Nezaposlenost - prvi posao vlade

Nema dileme šta mora biti prioritet nove izvršne vlasti, to je nezaposlenost, navodi 56% od 1007 ispitanika u istraživanju B92 i Ipsos stratedžik marketinga.

Info

Izvor: B92

Utorak, 22.05.2012.

19:05

Default images

Svi drugi problemi daleko su niže na lestvici prioriteta. Statistika pokazuje da u Srbiji ima 700.000 nezaposlenih.

Posle plata, traži se od Vlade da se pozabavi poljoprivredom i selima, koja su, očigledno, zaboravljena, a kojima se najveći broj stranaka bavio tokom kampanje. Slede Kosovo i problem siromaštva.
Zdravstvo, obrazovanje, ali i međuljudski odnosi - nisko na lestvici našeg interesovanja za rešavanje, ali opet, i to je jedan deo pitanja na koje se prstom upire.
Hoće li nova vlada umeti i uspeti da reši probleme?
Veći procenat ispitanika ovog istraživanja smatra da će Vlada imati i vremena i kapaciteta i volje da reši probleme iz domena poljoprivrede, plata i, uvek aktuelnog, pitanja korupcije.
Ispitanici ne vide šansu za to da se reši problem Kosova, privrede i ekonomskog razvoja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: