Rusi zbližavaju SPS i SNS?

Lideri koalicije oko SPS istog dana posle razgovra s DS razgovarali sa SNS o vladi u kojoj bi Dačić bio premijer i zadržao resore koje sada ima, piše Politika.

Info

Izvor: B92

Četvrtak, 14.06.2012.

09:20

Default images

List podseća da je lider SPS Ivica Dačić prvi put posle povratka iz Moskve, gde je nedavno boravio, rekao da neće vladu koja će zavisiti samo od LDP, već da u nju mora da uđe i URS.

Kako piše Politika, prema nezvaničnim informacijama, na ovakav Dačićev stav prilično je uticao guverner Moskve i bivši ruski ministar za vanredne situacije Sergej Šojgu.

Politika navodi i da joj je nekoliko funkcionera iz SPS ponovilo priču o potrebi što veće parlamentarne većine kako bi vlada bila stabilna, a da će Dragan Đilas tražiti rešenje oko ulaska URS-a u vladu.

List podseća da razgovori između DS i koalicije oko SPS nisu dali odgovor na to ko će biti treći, odnosno četvrti partner u vladi. Prema nezvaničnim informacijama, kada DS dođe do dogovora sa LDP i URS-om, onda će se razgovarati o podeli resora, ali i o konkretnim ljudima koji će ih voditi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: