Nikolić sutra razgovara sa DS-om

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastaviće sutra konsultacije o formiranju Vlade Srbije sa predstavnicima stranaka iz koalicije koju predvodi DS.

Info

Izvor: Beta

Utorak, 05.06.2012.

11:33

Default images

Nikolić je juče o formiranju nove Vlade razgovarao sa predstavnicima Srpske napredne stranke, jer je SNS dobila najviše mandata na parlamentarnim izborima održanim 6. maja.

Nakon razgovora sa predstavnicima SNS-a i DS-a, Nikolić će razgovarati sa Socijalističkom partijom Srbije.

Nikolić je ranije najavio da "neće oklevati" da mandat za sastav Vlade ponudi onome ko bude obezbedio većinu od 126 poslanika.

Predsednik Srbije je na sastanku sa delegacijom SNS-a rekao da je zbog izuzetno teške ekonomske i socijalne situacije u zemlji potrebno što pre formirati Vladu kojoj će prvi prioritet biti otvaranje novih radnih mesta, stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta i privlačenje novih domaćih i stranih investitora.

Nakon sastanka sa tom delegacijom, koju je predvodio vršilac dužnosti predsednika SNS-a Aleksandar Vučić iz Pres službe predsednika Srbije saopšteno je da će u sredu, 6. juna, na razgovore biti pozvana delegacija stranaka okupljenih oko DS-a.

SNS u novom sazivu parlamenta ima 73 mandata, DS 67, a SPS 44. Demokratska stranka Srbije ima 21 poslanika, koalicija Preokret na čelu sa Liberalno demokratskom partijom 19, a Ujedinjeni regioni Srbije 16 poslanika.

Savez Vojvođanskih Mađara ima pet poslanika, Stranka demokratske akcije Sandžaka dva, a lista Nijedan od ponuđenih odgovora i Koalicija Albanaca po jednog poslanika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: