Lukšić:Nastavak saradnje sa Srbijom

Vlast i opozicija u Crnoj Gori čestitali Tomislavu Nikoliću pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji, uz ocenu da je to izborna volja građana.

Info

Izvor: Beta

Ponedeljak, 21.05.2012.

09:56

Default images

Crnogorski premijer Igor Lukšić čestitao je Tomislavu Nikoliću pobedu na predsedničkim izborima i izrazio očekivanje za nastavak dobrih odnosa dveju zemalja. Lukšić je izrazio očekivanje da će Nikolić doprinositi regionalnoj saradnji i realizaciji svih onih ciljeva koji su svima bliski.

"Nema nikakvog razloga da tako ne bude i verujem da ćemo u narednim sedmicama i kada budemo znali konačni sastav nove vlade Srbije, moći da inteziviramo naše napore kako bi realizovali zajedničke projekte", kazao je crnogorski premijer.

Lukšić, kako prenose podgorički mediji, veruje da će i Nikolić tome dati doprinos.

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović je za današnju podgoričku "Pobjedu" rekao da "svaku demokratski iskazanu volju građana treba poštovati". On je Nikoliću poželeo da ostvari program zbog kojeg mu je poveren mandat.

"Uveren u bliskost odnosa Crne Gore i Srbije, uzajamno poštovanje i ravnopravnost, siguran sam da predsednici dve države treba da budu
posvećeni afirmaciji takvih vrednosti", kazao je Vujanović.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić ocenio je da su građani Srbije "još jednom pokazali da imaju snage da na izborima menjaju stanje u zemlji". Mandić, čija partija blisko sarađuje sa Nikolićevom strankom, sinoć je telefonom čestitao kanidatu SNS-a pobedu na predsedničkim izborima.

Predsednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić kazao je da poštuje izbornu volju građana Srbije, ali da je takav izbor suprotan njegovim "ličnim preferencijama".
Svi crnogorski mediji štampani i elektronski objavili su kao udarnu vest da je kandidat Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić novi predsednik Srbije, stavljajući u prvi plan njegovu izjavu da će raditi na poboljšanju odnosa Podgorice i Beograda.

Dnevnik "Vijesti", tekst o pobedi Nikolića u drugom krugu objavljuje pod naslovom "U Srbiji se prvi put deli vlast" i, uz ocenu o slaboj izlaznosti, izdvaja izjavu Nikolića da će pomagati Srbima u Crnoj Gori.

"Vijesti" su akcentovale navode Nikolića da su trenutni odnosi Crne Gore i Srbije lošiji nego Srbije i Hrvatske, kao i poruku da će na poboljšanju odnosa raditi i sa crnogorskom vlašći i sa opozicijom.

List ističe i Nikolićevu izjavu da u Crnoj Gori živi veliki broj građana koji se izjašnjavaju kao Srbi i da njima treba obezbediti najbolje uslove za život.

Dnevnik "Dan" ocenjuje da je pobeda Nikolića na predsedničkim izborima prekretnica za Srbiju, i ističe ističe njegovu izjavu da će biti predsednik svih gradjana Srbije.

Državni list "Pobjeda" na naslovnici je objavio "Nikolić pobedio Tadića", dodajući da je nizak odziv birača pogodovao kandidatu Srpske napredne stranke. List navodi da je Tadić priznao poraz i čestitao Nikoliću.

"Pobjeda", takođe, prenosi Nikolićevu izjavu da su odnosi Crne Gore i Srbije sada lošiji nego Srbije i Hrvatske, kao i da će raditi na njihovom poboljšanju.

Crnogorski elektronski mediji i internet portali objavili su kao glavnu vest da je kandidat Srpske napredne stranke novi predsednik Srbije, ističući Nikolićevu izjavu da će raditi na unapredjenju odnosa Beograda i Podgorice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: