SPS: Nema parlamentarne većine

Potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović kaže da još nema parlamentarne većine i da sve stranke razgovaraju o novoj vladi.

Info

Izvor: Beta

Petak, 15.06.2012.

19:30

Default images

Đukić Dejanović je rekla da postoji težnja koalicije okupljene oko socijalista da sa Demokratskom strankom formira parlamentarnu većinu, ali da nema informacije da se u tom pravcu nešto bitno dogodilo.

Ona je rekla Tanjugu da pregovore vodi lider socijalista Ivica Dačić i da od nedavnog sastanka sa liderom DS-a Borisom Tadićem, o čemu je javnost obaveštena, "nema informacija da se nešto bitno dogodilo".

Đukić Dejanović je kazala da je o najavi užeg predsedništva DS da će večeras biti nastavljeni razgovori sa koalicijom oko socijalista čula iz medija, s obzirom da se nalazi u Kragujevcu, gde radi kao lekar.

Vršilac dužnosti predsednika SNS Aleksandar Vučić pozvao je danas SPS da započnu razgovore o formiranju nove vlade.

U međuvremenu je i Demokratska stranka održala sednicu užeg Predsedništva i najavila "intenziviranje" pregovora sa koalicijom SPS-PUPS-JS, Liberalno demokratskom partijom i Ujedinjenim regionima Srbije o novoj vladi.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković najavio je da će večeras razgovarati sa Dačićem, između ostalog, i o ekonomskom programu.
"Pričaćemo o svemu, o ekonomskom programu, pravimo i mi i DS svoj ekonomski program, pa ćemo posle na sastanku da vidimo šta je naš, a šta njihov predlog", rekao je Marković kratko Tanjugu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: