DS protiv ulaska Ljajića u vladu

Predsedništvo DS je ocenilo da Rasim Ljajić i Milica Delević ne treba da uđu u novu Vladu sa koalicijom oko SPS-SNS-URS, saznaje B92 nezvanično.

Info

Izvor: B92

Sreda, 18.07.2012.

21:43

Default images

Prema našim izvorima ovaj stav DS-a, ne predstavlja konačnu odluku za SDPS, pa će zvaničan stav Lajićeve stranke biti donet sutra na sednici predsedništva partije.

Rasim Ljajić je Tanjugu rekao da je obavešten o odluci demokrata i da će odgovor uslediti sutra pre podne, nakon sastanka Predsedništva SDPS.

Ljajić kaže da je dobio i konačnu ponudu mandatara za sastav nove vlade Ivice Dačića i lidera SNS Aleksandra Vučića da u novoj vladi bude potpredsednik i ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom, trgovinu, turizam i telekomunikacije.

"Ponuda Vučića i Dačića je više nego korektna", rekao je Ljajić.

On je ranije danas rekao da još nije postignut dogovor o eventualnom ulasku SDPS-a u novu vladu, da se čeka na stav DS na čijoj je listi ta stranka učestvovala na izborima i da ukoliko on bude negativan razgovori o učešću u većini neće biti nastavljeni.

"Bez stava DS kao našeg koalicionog partnera nećemo ulaziti ni u kakve detaljne i konkretne razgvore. Za mene je to od presudne važnosti zato što hoću do kraja da ostanem korektan", naglasio je Ljajić.

Predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke Marko Đurišić rekao je da lider SDPS Rasim Ljajić može sam da donese odluku o eventualnom ulasku u novu vladu, ali da za to ne može da dobije podršku DS.

Povodom odluke Predsedništva DS da ne podrži ulazak Ljajića i Milice Delević u novu vladu Djurišić je preneo stav stranke da u novoj vladi DS ne može nikoga da delegira, pošalje i da saglasnost da neko u njoj učestvuje.

"Sa druge strane gospodin Ljajić ima svoju stranku i svoje poslanike i naravno on sam može da donese odluku, ali za odluku o ulasku u ovu vladu ne može da dobije podršku Demokratske stranke", rekao je Đurišić za RTS.

On je objasnio da je stav stranke isti i prema Milici Delević kao i prema svim članovima DS-a i dodao da svaki pojedinac ima pravo da odluči šta će u životu i politici.

"Što se tiče funkcionera DS-a, nije naročito logično da učestvuju u vladi koja se ovih dana formira", rekao je Đurišić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: