Pajtić:Vlada DS-SPS-PUPS-JS-LDP-URS

Potpredsednik DS Bojan Pajtić izjavio da očekuje da će vrlo brzo biti formirana Vlada Srbije i da će je činiti demokrate, koalicija oko SPS, LDP i URS.

Info

Izvor: B92

Petak, 22.06.2012.

11:44

Default images

"Formiranje Vlade Srbije mnogo je složenije od formiranja Vlade Vojvodine i zavisi od mnogo više faktora nego u Skupštini Vojvodine, ali očekujem da DS oko sebe okupi što širu većinu", rekao je Pajtić novinarima u Skupštini Vojvodine.

Prema njegovim rečima, nova vlada Srbije bi bila vrlo nalik na većinu koja je postojala i do sada u Skupštini Srbije i uključila bi i LDP.

Govoreći o pokrajinskoj vladi, Pajtić je rekao da je DS postigla koalicioni dogovor sa Savezom vojvođanskih Madjara o formiranju nove pokrajinske vlade i da se još pregovara sa ostalim strankama.

Pajtić je novinarima u Skupštini Vojvodine rekao da to znači da će u budućoj vladi Vojvodine, pored DS i SVM, najverovatnije biti i predstavnici dosadašnjih partnera, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Socijalističke partije Srbije.

"Nastojaćemo da Vladu Vojvodine formiramo što ranije jer nema razloga da se to odugovlači kada je većina toliko uverljiva. Ako bismo ponovo okupili sve dosadašnje partnere, imali bismo tročetvrtinsku većinu u Skupštini Vojvodine, što je više nego uverljivo", rekao je Pajtić.

Precizirao je da je njegova ideja, kao mandatara za sastav vlade, da ona bude manja za nekoliko resora, ali to zavisi i od volje koalicionih partnera.

"Razgovaraćemo i usmeravati proces u tom pravcu da pokrajinska vlada bude još manja. Mi smo je značajno redukovali u prethodnom sazivu,
ali želimo da ona bude još manja nego što je bila do sada", rekao je Pajtić.

Vlada Vojvodine sada ima 12 resora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: