Nastavak razgovora DS i SPS-PUPS-JS

Razgovori o formiranju buduće vlade i skupštinske većine nastaviće se danas susretom predstavnika koalicije SPS-PUPS-JS sa liderom DS Borisom Tadićem.

Info

Izvor: B92

Subota, 09.06.2012.

09:28

Default images

"Danas će predsednici stranaka naše koalicije nastaviti započete razgovore sa predsednikom demokrata, a ekonomski i nacionalni program su dve osnovne sfere kojima će se vlada baviti odmah po osnivanju,“ rekla je Tanjugu potpredsednica socijalista Slavica Đukić Dejanović.

Prema njenim rečima, razgovaraće se i o saradnji sa Republikom Srpskom i pitanju Kosova i Metohije.

Njen partijski kolega, takođe potpredsednik SPS Žarko Obradović naglašava da se vlada uvek prvo dogovara programski, a da se tek onda razgovara o resorima.

Prema njegovim rečima, to uopšte nije jednostavno i koliko god "želeli da se završi neki posao, ipak postoje pitanja koje treba zajednički da se rasprave".

Obradović je, međutim, kazao da će razgovori SPS i DS o formiranju vlade biti nastavljeni, ali nije precizirao kada.

"Jedini razgovori za koje znamo sigurno su poziv kod predsednika Srbije Tomislava Nikolića u ponedeljak u zgradi Predsedništva", rekao je on novinarima u Beogradu.

Obradović je naveo da su predstavnici koalicije oko SPS-a pre nekoliko dana sa predstavncima DS-om razgovarali o ekonomskom programu buduće vlade, ali da nisu završeni i da će biti nastavljeni.

Prethodni sastanak održan je u sredu, a lider PUPS-a Jovan Krkobabić neposredno pred njegovo održavanje rekao je da od "Tadića očekuje da saopšti nešto novo u vezi sa skupštinskom većinom".

Tadić je predsednika Srbije Tomislava Nikolića istog dana obavestio da je koalicija stranka okupljena oko DS blizu formiranja parlamentarne većine i da će Nikoliću za nekoliko dana dati punu informaciju o tome kada bude jasno formirana.

"Kada je reč o Demokratskoj stranci smatramo da treba napraviti veoma brzo, u narednim danima, programsku vladu, sa jasnim zadacima i ciljevima, evropski orijentisanu, bez SNS i DSS ili će tu vladu praviti naprednjaci na nekoj drugoj platformi, u kojoj mi, naravno, ni po koju cenu ne bismo učestvovali. Što se Kosova i Republike Srpske tiče, vlada u kojoj je DS stožer, nastaviće politiku borbe za suverenitet Srbije i legitimne interese Srba, gde god da žive i to se ne dovodi u pitanje. Cilj je funkcionalna i operativna vlada koja izlazi sa konkretnim ciljevima u svakoj oblasti pred gradjane, tako da oni mogu na merljiv način da ocenjuju njen rad," rekla je potpredsednica DS-a Jelena Trivan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: