PUPS zadovoljan sporazumom

Predsedništvo PUPS na današnjoj sednici ocenilo da je ta partija zadovoljna koalicionim sporazumom, koji su potpisali lideri stranaka koje će činiti novu vladu.

Info

Izvor: B92

Sreda, 11.07.2012.

10:42

Default images

Funkcioner PUPS-a Momo Čolaković je rekao da je PUPS posebno zadovoljan programskim rešenjima koja su ušla u koaliconi sporazum na instistiranje te stranke, odnosno činjenicom da neće biti zamrzavanja penzija, da će one rasti u skladu sa rastom plata i da će penzioneri koji primaju manje od 15.000 dobiti 13. penziju u tom iznosu.

On je dodao da je PUPS zadovoljan i što je obebzedio da tu politiku sprovodi u novoj vladi i da za nju bude odgovoran, ali nije mogao da kaže ko će konkretno od predstavnika te stranke učestvovati u vladi.

Prema njegovim rečima, uskoro će biti formirana radna grupa koja će se baviti kadrovskim rešenjima za novu vladu i u kojoj će učestvovati predstavnici svih stranaka vladajuće većine, a ispred PUPS-a Mira Petrović.

PUPS je dan uoči najavljanog potpisivanja koalicionog sporazuma saopštio da ga neće potpisati i zatražio tretman ravnopravnog partnera u bucućoj skupštinskoj većini.

Beogradski mediji su pisali da je PUPS tražio Ministarstvo rada i socijalne politike, koje bi trebalo da vodi potpredsednik te stranke MIlan Krkobabić, ali je sam Krkobabić sinoć rekao da on neće biti član nove vlade

Podsetimo, juče su u Beogradu lideri stranaka koje će činiti buduću vladu potpisali koalicioni sporazum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: