Dačić: Nismo postavili ultimatum

Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je da koalicija SPS-PUPS-JS kaže da ultimatumi nisu način za komuniciranje između stranaka.

Info

Izvor: B92

Petak, 25.05.2012.

00:24

Default images

Dačić je demantovao pisanje pojedinih medija da je Demokratskoj stranci upućen ultimatum da u roku od 24 časa odluči i saopšti predlog za mandatara. On je naveo i da razgovore o formiranju parlamentarne većine sa DS treba što pre nastaviti.

"Nikakav ultimatum Demokratskoj stranci nije upućen, niti smatramo da je to način za komuniciranje između stranaka", poručio je lider socijalista.

On je ukazao da svaki "prazan hod" ostavlja mogućnost za svakojake kalkulacije i različita nagađanja i da se "političkim procesima mora upravljati da se ne bi pretvorili u stihiju".

"Demokratska stranka ima najveći broj mandata u ovoj koaliciji, samim tim i najveću odgovornost i logično je da joj pripada mesto premijera, zato očekujem da će dogovori o parlamentarnoj većini uskoro biti nastavljeni", zaključio je Dačić.

Za petak je zakazana sednica Predsedništva SPS, a u nedelju sednica Glavnog odbora SPS-a na temu daljeg delovanja SPS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: