"Velika koalicija bi bila najbolja"

Profesor FPN-a Predrag Simić ocenio je da bi za Srbiju najbolje rešenje bilo da buduću vladu čini velika koalicija okupljena oko dve najveće stranke DS i SNS.

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.05.2012.

10:16

Default images

On je dodao i da zemlji ne bi odgovarala kohabitacija.

"Svaka druga varijanta Srbiju bi približila onome što se naziva grčki scenario", rekao je Simić posle predsedničkih izbora u Srbiji na kojima je pobedio kandidat koalicije "Pokrenimo Srbiju" i lider SNS Tomislav Nikolić.

Simić je gostujući na TV Pink naveo da se rešenje da na vlasti bude velika koalicija pokazalo dobrim i u Nemačkoj i da bi ta varijanta, koja je najmanje verovatna, bila i najoptimalnija, jer bi u prvi plan stavila privrednu krizu.

On smatra da je ipak u ovom trenutku verovatnija koalicija (DS i SPS) koja je dogovorena uoči izbora.

Simić je rekao da nije iznenađen rezultatima izbora, jer se mandat kandidata koalicije "Izbor za bolji život" i predsednika DS Borisa Tadića poklopio sa dva udara krize.

Vrednost dinara je znatno opala u odnosu na evro, nije isključen ni povratak inflacije i postoji problem nezaposlenosti, rekao je Simić.

"Greška Tadića je u tome što mu je kampanja bila negativna, jer su građani očekivali pozitivnu kampanju zbog ekonomskih problema", rekao je Simić.

Simić je izrazio žaljenje što je Tadić nagovestio da neće biti premijer, jer bi za Srbiju bio važan nastavak kontinuiteta integracija prema EU i reformi i dodao da očekuje dalju bipolarizaciju srpske političke scene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: