Tabaković: Nećemo moliti Dačića

Kandidat SNS za premijera Jorgovanka Tabaković kaže da naprednjaci neće ubeživati lidera SPS Ivicu Dačića da zajedno formiraju buduću vladu.

Info

Izvor: Veèernje novosti

Sreda, 06.06.2012.

22:26

Default images

"Dačića nećemo ubeđivati. Dovoljno uverljivo su se izjasnili glasači. Evropski kriterijumi i institucionalno uređene države, pravne i pravedne, nisu tačka razlikovanja nas i DSS", rekla je ona u intervjuu za "Novosti".

Na pitanje da li će naprednjaci ponuditi Dačiću mesto premijera, odgovorila je: "Bilo bi poražavajuće da SNS zbog vlasti žrtvuje svoj program i odustane od njega. A, poraz svih nas bilo bi istrajavanje na politici i ljudima koji su nas doveli na ivicu ambisa".

Funkcionerka SNS je u utorak predstavila program svoje vlade koja bi imala 12 resora i ograničen broj državnih sekretara.

"Ovo je jedinstven trenutak u kojem SPS, ali i ostali, treba da shvate da veština vođenja privrede i države mora da bude ispred veštine vođenja politike. Nastavlja se priča započeta izbornom kampanjom ko će sa kim, a za SNS tema za pregovaračkim stolom je nužna promena ekonomskog modela za pokretanje Srbije, principi, mere i zakoni kojima ćemo to učiniti", rekla je ona.

Tabakovićeva je, ipak, izbegla da odgovori na pitanje koje bi resore u novoj vladi tražili naprednjaci.

"Pre svega, takva vlada bi morala da bude celina, kolektivni organ u kojem bi uspeh bio obaveza svih kao uslov opstanka. Uspeh koji će biti i uspeh za građane. Podela posla i odgovornosti, a ne funkcije kao ordenje. Lično, čitavog života, u školovanju, porodičnom i poslovnom okruženju uvek sam dobijala priznanja za rad. Funkcije razumem kao obaveze, odgovornost i treba da budu primerene sposobnostima onih koji ih se prihvataju. Zaboravilo se da funkcioneri nisu gospodari, već ljudi koji treba da rešavaju probleme", istakla je ona.

Tabakoviće je navela i da ne očekuje da će Nikolić opstruirati rad vlade, ukoliko lider DS Boris Tadić bude premijer.

"Zar se osionost pobednika podrazumeva? Zar Tomislav Nikolić nije dokazao mnogo puta do sada da je jedino merilo vrednosti svih nas u politici i javnom poslu rad u interesu svih građana Srbije? Očekujem da predsednik Srbije Tomislav Nikolić, kao i uvek do sada, ljude procenjuje po delima", zaključila je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: