SVM deo vlasti na svim nivoima

Potvrdili smo Tadiću da će naših pet poslanika podržati buduću vladu, ali u personalnom smislu nećemo biti deo izvršne vlast, kaže Ištvan Pastor.

Info

Izvor: B92

Petak, 08.06.2012.

00:31

Default images

Predsednik DS-a Boris Tadić dogovorio se sa Ištvanom Pastorom, predsednikom SVM, da ova stranka bude deo parlamentarne većine koja podržava vladu.

"Slične razgovore imao sam i sa Bojanom Pajtićem, potpredsednikom DS-a, i pretpostavljam budućim mandatarom pokrajinske vlade, da ćemo podržati pokrajinsku vladu, ali smo tu spremni da budemo deo izvršne vlasti",kaže Pastor.

"kandidovao sam se za pokrajinsku skupštinu i na tim izborima pobedio, i ta funkcija je nespojiva sa mestom u vladi. U formiranju pokrajinske izvršne vlasti nazire se da će ona imati podršku više od polovine poslanika, čak gotovo tri četvrtine skupštinskog tela, a jedna od ideja je da se ukrupne sekretarijati i suzi broj članova Vlade Vojvodine. O resorima još nismo razgovarali, tu postoje dileme koje još nisu zatvorene, i u tom smislu nam tek predstoje politički razgovori", kaže Pastor.

Čitav intervju sa Ištvanom Pastorom možete pročitati na sajtu Politike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: