Nedelja, 05.07.2015.

19:18

"Grci ne pristaju na ucene, demokratija pobedila"

Grčki narod je pokazao da "ne pristaje na ucene", kaže ministar odbrane Grčke Panos Kamenos nakon objavljivanja televizijskih anketa po završetku referenduma.

Izvor: Tanjug

"Grci ne pristaju na ucene, demokratija pobedila" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Kurije Oko

pre 8 godina

Grčko OXI je jedno veliko NE za sve investitore u svijetu, ali i za bilo koju instituciju koja bi Grčkoj posudila novac! Ja nikad nebih sarađivao sa pravnim licem koje je zaokružili NE vraćanju duga, i koje još povjerioce naziva teroristima.

tesla

pre 8 godina

bravo, Grci.
Čitam ove komentare kao sad će demokratiju da jedu.
bolje gladan ali slobodan, no sit ali rob. ne znam kad smo se kao narod sveli na životinje, samo hrana i hrana da se ima, i samo ja ja ja, a ne kolektivno dobro. sve same izjelice i sebičluk. vala bravo Grci jer nećete da ćutite i da budete gaženi samo da biste imali pun tanjir. zivot nije perpetualno vraćanje kredita Zapadnjacima kako bi oni bolje živeli.
sloboda narodu.

Lazar

pre 8 godina

Od sutra ce vise zavisiti kako ce se MMF, Nemacka i Francuska postaviti prema Grckoj jer od toga zavise odluke drugih EU clanica npr. Spanije, Portugalije i drugih da krenu putem Grcke.

Demokratija

pre 8 godina

Demokratija je jos vise pobedila u Grckoj kada je lider najvece opozicione stranke zbog poraza dao ostavku. To se u Srbiji nikada do sada nije desilo niti su lideri stranaka koji su gubili izbore ponudili a kamoli davali ostavke. Cak i oni lideri stranaka koje su spale ispod cenzusa pa se slepaju kao koalicije nisu ponudili ili dali ostavke... eh sto ti je zelja biti lider a nemati ili imati ispod cenzusa clanstvo...
O ostavkama zbog propusta i odgovornosti ministara nema ni govora ni ucinjenog.
Nasi politicari bi mogli dosta toga od Grcke da nauce a prvenstveno da je NAROD TAJ KOJI SE NAJVISE PITA.

Duci0167

pre 8 godina

Ajde ne banalizujte to sa bankama i kreditom tj ne lupetajte. Nije isto! Grcka nema vise odakle ali mislim da je ivakav nacin pogresan i da bez novca ne mogu da se oporave. Problem sto moraju da uzimaju kredit da bi otplatili stari. Ne rugajte se,mozda sutra Srbiju doceka ista stvar,plakacete. Raspodela finansijska tj ekonomska u svetu je takva kakva je a losa je. Samo ima li snage Grcka da istera do kraja? Tesko.

Zevs

pre 8 godina

Cek samo malo, bas me briga sto nece da vrate pare bankama, ali od cega ce ziveti od ponedeljka? Posto te banke sigurno nece poslati novi novac, a Grci su morali hitno da zatvore svoje banke kada je obustavljeno slanje dnevne pomoci istima..

zoran

pre 8 godina

Vidim neke komentare ovde da i mi raspisemo referendum o nastavku puta ka EU. Pa jel znate vi da Vucicu lupaju cvrge kad kaze: "ja mislim da..."

sokrat

pre 8 godina

e ovako, kazu neki da grci vrate dug i ja se slazem. a kome da ga vrate? kad ce nemacka da vrati 1700 milijardi spoljnog duga,kad ce austrija da vrati 380 milijardi duga a o amerima da ne pricam. neka oni meni kazu dali je normalno da grci kupuju spanske masline, narandze, paradajz i ostalo voce i povrce u nemackom lidl-u? grci su bili broj jedan u transportu brodovima a od kada su uveli euro i postali skupi nisu ni medju prvih dvadeset.dali ste procitali pod kojim uslovima im svabe daju lovu? dacu ti lovu da vratis kamate mojoj banci, glavnica i nadolazece kamate ostaju a imas jedan kredit vise i moras da stedis i time unistavas sviju privredu. to je vama normalno,a? sve ovo ceka i druge novonastale evropske clanice, bugarsku,rumuniju,portugaliju,cesku itd. to ceka i nas. sa 20 milijardi duga za deset godina cemo imati dug od 100 milijardi i uvoz ljutih paprika i sljiva iz svedske, koje cemo kupovati u lidl-u, aldiju i drugim nemackim ducanima...... bravo za grke!!!

Sasa

pre 8 godina

Ma nisu bre ti Grci uopste glupi... Sutra i ja idem do moje banke i ima da im kazem OXI i da prestanem sa otplatom kredita! Ne dozvoljavam da mi prete i da me ucenjuju! OXI! :-D

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

Biće ovo Pirova pobeda...

Mene interesuje zašto nisu u zatvoru oni koji su dovelu Grčku u ovakvu situaciju? Da nije možda zbog korupcije, nereformisanog pravosudja i svih ostalih NEsprovodjenja reformi....

Hrabro i odvazno

pre 8 godina

Grcki narod je smelo i hrabro rekao istorijsko NE instituciji, trojki, MMF-u i Nemackim krvopijama. Od sutra ce njegovi rukovodioci voditi ozbiljne pregovore o izlazku iz krize, u Zenevi sa medjunarodnim komitetom Crvenog krsta, sa USA organizacijom CARE, i Vatikanskim Caritasom.

lilijana

pre 8 godina

Bravo za Grke! Nadam se da će ovo pokrenuti mnoge stvari na bolje i na globalnom nivou, makar to da će kreditori od sada biti pametniji kada daju pare, pod kojim uslovima i koliko. Kad već nisu oni koji se zadužuju.

Natalija

pre 8 godina

Kao prvo ovi grci nemaju ama baš nikakve veze s antičkim grcima. Lažno se predstavljaju. Koja demokratija u grčkoj, pre će biti kleptomanija, uzmeš oko 330 milijardi evra, a onda one koji tu si to dali zoveš "teroristi"!

Ujka

pre 8 godina

Podrska grckom narodu!Drago mi je sto su glasali i glavom i srcem.Najtezi udarac Nemackoj od 2.svetskog rata. (Deda Stanoje, 5. jul 2015 21:14)

Ej, Deda, jel' bi i ti voleo da ti drugi zadaje takve "udarce", prvo da se zaduzi kod tebe, a onda da ti "zada udarac" time sto nece da ti plati?

Deda Stanoje

pre 8 godina

Podrska grckom narodu!Drago mi je sto su glasali i glavom i srcem.Najtezi udarac Nemackoj od 2.svetskog rata.Svi znamo da ce do neke vrste dogovora doci, ne zato sto Nemci vole Grke, vec sto ce se EU srusiti kao kula od karata a jedina zemlja koja je u suficitu u celoj Evropi je Nemacka.U Lisabonu veliki miting podrske grckom narodu jer oni su sledeci.Ovo je veliki dan za evropsku istoriju i velika poruka suvim kapitalistima.

Gradjanin

pre 8 godina

Evo šta su mere štednje: zamislimo jedno malo udaljeno selo u kome ukupno ima 100 dukata u opticaju, a lokalni zelenaš ima 50 dukata. Onda on da tih 50 dukata jako uspešnom lokalnom preduzetniku sa izuzetnom poslovnom idejom kao kredit da mu ovaj vrati 150 dukata. Ma kako da je dobar i uspešan preduzimač on neće moći da vrati tih 150 dukata jer ih ima samo 100 - i zelenaš će mu uzeti sve! Ovde nisu u pitanju dukati nego Evri koje Grčka ne štampa, i to je to - to su upravo mere štednje, a svi ovi silni ekonomisti što pričaju drugačije su jako maliciozni!
Grčki dug je nastao tako što su ga banke napravile i to u neverovatnom iznosu, a država velikodušno preuzela na sebe, kao i Srbija dugove onih vojvođanskih banaka! Island dug banaka nije preuzeo na sebe!!!
Zašto bi država garantovala za uloge u privatnim bankama!? Zašto takve banke nemaju obavezno osiguranje depozita!? Čik da dobiju osiguranje ako muljaju i vrše sivu emisiju... a onda i dozvolu za rad...

Vanja Petrovic

pre 8 godina

(Srbin, 5. jul 2015 19:32) SRAM TE BILO!!

Kao osoba koja živim u Grčkoj već 17-18 godina odgovorno tvrdim da su za 5 godina teške štednje, harača, poreza, zatvaranja više od 60% kompanija i radnji, nezaposlenosti koja je porasla na 27%, smanjenja plata i penzija za 40%, posle svih žrtvi koje je grčki narod prošao ne samo da se dug prema MMF-u nije smanjio već je porastao za 300-400 miliona Evra!! Bolje metak u čelo odmah nego polagano čerečenje i nabijanje na kolac! Zar ne???

I, još jedanput ovom "Srbinu", i svim ostalima sličnim njemu kažem: SRAM VAS BILO!!!

A, vi gledajte pa mi ne objavite ovaj komentar...ne bi me iznenadilo!!

Mitar

pre 8 godina

Tragedija je sto postoje i oni koji podrzavaju da se dugovi ne vracaju... Ispade da su krivi oni koji su im davali novac, a ne oni koji su ga spiskali na sladak zivot i nerad.

Lik

pre 8 godina

Hrabri Grcki narod. Gore od onog nije moglo. Sad su oni ponizili zapad, jer ce ih zapad moliti da pristanu i na najpovoljnije uslove samo da ne poteraju Grcku prema Rusiji i Kini i da ne daju primer drugima kako se odupreti ropstvu.
(new streams, 5. jul 2015 20:05)

Već za koji dan saznaćeš koliko si duboko u zabludi.
Misliš da će im Rusija i Kina pomoći, sada kad svi znaju da Grčka dugove ne vraća kako je dogovoreno, pa tek kod Rusa i Kineza nema ništa za dž.

sasa

pre 8 godina

E sad neka MMF i Evropa prekinu pregovore sa njima pa neka traze novac od njihovih komunistickih prijatelja iz Severne Koreje, Rusije...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nenad BG, 5. jul 2015 19:54)
Nije problem Evrope i EU zemalja to što Grci više neće da uzimaju, nego što neće da vrate ono što su uzeli.Nikava hipoteka na dug nije data, to boli alave iz MMF. Ova pobeda Grka je pobeda i slobodarskih pokreta u Evropi koji se bore protiv trenutne situacije koju im nameće Nemačka i MMF, koji pod vrlo nepovoljnim uslovima daju kredite, a onda zahtevaju štednju i robovski odnos države prema njima da bi se to vratilo. Ovo će biti veliki poraz i Vučića i vlade Srbije koji su u ovom trenutku najveći poslušnici MMF i Nemačke, a kao takvi guraju zemlju u sve veći ambis.Vučić je bio jedan od onih koji su najviše pljuvali Ciprasa, jer mu ne odgovara politika socijalne pravde i politika koja se bori za svoj narod , a ne za MMF.

Boban

pre 8 godina

Ja bih, iskreno, voleo da i nasa vlada raspise referendum na kom bi bilo pitanje tipa "Da li zelite da prekinemo aranzman sa MMF-om, prekinemo sa merama stednje i povucemo clanstvo u EU?". Mislim da bi se odazvalo 95% birackog tela i da bi vecina zaokruzilo "DA", ali to su pusti snovi... bar sto se ove vlade tice. Grcima svaka cast na petlji da prekinu sa ovim mrcvarenjem svoje drzave u kojoj 60% mladih nema posao jer politika velike trojke brani samo interese kapitala a obicne ljude ostavlja u neimastini. Grci imaju ponosa i to su svima jasno pokazali, medjutim, znam da smo i mi takvi i voleo bih da i kod nas neki politicar sa petljom raspise slican referendum da kazemo "NE" kapitalistima kojima je stalo samo do novca a ne do pravednije raspodele dobiti.

banka

pre 8 godina

1998 - Da li pristajete da se strane sile mesaju u problem Kosova? 95% ne. Demokratija pobedila. Ludilo do dana danasnjeg... a sad ce udju jos dve sile, Ru i Kina i ima bude jos vece ludilo...

parz

pre 8 godina

Kod nas su ljudi protiv EU zbog masovnih ubica Mladica i Karadzica, a ja zbog toga sto nas teraju da radimo do 70. godine. Ko moze ista da radi do 70, mislim u proseku. Samo da te mrcvare zadnjih 10, da ne stignes da primis penziju.

Albano

pre 8 godina

A jel to demokratija da se krade drzava od skoro svakoga i da imas toliko oligarhe u drzavi koji ne placaju porez drzavi i prebace pare van drzave i da ne nabrajam jos dosta druge lopovluke a onda krivljue se EU za stanje bankorta,znaci to je za vas demokratija a ?!

P.S Cipras u jednu svi smo sigurni,vi danasnji Grci nemate ama bas nista sa starim Grcima,za njih ( stare Grke ) danasnja Grcka bi bila sve drugo osim demorkatije,da ti bude jasno !

Tuga

pre 8 godina

Supruga i ja smo penzionisani, ceo zivot smo marljivo radili nebi li Jugoslaviju i poslednjih par dekada Srbiju napravili na nesto - nasim malim udelom i radom. Bio sam i ostao veliki protivnik Milosevica, Kostunice, Radikala i svih nacionalistickih struja. Demokrate smo u dusi. Dvoje dece sam poslao u svet, sa ogromnom tugom - rekao sam im da idu i da se ne vracaju, nikada. Zeleo sam evropu i podrzavao nas put u EU.

Poslednjih par nedelja, po prvi put, shvatio sam da EU i evropa nisu vise ''moranje'' za ovu napacenu zelju, vec mozda cak i pogresan pravac za Srbiju. I dalje mislim da nasu administraciju, skolovanje, kulturu i svakodnevni zivot trebamo da usaglasimo sa evropskim - da eliminisemo kriminal i korupciju, ali ja iskreno vise nisam za EU. Kada bi se sutra odrzao referendum, ja bi prvi put od '90-tih glasao ''NE''.

Trula si evropo, daleko nam je od dobrog u Srbiji, ali tvoje ''dobro'' ispade prilicno lose. Use u svoje kljuse i da odo ove tuge napravimo nesto nase srecnije sutra...

Jar-Bu

pre 8 godina

O kakvom teroru prica ovaj ministar??? Jedini teror koji je ocigledan je onaj koji je Grcka drzava vodila prema svojoj fiskalnoj politici. Grci su mentalitetom blizi arapima nego Evropi. Ako je demokratija i rodjena u Grckoj, tamo ne zivi vec dosta vekova...

new streams

pre 8 godina

Hrabri Grcki narod. Gore od onog nije moglo. Sad su oni ponizili zapad, jer ce ih zapad moliti da pristanu i na najpovoljnije uslove samo da ne poteraju Grcku prema Rusiji i Kini i da ne daju primer drugima kako se odupreti ropstvu.

Ana

pre 8 godina

Kakva demagogija! A pristajao je na 15 plata i izvanredan zivot dok se moglo i tada ih nije zanimalo ko ce i kako to da plati?

A vladajuca stranka im priredila " hleba i igara" a bice na kolenima.

sale

pre 8 godina

grci ovo, grci ono, grci, grčka, u grčkoj..... zar mi nemamo većih problema? i da li grci objavljuju toliko naših vesti? ili je ovo mazanje očiju?

mn

pre 8 godina

I mi smo tako imali neki 'referendum' 1999. i posle toga se nismo dobro proveli.
Vec vidjeno, izabrani predstavnici prebacuju svoju odgovornost i nesposobnost na Narod, da bi posle toga mogli da kazu 'ja hteo tako, ali narod nije'.

Tuga

pre 8 godina

Supruga i ja smo penzionisani, ceo zivot smo marljivo radili nebi li Jugoslaviju i poslednjih par dekada Srbiju napravili na nesto - nasim malim udelom i radom. Bio sam i ostao veliki protivnik Milosevica, Kostunice, Radikala i svih nacionalistickih struja. Demokrate smo u dusi. Dvoje dece sam poslao u svet, sa ogromnom tugom - rekao sam im da idu i da se ne vracaju, nikada. Zeleo sam evropu i podrzavao nas put u EU.

Poslednjih par nedelja, po prvi put, shvatio sam da EU i evropa nisu vise ''moranje'' za ovu napacenu zelju, vec mozda cak i pogresan pravac za Srbiju. I dalje mislim da nasu administraciju, skolovanje, kulturu i svakodnevni zivot trebamo da usaglasimo sa evropskim - da eliminisemo kriminal i korupciju, ali ja iskreno vise nisam za EU. Kada bi se sutra odrzao referendum, ja bi prvi put od '90-tih glasao ''NE''.

Trula si evropo, daleko nam je od dobrog u Srbiji, ali tvoje ''dobro'' ispade prilicno lose. Use u svoje kljuse i da odo ove tuge napravimo nesto nase srecnije sutra...

new streams

pre 8 godina

Hrabri Grcki narod. Gore od onog nije moglo. Sad su oni ponizili zapad, jer ce ih zapad moliti da pristanu i na najpovoljnije uslove samo da ne poteraju Grcku prema Rusiji i Kini i da ne daju primer drugima kako se odupreti ropstvu.

sasa

pre 8 godina

E sad neka MMF i Evropa prekinu pregovore sa njima pa neka traze novac od njihovih komunistickih prijatelja iz Severne Koreje, Rusije...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nenad BG, 5. jul 2015 19:54)
Nije problem Evrope i EU zemalja to što Grci više neće da uzimaju, nego što neće da vrate ono što su uzeli.Nikava hipoteka na dug nije data, to boli alave iz MMF. Ova pobeda Grka je pobeda i slobodarskih pokreta u Evropi koji se bore protiv trenutne situacije koju im nameće Nemačka i MMF, koji pod vrlo nepovoljnim uslovima daju kredite, a onda zahtevaju štednju i robovski odnos države prema njima da bi se to vratilo. Ovo će biti veliki poraz i Vučića i vlade Srbije koji su u ovom trenutku najveći poslušnici MMF i Nemačke, a kao takvi guraju zemlju u sve veći ambis.Vučić je bio jedan od onih koji su najviše pljuvali Ciprasa, jer mu ne odgovara politika socijalne pravde i politika koja se bori za svoj narod , a ne za MMF.

Gradjanin

pre 8 godina

Evo šta su mere štednje: zamislimo jedno malo udaljeno selo u kome ukupno ima 100 dukata u opticaju, a lokalni zelenaš ima 50 dukata. Onda on da tih 50 dukata jako uspešnom lokalnom preduzetniku sa izuzetnom poslovnom idejom kao kredit da mu ovaj vrati 150 dukata. Ma kako da je dobar i uspešan preduzimač on neće moći da vrati tih 150 dukata jer ih ima samo 100 - i zelenaš će mu uzeti sve! Ovde nisu u pitanju dukati nego Evri koje Grčka ne štampa, i to je to - to su upravo mere štednje, a svi ovi silni ekonomisti što pričaju drugačije su jako maliciozni!
Grčki dug je nastao tako što su ga banke napravile i to u neverovatnom iznosu, a država velikodušno preuzela na sebe, kao i Srbija dugove onih vojvođanskih banaka! Island dug banaka nije preuzeo na sebe!!!
Zašto bi država garantovala za uloge u privatnim bankama!? Zašto takve banke nemaju obavezno osiguranje depozita!? Čik da dobiju osiguranje ako muljaju i vrše sivu emisiju... a onda i dozvolu za rad...

banka

pre 8 godina

1998 - Da li pristajete da se strane sile mesaju u problem Kosova? 95% ne. Demokratija pobedila. Ludilo do dana danasnjeg... a sad ce udju jos dve sile, Ru i Kina i ima bude jos vece ludilo...

Deda Stanoje

pre 8 godina

Podrska grckom narodu!Drago mi je sto su glasali i glavom i srcem.Najtezi udarac Nemackoj od 2.svetskog rata.Svi znamo da ce do neke vrste dogovora doci, ne zato sto Nemci vole Grke, vec sto ce se EU srusiti kao kula od karata a jedina zemlja koja je u suficitu u celoj Evropi je Nemacka.U Lisabonu veliki miting podrske grckom narodu jer oni su sledeci.Ovo je veliki dan za evropsku istoriju i velika poruka suvim kapitalistima.

Vanja Petrovic

pre 8 godina

(Srbin, 5. jul 2015 19:32) SRAM TE BILO!!

Kao osoba koja živim u Grčkoj već 17-18 godina odgovorno tvrdim da su za 5 godina teške štednje, harača, poreza, zatvaranja više od 60% kompanija i radnji, nezaposlenosti koja je porasla na 27%, smanjenja plata i penzija za 40%, posle svih žrtvi koje je grčki narod prošao ne samo da se dug prema MMF-u nije smanjio već je porastao za 300-400 miliona Evra!! Bolje metak u čelo odmah nego polagano čerečenje i nabijanje na kolac! Zar ne???

I, još jedanput ovom "Srbinu", i svim ostalima sličnim njemu kažem: SRAM VAS BILO!!!

A, vi gledajte pa mi ne objavite ovaj komentar...ne bi me iznenadilo!!

mn

pre 8 godina

I mi smo tako imali neki 'referendum' 1999. i posle toga se nismo dobro proveli.
Vec vidjeno, izabrani predstavnici prebacuju svoju odgovornost i nesposobnost na Narod, da bi posle toga mogli da kazu 'ja hteo tako, ali narod nije'.

Jar-Bu

pre 8 godina

O kakvom teroru prica ovaj ministar??? Jedini teror koji je ocigledan je onaj koji je Grcka drzava vodila prema svojoj fiskalnoj politici. Grci su mentalitetom blizi arapima nego Evropi. Ako je demokratija i rodjena u Grckoj, tamo ne zivi vec dosta vekova...

Ana

pre 8 godina

Kakva demagogija! A pristajao je na 15 plata i izvanredan zivot dok se moglo i tada ih nije zanimalo ko ce i kako to da plati?

A vladajuca stranka im priredila " hleba i igara" a bice na kolenima.

sale

pre 8 godina

grci ovo, grci ono, grci, grčka, u grčkoj..... zar mi nemamo većih problema? i da li grci objavljuju toliko naših vesti? ili je ovo mazanje očiju?

parz

pre 8 godina

Kod nas su ljudi protiv EU zbog masovnih ubica Mladica i Karadzica, a ja zbog toga sto nas teraju da radimo do 70. godine. Ko moze ista da radi do 70, mislim u proseku. Samo da te mrcvare zadnjih 10, da ne stignes da primis penziju.

Boban

pre 8 godina

Ja bih, iskreno, voleo da i nasa vlada raspise referendum na kom bi bilo pitanje tipa "Da li zelite da prekinemo aranzman sa MMF-om, prekinemo sa merama stednje i povucemo clanstvo u EU?". Mislim da bi se odazvalo 95% birackog tela i da bi vecina zaokruzilo "DA", ali to su pusti snovi... bar sto se ove vlade tice. Grcima svaka cast na petlji da prekinu sa ovim mrcvarenjem svoje drzave u kojoj 60% mladih nema posao jer politika velike trojke brani samo interese kapitala a obicne ljude ostavlja u neimastini. Grci imaju ponosa i to su svima jasno pokazali, medjutim, znam da smo i mi takvi i voleo bih da i kod nas neki politicar sa petljom raspise slican referendum da kazemo "NE" kapitalistima kojima je stalo samo do novca a ne do pravednije raspodele dobiti.

Mitar

pre 8 godina

Tragedija je sto postoje i oni koji podrzavaju da se dugovi ne vracaju... Ispade da su krivi oni koji su im davali novac, a ne oni koji su ga spiskali na sladak zivot i nerad.

Albano

pre 8 godina

A jel to demokratija da se krade drzava od skoro svakoga i da imas toliko oligarhe u drzavi koji ne placaju porez drzavi i prebace pare van drzave i da ne nabrajam jos dosta druge lopovluke a onda krivljue se EU za stanje bankorta,znaci to je za vas demokratija a ?!

P.S Cipras u jednu svi smo sigurni,vi danasnji Grci nemate ama bas nista sa starim Grcima,za njih ( stare Grke ) danasnja Grcka bi bila sve drugo osim demorkatije,da ti bude jasno !

Lik

pre 8 godina

Hrabri Grcki narod. Gore od onog nije moglo. Sad su oni ponizili zapad, jer ce ih zapad moliti da pristanu i na najpovoljnije uslove samo da ne poteraju Grcku prema Rusiji i Kini i da ne daju primer drugima kako se odupreti ropstvu.
(new streams, 5. jul 2015 20:05)

Već za koji dan saznaćeš koliko si duboko u zabludi.
Misliš da će im Rusija i Kina pomoći, sada kad svi znaju da Grčka dugove ne vraća kako je dogovoreno, pa tek kod Rusa i Kineza nema ništa za dž.

Ujka

pre 8 godina

Podrska grckom narodu!Drago mi je sto su glasali i glavom i srcem.Najtezi udarac Nemackoj od 2.svetskog rata. (Deda Stanoje, 5. jul 2015 21:14)

Ej, Deda, jel' bi i ti voleo da ti drugi zadaje takve "udarce", prvo da se zaduzi kod tebe, a onda da ti "zada udarac" time sto nece da ti plati?

Natalija

pre 8 godina

Kao prvo ovi grci nemaju ama baš nikakve veze s antičkim grcima. Lažno se predstavljaju. Koja demokratija u grčkoj, pre će biti kleptomanija, uzmeš oko 330 milijardi evra, a onda one koji tu si to dali zoveš "teroristi"!

sokrat

pre 8 godina

e ovako, kazu neki da grci vrate dug i ja se slazem. a kome da ga vrate? kad ce nemacka da vrati 1700 milijardi spoljnog duga,kad ce austrija da vrati 380 milijardi duga a o amerima da ne pricam. neka oni meni kazu dali je normalno da grci kupuju spanske masline, narandze, paradajz i ostalo voce i povrce u nemackom lidl-u? grci su bili broj jedan u transportu brodovima a od kada su uveli euro i postali skupi nisu ni medju prvih dvadeset.dali ste procitali pod kojim uslovima im svabe daju lovu? dacu ti lovu da vratis kamate mojoj banci, glavnica i nadolazece kamate ostaju a imas jedan kredit vise i moras da stedis i time unistavas sviju privredu. to je vama normalno,a? sve ovo ceka i druge novonastale evropske clanice, bugarsku,rumuniju,portugaliju,cesku itd. to ceka i nas. sa 20 milijardi duga za deset godina cemo imati dug od 100 milijardi i uvoz ljutih paprika i sljiva iz svedske, koje cemo kupovati u lidl-u, aldiju i drugim nemackim ducanima...... bravo za grke!!!

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

Biće ovo Pirova pobeda...

Mene interesuje zašto nisu u zatvoru oni koji su dovelu Grčku u ovakvu situaciju? Da nije možda zbog korupcije, nereformisanog pravosudja i svih ostalih NEsprovodjenja reformi....

lilijana

pre 8 godina

Bravo za Grke! Nadam se da će ovo pokrenuti mnoge stvari na bolje i na globalnom nivou, makar to da će kreditori od sada biti pametniji kada daju pare, pod kojim uslovima i koliko. Kad već nisu oni koji se zadužuju.

Sasa

pre 8 godina

Ma nisu bre ti Grci uopste glupi... Sutra i ja idem do moje banke i ima da im kazem OXI i da prestanem sa otplatom kredita! Ne dozvoljavam da mi prete i da me ucenjuju! OXI! :-D

zoran

pre 8 godina

Vidim neke komentare ovde da i mi raspisemo referendum o nastavku puta ka EU. Pa jel znate vi da Vucicu lupaju cvrge kad kaze: "ja mislim da..."

Hrabro i odvazno

pre 8 godina

Grcki narod je smelo i hrabro rekao istorijsko NE instituciji, trojki, MMF-u i Nemackim krvopijama. Od sutra ce njegovi rukovodioci voditi ozbiljne pregovore o izlazku iz krize, u Zenevi sa medjunarodnim komitetom Crvenog krsta, sa USA organizacijom CARE, i Vatikanskim Caritasom.

Zevs

pre 8 godina

Cek samo malo, bas me briga sto nece da vrate pare bankama, ali od cega ce ziveti od ponedeljka? Posto te banke sigurno nece poslati novi novac, a Grci su morali hitno da zatvore svoje banke kada je obustavljeno slanje dnevne pomoci istima..

Kurije Oko

pre 8 godina

Grčko OXI je jedno veliko NE za sve investitore u svijetu, ali i za bilo koju instituciju koja bi Grčkoj posudila novac! Ja nikad nebih sarađivao sa pravnim licem koje je zaokružili NE vraćanju duga, i koje još povjerioce naziva teroristima.

Duci0167

pre 8 godina

Ajde ne banalizujte to sa bankama i kreditom tj ne lupetajte. Nije isto! Grcka nema vise odakle ali mislim da je ivakav nacin pogresan i da bez novca ne mogu da se oporave. Problem sto moraju da uzimaju kredit da bi otplatili stari. Ne rugajte se,mozda sutra Srbiju doceka ista stvar,plakacete. Raspodela finansijska tj ekonomska u svetu je takva kakva je a losa je. Samo ima li snage Grcka da istera do kraja? Tesko.

Lazar

pre 8 godina

Od sutra ce vise zavisiti kako ce se MMF, Nemacka i Francuska postaviti prema Grckoj jer od toga zavise odluke drugih EU clanica npr. Spanije, Portugalije i drugih da krenu putem Grcke.

tesla

pre 8 godina

bravo, Grci.
Čitam ove komentare kao sad će demokratiju da jedu.
bolje gladan ali slobodan, no sit ali rob. ne znam kad smo se kao narod sveli na životinje, samo hrana i hrana da se ima, i samo ja ja ja, a ne kolektivno dobro. sve same izjelice i sebičluk. vala bravo Grci jer nećete da ćutite i da budete gaženi samo da biste imali pun tanjir. zivot nije perpetualno vraćanje kredita Zapadnjacima kako bi oni bolje živeli.
sloboda narodu.

Demokratija

pre 8 godina

Demokratija je jos vise pobedila u Grckoj kada je lider najvece opozicione stranke zbog poraza dao ostavku. To se u Srbiji nikada do sada nije desilo niti su lideri stranaka koji su gubili izbore ponudili a kamoli davali ostavke. Cak i oni lideri stranaka koje su spale ispod cenzusa pa se slepaju kao koalicije nisu ponudili ili dali ostavke... eh sto ti je zelja biti lider a nemati ili imati ispod cenzusa clanstvo...
O ostavkama zbog propusta i odgovornosti ministara nema ni govora ni ucinjenog.
Nasi politicari bi mogli dosta toga od Grcke da nauce a prvenstveno da je NAROD TAJ KOJI SE NAJVISE PITA.

Jar-Bu

pre 8 godina

O kakvom teroru prica ovaj ministar??? Jedini teror koji je ocigledan je onaj koji je Grcka drzava vodila prema svojoj fiskalnoj politici. Grci su mentalitetom blizi arapima nego Evropi. Ako je demokratija i rodjena u Grckoj, tamo ne zivi vec dosta vekova...

mn

pre 8 godina

I mi smo tako imali neki 'referendum' 1999. i posle toga se nismo dobro proveli.
Vec vidjeno, izabrani predstavnici prebacuju svoju odgovornost i nesposobnost na Narod, da bi posle toga mogli da kazu 'ja hteo tako, ali narod nije'.

Ana

pre 8 godina

Kakva demagogija! A pristajao je na 15 plata i izvanredan zivot dok se moglo i tada ih nije zanimalo ko ce i kako to da plati?

A vladajuca stranka im priredila " hleba i igara" a bice na kolenima.

Mitar

pre 8 godina

Tragedija je sto postoje i oni koji podrzavaju da se dugovi ne vracaju... Ispade da su krivi oni koji su im davali novac, a ne oni koji su ga spiskali na sladak zivot i nerad.

Albano

pre 8 godina

A jel to demokratija da se krade drzava od skoro svakoga i da imas toliko oligarhe u drzavi koji ne placaju porez drzavi i prebace pare van drzave i da ne nabrajam jos dosta druge lopovluke a onda krivljue se EU za stanje bankorta,znaci to je za vas demokratija a ?!

P.S Cipras u jednu svi smo sigurni,vi danasnji Grci nemate ama bas nista sa starim Grcima,za njih ( stare Grke ) danasnja Grcka bi bila sve drugo osim demorkatije,da ti bude jasno !

new streams

pre 8 godina

Hrabri Grcki narod. Gore od onog nije moglo. Sad su oni ponizili zapad, jer ce ih zapad moliti da pristanu i na najpovoljnije uslove samo da ne poteraju Grcku prema Rusiji i Kini i da ne daju primer drugima kako se odupreti ropstvu.

sale

pre 8 godina

grci ovo, grci ono, grci, grčka, u grčkoj..... zar mi nemamo većih problema? i da li grci objavljuju toliko naših vesti? ili je ovo mazanje očiju?

Ujka

pre 8 godina

Podrska grckom narodu!Drago mi je sto su glasali i glavom i srcem.Najtezi udarac Nemackoj od 2.svetskog rata. (Deda Stanoje, 5. jul 2015 21:14)

Ej, Deda, jel' bi i ti voleo da ti drugi zadaje takve "udarce", prvo da se zaduzi kod tebe, a onda da ti "zada udarac" time sto nece da ti plati?

Natalija

pre 8 godina

Kao prvo ovi grci nemaju ama baš nikakve veze s antičkim grcima. Lažno se predstavljaju. Koja demokratija u grčkoj, pre će biti kleptomanija, uzmeš oko 330 milijardi evra, a onda one koji tu si to dali zoveš "teroristi"!

Tuga

pre 8 godina

Supruga i ja smo penzionisani, ceo zivot smo marljivo radili nebi li Jugoslaviju i poslednjih par dekada Srbiju napravili na nesto - nasim malim udelom i radom. Bio sam i ostao veliki protivnik Milosevica, Kostunice, Radikala i svih nacionalistickih struja. Demokrate smo u dusi. Dvoje dece sam poslao u svet, sa ogromnom tugom - rekao sam im da idu i da se ne vracaju, nikada. Zeleo sam evropu i podrzavao nas put u EU.

Poslednjih par nedelja, po prvi put, shvatio sam da EU i evropa nisu vise ''moranje'' za ovu napacenu zelju, vec mozda cak i pogresan pravac za Srbiju. I dalje mislim da nasu administraciju, skolovanje, kulturu i svakodnevni zivot trebamo da usaglasimo sa evropskim - da eliminisemo kriminal i korupciju, ali ja iskreno vise nisam za EU. Kada bi se sutra odrzao referendum, ja bi prvi put od '90-tih glasao ''NE''.

Trula si evropo, daleko nam je od dobrog u Srbiji, ali tvoje ''dobro'' ispade prilicno lose. Use u svoje kljuse i da odo ove tuge napravimo nesto nase srecnije sutra...

parz

pre 8 godina

Kod nas su ljudi protiv EU zbog masovnih ubica Mladica i Karadzica, a ja zbog toga sto nas teraju da radimo do 70. godine. Ko moze ista da radi do 70, mislim u proseku. Samo da te mrcvare zadnjih 10, da ne stignes da primis penziju.

Deda Stanoje

pre 8 godina

Podrska grckom narodu!Drago mi je sto su glasali i glavom i srcem.Najtezi udarac Nemackoj od 2.svetskog rata.Svi znamo da ce do neke vrste dogovora doci, ne zato sto Nemci vole Grke, vec sto ce se EU srusiti kao kula od karata a jedina zemlja koja je u suficitu u celoj Evropi je Nemacka.U Lisabonu veliki miting podrske grckom narodu jer oni su sledeci.Ovo je veliki dan za evropsku istoriju i velika poruka suvim kapitalistima.

banka

pre 8 godina

1998 - Da li pristajete da se strane sile mesaju u problem Kosova? 95% ne. Demokratija pobedila. Ludilo do dana danasnjeg... a sad ce udju jos dve sile, Ru i Kina i ima bude jos vece ludilo...

Lik

pre 8 godina

Hrabri Grcki narod. Gore od onog nije moglo. Sad su oni ponizili zapad, jer ce ih zapad moliti da pristanu i na najpovoljnije uslove samo da ne poteraju Grcku prema Rusiji i Kini i da ne daju primer drugima kako se odupreti ropstvu.
(new streams, 5. jul 2015 20:05)

Već za koji dan saznaćeš koliko si duboko u zabludi.
Misliš da će im Rusija i Kina pomoći, sada kad svi znaju da Grčka dugove ne vraća kako je dogovoreno, pa tek kod Rusa i Kineza nema ništa za dž.

sasa

pre 8 godina

E sad neka MMF i Evropa prekinu pregovore sa njima pa neka traze novac od njihovih komunistickih prijatelja iz Severne Koreje, Rusije...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nenad BG, 5. jul 2015 19:54)
Nije problem Evrope i EU zemalja to što Grci više neće da uzimaju, nego što neće da vrate ono što su uzeli.Nikava hipoteka na dug nije data, to boli alave iz MMF. Ova pobeda Grka je pobeda i slobodarskih pokreta u Evropi koji se bore protiv trenutne situacije koju im nameće Nemačka i MMF, koji pod vrlo nepovoljnim uslovima daju kredite, a onda zahtevaju štednju i robovski odnos države prema njima da bi se to vratilo. Ovo će biti veliki poraz i Vučića i vlade Srbije koji su u ovom trenutku najveći poslušnici MMF i Nemačke, a kao takvi guraju zemlju u sve veći ambis.Vučić je bio jedan od onih koji su najviše pljuvali Ciprasa, jer mu ne odgovara politika socijalne pravde i politika koja se bori za svoj narod , a ne za MMF.

Vanja Petrovic

pre 8 godina

(Srbin, 5. jul 2015 19:32) SRAM TE BILO!!

Kao osoba koja živim u Grčkoj već 17-18 godina odgovorno tvrdim da su za 5 godina teške štednje, harača, poreza, zatvaranja više od 60% kompanija i radnji, nezaposlenosti koja je porasla na 27%, smanjenja plata i penzija za 40%, posle svih žrtvi koje je grčki narod prošao ne samo da se dug prema MMF-u nije smanjio već je porastao za 300-400 miliona Evra!! Bolje metak u čelo odmah nego polagano čerečenje i nabijanje na kolac! Zar ne???

I, još jedanput ovom "Srbinu", i svim ostalima sličnim njemu kažem: SRAM VAS BILO!!!

A, vi gledajte pa mi ne objavite ovaj komentar...ne bi me iznenadilo!!

Boban

pre 8 godina

Ja bih, iskreno, voleo da i nasa vlada raspise referendum na kom bi bilo pitanje tipa "Da li zelite da prekinemo aranzman sa MMF-om, prekinemo sa merama stednje i povucemo clanstvo u EU?". Mislim da bi se odazvalo 95% birackog tela i da bi vecina zaokruzilo "DA", ali to su pusti snovi... bar sto se ove vlade tice. Grcima svaka cast na petlji da prekinu sa ovim mrcvarenjem svoje drzave u kojoj 60% mladih nema posao jer politika velike trojke brani samo interese kapitala a obicne ljude ostavlja u neimastini. Grci imaju ponosa i to su svima jasno pokazali, medjutim, znam da smo i mi takvi i voleo bih da i kod nas neki politicar sa petljom raspise slican referendum da kazemo "NE" kapitalistima kojima je stalo samo do novca a ne do pravednije raspodele dobiti.

Hrabro i odvazno

pre 8 godina

Grcki narod je smelo i hrabro rekao istorijsko NE instituciji, trojki, MMF-u i Nemackim krvopijama. Od sutra ce njegovi rukovodioci voditi ozbiljne pregovore o izlazku iz krize, u Zenevi sa medjunarodnim komitetom Crvenog krsta, sa USA organizacijom CARE, i Vatikanskim Caritasom.

Gradjanin

pre 8 godina

Evo šta su mere štednje: zamislimo jedno malo udaljeno selo u kome ukupno ima 100 dukata u opticaju, a lokalni zelenaš ima 50 dukata. Onda on da tih 50 dukata jako uspešnom lokalnom preduzetniku sa izuzetnom poslovnom idejom kao kredit da mu ovaj vrati 150 dukata. Ma kako da je dobar i uspešan preduzimač on neće moći da vrati tih 150 dukata jer ih ima samo 100 - i zelenaš će mu uzeti sve! Ovde nisu u pitanju dukati nego Evri koje Grčka ne štampa, i to je to - to su upravo mere štednje, a svi ovi silni ekonomisti što pričaju drugačije su jako maliciozni!
Grčki dug je nastao tako što su ga banke napravile i to u neverovatnom iznosu, a država velikodušno preuzela na sebe, kao i Srbija dugove onih vojvođanskih banaka! Island dug banaka nije preuzeo na sebe!!!
Zašto bi država garantovala za uloge u privatnim bankama!? Zašto takve banke nemaju obavezno osiguranje depozita!? Čik da dobiju osiguranje ako muljaju i vrše sivu emisiju... a onda i dozvolu za rad...

sokrat

pre 8 godina

e ovako, kazu neki da grci vrate dug i ja se slazem. a kome da ga vrate? kad ce nemacka da vrati 1700 milijardi spoljnog duga,kad ce austrija da vrati 380 milijardi duga a o amerima da ne pricam. neka oni meni kazu dali je normalno da grci kupuju spanske masline, narandze, paradajz i ostalo voce i povrce u nemackom lidl-u? grci su bili broj jedan u transportu brodovima a od kada su uveli euro i postali skupi nisu ni medju prvih dvadeset.dali ste procitali pod kojim uslovima im svabe daju lovu? dacu ti lovu da vratis kamate mojoj banci, glavnica i nadolazece kamate ostaju a imas jedan kredit vise i moras da stedis i time unistavas sviju privredu. to je vama normalno,a? sve ovo ceka i druge novonastale evropske clanice, bugarsku,rumuniju,portugaliju,cesku itd. to ceka i nas. sa 20 milijardi duga za deset godina cemo imati dug od 100 milijardi i uvoz ljutih paprika i sljiva iz svedske, koje cemo kupovati u lidl-u, aldiju i drugim nemackim ducanima...... bravo za grke!!!

lilijana

pre 8 godina

Bravo za Grke! Nadam se da će ovo pokrenuti mnoge stvari na bolje i na globalnom nivou, makar to da će kreditori od sada biti pametniji kada daju pare, pod kojim uslovima i koliko. Kad već nisu oni koji se zadužuju.

Zevs

pre 8 godina

Cek samo malo, bas me briga sto nece da vrate pare bankama, ali od cega ce ziveti od ponedeljka? Posto te banke sigurno nece poslati novi novac, a Grci su morali hitno da zatvore svoje banke kada je obustavljeno slanje dnevne pomoci istima..

Sasa

pre 8 godina

Ma nisu bre ti Grci uopste glupi... Sutra i ja idem do moje banke i ima da im kazem OXI i da prestanem sa otplatom kredita! Ne dozvoljavam da mi prete i da me ucenjuju! OXI! :-D

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

Biće ovo Pirova pobeda...

Mene interesuje zašto nisu u zatvoru oni koji su dovelu Grčku u ovakvu situaciju? Da nije možda zbog korupcije, nereformisanog pravosudja i svih ostalih NEsprovodjenja reformi....

tesla

pre 8 godina

bravo, Grci.
Čitam ove komentare kao sad će demokratiju da jedu.
bolje gladan ali slobodan, no sit ali rob. ne znam kad smo se kao narod sveli na životinje, samo hrana i hrana da se ima, i samo ja ja ja, a ne kolektivno dobro. sve same izjelice i sebičluk. vala bravo Grci jer nećete da ćutite i da budete gaženi samo da biste imali pun tanjir. zivot nije perpetualno vraćanje kredita Zapadnjacima kako bi oni bolje živeli.
sloboda narodu.

zoran

pre 8 godina

Vidim neke komentare ovde da i mi raspisemo referendum o nastavku puta ka EU. Pa jel znate vi da Vucicu lupaju cvrge kad kaze: "ja mislim da..."

Kurije Oko

pre 8 godina

Grčko OXI je jedno veliko NE za sve investitore u svijetu, ali i za bilo koju instituciju koja bi Grčkoj posudila novac! Ja nikad nebih sarađivao sa pravnim licem koje je zaokružili NE vraćanju duga, i koje još povjerioce naziva teroristima.

Duci0167

pre 8 godina

Ajde ne banalizujte to sa bankama i kreditom tj ne lupetajte. Nije isto! Grcka nema vise odakle ali mislim da je ivakav nacin pogresan i da bez novca ne mogu da se oporave. Problem sto moraju da uzimaju kredit da bi otplatili stari. Ne rugajte se,mozda sutra Srbiju doceka ista stvar,plakacete. Raspodela finansijska tj ekonomska u svetu je takva kakva je a losa je. Samo ima li snage Grcka da istera do kraja? Tesko.

Demokratija

pre 8 godina

Demokratija je jos vise pobedila u Grckoj kada je lider najvece opozicione stranke zbog poraza dao ostavku. To se u Srbiji nikada do sada nije desilo niti su lideri stranaka koji su gubili izbore ponudili a kamoli davali ostavke. Cak i oni lideri stranaka koje su spale ispod cenzusa pa se slepaju kao koalicije nisu ponudili ili dali ostavke... eh sto ti je zelja biti lider a nemati ili imati ispod cenzusa clanstvo...
O ostavkama zbog propusta i odgovornosti ministara nema ni govora ni ucinjenog.
Nasi politicari bi mogli dosta toga od Grcke da nauce a prvenstveno da je NAROD TAJ KOJI SE NAJVISE PITA.

Lazar

pre 8 godina

Od sutra ce vise zavisiti kako ce se MMF, Nemacka i Francuska postaviti prema Grckoj jer od toga zavise odluke drugih EU clanica npr. Spanije, Portugalije i drugih da krenu putem Grcke.