URS dobio jaku ponudu od SNS?

Ujedinjeni regioni Srbije imaju odličnu ponudu od SNS, koja uključuje značajan broj ministarstava, nezvanično saznaje TV Prva.

Info

Izvor: B92

Nedelja, 17.06.2012.

19:08

Default images

URS-u više ide u prilog da pregovori DS i SPS ne budu uspešni, dodaje ova TV stanica.

Prema toj ponudi, URS bi u naprednjačkoj vladi dobio sve ekonomske resore, lokalnu samoupravu, regionalni razvoj, kao i Ministarstvo za evropske integracije i Ministarstvo zdravlja ili Ministvo bez portfelja.

URS, s druge strane, navodi da od Regiona ne zavisi formiranje nijedne vlade, kao i da se "nikome ne nude".

"Za razliku od drugih, mi se nikome ne nudimo. Drago nam je da sada svi žele da sa nama prave vladu, pa zbog toga u medijima puštaju da nam nude razne resore, kule i gradove. Nećemo ulaziti u vladu po svaku cenu, a još manje tražimo bilo šta. Isključivo nas zanima sprovođenje programa za koji smo dobili podršku na izborima", saopšteno je iz te stranke.

URS je, kako je navedeno, imao ozbiljne razgovore samo sa koalicijom SPS-PUPS-JS. Sa njima, ističu u URS-u, nije bilo rezgovora o resorima, već o programu nove vlade.

Iako je DS sa SPS ponudio URS-u učešće u vladi na temelju jasnog programa i ravnomernog učešća svih stranaka u njoj ta koalicija je dovedena u pitanje. Večeras bi trebalo da se održe novi pregovori lidera DS i SPS - Borisa Tadića i Ivice Dačića.

Lideri koalicije okupljene oko SPS danas su sa predstavnicima URS dogovorili da će zastupati zajedničke političke stavove u raznim segmentima državne politike, što je pozdravio i LDP na koju DS računa kao četvrtog člana buduće vladajuće koalicije. Međutim, prema nezvaničnim informacijama, parlamentarna većina još nije izgledna zbog prevelikih zahteva URS kada je reč o uticaju u novoj vladi.

Lider LDP Čedomir Jovanović tvrdi da će se stranke koje žele da vode "novu politku" u budućoj vladi lako dogovoriti sa LDP, što podrazumeva i dogovor oko podrške u formiranju vladajuće koalicije i oko poslova koji treba da se urade

"Upravo zbog toga, svima koji sa nama unapred računaju ili na nas nevoljno pristaju, jasno naglašavamo da za politku koja je zemlju dovela do potpunog sloma, već postoji matematička većina i bez Liberalno demokratske partije", rekao je Jovanović.

SNS, koja sedmicama čeka na rezultate pregovora DS, koalicije okupljene oko socijalista i ostalih potencijalnih koalicionih partnera, poručila je da bi svaka vlada u kojoj ne bi bili i naprednjaci bila nelegitimna. Lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas da je građanima Srbije sada potpuno jasno da ta stranka ne snosi nikakvu krivicu što vlada još nije formirana.

"Mi nikoga nizašta da molimo nećemo, ali smatramo da bi vlada SNS i potencijalnih koalicionih partnera bila najbolje rešenje za građane Srbije, a svako drugi koji želi da nađe svoju političku sreću na drugoj strani to uvek može da uradi i naprednjaci mu nikada nikakav problem neće praviti" poručio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

247 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: