & people in Commercial Aviation✈😊☀❇. Kraljevo✈Sydney✈Chichago✈Belgrade✈.

Zvonko

pre 8 godina

Bajeden ima velike planove za Balkan. Nadam se da će izaći sa nekom konkretnom ponudom, koja će doprineti stvaranju novih radnih mesta u Srbiji.

Nikola

pre 8 godina

Uveren sam da će razgovori oko energetike biti glavna tema dijaloga. Srbiji je potrebna departmenizacija izbora snabdevanja gasom. Ako Bajden ima ideju da ponudi novu trasu gasovoda po nižoj ceni od postojeće, zašto takvu ponudu ne bi razmotrili ?

Bojka

pre 8 godina

Znamo mi kako živimo. Znamo i kako smo živeli, i ako su nam pričali bajke. Drago mi je što nas bar Vučić ne obmanjuje. Realan je i ne podcenjuje inteligenciju svog naroda. Više volim ovu našu surovu, ali istinitu realnost, nego onu uštirkanu, lepu laž. Ne može nam biti bolje bez velikog napora i odricanja, bez saradnje sa svetom. Onaj ko dobro, iskreno, realno sagleda sadašnjost, naći će rešenje za budućnost. A to Vucic radi.

dixy

pre 8 godina

Među pitanjima o kojima će se u Vašingtonu razgovarati biti evropski put Srbije, energetska bezbednost naše zemlje, kao i slučaj braće Bitići i paljenje američke ambasade u Beogradu.

Zvezdana

pre 8 godina

Vučić je neumoran. Prosto je neverovatno koliko se trudi, radi i zalaze da pomogne Srbiji. Mislim da je trenutno diplomatski najaktivniji premijer na svetu. Jako je tesko promeniti imidz zemlje koju godinama svi svetski mediji predstavljaju negativno.

Citalac 330

pre 8 godina

Odnosi izmedju Srbije i SAD-a su od velikog znacaja za nasu zemlju u pogledu politike prema Evropskoj uniji, americke podrske, dovodjenju americkih investicija, otvaranja fabrika i zaposljavanja mladih strucnjaka, ekonomskog razvoja...

cuci

pre 8 godina

Srbija mora da se ostvari kao energetski sigurna i efikasna drzava i to je jedino moguce uz podrsku SAD i povezivanje na Azerbejdzanski gasovod.

pravi put

pre 8 godina

Saradnja sa SAD je bitna u ekonomskom ali i u politickom smislu.Saradnja sa njima znaci saradnja i sa celom evropom i njihovim investitorima.

Nina

pre 8 godina

Srbija je ključna za mir na Zapadnom Balkanu. Obeležavanje dvadeset godina Srebrenice je prošlo, samo još da Dodik odustane od rererenduma i eto uslova za dalji ekonomski napredak svih u regiji.

LEPA - VRANJANKA

pre 8 godina

Ono sto nam svakao godi to je da ce Aleksandar Vucic tokom posete Americi se sastati sa Bajdenom. Objektivno prosle posete do njihovog susreta iz objektivnih razloga do susreta nije doslo. Naravno da je nam nephodna pomoc i podrska Amerike, ka nasem evropskom putu, uz njihovu pomoc taj put ce daleko lakse da se ostavri bez ikakve sumnje.

Stojanka Simic

pre 8 godina

Vlada ima podršku naroda da na sve četiri strane sveta razgovara sa svima. Ne sumnjajte da je premijer Vucic dorastao svojim sagovornicima.

Kolega

pre 8 godina

Možete da ih volite ili ne, ali SAD je država koja ima i dalje najveći uticaj u svetu pa tako i na EU, stoga sa njima uvek treba imati prisan odnos.

UBAVKA

pre 8 godina

Prošla poseta premijera Srbije SAD od pre par meseci bila je plodna i već se vide rezultati i angažovanjre be vlade ali je tada izostao susret sa Bejdenom zbog porodične tragedije Bajdena.Sada je prilika da se započeto potvrdi i ojača, SAD i Srbija na balkanu su strateški partneri.

Sweeni

pre 8 godina

Dobro je sto imamo nekog ko se zalaze za Srpski napredak ka EU.Svaki sastanak tome doprinosi i smatram da je Srbija dovoljno napredovala i da je doslo vreme da se otvore poglvalja po pitanju EU.

coka

pre 8 godina

Vučić je neumoran. Prosto je neverovatno koliko se trudi, radi i zalaze da pomogne Srbiji. Mislim da je trenutno diplomatski najaktivniji premijer na svetu. Jako je tesko promeniti imidz zemlje koju godinama svi svetski mediji predstavljaju negativno.Veliki uspeh, s obzirom koliko je Bajden moćan političar.

Kvoterebek

pre 8 godina

Nastavak diplomatske ofanzive! Odrzavanje korektne saradnje je u interesu Srbije! Poseta Vasingtonu od strane naseg premijera ce biti produktivna!

Citalac 330

pre 8 godina

To sto Bajden zove Vucica po drugi put u posetu Americi jasno nam govori koliko je premijer bitan faktor u svetskim politickim krugovima. Onaj koji je Srbiju izvukao iz dubokog ponora zasluzuje svu paznju i divljenje svetske javnosti.

nina

pre 8 godina

Politiku koju vodi nasa vlada se itekako pokazala kao ispravna i to je dokaz posete i sastanci sa velikim brojem stranih drzavnih zvanicnika.

Slavica13

pre 8 godina

Još jedan poziv za Vašington upućen premijeru može značiti samo završavanje nekih konkretnih pitanja o kojima je prošli put bilo reči.

bb

pre 8 godina

Verujem da će premijer ovaj susret sa Bajdenom iskoristiti na najbolji način i dobiti podrška SAD na našem putu ka evrointegracijama.

Biberce

pre 8 godina

Jedno su prijateljski odnosi, a drugo poslovni, odnosno striktno ekonomska saradnja. Mi ne možemo sebi da priuštimu da čekamo i zavisimo isključivo od jedne strane kad je u pitanju energetska stabilnost, moramo uvek imati više opcija.

Goga

pre 8 godina

Velike sile su počele mnogo više da nas cene i uvažavaju, e sad jedino da i mi shvatimo kakvu šansu imamo da zaista postanemo lider regiona.

Andjela

pre 8 godina

Premijer za kratko vreme ponovo putuje u SAD što pokazuje da naše dve zemlje imaju jako dobru saradnju, a podrška Amerike je neophodna za naše dalje evrointegracije, ali i investicije iz ove zemlje su potrebne našoj privredi.

vojin34

pre 8 godina

SAD najvazniji faktor u medjunarodnoj zajednici. Tu cinjenicu Srbija mora da prihvati. Poseta je vazna za nasu drzavu iz vise razloga.

Višnja

pre 8 godina

Konačno smo izgladili odnose sa SAD-om, ali i dalje treba raditi na tome. Oni imaju ogroman uticaj na svetskoj političkoj sceni i njihova podrška mnogo znači.

Princip vladanja zemljom

pre 8 godina

Strategija je pokretačka sila svakog poduzeća ili organizacije. To je intelektualna sila koja im pomaže organizirati, poticati njihovu djelatnost i postavljati prioritete. Bez strategije nema energije. Bez strategije nema novaca. Bez strategije nema zamaha. Bez strategije nema učinka.

Nikola12

pre 8 godina

Nova prilika za premijera da se susretne sa Bajdenom koji je prošli put bio sprečen, i da se razgovara o evropskom putu Srbije kao i energetskoj bezbednosti naše zemlje.

Ivana

pre 8 godina

Vucicu, iskreno da kazem, bez cinizma, zao mi te je. U tvom cvetu mladosti, do zrelijeg doba, slusao si Seselja. Posle njega slusao si Tomu i najteze za tebe je sada kada moras slusati Zapadne sile. To ce ti najteze pasti u tvom zivotu a to je teritorija zemlje na koju ce te primorati Zapad. Mozes ti reci sta god hoces ali ti si upao u njihovu zamku. Ne trazi tebe Bajden da se vidite sto si mu mio i omiljen vec da kreces da ispunjavas ono sto ste potpisali za Kosovo. Ici ce i dalje i kada ne budes imao snage, hladno ce te otkaciti i traziti dalje. Crna Gora je priznala Kosovo i sta? Da li su je primili u EU? Ma SAD i Clanice EU su videle preko satelita citavu Srbiju. Cemer i jad, i ko nas treba? Botovi, sad ce vasa smena doci sa godisnjeg pa vi na odmor.

Jaws

pre 8 godina

Hoce li ga i ovaj put pustiti da uradi koji selfi na travnjaku bele kuce ? Obamin kuvar je sav sretan sto mu Vucic opet dolazi u istorijsku posetu...

Fratelis

pre 8 godina

Premijer treba da sasluša šta Bajden ima da kaže, ali samo da ga sasluša, ne da ga posluša, jer dosta su nam "prijatelji" Amerikanci neprilika napravili. Nisu svi ljudi isti, naprotiv različiti su, ali SAD je istakla kakvu politiku ima prema Srbiji i Balkanu, a ti je suprotno od onoga što nam obećaju na raznim sastancima...

Emili

pre 8 godina

Novi poziv je udarac onima koji su osporavali prošlu posetu kada se Vučić i Bajden nisu sreli i da je osnovni razlog nesusretanja porodična tragedija g.Bajdena.

Ksenija

pre 8 godina

Sastanak sa Bajdenom ce sigurno ojacati nase odnose sa SAD. Nama je vazna njihova podrska i pomoc, a s obzirom na to da nas predstavlja jaka, stabilna i cenjena licnost, sigurna sam da na njih mozemo da racunamo.

Leontina

pre 8 godina

Ne znam zasto pojedince provocira svaki napredak i uspeh premijera. Ljudi, on se bori za svoj narod i koliko god da pojedinci pozitivne promene negiraju, ocigledno je da nikada nismo bili cenjeniji u svetu. Odbacite sujetu i radujte se i ovom uspehu premijera, jer je svaki njegov uspeh, nas uspeh.

Jaws

pre 8 godina

Hoce li ga i ovaj put pustiti da uradi koji selfi na travnjaku bele kuce ? Obamin kuvar je sav sretan sto mu Vucic opet dolazi u istorijsku posetu...

Ivana

pre 8 godina

Vucicu, iskreno da kazem, bez cinizma, zao mi te je. U tvom cvetu mladosti, do zrelijeg doba, slusao si Seselja. Posle njega slusao si Tomu i najteze za tebe je sada kada moras slusati Zapadne sile. To ce ti najteze pasti u tvom zivotu a to je teritorija zemlje na koju ce te primorati Zapad. Mozes ti reci sta god hoces ali ti si upao u njihovu zamku. Ne trazi tebe Bajden da se vidite sto si mu mio i omiljen vec da kreces da ispunjavas ono sto ste potpisali za Kosovo. Ici ce i dalje i kada ne budes imao snage, hladno ce te otkaciti i traziti dalje. Crna Gora je priznala Kosovo i sta? Da li su je primili u EU? Ma SAD i Clanice EU su videle preko satelita citavu Srbiju. Cemer i jad, i ko nas treba? Botovi, sad ce vasa smena doci sa godisnjeg pa vi na odmor.

Fratelis

pre 8 godina

Premijer treba da sasluša šta Bajden ima da kaže, ali samo da ga sasluša, ne da ga posluša, jer dosta su nam "prijatelji" Amerikanci neprilika napravili. Nisu svi ljudi isti, naprotiv različiti su, ali SAD je istakla kakvu politiku ima prema Srbiji i Balkanu, a ti je suprotno od onoga što nam obećaju na raznim sastancima...

SrboradMM

pre 8 godina

Srbija se u mnogome angazovala po pitanju u EU i smatram da je doslo vreme da se zapocnu pregovori.Nadam se da ce sastanak sa Bajdenom 15. septembra tome doprineti.

staradobra

pre 8 godina

Ovaj covek mozda ce i uspeti nesto da uradi, ali cemo i dalje za svetom kasniti 100 god
Gde si bio kada je moglo nesto da se uradi...Najlakse je doci kada je sve propalo, vise nema ni sta da nam se uzme, srbija je osiromasena do bola, narod radi za crkavicu

Sizika

pre 8 godina

Premijer dosledno zauzima ispravan stav dobrih odnosa i saradnje sa svima, pa i sa velesilom kakva je Amerika. Vuciceva poseta Vasingtonu je odlicna prilika da se sa istaknutim drzavnikom Bajdenom razmotre vazna pitanja evropskog puta Srbije i energetske bezbednosti nase zemlje.

Sweeni

pre 8 godina

Dobro je sto imamo nekog ko se zalaze za Srpski napredak ka EU.Svaki sastanak tome doprinosi i smatram da je Srbija dovoljno napredovala i da je doslo vreme da se otvore poglvalja po pitanju EU.

Sale8

pre 8 godina

Vučić po ko zna koji put pokazuje da vodi uspešnu diplomatiju i Srbiju vodi putem jačanja saradnje sa drugim zemljama. Svaka čast na trudu, odgovornosti, doslednosti i posvećenosti.

Ksenija

pre 8 godina

Sastanak sa Bajdenom ce sigurno ojacati nase odnose sa SAD. Nama je vazna njihova podrska i pomoc, a s obzirom na to da nas predstavlja jaka, stabilna i cenjena licnost, sigurna sam da na njih mozemo da racunamo.

Leontina

pre 8 godina

Ne znam zasto pojedince provocira svaki napredak i uspeh premijera. Ljudi, on se bori za svoj narod i koliko god da pojedinci pozitivne promene negiraju, ocigledno je da nikada nismo bili cenjeniji u svetu. Odbacite sujetu i radujte se i ovom uspehu premijera, jer je svaki njegov uspeh, nas uspeh.

cuci

pre 8 godina

Srbija mora da se ostvari kao energetski sigurna i efikasna drzava i to je jedino moguce uz podrsku SAD i povezivanje na Azerbejdzanski gasovod.

Gospođica

pre 8 godina

Iako je poseta SAD-u bila uspešna, susret sa Bajdenom je izostao. Dobro je da postoji volja da do tog susreta dođe, nama dosta znači što nas Bajden nije zaboravio.

Соколица

pre 8 godina

Aleksandar Vučić igra otvoreno i argumentovano. Svet ce prepoznati kroz njegovu prezentaciju nasu iskrenost i dobre namere da se istraje na putu ka EU.

Stojanka Simic

pre 8 godina

Vlada ima podršku naroda da na sve četiri strane sveta razgovara sa svima. Ne sumnjajte da je premijer Vucic dorastao svojim sagovornicima.

Andjela

pre 8 godina

Premijer za kratko vreme ponovo putuje u SAD što pokazuje da naše dve zemlje imaju jako dobru saradnju, a podrška Amerike je neophodna za naše dalje evrointegracije, ali i investicije iz ove zemlje su potrebne našoj privredi.

Slavica13

pre 8 godina

Još jedan poziv za Vašington upućen premijeru može značiti samo završavanje nekih konkretnih pitanja o kojima je prošli put bilo reči.

Kvoterebek

pre 8 godina

Nastavak diplomatske ofanzive! Odrzavanje korektne saradnje je u interesu Srbije! Poseta Vasingtonu od strane naseg premijera ce biti produktivna!

Nikola12

pre 8 godina

Nova prilika za premijera da se susretne sa Bajdenom koji je prošli put bio sprečen, i da se razgovara o evropskom putu Srbije kao i energetskoj bezbednosti naše zemlje.

vojin34

pre 8 godina

SAD najvazniji faktor u medjunarodnoj zajednici. Tu cinjenicu Srbija mora da prihvati. Poseta je vazna za nasu drzavu iz vise razloga.

nina

pre 8 godina

Politiku koju vodi nasa vlada se itekako pokazala kao ispravna i to je dokaz posete i sastanci sa velikim brojem stranih drzavnih zvanicnika.

Damir

pre 8 godina

Buduci da nije mogao da razgovara sa njim zbog porodicne tragedije Bajden ponovo poziva Vucica u posetu SAD kako bi razgovarali o politickim i ekonomskim odnosima dve zemlje.

keniG

pre 8 godina

Prošlo je vreme neprijateljstva. Treba da unapredimo naše odnose sa SAD, jer najjača sila na svetu može da nam pomogne u evro integracijama.

Emili

pre 8 godina

Novi poziv je udarac onima koji su osporavali prošlu posetu kada se Vučić i Bajden nisu sreli i da je osnovni razlog nesusretanja porodična tragedija g.Bajdena.

Rodney Marinkovic

pre 8 godina

Vreme, zaista vreme je da Srbija izlazi iz decenijske noci. U velikoj sam nadi da Gospodin Vucic nece zaboraviti, ponovo napomenuti direktne letove izmedju Srbije i USA. U tom kontekstu pozeljno bi bilo vise doprinosa za razvoj putnickog vazduhoplovstva, aerodroma Srbije. USA su lideri u kow how u ovoj (kojoj jos ne,)oblasti. Srbiji je to kao hleb potrebno, da bi hleb zaradjivala. Dali je i ova zelja na agenda .sa potpredsednikom Bajdenom?. Bog zna, a mi ostali citacemo...
Srecan put ko na put putuje. ✈Rodney & people in Commercial Aviation✈😊☀❇. Kraljevo✈Sydney✈Chichago✈Belgrade✈.

Zvezdana

pre 8 godina

Vučić je neumoran. Prosto je neverovatno koliko se trudi, radi i zalaze da pomogne Srbiji. Mislim da je trenutno diplomatski najaktivniji premijer na svetu. Jako je tesko promeniti imidz zemlje koju godinama svi svetski mediji predstavljaju negativno.

Citalac 330

pre 8 godina

To sto Bajden zove Vucica po drugi put u posetu Americi jasno nam govori koliko je premijer bitan faktor u svetskim politickim krugovima. Onaj koji je Srbiju izvukao iz dubokog ponora zasluzuje svu paznju i divljenje svetske javnosti.

coka

pre 8 godina

Vučić je neumoran. Prosto je neverovatno koliko se trudi, radi i zalaze da pomogne Srbiji. Mislim da je trenutno diplomatski najaktivniji premijer na svetu. Jako je tesko promeniti imidz zemlje koju godinama svi svetski mediji predstavljaju negativno.Veliki uspeh, s obzirom koliko je Bajden moćan političar.

Princip vladanja zemljom

pre 8 godina

Strategija je pokretačka sila svakog poduzeća ili organizacije. To je intelektualna sila koja im pomaže organizirati, poticati njihovu djelatnost i postavljati prioritete. Bez strategije nema energije. Bez strategije nema novaca. Bez strategije nema zamaha. Bez strategije nema učinka.

Višnja

pre 8 godina

Konačno smo izgladili odnose sa SAD-om, ali i dalje treba raditi na tome. Oni imaju ogroman uticaj na svetskoj političkoj sceni i njihova podrška mnogo znači.

bb

pre 8 godina

Verujem da će premijer ovaj susret sa Bajdenom iskoristiti na najbolji način i dobiti podrška SAD na našem putu ka evrointegracijama.

Kolega

pre 8 godina

Možete da ih volite ili ne, ali SAD je država koja ima i dalje najveći uticaj u svetu pa tako i na EU, stoga sa njima uvek treba imati prisan odnos.

UBAVKA

pre 8 godina

Prošla poseta premijera Srbije SAD od pre par meseci bila je plodna i već se vide rezultati i angažovanjre be vlade ali je tada izostao susret sa Bejdenom zbog porodične tragedije Bajdena.Sada je prilika da se započeto potvrdi i ojača, SAD i Srbija na balkanu su strateški partneri.

Niki

pre 8 godina

Dobro je sto imamo nekog ko se zalaze za Srpski napredak ka EU.Svaki sastanak tome doprinosi i smatram da je Srbija dovoljno napredovala i da je doslo vreme da se otvore poglvalja po pitanju EU.

Nina

pre 8 godina

Odnosi sa Amerikom se održavaju i neguju,nije se završilo na jednoj poseti.Energetska stabilnost zemlje je od ključnog značaja,za dalji razvoj iste.Srbija je dobila novu dimenziju u svetu i kao takva je bliža cilju i stvarnom napredku.

Соколица

pre 8 godina

Treba svuda gde može imati efekta iznositi mišljnja, istine, tumačenja i sve ono što treba da se zna, ali je nerečeno o Srbiji. Kada pričate sa istomišljenicima lako je i lepo. Kada imate one kojima suprostavljate svoje mišljenje, pa i ako ih ne ubedite da je sve baš tako kao što tvrdite, bar ih navedete da ponovo razmisle, bar poljuljate njihovo uverenje i stav, učinili ste puno.

Mila

pre 8 godina

Srbija ulaže ogroman napor kako bi obezbedila sva potrebna sredstva za dalji razvoj i stabilnost. Dobri odnosi širom sveta su polazna tačka poslovnog napretka,ulaganja i investicija.rezultati se postepeno ostvaruju,a podrška sveta je prisutna.

Branko

pre 8 godina

Srbiji je veoma neophodna podrška države kao što je SAD-e u njenim daljim evrointegracijama, zbog toga smatram da je ova poseta veoma važna.

Citalac 330

pre 8 godina

Lepo je to sto Bajden ponovo poziva Vucica na sastanak. To je znak da mu je stalo do Srbije i da mozemo ocekivati podrsku Amerike na nasem evropskom putu.

eyey

pre 8 godina

politika vlade je jasna, dobri odnosi sa svima su nam od velikog znacaja pogotovo kad je u pitanju sila kao sto je SAD oni nam mogu dosta pomoci sto se ulaska u EU tice.

Dada

pre 8 godina

Politika nema mnogo veze sa istinom i pravdom, vec je to vestina balansiranja izmedju razlicitih interesa.U poslednjih 25 god. iza nas je previse ocajnih poteza i propustenih sansi.Zato je vazano Ameriku od neprijatelja pretvoriti u savznika.

Biberce

pre 8 godina

Jedno su prijateljski odnosi, a drugo poslovni, odnosno striktno ekonomska saradnja. Mi ne možemo sebi da priuštimu da čekamo i zavisimo isključivo od jedne strane kad je u pitanju energetska stabilnost, moramo uvek imati više opcija.

LEPA - VRANJANKA

pre 8 godina

Ono sto nam svakao godi to je da ce Aleksandar Vucic tokom posete Americi se sastati sa Bajdenom. Objektivno prosle posete do njihovog susreta iz objektivnih razloga do susreta nije doslo. Naravno da je nam nephodna pomoc i podrska Amerike, ka nasem evropskom putu, uz njihovu pomoc taj put ce daleko lakse da se ostavri bez ikakve sumnje.

Goga

pre 8 godina

Velike sile su počele mnogo više da nas cene i uvažavaju, e sad jedino da i mi shvatimo kakvu šansu imamo da zaista postanemo lider regiona.

Zvonko

pre 8 godina

Bajeden ima velike planove za Balkan. Nadam se da će izaći sa nekom konkretnom ponudom, koja će doprineti stvaranju novih radnih mesta u Srbiji.

Neron

pre 8 godina

Mi smo mala zemlja i stvarno je teško balansirati među velikim svetskim silama koje imaju suprotstavljene interese, a ovaj čovek to uspeva, pri tom ne šteteći interesima Srbije.

Bojka

pre 8 godina

Znamo mi kako živimo. Znamo i kako smo živeli, i ako su nam pričali bajke. Drago mi je što nas bar Vučić ne obmanjuje. Realan je i ne podcenjuje inteligenciju svog naroda. Više volim ovu našu surovu, ali istinitu realnost, nego onu uštirkanu, lepu laž. Ne može nam biti bolje bez velikog napora i odricanja, bez saradnje sa svetom. Onaj ko dobro, iskreno, realno sagleda sadašnjost, naći će rešenje za budućnost. A to Vucic radi.

M@reM

pre 8 godina

Paljenje ambasade je stara vest i sumnjam da će o tome razgovarati, ipak je dobro što Vučić sve intenzivnije radi na spoljnoj politici.

SALE - 33

pre 8 godina

Najvaznije da odnosi sa Amerikom nisu vise na dugom stapu. Da je Aleksandar Vucic uspeo da uspostavi diplomatsku saradnju ona je ocigledno intenzivirana, sledeci korak je poboljsanje saradnje u ekonomskim i drugim oblastima.Kako kaze narod zrno po zrno pogaca.

Filipovski

pre 8 godina

Odavno smo se slozili da su integracije sa EU vise nego korisne za sve, zato puna podrska premijeru! Samo samouvereno, racionalno i argumentovano!

Tuna

pre 8 godina

Sad su se nasekirali oni što su imejavali Vučića što nije imao priliku da se sastane sa Bajdenom, i trenucima kada je ovaj imao porodičnu tragediju.

Vasilije

pre 8 godina

Apsolutno podržvam nastojanja Aleksandra Vučića da izgradi što bolje odnose sa SAD. Svi znamo kako smo prošli kada smo pokušavali da im se suprotstavimo.

Citalac 330

pre 8 godina

Odnosi izmedju Srbije i SAD-a su od velikog znacaja za nasu zemlju u pogledu politike prema Evropskoj uniji, americke podrske, dovodjenju americkih investicija, otvaranja fabrika i zaposljavanja mladih strucnjaka, ekonomskog razvoja...

Bojana Lukic

pre 8 godina

Energetska bezbednost nase zemlje od velike je vaznosti, treba imati alternativu ruskom gasu a i cena gasa je pojaka, mogla bi biti znatno niza.

Nina

pre 8 godina

Srbija je ključna za mir na Zapadnom Balkanu. Obeležavanje dvadeset godina Srebrenice je prošlo, samo još da Dodik odustane od rererenduma i eto uslova za dalji ekonomski napredak svih u regiji.

pravi put

pre 8 godina

Saradnja sa SAD je bitna u ekonomskom ali i u politickom smislu.Saradnja sa njima znaci saradnja i sa celom evropom i njihovim investitorima.

dixy

pre 8 godina

Među pitanjima o kojima će se u Vašingtonu razgovarati biti evropski put Srbije, energetska bezbednost naše zemlje, kao i slučaj braće Bitići i paljenje američke ambasade u Beogradu.

Nikola

pre 8 godina

Uveren sam da će razgovori oko energetike biti glavna tema dijaloga. Srbiji je potrebna departmenizacija izbora snabdevanja gasom. Ako Bajden ima ideju da ponudi novu trasu gasovoda po nižoj ceni od postojeće, zašto takvu ponudu ne bi razmotrili ?