Krkobabić obećao 13. penziju

Potpredsednik vlade Jovan Krkobabić ponovio je da će svim ugroženim penzionerima, koji primaju manje od 15.000 dinara mesečno, biti isplaćena 13. penzija.

Info

Izvor: B92

Petak, 27.07.2012.

13:25

Default images

Krkobabić koji je i ministar rada i socijalne politike odmah je po izboru, rekao da će njegovo ministarstvo najpre sačiniti preciznu evidenciju socijalno ugroženih kategorija stanovništva i na taj način utvrditi kome je pomoć najpotrebnija. Za te namene novac će biti obezbedjen iz budžeta, dodao je Krkobabić.

"Budžetom je takođe precizirano da penzije i plate isplaćujemo redovno do kraja godine, da neće biti zamrzavanja, kao i da će penzije u novembru biti uskladjene sa kretanjem zarada i bruto društvnog proizvoda", podsetio je Krkobabić.

Dodao je da će Ministarstvo pokušati da pomogne svima koji se u ovom trenutku nalaze u lošem socijalnom položaju.

U sektoru koji će voditi Krkobabić podseća da ima mnogo problema i da ih je skoro nemoguće nabrojati, a medju njima su i nedovoljan broj domova za penzionere i kapaciteta za dnevni boravak najstarijih sugradjana, nedostatak domova za decu sa posebnim potrebama, problemi nezaposlenih, izbeglica, interno rapseljenih…

"Sve su to posebni socijalni slučajevi i treba učinici dodatni napor u zemlji da bi im se materijalni položaj poboljašao", zaklučio je Krkobabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: