SNS: Vlada SPS-DS nema legitimitet

Funkcioner SNS Marko Đurić ocenio je da lider demorkata Boris Tadić ne bi imao legitimitet da obavlja premijersku funkciju.

Info

Izvor: Tanjug

Nedelja, 27.05.2012.

13:28

Default images

On je izjavio da bi jedino premijer iz SNS odražavao želju građana za promenama.

"Tadić je izgubio izbore, jer su građani smatrali da nije dobro radio. Kako čovek koji po građanima nije dobro radio sada može da obavlja premijersku funkciju, koja je po Ustavu još složenija i odgovornija od predsedničke", upitao je Đurić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da promene ne mogu "da donesu poražene snage" i da bi vlada, koju bi formirale stranke dosadašnje koalicije, a u kojoj čelnu poziciju ne bi imala SNS, bila vlada koja ne bi uživala legitimitet i poverenje građana i ne bi mogla da sprovede neophodne reforme.

Na pitanje sa kim bi SNS mogla da razgovara o formiranju buduće vlade, Đurić je odgovorio da SNS o teškoj situaciji u društvu može da razgovara sa svim parlamentarnim strankama, a o eventualnom formiranju vlade samo sa onima koji bi naprednjacima priznali ključnu ulogu u toj vladi.

On je podvukao da stranke sadašnje vladajuće koalicije mogu da formiraju vladu u skladu sa zakonom, ali da bi ona imala problem sa legitimitetom, jer ne bi izražavala volju građana pošto se od ministara koji su do sada, kako smatra, "traljavo" obavljali svoj posao ne može očekivati da se uhvate u koštac sa ekonomskim i socijalnim problemima.

"Srbiji je potrebna vlada promena, nove energije i ljudi koji će biti u stanju da se uhvate u borbu sa ekonomskim i socijalnim problemima", rekao je Đurić.

On je rekao da je lider naprednjaka Aleksandar Vučić juče razgovarao sa predsednikom SPS Ivicom Dačićem i ponovio da će Vučić i izabrani predsednik Srbije Tomisalv Nikolić sutra razgovarati sa liderom demokrata Borisom Tadićem o situaciji u zemlji i primopredaji dužnosti u Predsedništvu.

Đurić je ponovio da Nikolić želi najbolje moguće odnose sa zemljama regiona i da je već obavio neke neformalne razgovore sa čelnicima tih zemalja koji su pozdravili njegov izbor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: