"Bez naznaka o promeni vlasti u NS"

Prekomponovanje vlasti u Novom Sadu ne bi moglo proći bez krivičnih dela, i bilo bi direktno kršenje izborne volje građana, izjavila je Aleksandra Jerkov.

Info

Izvor: B92

Petak, 27.07.2012.

19:19

Default images

Portparolka Lige Socijaldemokrata Vojvodine je ocenila da tako nešto “ne bi moglo proći bez krivičnih dela, kupovine odbornika, potkupljivanja, pretnji, ucena…”

Jerkov je istakla da ni LSV, ni ona kao predsednik Skupštine grada Novog Sada, nemaju nikakve naznake od strane SPS da bi moglo doći do promene vlasti.

Jerkov je rekla Tanjugu da bi svaka promena ili rekonstrukcija vladajuće koalicije u gradu bila direktno kršenje izborne volje građana Novog Sada, tim pre, kako je kazala, što glasine o navodnom prekomponovanju vlasti vode stranke koje u tom gradu nisu prešle cenzus.

"Ta priča je potekla od Mlađana Dinkića, a da su Novosađani hteli da Dinkić iz Beograda odlučuje o tome ko će da vodi Novi Sad, oni bi verovatno glasali za URS i Maja Gojković bi na izborima u Novom Sadu prešla cenzus", rekla je Jerkov.

Prema njenim rečima, nova vlast u Novom Sadu ima znatnu podršku u Skupštini grada, koju su dobili i od novoformirane odborničke grupe "Svi za Novi Sad".

"Pa i da se desi da SPS napusti vladajuću koaliciju i tada bi aktuelna vlast imala potrebnu skupštinsku većinu", rekla je ona.

"Verujem da SPS kao ozbiljna stranka nema nameru da učestvuje u takvim aktivnostima", rekla je Jerkov, istakavši da je za nju najbitnije šta kaže predsednik SPS koji, kako je kazala, govori da nema razloga za promenu vlasti u Novom Sadu, a još značajnije šta govore članovi SPS na lokalnom nivou, jer su to "ozbiljni ljudi koji ipak ne bi sebi dozvolili da im se diriguje šta da rade sa bilo kog mesta".

Predsednica Skupštine Novog Sada je kazala da će naredna sednica gradskog parlamenta biti održana u zakonskom roku.

"Ono što čekamo je rebalans budžeta koji će biti usvojen na narednoj sednici i završni račun za 2011. godinu. Kada svi ti materijali budu prikupljeni sazvaću sednicu skupštine", rekla je Jerkov.

Predsednik Gradskog odbora DSS Borko Ilić rekao je da je cilj ove stranke da LSV i Demokratska stranka više ne vladaju Novim Sadom.

Predsednik novosadskog odbora SNS Miloš Vučević izjavio je ranije danas da od SPS zavisi da li će biti promenjena vlast u Novom Sadu.

U Skupštini grada Novog Sada od 78 odbornika, vlast čine DS sa 18, LSV sa 15, SPS sa sedam i SVM sa jednim odbornikom, a podršku im daje Romska demokratska stranka sa šest odbornika.

U opoziciji su SNS sa 15 i DSS, SRS i Dveri sa po pet odbornika.

Stranka Nijedan od ponuđenih odgovora ne podržava, kako kažu, vladajuću većinu u Novom Sadu, a neće podržati ni novu većinu ukoliko bude formirana. Iz ove stranke su rekli da se oni zalažu za raspisivanje novih izbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: