DS: SPS da kaže da li važi sporazum

DS traži da SPS saopšti šta je prepreka za formiranje vlade i da li još važi koalicioni sporazum od 8.maja. Predsedništvo SPS ni sinoć nije odlučilo s kim će.

Info

Izvor: B92, Beta

Utorak, 26.06.2012.

20:11

Default images

Kako saznajemo, socijalisti su zasedali u utorak od 21 sat. Nešto ranije juče, demokrate su uputile svoje saopštenje.

"SPS je dala podršku zajedničkoj vladi predvođenoj Borisom Tadićem i javnost mora da bude upoznata sa tim da li je taj dogovor na snazi", navodi se u saopštenju DS.

"DS je učinila sve da se brzo formira parlamentarna većina i da građani Srbije dobiju efikasnu Vladu. Sa koalicijom oko SPS-a smo odmah nakon izbora napravili dogovor oko programa i obezbedili potrebnu većinu bez postavljanja ikakvih kadrovskih uslova i zahteva", saopšteno je iz Informativne službe DS-a.

DS dalje navodi da je "isključivo insitirala na odgovornoj finansijskoj politici i odlučnoj borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala".

"Zato SPS treba da posle toliko vremena pruži odgovor javnosti šta je prepreka za formiranje Vlade Srbije koja je principijelno dogovorena još 8. maja", navodi u saopštenju DS.

Sudeći prema izjavama lidera JS i SNS, socijalisti od Srpske napredne stranke dobili ponudu da daju premijera u novoj vladi koju bi još činili i Ujedinjeni regioni Srbije.

Potpredsednica SPS-a Slavica Đukić Dejanović je izjavila da pregovori sa DS-om idu jako teško.

RTS javlja da će SPS danas odlučivati o koalicionim partnerima za parlamentarnu većinu. Odluka o parlamentarnoj većini i sastavu vlade biće saopštena u narednih nekoliko dana.

Potpredsednik SPS-a Žarko Obradović je u intervjuu Novostima rekao je rekao da će ta stranka saopštiti konačnu odluku do kraja nedelje, da pregovori sa demokratama nisu stali, ali da "DS trenutno ćuti."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

253 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: