Đukić Dejanović: Čeda mora dati reč

Ne tražimo od LDP da odstupi od svojih stavova, ali mora da se izjasni da će pitanja o KiM i RS prepustiti nadležnim za te resore, kaže Slavica Đukić Dejanović.

Info

Izvor: Veèernje novosti

Četvrtak, 07.06.2012.

23:58

Default images

Stav socijalista je jasan. Republika Srpska ne može biti genocidna tvorevina. Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova. Ovo su granice koje nećemo preći prilikom formiranja nove vlade, kaže za Novosti potpredsednica SPS.

"DS može da bude garant da će Vlada voditi politiku na ekonomskim i nacionalnim principima. DS je zapravo taj korak usaglašavanja sa LDP. Stavovi DS o Kosmetu i RS su identični našima", kaže Đukić Dejanović.

Ona kaže da ne bi bilo u interesu države da pregovori propadnu.

"Sigurno je da nam novi izbori nisu potrebni i da to nikako ne bi bilo u interesu države. Ipak, moramo da razgovaramo i da se potanko dogovorimo o stavovima kojima će se premijer i ministri rukovoditi i oko kojih ćemo se okupiti. To su nacionalna i socijalna politika, bolji standard građana, sigurnost države, evropske integracije... Nije nam potrebno da se na pola mandata pojavi neko ko bi kritikovao Vladu u kojoj sedi", kaže Đukić Dejanović.

DS je sada na potezu, kaže Đukić Dejanović.

"Na potezu je DS. Tadić je rekao da će uskoro obelodaniti većinu. Moguće je da će do ponedeljka biti pomaka. Naš stav je da pokušamo da napravimo koaliciju i parlamentarnu većinu sa DS. Još nije bilo zvaničnih razgovora s trećim partnerom, četvrtim, ili koliko ih već bude bilo", kaže potpredsednica SPS.

On dodaje da na lokalnom nivou, SPS već ima saradnju sa URS, i da ova stranka nema problema sa regionalistima.

"Vodimo pregovore sa DS, i velika je verovatnoća da ćemo da se dogovorimo", kaže ona i dodaje da ne očekuje "preokret" i dogvor sa SNS, iako je u politici sve moguće. Đukić Dejanović dodaje da očekuje da će tokom vikenda biti pomaka u razgovorima sa DS.

" Za nas je najvažnije da se dogovorimo o ekonomskom i nacionalnom programu. Svako sa svakim razgovara. Ima raznih ponuda i zahteva. Ali mi o personalnim rešenjima zasada ne razgovaramo", kaže ona.

Doskorašnja predsednica Skupštine kaže kako je bilo govora o tome da vodi ministarstvo zdravlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: