SVM deo većine ali ne ulazi u vladu

Savez vojvođanskih Mađara biće deo vladajuće većine okupljene oko DS u republičkom parlamentu, ali neće ulazitu u Vladu, izjavio predsednik SVM Ištvan Pastor.

Info

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 07.06.2012.

11:04

Default images

On je potvrdio da se juče sastao sa predsednikom Demokratske stranke Borisom Tadićem, te da je na sastanku dogovorena dalja zajednička saradnja dve stranke na svim nivoima.

Na pitanje zbog čega ne želi da bude deo Vlade Srbije, Pastor je rekao da SVM predstavlja regionalnu stranku, te da je u fokus njihovog delovanja Vojvodina i lokalne sredine u njoj.

"To je dugoročni stav SVM-a i to nije sporno. Prostor našeg politiziranja je u izvršnim pozicijama na pokrajinskom i lokalnom nivou. SVM nema infrastrukturu u Beogradu da bi se prihvatili tako odgovornog posla", rekao je Pastor.

On očekuje da će vladajuća većina na republičkom nivou biti poznata za sedam do deset dana, a da će razgovori oko formiranja vlasti u lokalnim sredinama i na nivou Vojvodine izmedju DS i SVM početi od danas.

"Danas će početi razgovori oko formiranja Vlade Vojvodine i tu će situacija biti jednostavna, obzirom da će saradnju nastaviti partneri iz prethodna tri saziva Vlade Vojvodine", rekao je Pastor i dodao kako očekuje da će Skupština Vojvodine biti konstituisana krajem juna.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara očekuje da će i vlast u Subotici biti formirana do kraja juna. On je rekao da je obavljen prvi preliminarni razgovor između predstavnika koalicije oko Demokratske stranke i SVM-a.

"U Subotici želimo da okrenemo novi list, da odnosi između SVM i DS ne budu kao ranije. Želimo da postignemo dogovor po kojem u izvršnu vlast iz obe stranke neće biti delegirani prethodni kadrovi i mislim da oko toga ne postoji spor", rekao je Pastor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: