"U Moskvi neće biti priče o vladi"

Potpredsednik SPS Dušan Bajatović kaže za B92 da lider socijalista Ivica Dačić, tokom posete Moskvi, "neće voditi razgovore o formiranju nove Vlade Srbije".

Info

Izvor: B92

Sreda, 06.06.2012.

19:52

Default images

"Dačić je sada u Moskvi. Ne znam o čemu će tamo pričati, ali sigurno je da se tamo neće voditi razgovori o novoj Vladi Srbije. Znate, mnogi naši problemi ne zavise od Moskve ili Vašingtona“, rekao je on u emisiji "Između dve vatre" na TV B92.

Govoreći o pregovorima o formiranju buduće vlade, Bajatović je kazao da socijalisti nisu sa demokratama pričali o kadrovskim rešenjima, već kakva će biti politika nove vlade.

"Onaj ko bude formirao vladu moraće da vuče nepopularne poteze. Neće biti moguće da sastavimo vladu u kojoj će jedan ministar da priča kako je Republika Srpska genocidna tvorevina ili da je Kosovo nezavisno“, istakao je on.

Potpredsednik SPS je naveo i da još nije sigurno učešće LDP u budućoj vladi i dodao da je "na DS da nađe trećeg partnera, ali i da kaže šta ćemo da radimo“. Takođe, naglasio je da socijalisti ne koče formiranje buduće vlade, već da traže "realno učešće u vladi sa jasnim ciljevima".

"Još niko nije potvrdio da je LDP izabran za trećeg partnera. Očigledno je da nismo sabrali sve elemente. Nacionalne manjine, svetski standardi, kultura, ljudska prava... sve su to univerzalne vrednosti i svi se slažemo oko toga. Ne slažemo se, međutim, oko Republike Srpske i Kosova, a verovatno ćemo još pričati i o ekonomskim pitanjima. Ako (lider LDP Čedomir) Jovanović traži da se smanje penzije, onda moramo da se dogovorimo. Isto tako, moramo da vidimo kako mladi da dobiju posao“, objasnio je on.

Upitan da pojasni šta socijalisti očekuju od liberala da urade da bi ušli u vladu, rekao je da "LDP, ako želi da bude treći partner, treba samo da poštuje Ustav Srbije i dogovor“. On je naglasio da vlada mora biti formirana što pre, ali i da mora da bude stabilna.

"Nas, pre svega, zanima ekonomski i socijalni program nove vlade. Treba da formiramo vladu koja će trajati četiri godine i koja će biti stabilna. Odgovore na neka pitanja još nismo dobili. Na primer, šta ćemo da uradimo sa privatizacijom. Mi smatramo da su neka preduzeća loše privatizovana. Takođe, na nekim primerima, poput Azotare, pokazali smo da se loša privatizacija može obnoviti“, kazao je on.

Bajatović je dalje naveo i da, pre nego što se formira vlada, mora da se napravi dogovor na koji način će biti obezbeđen privredni rast.

"Naš problem je taj što nemamo privredu. Srbija neće ići napred sve dok ne podigne privredu“, zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: