Diplomate se srele sa Nikolićem

Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je i danas, u sedištu stranke, sa ambasadorima više evropskih zemalja.

Info

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 23.05.2012.

18:03

Default images

Nikolića su u novobeogradskoj Ulici Palmira Toljatija posetili ambasadori Ruske Federacije Aleksandar Konuzin, Belorusije Vladimir Čušev i češka ambasadorka Hana Hubačkova. "Tema sastanka ambasadora Konuzina sa Nikolićem je bila bilateralna saradnja", kratko je rekla portparolka ambasade Ruske Federacije Svetlana Ščevčenko.

Portparol ambasade Belorusije Denis Sidorov takođe je rekao da su Čušev i Nikolić razgovarali o saradnji Srbije i Belorusije, te da je ambasador Nikoliću uručio čestitku beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka.

Nikolić se posle pobede u drugom krugu predsedničkih izbora 20. maja sastao sa ambasadorom Nemačke Volfgangom Masom, a juče i sa diplomatskim predstavnicima Slovačke Janom Varšom I Italije Armandom Varikiom.

Predsednik spoljnopolitičkog odbora donjeg doma italijanskog parlamenta Stefano Stefani izrazio je očekivanje da će novi predsednik Srbije Tomislav Nikolić voditi zemlju ka članstvu u EU.

"Uveren sam da će i novi predsedni Srbije Nikolić voditi svoju zemlju prema integraciji u Evropsku uniju, što je politička perspektiva koju je Italija uvek podržavala i koja je konačno dobila zeleno svetlo iz Brisela", rekao je Stefani u razgovru sa ambasadorkom Srbije u Italiji Anom Hrustanović.

Na sastanku je, kako prenosi italijanska agencija Ansa, bilo reči o ishodu predsedničkih izbora i formiranju nove vlade u Srbiji, pri čemu je Stefani izrazio zadovoljstvo što "velika većina političkih snaga u novom parlamentu, premda s različitim senzibilitetom, deli težnju ka ulasku u EU".

"Nažalost, i dalje sam pesimista kada je reč o pitanju Kosova, iako imam pozitivan stav o dosada postignutom napretku u tehničkim pregovorima", dodao je Stefani.

Tomislav Nikolić podneće sutra ostavku na mesto predsednika SNS-a, a do izbora novog lidera na čelu stranke najverovatnije će ga zamenjivati sadašnji zamenik Aleksandar Vučić.

Sednica GO SNS će se odžati u 16 časova u Centru "Sava".

Glavni odbor SNS ima 400 članova.
Na Skupštini će biti izabran novi predsednik naprednjaka, za naredne četiri godine, navode u toj stranci.

Nikolić je u toku predizborne kampanje za predsednika Srbije najavio da će podneti ostavku na funkciju predsednika SNS ukoliko bude izabran za predsednika Republike, jer, kako je rekao, želi da bude predsednik svih gradjana Srbije, a ne samo svojih pristalica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: