Sreda, 01.07.2015.

07:25

Dačić SB UN: Britanci ruše mir na Balkanu

Srbija poziva članice SB UN da ne glasaju za britansku rezoluciju o Srebrenici, jer smatra da bi njeno usvajanje bilo štetno i moglo da destabilizuje region.

Izvor: Tanjug

Daèiæ SB UN: Britanci ruše mir na Balkanu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

mujcinovic salih

pre 8 godina

Nisu englezi rusili mir na Balkanu nego pokojni Dacicev sef i Tudjman.Sama izjava je nediplomatska ali o tome neka glavu trlja onaj ko ga je postavio na to mesto?

paradigma

pre 8 godina

Interesantni komentari koji pokazuju duboku podelu Srpskog društva koja nas uništava kao društvo.
Teško je naći toliku podelu u jednom narodu kao što je naš,zašto je to tako?,to je teško reći.Mislim da je srž problema u tome; da smo u svemu veliki istoričari,pravnici,ljubavnici..pa samim tim i političari.Srbija je u svojoj istoriji bila uređena država samo u monarhiji i diktaturi!
Izgleda da demokratija,i pravo na sopstveno mišljenje nije za nas,jer ovoliku količinu dizmoilaženja,u jednoj maloj državi,jeste utopija.

Ivo

pre 8 godina

Englezi i njihova "miroljubiva" diplomatija. Sam Vilijam Šekspir, englez, govorio je da nema zemlje na koju je engleska noga kročila, a da tamo nije prolivena krv.

Gradjanin

pre 8 godina

Dacic je "zaboravio" da je Srbija dobila pravosnaznu presudu medjunarodnog Suda da nije uradila dovoljno da se genocid spreci, a mogla je. Kakvo crno "balansiranje" Dacicu? Ocekujes da te neko pita sta ce da pise u rezoluciji?

Vidim ovde se pominje "ciscenje" Sarajeva od Srba. Preporucujem obavezno citanje knjige Mladena Vuksanovica "Dnevnik s Pala". Bice jasnije.

Nemojmo se bar izivljavati nad tragedijom Sarajeva koje jeste muceno skoro pune cetiri godine, od strane VRS (pa nisu ga pod opsadom, granatama, gladnog i zednog drzali Nemci ili Holandjani).

A sto se Srebrenice tice, javljas se nakon nekoliko pravosnaznih presuda za genocid, nije li to malo iracionalno, Dacicu? Cak i za tebe? Kao, zbog mira je najbolje da se ne pominju neke reci, a iste te reci su u potvrdjenim presudama, sramota gde smo i kako se blamiramo.

Hilon Hilonides

pre 8 godina

@ Don

Zanima me samo iz kog dela "namucene Bosne" saljes pozdrave - iz Sarajeva, koje je etnicki ocisceno od Srba, ili iz Mostara, koje, gle cuda, takodje ocisceno od Srba?!?

Bane

pre 8 godina

Mi Srbi smo stvarno nebeski narod. Pa ljudi, evo pre par dana cela federacija se digla na noge, pa čak su i "Majke srebrenice" svoje mrtve najrođenije koristile u političke svrhe da se oslobodi Naser Orić, osvedočeni koljač i zločinac. Kosovari potpišu Briselski sporazum, obavežu se na formiranje ZSO sa izvršnim ovlašćenjima, sada se prave blesavi. I niko u njihovom narodu se nejavlja da kaže, nije to pošteno, treba sebi da priznamo da je Naser Orić koljač a ne heroj. Srbija ne traži ništa više od Kosova nego ono što su potpisali da će uraditi. Ne, nego nas i dalje pljuju i kritikuju i prozivaju da smo ne znam kakvi. A etničko čišćenje u Sarajevu i Mostaru, zločine u okolini Srebrenice niko ne pominje. Evo Kosovari neće ni da formiraju specijalni sud za zločine OVK. I to je sve kao super, samo mi koji smo jedini isporučili Hagu sve koje su tražili. Koji smo otišli da se poklonimo svim žrtvama, ne mi smo i dalje ovakvi i onakvi. I razumem ja kada komšije to pišu. Al kada se javi neki naš pošteni dušebrižnik da mi kao Srbin soli pamet kakav su Srbi narod e onda mi padne mrak na oči.
BRAVO DAČIĆU, SAMO JASNO I U PRKNO, beš diplomatiju više kada oni i kada ih dobijemo diplomatski iskoriste svoju moć da urade kako njima odgovara bez bilo kakve diplomatije.

Wmb

pre 8 godina

@ (Rational Faculty, 01. jul 2015 10:43)
Lepo si to primetio,pojedinci.Te pojedince smo SVE isporučili Hagu.Neki su pokojni a ostali pravosnažno osuđeni.M.S.P. je presudio da nije bilo genocida kako na teritoriji BIH tako ni na teritoriji Hrvatske.I šta se vi a i ti sad pravite pametni? 20 godina imate nezavisnu državu,reci mi u čemu ste napredovali?U industrijskoj proizvodnji,poljoprivredi,sportu,umetnosti?Evo da ti ja kažem NI U ČEMU.Mlatite praznu slamu,za sve vam Srbi krivi a vi sve gore tonete,radikalni islamizam u porastu,eto tu ste krenuli napred.

Miki

pre 8 godina

Bravo Dacicu! Puna podrska. Najsmesnije od svega jeste sto etiketu genocidnog naroda zeli da nam zalepi Britanija, drzava koja je samo u poslednjih 300 godina nacinila preko 100 genocida u svetu.

Rational Faculty

pre 8 godina

Rat u Sloveniji, rat u Hrvatskoj, rat u BiH, rat na Kosovu, rat protiv cijelog zapadnog svijeta, da bi se gradjani Srbije na kraju sami organizirali i u revoltu srusili ratnog diktatora koji je unistio ne samo susjedne zemlje, narode i famelije, nego i sopstveni narod.
Komsije, od vas niko ne trazi da budete krivi kao narod, nego da se izoliraju individualci koji su u ime vas pocini velika zvjerstva nad drugim narodima. Vi niste dio toga, vi ste tu represiju pokusali skinuti 1991. godine, niste uspjeli kao ni mi demonstracijama protiv rata 1992. godine. Uspjeli ste to 5. oktobra 2000, i trebamo konacno da stavimo tacku na to doba.

s.

pre 8 godina

U poslednje vreme moram pohvaliti Dacica, svaka mu cast, ne ustrucava se da kaze istinu, e sada da li tako i radi, videcemo...
(Mmm, 1. jul 2015 07:35)

Diplomatija, istina, što na um to na drum?
Ne radi se to tako, zato smo tu gde jesmo.

Mirjana

pre 8 godina

Lose Dacicu, ne brani se svoje tako sto drugog napadas vec sto iznosis nase argumente I cinjenice sa osvrtom na sva stradanja srpskog naroda proteklih decenija sa priznavanjem Srebrenice kao zlocina ali ne I genocida. Meni se politicka situacija u svetu uopste ne dopada I ne vidim prostor ni razlog da ce se smiriti. Naprotiv.

T Rex

pre 8 godina

Ponovo iste price i ista retorika politickih vodja kao pocetkom 90ih.Ceo svet se urotio protiv nas a jedino mi smo u pravu.Istina isti politicari su sada na vlasti kao i onda.Sta mozemo da ocekujemo od takvih mozemo saznati ako se okrenemo i pogledamo dvadesetak godina u nazad.

Cile

pre 8 godina

Međutim, nacrt ove rezolucije koji je izrazito loše osmišljen i tempiran, prošlošću se bavi na način koji ne pomaže u suočavanjuu regiona s potrebama sadašnjosti i budućnosti i neće doprineti da se proces saradnje i pomirenja ohrabri, ojača, olakša i ubrza", naveo je Dačić.
Rezolucijom o Srebrenici nasi "zapadni prijatelji"zele da operu svoju odgovornost za sve sto su nam cinili 90-tih.
Proglasavaju da su Srbi za sve krivi,pa cak im je i to malo nego hoce da nas proglase "genocidnim narodom".
Sad se vidi i zasto su "petooktobarci"(koje oni dovedose na vlast)uporno
forsirali pricu:"Sloba je za sve kriv..."
Od zrtve hoce da naprave krvnika!

Don

pre 8 godina

Gospodine Dačiću, da se Srbija prije 20 godina suočila sa zločinom, koji su bosanski Srbi (kako sami sebe nazivaju) počinili nad Bošnjacima, ova rezolucija bi bila nepotrebna. Ne može se pričati o pomirenju, a rehabilitovati genocidaše iz II. sv. rata. Ne može se pričati o pomirenju, a veličati genocidaše (Ratka i Radovana) iz proteklog rata, to ne ide, to više ne prolazi kod Bošnjaka. Ne može se pričati o uzajamnom poštovanju, a negirati bosanski jezik i nazivati ga nekim izmišljenim terminima. Samo da vas podsjetim da je austrijska vlast bosanski jezik 04.10.1907. godine zabranila i preimenovala ga u "zemaljski", pa kasnije u "srpskohrvatski", što je glupost, kao što je glupost i jedan narod nazivati po vjerskoj pripadnosti (sa velikim M), to samo kod nas na retardiranom Balkanu ima. Ova rezolucija je itekako potrebna, da se greške iz prošlosti ne bi ponavljale u budućnosti i da bi zločini bili sankcionisani. Da imate obraza, vi biste podržali tu rezoluciju, kao što to rade svi časni građani Srbije, ali vi ga na žalost nemate. Puno pozdrava iz namučene Bosne!

Aleksandar

pre 8 godina

Svet ce jednom morati da nama kaze lepo - pocinili ste strasne zlocine na teritoriji BiH i morate se suociti sa tim!
Tek tada cemo moci da krenemo dalje!
I tacno je da su u udzbenicima mora naci Srebrenica i moraju se deca uciti da je tamo pocinjen strasan masakr neduznih i da su ga pocinili srbi pokusavajuci da ociste taj prostor od muslimana (sama definicija etnickog ciscenja) kako se to nikada vise ne bi ponovilo!

ko rusi mir

pre 8 godina

Britanci predlazu tekst na nekom papiru, a reakcija na taj tekst moze biti ono sto bi srusilo mir na Balkanu.
Treba biti pametan i pametno reagovati i kanalisati ovakve pokusaje, a ne dodatno potpirivati i manipulisati nacionalnim osecanjima Srba i ostalih naroda na balkanu. A upravo potpirivanje je Daciceva i SPS metoda, dokazano.
I dok se sirotinja znoji i slepi u mrznji, ne vidi kako dzepove pune alavci, koji nemaju gram empatije za obicnog coveka.

Bata

pre 8 godina

Dačića je posle 5. oktobra trebalo poslati u Hag zajedno sa njegovim šefom pa neka tamo objašnjava ko ruši mir. Trebalo bi da ga je sramota, zbog njegove politike završili smo sa stotinama hiljada žrtava, milionima izbeglica i okaljali ime svog naroda, a on sada nekom drži lekcije o miru!

sasa jokic

pre 8 godina

Pa to i jeste cilj rezolucije, da destabilizuje region, sto bi je inace predlagali?
Bslkan je bio, jeste i bice podrucje za potkusurivanje velikih sila.

zna se

pre 8 godina

treba priznati, ne možemo da se nosimo sa našom odgovornošću i svešću, evo, čak i 20 godina posle a celi svet zna istinu koju samo mi ne možemo priznati

mlekadzija

pre 8 godina

Gresi Dacic i to mnogo. Ova rezolucija je nesto najbolje sto nasi provereno najveci evropski prijatelji mogu da nam ucine. Pomoci ce nam da se Suocimo sa nasom genocidnom prosloscu bez cega nema nase svetle evropske buducnosti...steta sto se cekalo tek do sada. Mogli smo mnogo ranije da krenemo napred ne ovako, da zivimo u proslosti izigravajuci zrtvu.

Igor

pre 8 godina

Prvi put u životu se slažem sa izjavim ovog lika.

Ali, zapitajmo se zbog čega i dalje navlačimo na sebe ovakvo osvetoljubivo ponašanje velikih sila, koje su nam bili saveznici u I i II svetskom ratu i za čije smo interese puno puta ginuli. Jednostavno, naša diplomatija radi samo kada ako dovedeni pred svršen čin, nikada nećemo naučiti da je poenta uspeha u preventivnom delovanju.

Bucko razmišljam

pre 8 godina

Dačić SB UN: Britanci ruše mir na Balkanu

Hvala Bogu sto se konacno nasao neko drugi ko ce "umesto Srbije" koja je to do sada "preuzimala na sebe" da "ruši mir na Balkanu" tako da ce sada za sledece sukobe "za promenu" biti odgovorna Velika Britanija a ne Srbija !

sasa jokic

pre 8 godina

Pa to i jeste cilj rezolucije, da destabilizuje region, sto bi je inace predlagali?
Bslkan je bio, jeste i bice podrucje za potkusurivanje velikih sila.

Bata

pre 8 godina

Dačića je posle 5. oktobra trebalo poslati u Hag zajedno sa njegovim šefom pa neka tamo objašnjava ko ruši mir. Trebalo bi da ga je sramota, zbog njegove politike završili smo sa stotinama hiljada žrtava, milionima izbeglica i okaljali ime svog naroda, a on sada nekom drži lekcije o miru!

Don

pre 8 godina

Gospodine Dačiću, da se Srbija prije 20 godina suočila sa zločinom, koji su bosanski Srbi (kako sami sebe nazivaju) počinili nad Bošnjacima, ova rezolucija bi bila nepotrebna. Ne može se pričati o pomirenju, a rehabilitovati genocidaše iz II. sv. rata. Ne može se pričati o pomirenju, a veličati genocidaše (Ratka i Radovana) iz proteklog rata, to ne ide, to više ne prolazi kod Bošnjaka. Ne može se pričati o uzajamnom poštovanju, a negirati bosanski jezik i nazivati ga nekim izmišljenim terminima. Samo da vas podsjetim da je austrijska vlast bosanski jezik 04.10.1907. godine zabranila i preimenovala ga u "zemaljski", pa kasnije u "srpskohrvatski", što je glupost, kao što je glupost i jedan narod nazivati po vjerskoj pripadnosti (sa velikim M), to samo kod nas na retardiranom Balkanu ima. Ova rezolucija je itekako potrebna, da se greške iz prošlosti ne bi ponavljale u budućnosti i da bi zločini bili sankcionisani. Da imate obraza, vi biste podržali tu rezoluciju, kao što to rade svi časni građani Srbije, ali vi ga na žalost nemate. Puno pozdrava iz namučene Bosne!

T Rex

pre 8 godina

Ponovo iste price i ista retorika politickih vodja kao pocetkom 90ih.Ceo svet se urotio protiv nas a jedino mi smo u pravu.Istina isti politicari su sada na vlasti kao i onda.Sta mozemo da ocekujemo od takvih mozemo saznati ako se okrenemo i pogledamo dvadesetak godina u nazad.

mlekadzija

pre 8 godina

Gresi Dacic i to mnogo. Ova rezolucija je nesto najbolje sto nasi provereno najveci evropski prijatelji mogu da nam ucine. Pomoci ce nam da se Suocimo sa nasom genocidnom prosloscu bez cega nema nase svetle evropske buducnosti...steta sto se cekalo tek do sada. Mogli smo mnogo ranije da krenemo napred ne ovako, da zivimo u proslosti izigravajuci zrtvu.

zna se

pre 8 godina

treba priznati, ne možemo da se nosimo sa našom odgovornošću i svešću, evo, čak i 20 godina posle a celi svet zna istinu koju samo mi ne možemo priznati

Aleksandar

pre 8 godina

Svet ce jednom morati da nama kaze lepo - pocinili ste strasne zlocine na teritoriji BiH i morate se suociti sa tim!
Tek tada cemo moci da krenemo dalje!
I tacno je da su u udzbenicima mora naci Srebrenica i moraju se deca uciti da je tamo pocinjen strasan masakr neduznih i da su ga pocinili srbi pokusavajuci da ociste taj prostor od muslimana (sama definicija etnickog ciscenja) kako se to nikada vise ne bi ponovilo!

s.

pre 8 godina

U poslednje vreme moram pohvaliti Dacica, svaka mu cast, ne ustrucava se da kaze istinu, e sada da li tako i radi, videcemo...
(Mmm, 1. jul 2015 07:35)

Diplomatija, istina, što na um to na drum?
Ne radi se to tako, zato smo tu gde jesmo.

Igor

pre 8 godina

Prvi put u životu se slažem sa izjavim ovog lika.

Ali, zapitajmo se zbog čega i dalje navlačimo na sebe ovakvo osvetoljubivo ponašanje velikih sila, koje su nam bili saveznici u I i II svetskom ratu i za čije smo interese puno puta ginuli. Jednostavno, naša diplomatija radi samo kada ako dovedeni pred svršen čin, nikada nećemo naučiti da je poenta uspeha u preventivnom delovanju.

Rational Faculty

pre 8 godina

Rat u Sloveniji, rat u Hrvatskoj, rat u BiH, rat na Kosovu, rat protiv cijelog zapadnog svijeta, da bi se gradjani Srbije na kraju sami organizirali i u revoltu srusili ratnog diktatora koji je unistio ne samo susjedne zemlje, narode i famelije, nego i sopstveni narod.
Komsije, od vas niko ne trazi da budete krivi kao narod, nego da se izoliraju individualci koji su u ime vas pocini velika zvjerstva nad drugim narodima. Vi niste dio toga, vi ste tu represiju pokusali skinuti 1991. godine, niste uspjeli kao ni mi demonstracijama protiv rata 1992. godine. Uspjeli ste to 5. oktobra 2000, i trebamo konacno da stavimo tacku na to doba.

Miki

pre 8 godina

Bravo Dacicu! Puna podrska. Najsmesnije od svega jeste sto etiketu genocidnog naroda zeli da nam zalepi Britanija, drzava koja je samo u poslednjih 300 godina nacinila preko 100 genocida u svetu.

Bucko razmišljam

pre 8 godina

Dačić SB UN: Britanci ruše mir na Balkanu

Hvala Bogu sto se konacno nasao neko drugi ko ce "umesto Srbije" koja je to do sada "preuzimala na sebe" da "ruši mir na Balkanu" tako da ce sada za sledece sukobe "za promenu" biti odgovorna Velika Britanija a ne Srbija !

ko rusi mir

pre 8 godina

Britanci predlazu tekst na nekom papiru, a reakcija na taj tekst moze biti ono sto bi srusilo mir na Balkanu.
Treba biti pametan i pametno reagovati i kanalisati ovakve pokusaje, a ne dodatno potpirivati i manipulisati nacionalnim osecanjima Srba i ostalih naroda na balkanu. A upravo potpirivanje je Daciceva i SPS metoda, dokazano.
I dok se sirotinja znoji i slepi u mrznji, ne vidi kako dzepove pune alavci, koji nemaju gram empatije za obicnog coveka.

Hilon Hilonides

pre 8 godina

@ Don

Zanima me samo iz kog dela "namucene Bosne" saljes pozdrave - iz Sarajeva, koje je etnicki ocisceno od Srba, ili iz Mostara, koje, gle cuda, takodje ocisceno od Srba?!?

Wmb

pre 8 godina

@ (Rational Faculty, 01. jul 2015 10:43)
Lepo si to primetio,pojedinci.Te pojedince smo SVE isporučili Hagu.Neki su pokojni a ostali pravosnažno osuđeni.M.S.P. je presudio da nije bilo genocida kako na teritoriji BIH tako ni na teritoriji Hrvatske.I šta se vi a i ti sad pravite pametni? 20 godina imate nezavisnu državu,reci mi u čemu ste napredovali?U industrijskoj proizvodnji,poljoprivredi,sportu,umetnosti?Evo da ti ja kažem NI U ČEMU.Mlatite praznu slamu,za sve vam Srbi krivi a vi sve gore tonete,radikalni islamizam u porastu,eto tu ste krenuli napred.

Cile

pre 8 godina

Međutim, nacrt ove rezolucije koji je izrazito loše osmišljen i tempiran, prošlošću se bavi na način koji ne pomaže u suočavanjuu regiona s potrebama sadašnjosti i budućnosti i neće doprineti da se proces saradnje i pomirenja ohrabri, ojača, olakša i ubrza", naveo je Dačić.
Rezolucijom o Srebrenici nasi "zapadni prijatelji"zele da operu svoju odgovornost za sve sto su nam cinili 90-tih.
Proglasavaju da su Srbi za sve krivi,pa cak im je i to malo nego hoce da nas proglase "genocidnim narodom".
Sad se vidi i zasto su "petooktobarci"(koje oni dovedose na vlast)uporno
forsirali pricu:"Sloba je za sve kriv..."
Od zrtve hoce da naprave krvnika!

Mirjana

pre 8 godina

Lose Dacicu, ne brani se svoje tako sto drugog napadas vec sto iznosis nase argumente I cinjenice sa osvrtom na sva stradanja srpskog naroda proteklih decenija sa priznavanjem Srebrenice kao zlocina ali ne I genocida. Meni se politicka situacija u svetu uopste ne dopada I ne vidim prostor ni razlog da ce se smiriti. Naprotiv.

Bane

pre 8 godina

Mi Srbi smo stvarno nebeski narod. Pa ljudi, evo pre par dana cela federacija se digla na noge, pa čak su i "Majke srebrenice" svoje mrtve najrođenije koristile u političke svrhe da se oslobodi Naser Orić, osvedočeni koljač i zločinac. Kosovari potpišu Briselski sporazum, obavežu se na formiranje ZSO sa izvršnim ovlašćenjima, sada se prave blesavi. I niko u njihovom narodu se nejavlja da kaže, nije to pošteno, treba sebi da priznamo da je Naser Orić koljač a ne heroj. Srbija ne traži ništa više od Kosova nego ono što su potpisali da će uraditi. Ne, nego nas i dalje pljuju i kritikuju i prozivaju da smo ne znam kakvi. A etničko čišćenje u Sarajevu i Mostaru, zločine u okolini Srebrenice niko ne pominje. Evo Kosovari neće ni da formiraju specijalni sud za zločine OVK. I to je sve kao super, samo mi koji smo jedini isporučili Hagu sve koje su tražili. Koji smo otišli da se poklonimo svim žrtvama, ne mi smo i dalje ovakvi i onakvi. I razumem ja kada komšije to pišu. Al kada se javi neki naš pošteni dušebrižnik da mi kao Srbin soli pamet kakav su Srbi narod e onda mi padne mrak na oči.
BRAVO DAČIĆU, SAMO JASNO I U PRKNO, beš diplomatiju više kada oni i kada ih dobijemo diplomatski iskoriste svoju moć da urade kako njima odgovara bez bilo kakve diplomatije.

Gradjanin

pre 8 godina

Dacic je "zaboravio" da je Srbija dobila pravosnaznu presudu medjunarodnog Suda da nije uradila dovoljno da se genocid spreci, a mogla je. Kakvo crno "balansiranje" Dacicu? Ocekujes da te neko pita sta ce da pise u rezoluciji?

Vidim ovde se pominje "ciscenje" Sarajeva od Srba. Preporucujem obavezno citanje knjige Mladena Vuksanovica "Dnevnik s Pala". Bice jasnije.

Nemojmo se bar izivljavati nad tragedijom Sarajeva koje jeste muceno skoro pune cetiri godine, od strane VRS (pa nisu ga pod opsadom, granatama, gladnog i zednog drzali Nemci ili Holandjani).

A sto se Srebrenice tice, javljas se nakon nekoliko pravosnaznih presuda za genocid, nije li to malo iracionalno, Dacicu? Cak i za tebe? Kao, zbog mira je najbolje da se ne pominju neke reci, a iste te reci su u potvrdjenim presudama, sramota gde smo i kako se blamiramo.

Ivo

pre 8 godina

Englezi i njihova "miroljubiva" diplomatija. Sam Vilijam Šekspir, englez, govorio je da nema zemlje na koju je engleska noga kročila, a da tamo nije prolivena krv.

paradigma

pre 8 godina

Interesantni komentari koji pokazuju duboku podelu Srpskog društva koja nas uništava kao društvo.
Teško je naći toliku podelu u jednom narodu kao što je naš,zašto je to tako?,to je teško reći.Mislim da je srž problema u tome; da smo u svemu veliki istoričari,pravnici,ljubavnici..pa samim tim i političari.Srbija je u svojoj istoriji bila uređena država samo u monarhiji i diktaturi!
Izgleda da demokratija,i pravo na sopstveno mišljenje nije za nas,jer ovoliku količinu dizmoilaženja,u jednoj maloj državi,jeste utopija.

mujcinovic salih

pre 8 godina

Nisu englezi rusili mir na Balkanu nego pokojni Dacicev sef i Tudjman.Sama izjava je nediplomatska ali o tome neka glavu trlja onaj ko ga je postavio na to mesto?

mlekadzija

pre 8 godina

Gresi Dacic i to mnogo. Ova rezolucija je nesto najbolje sto nasi provereno najveci evropski prijatelji mogu da nam ucine. Pomoci ce nam da se Suocimo sa nasom genocidnom prosloscu bez cega nema nase svetle evropske buducnosti...steta sto se cekalo tek do sada. Mogli smo mnogo ranije da krenemo napred ne ovako, da zivimo u proslosti izigravajuci zrtvu.

Don

pre 8 godina

Gospodine Dačiću, da se Srbija prije 20 godina suočila sa zločinom, koji su bosanski Srbi (kako sami sebe nazivaju) počinili nad Bošnjacima, ova rezolucija bi bila nepotrebna. Ne može se pričati o pomirenju, a rehabilitovati genocidaše iz II. sv. rata. Ne može se pričati o pomirenju, a veličati genocidaše (Ratka i Radovana) iz proteklog rata, to ne ide, to više ne prolazi kod Bošnjaka. Ne može se pričati o uzajamnom poštovanju, a negirati bosanski jezik i nazivati ga nekim izmišljenim terminima. Samo da vas podsjetim da je austrijska vlast bosanski jezik 04.10.1907. godine zabranila i preimenovala ga u "zemaljski", pa kasnije u "srpskohrvatski", što je glupost, kao što je glupost i jedan narod nazivati po vjerskoj pripadnosti (sa velikim M), to samo kod nas na retardiranom Balkanu ima. Ova rezolucija je itekako potrebna, da se greške iz prošlosti ne bi ponavljale u budućnosti i da bi zločini bili sankcionisani. Da imate obraza, vi biste podržali tu rezoluciju, kao što to rade svi časni građani Srbije, ali vi ga na žalost nemate. Puno pozdrava iz namučene Bosne!

zna se

pre 8 godina

treba priznati, ne možemo da se nosimo sa našom odgovornošću i svešću, evo, čak i 20 godina posle a celi svet zna istinu koju samo mi ne možemo priznati

Aleksandar

pre 8 godina

Svet ce jednom morati da nama kaze lepo - pocinili ste strasne zlocine na teritoriji BiH i morate se suociti sa tim!
Tek tada cemo moci da krenemo dalje!
I tacno je da su u udzbenicima mora naci Srebrenica i moraju se deca uciti da je tamo pocinjen strasan masakr neduznih i da su ga pocinili srbi pokusavajuci da ociste taj prostor od muslimana (sama definicija etnickog ciscenja) kako se to nikada vise ne bi ponovilo!

Cile

pre 8 godina

Međutim, nacrt ove rezolucije koji je izrazito loše osmišljen i tempiran, prošlošću se bavi na način koji ne pomaže u suočavanjuu regiona s potrebama sadašnjosti i budućnosti i neće doprineti da se proces saradnje i pomirenja ohrabri, ojača, olakša i ubrza", naveo je Dačić.
Rezolucijom o Srebrenici nasi "zapadni prijatelji"zele da operu svoju odgovornost za sve sto su nam cinili 90-tih.
Proglasavaju da su Srbi za sve krivi,pa cak im je i to malo nego hoce da nas proglase "genocidnim narodom".
Sad se vidi i zasto su "petooktobarci"(koje oni dovedose na vlast)uporno
forsirali pricu:"Sloba je za sve kriv..."
Od zrtve hoce da naprave krvnika!

Bucko razmišljam

pre 8 godina

Dačić SB UN: Britanci ruše mir na Balkanu

Hvala Bogu sto se konacno nasao neko drugi ko ce "umesto Srbije" koja je to do sada "preuzimala na sebe" da "ruši mir na Balkanu" tako da ce sada za sledece sukobe "za promenu" biti odgovorna Velika Britanija a ne Srbija !

T Rex

pre 8 godina

Ponovo iste price i ista retorika politickih vodja kao pocetkom 90ih.Ceo svet se urotio protiv nas a jedino mi smo u pravu.Istina isti politicari su sada na vlasti kao i onda.Sta mozemo da ocekujemo od takvih mozemo saznati ako se okrenemo i pogledamo dvadesetak godina u nazad.

sasa jokic

pre 8 godina

Pa to i jeste cilj rezolucije, da destabilizuje region, sto bi je inace predlagali?
Bslkan je bio, jeste i bice podrucje za potkusurivanje velikih sila.

Igor

pre 8 godina

Prvi put u životu se slažem sa izjavim ovog lika.

Ali, zapitajmo se zbog čega i dalje navlačimo na sebe ovakvo osvetoljubivo ponašanje velikih sila, koje su nam bili saveznici u I i II svetskom ratu i za čije smo interese puno puta ginuli. Jednostavno, naša diplomatija radi samo kada ako dovedeni pred svršen čin, nikada nećemo naučiti da je poenta uspeha u preventivnom delovanju.

Bata

pre 8 godina

Dačića je posle 5. oktobra trebalo poslati u Hag zajedno sa njegovim šefom pa neka tamo objašnjava ko ruši mir. Trebalo bi da ga je sramota, zbog njegove politike završili smo sa stotinama hiljada žrtava, milionima izbeglica i okaljali ime svog naroda, a on sada nekom drži lekcije o miru!

Rational Faculty

pre 8 godina

Rat u Sloveniji, rat u Hrvatskoj, rat u BiH, rat na Kosovu, rat protiv cijelog zapadnog svijeta, da bi se gradjani Srbije na kraju sami organizirali i u revoltu srusili ratnog diktatora koji je unistio ne samo susjedne zemlje, narode i famelije, nego i sopstveni narod.
Komsije, od vas niko ne trazi da budete krivi kao narod, nego da se izoliraju individualci koji su u ime vas pocini velika zvjerstva nad drugim narodima. Vi niste dio toga, vi ste tu represiju pokusali skinuti 1991. godine, niste uspjeli kao ni mi demonstracijama protiv rata 1992. godine. Uspjeli ste to 5. oktobra 2000, i trebamo konacno da stavimo tacku na to doba.

Miki

pre 8 godina

Bravo Dacicu! Puna podrska. Najsmesnije od svega jeste sto etiketu genocidnog naroda zeli da nam zalepi Britanija, drzava koja je samo u poslednjih 300 godina nacinila preko 100 genocida u svetu.

Hilon Hilonides

pre 8 godina

@ Don

Zanima me samo iz kog dela "namucene Bosne" saljes pozdrave - iz Sarajeva, koje je etnicki ocisceno od Srba, ili iz Mostara, koje, gle cuda, takodje ocisceno od Srba?!?

Bane

pre 8 godina

Mi Srbi smo stvarno nebeski narod. Pa ljudi, evo pre par dana cela federacija se digla na noge, pa čak su i "Majke srebrenice" svoje mrtve najrođenije koristile u političke svrhe da se oslobodi Naser Orić, osvedočeni koljač i zločinac. Kosovari potpišu Briselski sporazum, obavežu se na formiranje ZSO sa izvršnim ovlašćenjima, sada se prave blesavi. I niko u njihovom narodu se nejavlja da kaže, nije to pošteno, treba sebi da priznamo da je Naser Orić koljač a ne heroj. Srbija ne traži ništa više od Kosova nego ono što su potpisali da će uraditi. Ne, nego nas i dalje pljuju i kritikuju i prozivaju da smo ne znam kakvi. A etničko čišćenje u Sarajevu i Mostaru, zločine u okolini Srebrenice niko ne pominje. Evo Kosovari neće ni da formiraju specijalni sud za zločine OVK. I to je sve kao super, samo mi koji smo jedini isporučili Hagu sve koje su tražili. Koji smo otišli da se poklonimo svim žrtvama, ne mi smo i dalje ovakvi i onakvi. I razumem ja kada komšije to pišu. Al kada se javi neki naš pošteni dušebrižnik da mi kao Srbin soli pamet kakav su Srbi narod e onda mi padne mrak na oči.
BRAVO DAČIĆU, SAMO JASNO I U PRKNO, beš diplomatiju više kada oni i kada ih dobijemo diplomatski iskoriste svoju moć da urade kako njima odgovara bez bilo kakve diplomatije.

Wmb

pre 8 godina

@ (Rational Faculty, 01. jul 2015 10:43)
Lepo si to primetio,pojedinci.Te pojedince smo SVE isporučili Hagu.Neki su pokojni a ostali pravosnažno osuđeni.M.S.P. je presudio da nije bilo genocida kako na teritoriji BIH tako ni na teritoriji Hrvatske.I šta se vi a i ti sad pravite pametni? 20 godina imate nezavisnu državu,reci mi u čemu ste napredovali?U industrijskoj proizvodnji,poljoprivredi,sportu,umetnosti?Evo da ti ja kažem NI U ČEMU.Mlatite praznu slamu,za sve vam Srbi krivi a vi sve gore tonete,radikalni islamizam u porastu,eto tu ste krenuli napred.

Mirjana

pre 8 godina

Lose Dacicu, ne brani se svoje tako sto drugog napadas vec sto iznosis nase argumente I cinjenice sa osvrtom na sva stradanja srpskog naroda proteklih decenija sa priznavanjem Srebrenice kao zlocina ali ne I genocida. Meni se politicka situacija u svetu uopste ne dopada I ne vidim prostor ni razlog da ce se smiriti. Naprotiv.

s.

pre 8 godina

U poslednje vreme moram pohvaliti Dacica, svaka mu cast, ne ustrucava se da kaze istinu, e sada da li tako i radi, videcemo...
(Mmm, 1. jul 2015 07:35)

Diplomatija, istina, što na um to na drum?
Ne radi se to tako, zato smo tu gde jesmo.

ko rusi mir

pre 8 godina

Britanci predlazu tekst na nekom papiru, a reakcija na taj tekst moze biti ono sto bi srusilo mir na Balkanu.
Treba biti pametan i pametno reagovati i kanalisati ovakve pokusaje, a ne dodatno potpirivati i manipulisati nacionalnim osecanjima Srba i ostalih naroda na balkanu. A upravo potpirivanje je Daciceva i SPS metoda, dokazano.
I dok se sirotinja znoji i slepi u mrznji, ne vidi kako dzepove pune alavci, koji nemaju gram empatije za obicnog coveka.

Gradjanin

pre 8 godina

Dacic je "zaboravio" da je Srbija dobila pravosnaznu presudu medjunarodnog Suda da nije uradila dovoljno da se genocid spreci, a mogla je. Kakvo crno "balansiranje" Dacicu? Ocekujes da te neko pita sta ce da pise u rezoluciji?

Vidim ovde se pominje "ciscenje" Sarajeva od Srba. Preporucujem obavezno citanje knjige Mladena Vuksanovica "Dnevnik s Pala". Bice jasnije.

Nemojmo se bar izivljavati nad tragedijom Sarajeva koje jeste muceno skoro pune cetiri godine, od strane VRS (pa nisu ga pod opsadom, granatama, gladnog i zednog drzali Nemci ili Holandjani).

A sto se Srebrenice tice, javljas se nakon nekoliko pravosnaznih presuda za genocid, nije li to malo iracionalno, Dacicu? Cak i za tebe? Kao, zbog mira je najbolje da se ne pominju neke reci, a iste te reci su u potvrdjenim presudama, sramota gde smo i kako se blamiramo.

Ivo

pre 8 godina

Englezi i njihova "miroljubiva" diplomatija. Sam Vilijam Šekspir, englez, govorio je da nema zemlje na koju je engleska noga kročila, a da tamo nije prolivena krv.

paradigma

pre 8 godina

Interesantni komentari koji pokazuju duboku podelu Srpskog društva koja nas uništava kao društvo.
Teško je naći toliku podelu u jednom narodu kao što je naš,zašto je to tako?,to je teško reći.Mislim da je srž problema u tome; da smo u svemu veliki istoričari,pravnici,ljubavnici..pa samim tim i političari.Srbija je u svojoj istoriji bila uređena država samo u monarhiji i diktaturi!
Izgleda da demokratija,i pravo na sopstveno mišljenje nije za nas,jer ovoliku količinu dizmoilaženja,u jednoj maloj državi,jeste utopija.

mujcinovic salih

pre 8 godina

Nisu englezi rusili mir na Balkanu nego pokojni Dacicev sef i Tudjman.Sama izjava je nediplomatska ali o tome neka glavu trlja onaj ko ga je postavio na to mesto?