Oko čega će se lomiti SPS

Lider SPS-a sigurno nastavlja razgovore s DS-om, ali će saslušati i SNS. Odluka kome će se prikloniti, kako piše Blic, zavisi i od buduće Tadićeve funkcije.

Info

Izvor: B92

Utorak, 22.05.2012.

07:59

Default images

Kako Blic saznaje iz izvora u SPS-u, odluka Ivice Dačića zavisiće od unutarstranačkih dešavanja, ali i od toga na kojoj funkciji će biti lider DS-a Boris Tadić i odluke te stranke da li će otići u opoziciju.

Zbog postizborne matematike, mandati koje je osvojila Socijalistička partija Srbije prelomni su za formiranje vlade, tako da je pritisak na Dačića sada veći, konstatuje beogradski list i dodaje da su neki lokalni odbori socijalista mnogo više naklonjeni naprednjacima nego savezu s demokratama, zbog čega je jedan deo njih, kako saznaje "Blic", intenzivno vrši pritisak na Dačića otkako je završen drugi krug predsedničkih izbora.

Visoki funkcioneri SPS-a, međutim, naklonjeniji su nastavku saradnje sa DS-om.

Kada je reč o saradnji sa SNS-om, presudno za odluku SPS-a biće koga će ta stranka predložiti za premijera, koje će ciljeve vlada naprednjaka postaviti, ali ponajviše od kursa prema EU, jer, kako piše "Blic", Dačić čvrsto stoji na liniji da Srbija mora da nastavi sa evrointegracijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: