Dačić: Kadrovi iz SPS-a su poznati

Mandatar Ivica Dačić izjavio je da kada je reč o ministrima i potpredsednicima vlade iz redova koalicije oko socijalista neće biti iznenađenja.

Info

Izvor: B92

Subota, 21.07.2012.

12:54

Default images

On je dodao da su imena već poznata javnosti.

Dačić je najavio i da će se sutra održati sednica Glavnog odbora SPS-a na kojoj će se utvrditi lista ministara iz te stranke. On je izrazio očekivanje da će buduća parlamentarna većina u Srbiji biti najveća u poslednjih deset godina.

"Mislim da je danas slika o Vladi Srbije drugačija od one od pre dve sedmice kada se razgovaralo samo o osnovnoj koaliciji koja je bila napravljena, dok je sadašnja situacija mnogo bolja za unutrašnje odnose u Srbiji", poručio je on na Perućcu, gde je učestvovao na 19. Drinskoj regati.

"Čvrsto sam rešio da buduća vlada obavlja posao najbolje što može u interesu našeg naroda i svih građana", izjavio je Dačić.

On je istakao da nikad nije obećavao da će biti mađioničar i da će vlada rešiti sve probleme koji postoje, ali je naglasio da je sigurno da će se uložiti sav napor, znanje i trud kako bi se učinilo sve ono što narod očekuje, a očekivanja od ove vlade su dosta velika.

Komentarišući podele u DS-u oko učešća Milice Delević u novoj vladi, Dačić je rekao da odluka te stranke da Delevićeva ne bude u vladi nije logična, jer ona već obavlja funkciju šefa Kancelarije za evropske integracije.

"Mislim da je to stvar unutarstranačkih odnosa u DS-u, a ja to ne želim da komentarišem", rekao je on.

Dačić je i ove godine našao vremena da, pored državnih obaveza, dođe na Drinsku regatu.

"Ja sam čovek iz naroda i bez obzira što ću postati premijer ne želim da se otuđim od naroda tako što ću prestati da dolazim na manifestacije na kojima sam i ranije učestvovao", rekao je Dačić i dodao da misli da bi svi političari trebalo da provere sebe dolazeći na ovakve manifestacije među narod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: