DS i SPS ponovo za stolom

Predstavnici Demokratske stranke će ponovo sesti za sto sa predstavnicima koalicije SPS–PUPS–JS i nastaviti pregovore o formiranju nove vlade.

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.06.2012.

21:19

Default images

Kako je saopšteno iz Demokratske stranke, sastanak je zakazan za 15 sati, i održaće se u prostorijama ove stranke u Krunskoj ulici.

Nakon sastanka predviđene su izjave za medije.

Demokrate i socijalisti će tako nastaviti pregovore, koji su uprkos ranijim najavama, proteklog vikenda bili na pauzi.

U međuvremenu, lider SPS Ivica Dačić je posle konsultacija sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem rekao da socijalisti žele u vladu sa DS, ako u njoj pored LDP bude i URS, što prema njegovim rečima u ovom trenutku "nije prihvatljivo za demokrate".

Slavica Đukić-Dejanović je gostujući na B92 rekla da SPS insistira na ulasku URS u vladu zbog stabilnosti parlamentarne većine, a ne zbog personalnih rešenja.

Iz redova demokrata oglasio se Oliver Dulić, koji je rekao da očekuje brzo formiranje vlade i istakao da se sada "po prvi put prvo razgovara o programu, a ne o kadrovskim rešenjima".

Proteklih dana je bilo mnogo reči o URS, naročito posle oštrog nastupa Mlađana Dinkića. Ipak, strasti su se smirile, a URS i DS su u ponedeljak održali i neformalni sastanak.

Tokom vikenda se govorilo i o formiranju većine bez učešća LDP i URS, pa su iz SPO najavili da će podržati demokrate bez obzira na podršku LDP-a, a da je bilo razgovora sa Borisom Tadićem potvrdila je i Maja Gojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: