Ko sve (ni)je čestitao Nikoliću

Od Brisela i Moskve do Podgorice i Zagreba, stizale su čestitke Tomislavu Nikoliću na pobedi u trci za predsednika Srbije. Najmanje čestitki je iz Beograda.

Info

Izvor: B92

Utorak, 22.05.2012.

16:23

Default images

Od nedelje kasno uveče novoizabranom predsedniku Srbije stižu čestitke. Najviše ih je bilo u ponedeljak, kada su između ostalog stigle i od predsednika Rusije Vladimira Putina i od šefova zemalja regiona.

Među prvim čestitkama bila je ona od prethodnika i protivkandidata Borisa Tadića. I javno i telefonski Tadić je čestitao pobedu nasledniku na Andrićevom vencu.

Jedan od “dražih” bio je i poziv Ivice Dačića, koga je posle 6. maja u neformalnim razgovorima Nikolić neformalno zvao premijerom.

Sa nekadašnje stranačke adrese, iz Magistrata, ni pisma ni razglednice novom predsedniku. Radikali kažu da nemaju šta da čestitaju.

Bila su dva kandidata koja se zalažu da pobedi Evropska unija i nažalost EU je pobedila, tako da nema razloga za čestitanje, barem što se tiče SRS-a”, kaže Zoran Krasić iz SRS-a.

Čestitke ipak stižu od nekadašnjih radikala. Putevi Maje Gojković i Tomislava Nikolića razdvojili su se posle odlaska iz Zemuna. Ipak, članica predsedništva URS-a i predsednica Narodne partije Maja Gojković je preko Tvitera i saopštenjem poručila da je čestitanje novom predsedniku pitanje političke kulture.

Narodna partija poziva novoizabranog predsednika da ispuni svoje glavno predizborno obećanje i da u svom mandatu bude predsednik svih građana Srbije”, kaže ona.

Pokret "Preokret" nije čestitao novom predsedniku države. Razlog je jednostavan.

Čekamo i zvanične rezultate RIK-a”, kazao je kratko Miljenko Dereta, budući poslanik u Skupštini Srbije.

Među čestitkama bila je i jedna od člana Cvetkovićeve Vlade. Sulejman Ugljanin, osim kurtoazne čestike, očekuje od novog predsednika da funkciju obavlja u interesu svih građana i da obrati posebnu pažnju na potrebe Bošnjaka i drugih manjinskih zajednica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: