Ljajić:Kohabitacija možda nije loša

Ministar rada Rasim Ljajić ocenio je da je neopravdano unapred zaključivati da će kohabitacija između Tomislava Nikolića i Borisa Tadića biti neuspešna

Info

Izvor: Beta

Sreda, 30.05.2012.

12:13

Default images

U intervjuu za Novi magazin, Ljajić je podsetio da su kohabitacije između Zorana Đinđića i Vojislava Koštunice, kao i između Koštunice i Tadića, bile obeležene žestokim političkim sukobima, koji nisu dozvoljavali da reforme budu brže.

"Neopravdano je unapred zaključivati da će i ova kohabitacija Nikolić-Tadić biti neuspešna, ali činjenica da najveća stranka u parlamentu ima i predsednika države primorava na suočavanje s realnošću i prilagođavanje", izjavio je Ljajić.

Prema njegovoj oceni, eventualno prepuštanje celokupne vlasti Srpskoj naprednoj stranci bila bi dobra opcija za Srbiju, samo da nije izbornih rezultata u opštinama i gradovima.

"Bio bi veliki rizik pre svega za Demokratsku stranku da prepusti SNS-u i Vladu. Biti u opoziciji duži vremenski period na Balkanu je rizično, pa i pitanje opstanka. Ako bi, u slučaju da DS ustupi mandat za formiranje vlade SNS-u, u vladajućoj koaliciji bio i SPS, s punim pravom bi tražio da u opštinama i gradovima budu iste koalicije. To bi značilo da je DS isključen na svim nivoima vlasti", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: