Alisa Marić, ministarka-velemajstor

Svojim predlozima SNS uvela je praksu imenovanje nestranačkih ličnosti na ministarske pozicije. Među njima je i nova ministarka sporta, Alisa Marić.

Info

Izvor: B92

Subota, 28.07.2012.

11:31

Default images

Tokom sportske karijera bila je uspešna šahistkinja i velemajstor. U šahu voli oštra otvaranja, računa samo na sebe i sugurna je u svoju pobedu. U politici, kaže, osloniće se i na druge.

"Imam veliko iskustvo u sportu nisam naravno ekspert za sve oblasti ali ću se oslanjati na pomoć stručnjaka i prihvatiću pomoć svih dobronamernih ljudi i svih onih koji žele da pomognu srspkom sportu", rekla je ministarka sporta Alisa Marić.

Zakasnele reakcije sportsih organizacija, zanemarivanje vrhunskih sportista, ali i onih koji tek treba to da postanu, nasilje na terenima, korupcija, zapušteni sportski objekti problemi su koji će se na njenom stolu naći već od ponedljka... Ali ministarske fotelje se ne plaši.

"Ja ću se maksimalno truditi kao što sam se trudila i na šahovskom polju da i ovde dam svoj doprinos da uradim najbolje što mogu", dodaje Marićeva.

Iako se govorilo 90-ih da je bila bliska Jugoslovenskoj levici Marićeva to demantuju i kaže da ovo njen prvi politički angažman, ali da i ovoga puta nije član Srpske napredne stranke, partije koja ju je predložila.

Alisa Marić je udata, majka je 17-omesečnih blizanaca, dečaka i devojčice, a prema njenim rečima oni će najviše osetiti njenu novu funkciju.

"Mislim da mi se život neće mnogo promeniti, manje ću biti sa svojom decom, ali posto smatram da je sport moje okruženje i sredina mislim da ću se dobro snaći", zaključuje Alisa Marić.

Na novu adresu ide spremna, ali i tamo kako kaže nosi nezaobilazni rekvizit - šahovsku tablu.

Čestitke Zlatiću na osvajanju bronze

Ministarka Alisa Marić čestitala je strelcu Andriji Zlatiću osvajanje bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Londonu.

"Olimpijski sportovi imaju posebno mesto u Strategiji razvoja sporta u Srbiji. Naša zemlja odavno nije imala ovoliko predstavnika na Olimpijadi, što je rezultat zajedničkih napora Olimpijskog komiteta Srbije i Ministarstva omladine i sporta. Svaka medalja osvojena u ovoj konkurenciji ima veliki značaj za budućnost našeg sporta i naše države. Od srca čestitam osvajanje bronzane medalje Andriji Zlatiću na Igrama u Londonu i nadam se nastavku pobedničkog niza na ovom takmičenju", stoji u čestitki ministarke Marić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: