Dačić: Uskoro o Ministarstvu za KiM

Mandatar za sastav vlade Ivica Dačić kaže da će se narednih dana razgovarati o tome da li je neophodno da i u novoj vladi postoji posebno Ministarstvo za KiM.

Info

Izvor: B92

Subota, 14.07.2012.

21:48

Default images

"Postoje različita mišljenja o tome da li je neophodno da postoji posebno Ministarstvo za Kosovo i Metohiju kad se već svako ministarstvo bavi problemima Kosova i podrazumeva da je pokrajina sastavni deo Srbije", rekao je Dačić novinarima u Grockoj.

Mandatar je dodao da svako ministarstvo koje bude obrazovano u novoj vladi treba da bude logična celina, odnosno da ne bude nelogičnih spajanja, kao što je, kako je ocenio, bilo prilikom rekonstrukcije koju je sprovela odlazeća vlade.

Isto važi i za ministarstva vera ili sporta, kao i ministarstvo nauke za koje je bilo zahteva da bude samostalno, kazao je Dačić.

"Rekao sam da će u novoj vladi okvirno biti 15 resora, ali mi ne možemo da s jedne strane imamo što manje ministarstava, a s druge da ispoštujemo svaki zahtev iz pojedinačne društvene oblasti, iako je opravdan", ukazao je Dačić.

Dačić je rekao da je otvorena mogućnost da se još neke stranke uključe u većinu. On je ponovio da se juče sreo sa liderima SDPS i SDA Rasimom Ljajićem i Sulejmanom Ugljeninom, i najavio da će u ponedeljak razgovarati sa liderom SVM Ištvanom Pastorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: