Pastor: Realna vlada DS-SPS-LDP

Jedina realna opcija je da novu republičku vladu formiraju DS, SPS i LDP, smatra lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor.

Info

Izvor: B92

Subota, 09.06.2012.

10:19

Default images

Pastor kaže da bi Srbija mogla da uđe u dug period političke nestabilnosti ukoliko ne bude formirana vlada DS i partija koje s njom o tome pregovaraju.

"Jedina realna opcija je da novu republičku vladu formiraju DS, Socijalistička partija Srbije i Liberalno demokratska partija, koje trenutno vode razgovore u tom pravcu", rekao je Pastor u intervjuu novosadskom “Dnevniku”.

"Trenutno ne vidim da je bilo koja druga opcija za formiranje vlade moguća, pa ni ona koju bi vodili naprednjaci", kazao je on dodajući da veruje u to da će stranke koje sad razgovaraju o vladi uspeti da postignu dogovor u sledećih nekoliko dana.

"Ukoliko se to ne dogodi onda nam se loše piše, jer bismo ušli u vrlo neizvestan period političke nestabilnosti što bi ugrozilo šanse da se izborimo s ogromnim problemima koje više ne možemo da guramo pod tepih", ocenio je lider SVM.

On je napomenuo da se sa predsednikom DS Borisom Tadićem dogovorio o učešću SVM u parlamentarnoj većini u Republici i dodao da njegova stranka nema ambicija da uđe u novu Vladu Srbije.

Pastor je rekao i da je sa potpredsednikom DS Bojanom Pajtićem ove sedmice razgovarao o nastavku saradnje na pokrajinskom nivou, gde će SVM učestvovati i kao deo skupštinske većine i u izvršnoj vlasti.

"U Vojvodini će se najverovatnije formirati jedna velika parlamentarna većina koju će činiti DS, koalicija oko SPS, Liga socijaldemokrata Vojvodine i SVM, sa tri četvrtine poslanika u pokrajinskoj skupštini", istakao je Pastor.

On je najavio još jedan krug razgovora o detaljima formiranja buduće koalicione vlasti u Vojvodini napominjući da bi trebalo da bude postignut međustranački dogovor uz ostalo i o funkciji predsednika pokrajinskog parlamenta za koju je SVM, kako je ranije najavljeno iz te stranke, zainteresovana i u novom četvorogodišnjem mandatu.

Pokrajinska izborna komisija u petak je proglasila konačne rezultate pokrajinskih izbora, a odlazeći predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši najavio je da će u ponedeljak odlučiti o datumu održavanja konstitutivne sednice novog skupštinskog saziva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: