Danas neformalni sastanak DS - URS

Lider URS Mlađan Dinkić najavio za danas neformalni sastanak s predstavnicima DS. Iz URS-a, potvrđuju da će tema biti formiranje nove vlade i njeni ciljevi.

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.06.2012.

13:54

Default images

Kako ističu u URS, u pitanju je jedan u nizu razgovora te stranke sa svim proevropskim strankama, budući da je prethodnih dana URS razgovarao sa koalicijom SPS-PUPS-JS, a na današnjem sastanku ta partija želi da čuje kako DS vidi konkretan program nove vlade, ali i da prenese svoje programske ciljeve.

Reč je o jačanju gradova i opština, pomoći malim i srednjim preduzećima u krizi, privredi, kao i o jednakim šansama za sve regione.

URS će na sastanku, koji je inicirala DS, otvoreno reći da pre bilo kakve ozbiljne priče o vladi očekuje da se prestane sa otimanjem poslanika drugim političkim grupacijama, jer to nije demokratski, ni moralno. Dinkić je za današnji Blic rekao da će tražiti da mu demokrate razjasne motive napada na njega. "Niko ko to radi ne može očekivati našu podršku", poručuju iz URS.

Iz URS je poručeno i da od današnjeg sastanka "ne treba očekivati nikakve velike stvari", posebno dok traje "hajka preko lista 'Kurir' na lidera URS Mladjana Dinkića", za koju URS tvrdi da su organizovali pojedini funkcioneri DS.

URS je prethodnih dana razgovarala i sa koalicijom SPS-PUPS-JS, sa kojima je u načelu usaglašeno da bi bilo socijalno neodrživo da se zamrznu plate i penzije, da država treba da štedi na birokratiji i svojim troškovima, da bi za praivredu bilo katastrofa da se ekstremno povećava PDV i da treba ponovo napraviti antikrizni program podrške domaćoj privredi u krizi, pre svega na polju likvidnosti.

Te dve opcije su se složile i da je analiza Fiskalnog saveta dobra analiza i dijagnoza trenutnog stanja, ali sa nerealnim i nesprovodivim preporukama za rešenja koja ne uvažavaju život i praksu.

Takođe, URS se sa koalicijom SPS-PUPS-JS saglasila i za dalje jačanje gradova i opština kroz decentralizaciju i ravnomeran razvoj svih delova Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: