DS ubedljivo vlada u Vojvodini

Nakon drugog kruga izbora za pokrajinske poslanike, DS je blizu apsolutne većine u Skupštini Vojvodine.

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.05.2012.

16:33

Default images

Demokratska stranka je u drugom krugu izbora za pokrajinsku skupštinu, po većinskom izbornom sistemu, osvojila 42 mandata i u pokrajinskoj skupštini od ukupno 120 poslanika imaće 58 mesta, dok će Srpska napredna stranka imati 26 mandata.

Kao ni drugi građani Srbije, ni Vojvođani nisu hrlili na birališta. Iako je tokom izbornog dana Vojvodina prednjačila u izlazosti - do zatvaranja birališta u 20 časova glasalo je 9 oko odsto manje građana nego u prvom krugu.

Nakon objavljivanja konačnih rezultata i raspodele mandata u skupštini, izvesno je da će nova Vlada Vojvodine biti veoma slična staroj. To je za B92 u Noći odluke potvrdio i potpredsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić.

I koalicioni partneri ostaju isti - to su pre svega Savez vojvođanskih Mađara sa 8 mandata, Liga socijaldemokrata sa 10 i koalicija okupljena oko Socijalističke partije Srbije, koja će imati 12 poslanika.

Neće biti promena ni kada je reč o opoziciji - tu sa 22 osvojena mandata prednjači stranka novog predsednika Srbije Tomislava Nikolića, zatim Srpska radikalna stranka, ali i Demokratska stranka Srbije. Svakako, za razliku od izbora na predsedničkom nivou, na severu Srbije se nije desilo ništa novo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: