Đelić i Bajatović: Vlada u junu

Funkcioneri SPS i DS, Dušan Bajatović i Božidar Djelić, izrazili su večeras uverenje da će nova vlada biti napravljena do kraja meseca.

Info

Izvor: Beta

Petak, 08.06.2012.

00:11

Default images

Bajatović, potpredsednik SPS-a, rekao je da su pregovori socijalista i demokrata o novoj vladi "najozbiljniji" i da očekuje novu vladu do kraja juna.

Govoreći o ekonomskoj situaciji u Srbiji, Bajatović je rekao da će verovatno biti potreban aranžman sa Medjunarodnim monetarnim fondom kako bi Srbija završila budžetsku godinu.

"Srbija treba da se uzda u sebe", rekao je Bajatović i istakao značaj ulaganja u industriju i poljoprivredu kako bi se uspešno rešila teška ekonomska kriza. Bajatović je ukazao i da su sredstva republičkog Fonda za razvoj deljena "nakaradno i po politickcoj liniji".

Upitan ko je za to odgovoran, Bajatović je rekao da je za to kriva politička elita. Član Predsedništva DS-a Božidar Djelić je rekao da teret ekonomske
krize treba pravično raspodeliti kako bi najzaštićeniji bili oni koji su najviše ugroženi, a ne oni koji su "najglasniji i najorganizovaniji".

Djelić je ponovio da bi za zaposlene u državnoj službi i javnim preduzećima trebalo uvesti platne razrede kako se ne bi dogadjalo da, kako je naveo, vozači u pojedinim javnim firmama imaju veću platu od predsednika države.

Djelić je ukazao i na potrebu bolje kontrole trošenja javnog novca navodeći kao jedan od razloga slučaj jedne srpske ambasadorke čiji se stan plaća sedam hiljada evra mesečno.

Kandidat Srpske napredne stranke za premijera Jorgovanka Tabaković je u istoj emisiji RTS-a ponovila da se vlada koju su u prethodne četiri godine vodili DS i SPS ponašala neodgovorno i da je zanemarila interese gradjana.

Govoreći o slučaju italijanske kompanije Danijeli, Tabaković je kritikovala vlast da je za svoje neuspehe u privlačenju stranih investitora pokušala da optuži Srpsku naprednu stranku.

Investitori su dolazili kada je Srbija za svako radno mesto plaćala novac iz državnog budžeta, a sada vide da to više nije moguće, rekla je ona.

Tabaković je dodala da su se političari iz vlasti reklamirali koristeći činjenicu da su investitori privlačeni davanjem budžetskog novca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: