Sreda, 01.07.2015.

20:40

Dobio kaznu iz Italije, a u Italiji nije bio

Jedan Kragujevčanin je od suda dobio zapisnik o saobraćajnom prekršaju počinjenom u Italiji 2013. godine.

Izvor: B92

Dobio kaznu iz Italije, a u Italiji nije bio IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

Dvostruki standardi

pre 8 godina

Ako je drzava za nasilnika Miladina Kovacevica platila USA milion dolara treba za svakog gradjanina da obezbedi bar prevodioca i pravnu pomoc!

Dvostruki standardi

pre 8 godina

Ako je drzava za nasilnika Miladina Kovacevica platila USA milion dolara treba za svakog gradjanina da obezbedi bar prevodioca i pravnu pomoc!

milojko

pre 8 godina

u italiji su nedodiljivi samo papa i onaj koji nema nista na svoje ime... prema tome...ako je samo neki saobracajni prekrsaj... zguzvaj to i vezbaj kosarku...

Nicky boy

pre 8 godina

Bolje da plati kaznu nego advokate, manje će da ga košta. A ima i opciju da čitav slučaj ignoriše, ali onda može da se suoči sa mogućnošću da mu bude zabranjen ulaz u EU.

mz

pre 8 godina

Znači on treba da dokazuje svoju nevinost? Zar se u pravosuđu na dokazuje nečija krivica, a ne nevinost? Valjda su svi nevini dok se ne dokaže suprotno. Ali očito naše pravosuđe funkcioniše po principu "boli me dupe, snalazi se sam".

моравац

pre 8 godina

неразумем негативне коментаре на наша слова на таблицама, шта треба да се користи енглеска абецеда или кинеско писмо или грчко. зашто се стидите нашег народа?

Diladin spaseni

pre 8 godina

"A sto bi drzava bilo sta radila?

Najbolje odes u drugu drzavu, prodjes kroz crveno ili prekoracis brzinu, a onda trazis da tvoja drzava to resi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Android 17, 1. jul 2015 20:50)"

Najbolje odes u drugu drzavu, npr USA, krvnicki prebijes nekog njihovog drzavljanina, od srpske ambasade dobijes putnu ispravu i legalno pobegnes.

Kada stigne zahtev za deportaciju, a onda trazis da tvoja drzava to resi. Drzava te dovede u Narodnu skupstinu, pa onda plati narodnim parama tricavih 1.000.000.$ odstete tvojoj zrtvi, a tebe kao nesto osudi, pa te brzo posle toga pusti.

U ovom slucaju nasa vajna drzava bi bar morala ovom nasem nesretnom sunarodniku da obezbedi bar prevodioca.

Dušan

pre 8 godina

Држава не ради за народ него тражи да народ ради за њу да би државници лепо уживали.

paja

pre 8 godina

Samo jedno pitanje za ovog gospodina, ili za naše državne organe, ili one države u kojoj je bio kada se navodni prekršaj dogodio: kako su Italijani povezali broj na tablicama njegovog automobila i njegovo ime, adresu...?

Paklena pomorandža

pre 8 godina

Kao i obično državu boli uvo za običnog smrtnika a kad treba da mu oderu ložu sa ledja računima porezom i ostalim stvarima tu skoče svi ..... ti Srbiju

NIje ni kod nas bolje

pre 8 godina

Pa ovo se radilo a verujem i dalje radi po Beogradu sa naplatom parkinga.

Meni je tako pre par godina stigla kazna za parking u ulici u blizini koje istina zivim ali sva sreca pa sam u tom periodu za koji je napisana kazna bio na odmoru u inostranstvu i to istim tim autom a celih mesec dana.

Otisao sam u parking servis i sastavio zalbu sa kopiranim dokumentima sa svim pecatima sa granice i originalima na uvid. I ta njihova komisija nekakva je ponistila kaznu.

To navodno rade jer oni "vredniji" u pisanju kazni dobijaju bonus na kraju meseca.

A pitanje je na koji bi on racun uplatio kaznu... sigurno nekakav privatni.

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

"Problem je što građani ne mogu da shvate da su prepušteni sami sebi i da državne pravosudne institucije, sem uručivanja zapisnika, u ovom slučaju, nemaju načina da im pomognu".

A da Vlada šalje avion po turiste u Tunisu, zbog nekog člana svoje klike, to može?

Kradja identiteta

pre 8 godina

Procitavsi ovu vest, a onda i komentare, zakljucio sam (po ko zna koji put) da smo velike naivcine.

Naime, ako je verovati "glavnom junaku ove price" da tada ni on, ni njegov automobil nisu bili na "inkrimisanom mestu u inkriminisano vreme", policija koja mu je poslala kaznu ima bas njegove (i njegovog automobila) podatke, onda je rec o klasicnoj KRADJI IDENTITETA. O tome u Srbiji niko ozbiljno ne razmislja, pa su i zakonski propisi kad je to u pitanju sa mnogo propusta. Mi se kradje naseg identiteta plasimo samo da neko ne digne kakav kredit na nase ime. I ni zbog cega vise. A, evo, to se moze i za ovo upotrebiti - za preksaje i kriminal svake vrste. Pa ti se,onda, cudi i dokazuj nevinost.

navijac

pre 8 godina

@Anana

Sve si ti to lepo objasnila, ali vidi se da si isuvise postena. Njemu advokat TREBA kako bi naplatio troskove, jer kako ce da im ispostavi troskove ako se sam brani? Ovako ce advokat napumpati troskove maksimalno, mnogo vise nego sto su stvarni i na kraju podeliti lovu.

Milorad

pre 8 godina

Moj drug je vozio 200km/h u Ohio drzavi u USA na autoputu a inace ima Kanadski pasos. Napisali su mu kaznu neku astronomsku, ali mu to nikada nije doslo na adresu u Torontu. Istina nikad vise nije otisao u Ohio iz ociglednih razloga :)
(usa, 01. jul 2015 23:06)
-----
Ala lazes. 200 km/h je 125 mph a za tu brzinu se u Ohaju momentalno ide u zatvor, kakvo crno pisanje kazni. Drugo, da prodjes u Ohaju kroz naplatnu rampu sa Kanadskim tablicama a ne ubacis novcice, kazna stize na kucnu adresu a kamoli saobracajni prekrsaj. Kazne u Americi i Kanadi su 100% umrezene, to ti govorim kao neko ko ih je prosao uzduz i popreko.

Jovan Mitrović

pre 8 godina

Osim ako si rodjak nekog glavonje pa onda plate i kauciju za tebe. Ne može to za običnog građanina, taman posla. Samo privelegovane siledžije.

Alibi

pre 8 godina

"...sad se tu javlja problem što niti sam bio u Padovi, niti je moj automobil tamo bio."

Ako 17. decemabra 2013. nije bio u Padovi, negde je bio. Potreban je samo valjan dokaz. Najbolje bi bilo da je tog dana, vozeći svoj automobil, napravio prekršaj u Kragujevcu ili okolini i da poseduje zapisnik MUP o tome.

matori

pre 8 godina

ma pomogli bi oni tebi da si miladin ili saric , da si nekog ubio ili maznuo neku lovu. ovako im nisi interesantan jer je ovde sada NapreDNO

Vladan

pre 8 godina

Jos jedna glupost koju je moguce da smo uzrokovali praveci tablice koje strane drzave ne mogu da indetifikuju jer slova č,ć,ž nemaju u svom pismu i ocas posla eto greske .

...

pre 8 godina

svi koji pisete u vezi tablica procitajte bolje I visecete da je covek rekao da je to njegova tablica... ali slazem se da su glupave ali to ovde cini mi se nije slucaj...

usa

pre 8 godina

Moj drug je vozio 200km/h u Ohio drzavi u USA na autoputu a inace ima Kanadski pasos. Napisali su mu kaznu neku astronomsku, ali mu to nikada nije doslo na adresu u Torontu. Istina nikad vise nije otisao u Ohio iz ociglednih razloga :)

Anana

pre 8 godina

Gospodine Dejane, ne trebaju Vam nikakvi advokati. Ovo se rešava samo na jedan način: nabavite mail policijske uprave koja je prosledila zapisnik i obavestite ih da niste mogli da napravite prekršaj pošto niste bili na licu mesta i zahtevajte da policija u Italiji još jednom proveri registarski broj, marku automobila i boju. Možda ćete platiti prevodiocu da Vam prevede pismo, ali to je minimalni trošak, a ogradili ste se od svih eventualnih budućih prekršaja koje bi mogao da izazove ovaj (ne)identifikovani automobil i policija će Vam poništiti kaznu.

Predrag

pre 8 godina

Bio sam u Italiji jula 2013-e. Uzeo sam rent-a-car u jednoj poznatoj agenciji (svetski lanac, da ga ne imenujem). Oko mesec dana nakon boravka mi je stigao račun za neku kaznu za prolaz kroz ulicu gde je zabranjen saobraćaj i to iz područja Torina a nisam bio ni blizu Torina. To sam ignorisao jer mi je kartica kojom sam bio prijavljen bila istekla pa su mgli da se slikaju sa naplatom. Nedavno mi je stigla kao neka kazna od Autoputeva Italije (isto preko agencije kao i taj navodni saobraćajni prekršaj) da sam prošao kroz kapiju gde je bio Telepass. U svakom slučaju očigledno da su neke mutljavine u pitanju.

Mirko

pre 8 godina

...slicna situacija 2011 godine, tacno je da sam bio u Italiji ali nisam imao prekrsaj odnosno udes... dobio sam izvestaj od Italijanskog osiguranja da sam navodno imao udes sa nekom Toyotom Italijanskih tabli... nema pojma, pa valjda znam jel sam imao ili ne. Sumnjam da je za prijavu u IT potrebno samo da imas broj tablica od drugog uvesnika i da se na taj nacin prijavljuje steta. (tablice zabar zapise i posalje osiguranju, da proba...) U tom izvestaju/zahtevu je pisalo da je potrebno da dam izjavu. Ostavio sam to i zaboravio... niko me vise nikada nije kontaktirao... ako si "cist" ne obracaj paznju.

Nimrod

pre 8 godina

Ne razumem - i da jeu Srbiji dobio prekršajnu prijavu od srpskog suda, morao bi da podnosi zalbu, unajmljuje advokata itd, ne bi mu drzava pomagala. Zasto bu sada trebala drzava da pomaže?

A tu našu izmisljotinu sa tablicama...bolje sa se ne blamiramo.

milan

pre 8 godina

iz iskustva...

Problem je u našim tablicama, Italijani ne razlikuju C od Ć, Z od Ž i slično..
Problem je i što ti italijanski zapisnici stižu bez fotografija vozila.
Obaveza naših sudova je samo da te zapisnike uruči vlasniku vozila.
Naravno, u obavezi smo da pružimo međunarodnu pravnu pomoć.

Nole

pre 8 godina

Nešto mi sumnjiva priča. Baš tada bio van zemlje ali ne u Italiji i baš izmislili napamet njegov registarski broj. Deluje kao previše slučajnih podudarnosti.

cobo

pre 8 godina

Ko da oni tebe poznaju,ja bi to proverio.Naprimer ime babe po majci,ime ujne, zene od ujka milojka,itd.Ako ne znaju ,onda pogresna osoba,i spustis slusalicu,

London

pre 8 godina

Ja sam dva puta dobio kazne iz Italije, oba puta sa slikom, jednom moj engleski auto, jednom rent-a-car. U oba slučaja je bila ista prevara u pitanju, na slici se vidi tablica i deo automobila ali se ne vidi okolina tj. kontekst ili neki dokaz da je navedeni prekršaj zaista napravljen. U prvom slučaju je pisalo da sam u Firenci 2008. vozio ulicom u kojoj nije dozvoljen promet vozilima, otišao sam na Google maps, video kola u toj ulici, zgužvao papir i bacio ga u kantu. Drugi put je u pitanju bila brza vožnja kod Lago di Como 2011. I to sam bacio. Nikada mi ništa drugo nije stiglo niti sam ikada imao problema u Italiji, npr. da me na aerodromu nešto pitaju jer na moje ime ima nekakva prijava.

Ili, da skratim, ovakve vrste prevara u Italiji nisu nepoznate, ne plaćajte ništa, prijavu sačuvajte za uspomenu.

Android 17

pre 8 godina

A sto bi drzava bilo sta radila? Ne razumem. Ako i nisi i jesi nesto uradio u drugoj drzavi, napravio prekrsaj bilo sta, to je na tebi i tvojim advokatima ako imas novac za njih da resis. Najbolje odes u drugu drzavu, prodjes kroz crveno ili prekoracis brzinu, a onda trazis da tvoja drzava to resi.

niko

pre 8 godina

Ovakvih situacija će biti sve dok se koristi besmislena azbuka na registarskim tablicama. Tako nešto neverovatno moglo je da se proizvede samo u telepromtovanoj Srbiji. U ovom slučaju je do greške došlo zato što je prekršaj napravilo vozilo čija se registracija završava ili slovom ć ili slovom č. Ta slova ne postoje u italijanskoj abecedi pa su ljudi stavili šta je najbliže. Cenu gluposti će platiti, naravno, onaj koji nema nikakve veze sa prekršajem, a stvarni krivac će verovatno uskoro biti kandidat za ministra.

niko

pre 8 godina

Ovakvih situacija će biti sve dok se koristi besmislena azbuka na registarskim tablicama. Tako nešto neverovatno moglo je da se proizvede samo u telepromtovanoj Srbiji. U ovom slučaju je do greške došlo zato što je prekršaj napravilo vozilo čija se registracija završava ili slovom ć ili slovom č. Ta slova ne postoje u italijanskoj abecedi pa su ljudi stavili šta je najbliže. Cenu gluposti će platiti, naravno, onaj koji nema nikakve veze sa prekršajem, a stvarni krivac će verovatno uskoro biti kandidat za ministra.

London

pre 8 godina

Ja sam dva puta dobio kazne iz Italije, oba puta sa slikom, jednom moj engleski auto, jednom rent-a-car. U oba slučaja je bila ista prevara u pitanju, na slici se vidi tablica i deo automobila ali se ne vidi okolina tj. kontekst ili neki dokaz da je navedeni prekršaj zaista napravljen. U prvom slučaju je pisalo da sam u Firenci 2008. vozio ulicom u kojoj nije dozvoljen promet vozilima, otišao sam na Google maps, video kola u toj ulici, zgužvao papir i bacio ga u kantu. Drugi put je u pitanju bila brza vožnja kod Lago di Como 2011. I to sam bacio. Nikada mi ništa drugo nije stiglo niti sam ikada imao problema u Italiji, npr. da me na aerodromu nešto pitaju jer na moje ime ima nekakva prijava.

Ili, da skratim, ovakve vrste prevara u Italiji nisu nepoznate, ne plaćajte ništa, prijavu sačuvajte za uspomenu.

milan

pre 8 godina

iz iskustva...

Problem je u našim tablicama, Italijani ne razlikuju C od Ć, Z od Ž i slično..
Problem je i što ti italijanski zapisnici stižu bez fotografija vozila.
Obaveza naših sudova je samo da te zapisnike uruči vlasniku vozila.
Naravno, u obavezi smo da pružimo međunarodnu pravnu pomoć.

Predrag

pre 8 godina

Bio sam u Italiji jula 2013-e. Uzeo sam rent-a-car u jednoj poznatoj agenciji (svetski lanac, da ga ne imenujem). Oko mesec dana nakon boravka mi je stigao račun za neku kaznu za prolaz kroz ulicu gde je zabranjen saobraćaj i to iz područja Torina a nisam bio ni blizu Torina. To sam ignorisao jer mi je kartica kojom sam bio prijavljen bila istekla pa su mgli da se slikaju sa naplatom. Nedavno mi je stigla kao neka kazna od Autoputeva Italije (isto preko agencije kao i taj navodni saobraćajni prekršaj) da sam prošao kroz kapiju gde je bio Telepass. U svakom slučaju očigledno da su neke mutljavine u pitanju.

Anana

pre 8 godina

Gospodine Dejane, ne trebaju Vam nikakvi advokati. Ovo se rešava samo na jedan način: nabavite mail policijske uprave koja je prosledila zapisnik i obavestite ih da niste mogli da napravite prekršaj pošto niste bili na licu mesta i zahtevajte da policija u Italiji još jednom proveri registarski broj, marku automobila i boju. Možda ćete platiti prevodiocu da Vam prevede pismo, ali to je minimalni trošak, a ogradili ste se od svih eventualnih budućih prekršaja koje bi mogao da izazove ovaj (ne)identifikovani automobil i policija će Vam poništiti kaznu.

Mirko

pre 8 godina

...slicna situacija 2011 godine, tacno je da sam bio u Italiji ali nisam imao prekrsaj odnosno udes... dobio sam izvestaj od Italijanskog osiguranja da sam navodno imao udes sa nekom Toyotom Italijanskih tabli... nema pojma, pa valjda znam jel sam imao ili ne. Sumnjam da je za prijavu u IT potrebno samo da imas broj tablica od drugog uvesnika i da se na taj nacin prijavljuje steta. (tablice zabar zapise i posalje osiguranju, da proba...) U tom izvestaju/zahtevu je pisalo da je potrebno da dam izjavu. Ostavio sam to i zaboravio... niko me vise nikada nije kontaktirao... ako si "cist" ne obracaj paznju.

cobo

pre 8 godina

Ko da oni tebe poznaju,ja bi to proverio.Naprimer ime babe po majci,ime ujne, zene od ujka milojka,itd.Ako ne znaju ,onda pogresna osoba,i spustis slusalicu,

usa

pre 8 godina

Moj drug je vozio 200km/h u Ohio drzavi u USA na autoputu a inace ima Kanadski pasos. Napisali su mu kaznu neku astronomsku, ali mu to nikada nije doslo na adresu u Torontu. Istina nikad vise nije otisao u Ohio iz ociglednih razloga :)

Diladin spaseni

pre 8 godina

"A sto bi drzava bilo sta radila?

Najbolje odes u drugu drzavu, prodjes kroz crveno ili prekoracis brzinu, a onda trazis da tvoja drzava to resi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Android 17, 1. jul 2015 20:50)"

Najbolje odes u drugu drzavu, npr USA, krvnicki prebijes nekog njihovog drzavljanina, od srpske ambasade dobijes putnu ispravu i legalno pobegnes.

Kada stigne zahtev za deportaciju, a onda trazis da tvoja drzava to resi. Drzava te dovede u Narodnu skupstinu, pa onda plati narodnim parama tricavih 1.000.000.$ odstete tvojoj zrtvi, a tebe kao nesto osudi, pa te brzo posle toga pusti.

U ovom slucaju nasa vajna drzava bi bar morala ovom nasem nesretnom sunarodniku da obezbedi bar prevodioca.

Nole

pre 8 godina

Nešto mi sumnjiva priča. Baš tada bio van zemlje ali ne u Italiji i baš izmislili napamet njegov registarski broj. Deluje kao previše slučajnih podudarnosti.

Nimrod

pre 8 godina

Ne razumem - i da jeu Srbiji dobio prekršajnu prijavu od srpskog suda, morao bi da podnosi zalbu, unajmljuje advokata itd, ne bi mu drzava pomagala. Zasto bu sada trebala drzava da pomaže?

A tu našu izmisljotinu sa tablicama...bolje sa se ne blamiramo.

Android 17

pre 8 godina

A sto bi drzava bilo sta radila? Ne razumem. Ako i nisi i jesi nesto uradio u drugoj drzavi, napravio prekrsaj bilo sta, to je na tebi i tvojim advokatima ako imas novac za njih da resis. Najbolje odes u drugu drzavu, prodjes kroz crveno ili prekoracis brzinu, a onda trazis da tvoja drzava to resi.

Dušan

pre 8 godina

Држава не ради за народ него тражи да народ ради за њу да би државници лепо уживали.

Paklena pomorandža

pre 8 godina

Kao i obično državu boli uvo za običnog smrtnika a kad treba da mu oderu ložu sa ledja računima porezom i ostalim stvarima tu skoče svi ..... ti Srbiju

mz

pre 8 godina

Znači on treba da dokazuje svoju nevinost? Zar se u pravosuđu na dokazuje nečija krivica, a ne nevinost? Valjda su svi nevini dok se ne dokaže suprotno. Ali očito naše pravosuđe funkcioniše po principu "boli me dupe, snalazi se sam".

моравац

pre 8 godina

неразумем негативне коментаре на наша слова на таблицама, шта треба да се користи енглеска абецеда или кинеско писмо или грчко. зашто се стидите нашег народа?

Milorad

pre 8 godina

Moj drug je vozio 200km/h u Ohio drzavi u USA na autoputu a inace ima Kanadski pasos. Napisali su mu kaznu neku astronomsku, ali mu to nikada nije doslo na adresu u Torontu. Istina nikad vise nije otisao u Ohio iz ociglednih razloga :)
(usa, 01. jul 2015 23:06)
-----
Ala lazes. 200 km/h je 125 mph a za tu brzinu se u Ohaju momentalno ide u zatvor, kakvo crno pisanje kazni. Drugo, da prodjes u Ohaju kroz naplatnu rampu sa Kanadskim tablicama a ne ubacis novcice, kazna stize na kucnu adresu a kamoli saobracajni prekrsaj. Kazne u Americi i Kanadi su 100% umrezene, to ti govorim kao neko ko ih je prosao uzduz i popreko.

paja

pre 8 godina

Samo jedno pitanje za ovog gospodina, ili za naše državne organe, ili one države u kojoj je bio kada se navodni prekršaj dogodio: kako su Italijani povezali broj na tablicama njegovog automobila i njegovo ime, adresu...?

Kradja identiteta

pre 8 godina

Procitavsi ovu vest, a onda i komentare, zakljucio sam (po ko zna koji put) da smo velike naivcine.

Naime, ako je verovati "glavnom junaku ove price" da tada ni on, ni njegov automobil nisu bili na "inkrimisanom mestu u inkriminisano vreme", policija koja mu je poslala kaznu ima bas njegove (i njegovog automobila) podatke, onda je rec o klasicnoj KRADJI IDENTITETA. O tome u Srbiji niko ozbiljno ne razmislja, pa su i zakonski propisi kad je to u pitanju sa mnogo propusta. Mi se kradje naseg identiteta plasimo samo da neko ne digne kakav kredit na nase ime. I ni zbog cega vise. A, evo, to se moze i za ovo upotrebiti - za preksaje i kriminal svake vrste. Pa ti se,onda, cudi i dokazuj nevinost.

NIje ni kod nas bolje

pre 8 godina

Pa ovo se radilo a verujem i dalje radi po Beogradu sa naplatom parkinga.

Meni je tako pre par godina stigla kazna za parking u ulici u blizini koje istina zivim ali sva sreca pa sam u tom periodu za koji je napisana kazna bio na odmoru u inostranstvu i to istim tim autom a celih mesec dana.

Otisao sam u parking servis i sastavio zalbu sa kopiranim dokumentima sa svim pecatima sa granice i originalima na uvid. I ta njihova komisija nekakva je ponistila kaznu.

To navodno rade jer oni "vredniji" u pisanju kazni dobijaju bonus na kraju meseca.

A pitanje je na koji bi on racun uplatio kaznu... sigurno nekakav privatni.

Dvostruki standardi

pre 8 godina

Ako je drzava za nasilnika Miladina Kovacevica platila USA milion dolara treba za svakog gradjanina da obezbedi bar prevodioca i pravnu pomoc!

Jovan Mitrović

pre 8 godina

Osim ako si rodjak nekog glavonje pa onda plate i kauciju za tebe. Ne može to za običnog građanina, taman posla. Samo privelegovane siledžije.

navijac

pre 8 godina

@Anana

Sve si ti to lepo objasnila, ali vidi se da si isuvise postena. Njemu advokat TREBA kako bi naplatio troskove, jer kako ce da im ispostavi troskove ako se sam brani? Ovako ce advokat napumpati troskove maksimalno, mnogo vise nego sto su stvarni i na kraju podeliti lovu.

Nicky boy

pre 8 godina

Bolje da plati kaznu nego advokate, manje će da ga košta. A ima i opciju da čitav slučaj ignoriše, ali onda može da se suoči sa mogućnošću da mu bude zabranjen ulaz u EU.

Dvostruki standardi

pre 8 godina

Ako je drzava za nasilnika Miladina Kovacevica platila USA milion dolara treba za svakog gradjanina da obezbedi bar prevodioca i pravnu pomoc!

...

pre 8 godina

svi koji pisete u vezi tablica procitajte bolje I visecete da je covek rekao da je to njegova tablica... ali slazem se da su glupave ali to ovde cini mi se nije slucaj...

Vladan

pre 8 godina

Jos jedna glupost koju je moguce da smo uzrokovali praveci tablice koje strane drzave ne mogu da indetifikuju jer slova č,ć,ž nemaju u svom pismu i ocas posla eto greske .

matori

pre 8 godina

ma pomogli bi oni tebi da si miladin ili saric , da si nekog ubio ili maznuo neku lovu. ovako im nisi interesantan jer je ovde sada NapreDNO

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

"Problem je što građani ne mogu da shvate da su prepušteni sami sebi i da državne pravosudne institucije, sem uručivanja zapisnika, u ovom slučaju, nemaju načina da im pomognu".

A da Vlada šalje avion po turiste u Tunisu, zbog nekog člana svoje klike, to može?

milojko

pre 8 godina

u italiji su nedodiljivi samo papa i onaj koji nema nista na svoje ime... prema tome...ako je samo neki saobracajni prekrsaj... zguzvaj to i vezbaj kosarku...

Alibi

pre 8 godina

"...sad se tu javlja problem što niti sam bio u Padovi, niti je moj automobil tamo bio."

Ako 17. decemabra 2013. nije bio u Padovi, negde je bio. Potreban je samo valjan dokaz. Najbolje bi bilo da je tog dana, vozeći svoj automobil, napravio prekršaj u Kragujevcu ili okolini i da poseduje zapisnik MUP o tome.

Android 17

pre 8 godina

A sto bi drzava bilo sta radila? Ne razumem. Ako i nisi i jesi nesto uradio u drugoj drzavi, napravio prekrsaj bilo sta, to je na tebi i tvojim advokatima ako imas novac za njih da resis. Najbolje odes u drugu drzavu, prodjes kroz crveno ili prekoracis brzinu, a onda trazis da tvoja drzava to resi.

Nole

pre 8 godina

Nešto mi sumnjiva priča. Baš tada bio van zemlje ali ne u Italiji i baš izmislili napamet njegov registarski broj. Deluje kao previše slučajnih podudarnosti.

Nimrod

pre 8 godina

Ne razumem - i da jeu Srbiji dobio prekršajnu prijavu od srpskog suda, morao bi da podnosi zalbu, unajmljuje advokata itd, ne bi mu drzava pomagala. Zasto bu sada trebala drzava da pomaže?

A tu našu izmisljotinu sa tablicama...bolje sa se ne blamiramo.

моравац

pre 8 godina

неразумем негативне коментаре на наша слова на таблицама, шта треба да се користи енглеска абецеда или кинеско писмо или грчко. зашто се стидите нашег народа?

niko

pre 8 godina

Ovakvih situacija će biti sve dok se koristi besmislena azbuka na registarskim tablicama. Tako nešto neverovatno moglo je da se proizvede samo u telepromtovanoj Srbiji. U ovom slučaju je do greške došlo zato što je prekršaj napravilo vozilo čija se registracija završava ili slovom ć ili slovom č. Ta slova ne postoje u italijanskoj abecedi pa su ljudi stavili šta je najbliže. Cenu gluposti će platiti, naravno, onaj koji nema nikakve veze sa prekršajem, a stvarni krivac će verovatno uskoro biti kandidat za ministra.

usa

pre 8 godina

Moj drug je vozio 200km/h u Ohio drzavi u USA na autoputu a inace ima Kanadski pasos. Napisali su mu kaznu neku astronomsku, ali mu to nikada nije doslo na adresu u Torontu. Istina nikad vise nije otisao u Ohio iz ociglednih razloga :)

cobo

pre 8 godina

Ko da oni tebe poznaju,ja bi to proverio.Naprimer ime babe po majci,ime ujne, zene od ujka milojka,itd.Ako ne znaju ,onda pogresna osoba,i spustis slusalicu,

Anana

pre 8 godina

Gospodine Dejane, ne trebaju Vam nikakvi advokati. Ovo se rešava samo na jedan način: nabavite mail policijske uprave koja je prosledila zapisnik i obavestite ih da niste mogli da napravite prekršaj pošto niste bili na licu mesta i zahtevajte da policija u Italiji još jednom proveri registarski broj, marku automobila i boju. Možda ćete platiti prevodiocu da Vam prevede pismo, ali to je minimalni trošak, a ogradili ste se od svih eventualnih budućih prekršaja koje bi mogao da izazove ovaj (ne)identifikovani automobil i policija će Vam poništiti kaznu.

London

pre 8 godina

Ja sam dva puta dobio kazne iz Italije, oba puta sa slikom, jednom moj engleski auto, jednom rent-a-car. U oba slučaja je bila ista prevara u pitanju, na slici se vidi tablica i deo automobila ali se ne vidi okolina tj. kontekst ili neki dokaz da je navedeni prekršaj zaista napravljen. U prvom slučaju je pisalo da sam u Firenci 2008. vozio ulicom u kojoj nije dozvoljen promet vozilima, otišao sam na Google maps, video kola u toj ulici, zgužvao papir i bacio ga u kantu. Drugi put je u pitanju bila brza vožnja kod Lago di Como 2011. I to sam bacio. Nikada mi ništa drugo nije stiglo niti sam ikada imao problema u Italiji, npr. da me na aerodromu nešto pitaju jer na moje ime ima nekakva prijava.

Ili, da skratim, ovakve vrste prevara u Italiji nisu nepoznate, ne plaćajte ništa, prijavu sačuvajte za uspomenu.

milan

pre 8 godina

iz iskustva...

Problem je u našim tablicama, Italijani ne razlikuju C od Ć, Z od Ž i slično..
Problem je i što ti italijanski zapisnici stižu bez fotografija vozila.
Obaveza naših sudova je samo da te zapisnike uruči vlasniku vozila.
Naravno, u obavezi smo da pružimo međunarodnu pravnu pomoć.

Mirko

pre 8 godina

...slicna situacija 2011 godine, tacno je da sam bio u Italiji ali nisam imao prekrsaj odnosno udes... dobio sam izvestaj od Italijanskog osiguranja da sam navodno imao udes sa nekom Toyotom Italijanskih tabli... nema pojma, pa valjda znam jel sam imao ili ne. Sumnjam da je za prijavu u IT potrebno samo da imas broj tablica od drugog uvesnika i da se na taj nacin prijavljuje steta. (tablice zabar zapise i posalje osiguranju, da proba...) U tom izvestaju/zahtevu je pisalo da je potrebno da dam izjavu. Ostavio sam to i zaboravio... niko me vise nikada nije kontaktirao... ako si "cist" ne obracaj paznju.

Predrag

pre 8 godina

Bio sam u Italiji jula 2013-e. Uzeo sam rent-a-car u jednoj poznatoj agenciji (svetski lanac, da ga ne imenujem). Oko mesec dana nakon boravka mi je stigao račun za neku kaznu za prolaz kroz ulicu gde je zabranjen saobraćaj i to iz područja Torina a nisam bio ni blizu Torina. To sam ignorisao jer mi je kartica kojom sam bio prijavljen bila istekla pa su mgli da se slikaju sa naplatom. Nedavno mi je stigla kao neka kazna od Autoputeva Italije (isto preko agencije kao i taj navodni saobraćajni prekršaj) da sam prošao kroz kapiju gde je bio Telepass. U svakom slučaju očigledno da su neke mutljavine u pitanju.

Nicky boy

pre 8 godina

Bolje da plati kaznu nego advokate, manje će da ga košta. A ima i opciju da čitav slučaj ignoriše, ali onda može da se suoči sa mogućnošću da mu bude zabranjen ulaz u EU.

Diladin spaseni

pre 8 godina

"A sto bi drzava bilo sta radila?

Najbolje odes u drugu drzavu, prodjes kroz crveno ili prekoracis brzinu, a onda trazis da tvoja drzava to resi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Android 17, 1. jul 2015 20:50)"

Najbolje odes u drugu drzavu, npr USA, krvnicki prebijes nekog njihovog drzavljanina, od srpske ambasade dobijes putnu ispravu i legalno pobegnes.

Kada stigne zahtev za deportaciju, a onda trazis da tvoja drzava to resi. Drzava te dovede u Narodnu skupstinu, pa onda plati narodnim parama tricavih 1.000.000.$ odstete tvojoj zrtvi, a tebe kao nesto osudi, pa te brzo posle toga pusti.

U ovom slucaju nasa vajna drzava bi bar morala ovom nasem nesretnom sunarodniku da obezbedi bar prevodioca.

Paklena pomorandža

pre 8 godina

Kao i obično državu boli uvo za običnog smrtnika a kad treba da mu oderu ložu sa ledja računima porezom i ostalim stvarima tu skoče svi ..... ti Srbiju

Dušan

pre 8 godina

Држава не ради за народ него тражи да народ ради за њу да би државници лепо уживали.

paja

pre 8 godina

Samo jedno pitanje za ovog gospodina, ili za naše državne organe, ili one države u kojoj je bio kada se navodni prekršaj dogodio: kako su Italijani povezali broj na tablicama njegovog automobila i njegovo ime, adresu...?

...

pre 8 godina

svi koji pisete u vezi tablica procitajte bolje I visecete da je covek rekao da je to njegova tablica... ali slazem se da su glupave ali to ovde cini mi se nije slucaj...

Vladan

pre 8 godina

Jos jedna glupost koju je moguce da smo uzrokovali praveci tablice koje strane drzave ne mogu da indetifikuju jer slova č,ć,ž nemaju u svom pismu i ocas posla eto greske .

matori

pre 8 godina

ma pomogli bi oni tebi da si miladin ili saric , da si nekog ubio ili maznuo neku lovu. ovako im nisi interesantan jer je ovde sada NapreDNO

Alibi

pre 8 godina

"...sad se tu javlja problem što niti sam bio u Padovi, niti je moj automobil tamo bio."

Ako 17. decemabra 2013. nije bio u Padovi, negde je bio. Potreban je samo valjan dokaz. Najbolje bi bilo da je tog dana, vozeći svoj automobil, napravio prekršaj u Kragujevcu ili okolini i da poseduje zapisnik MUP o tome.

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

"Problem je što građani ne mogu da shvate da su prepušteni sami sebi i da državne pravosudne institucije, sem uručivanja zapisnika, u ovom slučaju, nemaju načina da im pomognu".

A da Vlada šalje avion po turiste u Tunisu, zbog nekog člana svoje klike, to može?

Jovan Mitrović

pre 8 godina

Osim ako si rodjak nekog glavonje pa onda plate i kauciju za tebe. Ne može to za običnog građanina, taman posla. Samo privelegovane siledžije.

Kradja identiteta

pre 8 godina

Procitavsi ovu vest, a onda i komentare, zakljucio sam (po ko zna koji put) da smo velike naivcine.

Naime, ako je verovati "glavnom junaku ove price" da tada ni on, ni njegov automobil nisu bili na "inkrimisanom mestu u inkriminisano vreme", policija koja mu je poslala kaznu ima bas njegove (i njegovog automobila) podatke, onda je rec o klasicnoj KRADJI IDENTITETA. O tome u Srbiji niko ozbiljno ne razmislja, pa su i zakonski propisi kad je to u pitanju sa mnogo propusta. Mi se kradje naseg identiteta plasimo samo da neko ne digne kakav kredit na nase ime. I ni zbog cega vise. A, evo, to se moze i za ovo upotrebiti - za preksaje i kriminal svake vrste. Pa ti se,onda, cudi i dokazuj nevinost.

navijac

pre 8 godina

@Anana

Sve si ti to lepo objasnila, ali vidi se da si isuvise postena. Njemu advokat TREBA kako bi naplatio troskove, jer kako ce da im ispostavi troskove ako se sam brani? Ovako ce advokat napumpati troskove maksimalno, mnogo vise nego sto su stvarni i na kraju podeliti lovu.

Milorad

pre 8 godina

Moj drug je vozio 200km/h u Ohio drzavi u USA na autoputu a inace ima Kanadski pasos. Napisali su mu kaznu neku astronomsku, ali mu to nikada nije doslo na adresu u Torontu. Istina nikad vise nije otisao u Ohio iz ociglednih razloga :)
(usa, 01. jul 2015 23:06)
-----
Ala lazes. 200 km/h je 125 mph a za tu brzinu se u Ohaju momentalno ide u zatvor, kakvo crno pisanje kazni. Drugo, da prodjes u Ohaju kroz naplatnu rampu sa Kanadskim tablicama a ne ubacis novcice, kazna stize na kucnu adresu a kamoli saobracajni prekrsaj. Kazne u Americi i Kanadi su 100% umrezene, to ti govorim kao neko ko ih je prosao uzduz i popreko.

NIje ni kod nas bolje

pre 8 godina

Pa ovo se radilo a verujem i dalje radi po Beogradu sa naplatom parkinga.

Meni je tako pre par godina stigla kazna za parking u ulici u blizini koje istina zivim ali sva sreca pa sam u tom periodu za koji je napisana kazna bio na odmoru u inostranstvu i to istim tim autom a celih mesec dana.

Otisao sam u parking servis i sastavio zalbu sa kopiranim dokumentima sa svim pecatima sa granice i originalima na uvid. I ta njihova komisija nekakva je ponistila kaznu.

To navodno rade jer oni "vredniji" u pisanju kazni dobijaju bonus na kraju meseca.

A pitanje je na koji bi on racun uplatio kaznu... sigurno nekakav privatni.

mz

pre 8 godina

Znači on treba da dokazuje svoju nevinost? Zar se u pravosuđu na dokazuje nečija krivica, a ne nevinost? Valjda su svi nevini dok se ne dokaže suprotno. Ali očito naše pravosuđe funkcioniše po principu "boli me dupe, snalazi se sam".

milojko

pre 8 godina

u italiji su nedodiljivi samo papa i onaj koji nema nista na svoje ime... prema tome...ako je samo neki saobracajni prekrsaj... zguzvaj to i vezbaj kosarku...

Dvostruki standardi

pre 8 godina

Ako je drzava za nasilnika Miladina Kovacevica platila USA milion dolara treba za svakog gradjanina da obezbedi bar prevodioca i pravnu pomoc!

Dvostruki standardi

pre 8 godina

Ako je drzava za nasilnika Miladina Kovacevica platila USA milion dolara treba za svakog gradjanina da obezbedi bar prevodioca i pravnu pomoc!