Antić: Nije tražen raskid koalicije

Funkcioner SPS-a Aleksandar Antić izjavio je da od socijalista niko nije tražio da bude raskinuta koalicija koju SPS i DS imaju u Beogradu.

Info

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 28.06.2012.

17:15

Default images

Na osnovu te koalicije gradonačelnik Beograda je Dragan Đilas, zamenik predsednika DS-a a predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić.

Nakon što je lider SPS-a Ivica Dačić saopštio da ima većinu za novu vladu i to sa SNS i URS, postavlja se pitanje da li će to imati posledice na saradnju dosadašnjih partnera DS-a i SPS-a na nivou Beograda.

Antić je rekao da su Beograđani na loklanim izborima u Beogradu nedvosmilenu podršku dali Demokratskoj stranci i koaliciji SPS-PUPS-JS.

Na pitanje da li su novi partneri socijalista na republičkom nivou tražili da se raskine koalicija u Beogradu, odgovorio da "ne doživljava da nakon izbornih rezultata u Beogradu bilo ko to može da traži".

"Ne postoji mnogo matematike kako se može sastaviti gradska vlast. Dragan Đilas, odnosno DS i koalicija SPS-PUPS-JS su i u prethodne četiri godine vodili Beograd i nakon izbora smo dobili 60 odsto odborničkih mandata", naglasio je Antić u sedištu SPO, koji je danas obeležio stranačku slavu Vidovdan.

Antić je naveo da to potvrđuje da je u prethodnom mandatu gradske vlasti posao dobro uradjen i da su gradjani rekli da taj posao treba da se nastavi.

On je dodao da ne postoji nijedan razlog zbog toga bi pitanje opstanka te koalicije trebalo otvarati, jer, kako tvrdi, način na koji su vodili grad u prethodne četiri godine nije bio pitanje politike.

"Nema tu visoke politike. Voditi grad znači raditi 24 sata dnevno, biti apsolutno posvećen Beogradu i Beogradjanima i rešavati njihove probleme. Verujem da imamo snage i energije da taj tim sačuvamo i da i dalje vodimo grad i pravimo rezultate zbog kojih smo dobro prošli na izborima", poručio je Antić, koji je i predsednik Skupštine grada Beograda.

Predsednik DS-a Boris Tadić danas je na pitanje da li će biti raskinuta koalicija DS i SPS u Beogradu, rekao da će se politička situacija analizirati "korak po korak", i da demokrate "neće srljati u odlukama".

"Nijednu koaliciju nećemo raskidati zato što imamo loša osećanja. Nas u politici vodi racionalnost, a da su nas vodila osećanja, nikada ne bismo formirali prethodne koalicije", rekao je predsednik DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: