"DS će biti odgovorna opozicija"

Potpredsednica DS Jelena Trivan kaže da će ta stranka biti "odgovorna opozicija", koja iza sebe ima ogroman broj građana, za razliku od buduće vlade.

Info

Izvor: Tanjug

Subota, 30.06.2012.

09:02

Default images

"Vlada SNS, SPS i URS koju će Srbija dobiti sigurno nije izraz volje građana. Brojčano možda da, ali su partije koje prave vladu dobile poverenje birača na drugačijoj platformi od one koju danas zastupaju", rekla je Trivan listu "Danas".

Ona je kazala da je SPS na izborima nastupala kao "strateški partner politike DS", navodeći da je URS kao "zakleti neprijatelj SNS", a Tomislav Nikolić "kao kandidat koji će uhapsiti Dinkića, Dačića, a pritom i poništiti sve dogovore s Prištinom".

"Danas, Nikolić najavljuje pregovore sa (predsednicom Kosova Atifete) Jahjagom, a Dačić povratak bezbednosnih snaga na KiM", kazala je Trivan.

Ona je naglasila da će DS biti "odgovorna opozicija, koja iza sebe ima ogroman broj građana koji nisu glasali za ovakvu Srbiju" i poručila da će "u tom ideološkom i vrednosnom haosu" DS Srbiji ponuditi "alternativu i politiku koja zna za vrednosti i ciljeve, a ne samo demagogiju i matematiku".

Na pitanje hoće li DS u Narodnoj skupštini glasati za evropske zakone, ona je rekla da se DS izborila za evropski put Srbije i ne može iti kočničar, nego lokomotiva evropske Srbije, svejedno da li je u vlasti ili opoziciji.

Što se tiče atmosfere u rukovodstvu i članstvu DS-a, ona je rekla da među demokratama nema sukoba.

"Naravno da će politički oponenti puštati takve informacije u javnosti s namerom da oslabe DS, ali to nema nikakve veze sa stvarnošću i to će vreme najbolje pokazati. Među demokratama sigurno nema sukoba kao u drugim strankama, kod kojih su ti sukobi stvarni, ali se o njima ćuti", kazala je Trivan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

238 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: