Vučić: O vladi posle inauguracije

Zamenik lidera SNS Aleksandar Vučić najavio je da će zvanični razgovori o formiranju nove vlade početi nakon inauguracije predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Info

Izvor: Danas, Tanjug

Sreda, 23.05.2012.

23:49

Default images

"Zvanični pregovori o formiranju vladajuće koalicije i nove Vlade Srbije počeće nakon što novoizabrani predsednik Republike Tomislav Nikolić položi zakletvu i u skladu s kompletnom ustavnom i zakonskom procedurom", kazao je Vučić za "Danas".

On je kazao da "neformalnih kontakata među strankama, naravno, ima, ali to s kim razgovaramo sačuvaću za sebe, jer konkretnih dogovora još nema".

Vučić je ocenio da vlada koju bi formirale demokrate i socijalisti "jednostavno ne bi imala legitimitet", ukazujući da je situacija u Srbiji posle pobede Nikolića na predsedničkim izborima "mnogo jasnija".

Prema njegovim rečima, bivša vladajuća koalicija okupljena oko DS-a je "izgubila legitimitet da upravlja Srbijom".

On nije želeo da odgovori na pitanje da li će na sutrašnjoj sednici Glavnog odbora SNS biti doneta odluka o mogućem mandataru nove vlade, ali ni ko će u narednom periodu, do izborne skupštine SNS u septembru, voditi naprednjake.

Predsednik SNS Tomislav Nikolić podneće ostavku na tu funkciju sutra, na sednici Glavnog odbora stranke, a do izbora novog lidera na čelu stranke najverovatnije će ga menjati sadašnji zamenik Aleksandar Vučić, rečeno je danas Tanjugu u SNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: