Škundrić: Vlada za 7 - 8 dana

Funkcioner SPS Petar Škundrić nije želeo da potvrdi da li je dogovorena vlada s demokratama ali je naglasio da se o toj temi nije razgovaralo s naprednjacima.

Info

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 19.06.2012.

11:54

Default images

Škundrić je uveren je da će razgovori o formiranju Vlade Srbije biti završeni u narednih sedam do osam dana, ali nije precizirao ko bi mogao da čini parlamentarnu većinu.

Po njegovom mišljenju, vlada će biti formirana uskoro, jer su iskristalisani njeni osnovni principi.

Škundrić je novinarima u Privrednoj komori Srbije rekao da su svi relevantni faktori u zemlji izneli programska opredeljenja i da će se njihovim usaglašavanjem doći do platforme buduće vlade.

"Vreme je da se formira platforma, svi akteri su izneli svoje pozicije: koji su ključni problemi, koji su osnovni principi i koja je moguća platforma za vladu", rekao je Škundrić.

On je dodao da najavljeni odlazak predsednika socijalista Ivice Dačića u Moskvu nema nikakve veze sa formiranjem nove vlade i da su to dogovorene posete planirane unapred šest mesecio do godine dana.

"Razgovoraće o svim relevantnim pitanjima vezanim za odnose Srbije i Rusije, pitanjima u vezi sa resorom koji vodi, a Dačić je i predsednik rusko-srpskog mešovitog privrednog Komiteta", podsetio je Škundrić.

Komentarišući pisanja medija da je Rusija ponudila kredit od tri milijarde dolara Srbiji ukoliko Dačicć prihvati koaliciju sa naprednjacima, Škundrić je rekao da o takvim ponudama ne zna ništa i ponovio da ranije dogovoren ugovor o strateškom partnerstvu predviđa i investicije u energetiku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: