DSS: Prvo zakletva pa vlada

DSS očekuje da se prvo formiraju državni organi, da predsednik položi zakletvu pa da zatim počnu pregovori o formiranju Vlade Srbije.

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.05.2012.

12:52

Default images

"Sasvim normalno i prirodno je da se prvo konstituišu državni organi pre svega Skupština Srbije, da novi predsednik položi zakletvu i onda sledi drugi korak odnosno tad počinje i formalno proces za razgovore o formiranju nove vlade na koje poziva predsednik države", rekao je portparol te stranke Petar Petković.

On je rekao da će se na osnovu svih tih razgovora i dogovora sa predsednikom odlučivati o forminju vlade.

Petković nije želeo da govori o eventualnim postizbornim koalicijama.

On je ocenio da su predsednički izbori pokazali da je narod u Srbiji bio željan promena dosadašnje poltike i istakao da je to sasvim normalno s ozbirom da u Srbiji ima više od milion nezaposlenih, gde je apsolutno urušena domaća privreda u Srbiji i gde se teško živi.

"Dosadasnjom pogubnom politikom da Evropa nema alternativu naši državni i nacionalni interesi su ugroženi pre svega na Kosovu i Metohiji, otvoreno je pitanje raške oblasti, otvara se vlaško pitanje, bugarsko, donet je antiustavni Statut Vojvodine i to su ozbiljni razlozi zbog kojih narod želi promene", rekao je Petković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: