Priština šturo o pobedi Nikolića

Prištinski elektronski mediji šturo večeras prenose vesti o pobedi lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima u Srbiji.

Info

Izvor: Beta

Ponedeljak, 21.05.2012.

00:00

Default images

Portal Koha.net donosi kratku vest da je Nikolić novi predsednik Srbije, uz prenošenje nezvaničnih rezultata iz RIK-a i pominje da je Boris Tadić čestitao Nikoliću.

Jedan od najčitanijih portala Telegrafi.com, medjutim, nije izvestio o predsedničkim izborima. Portal Zeri info prenosi nezvanične rezultate RIK-a o izborima i procene CESID-a da je Nikolić verovatni pobednik izbora.

Televizije sa nacionalnom frekevencijom koje emituju program na albanskom jeziku su javile da je najverovatniji pobednik i budući predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Bećaj: Kraj evropske zablude

Prištinski politički analitičar Beljulj Bećaj ocenio je da pobeda Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima u Srbiji predstavlja kraj evropske zablude da se Srbija odvojila od nacionalističke politike.

"Ova pobeda zapravo je posledica dosadašnjih improvizijacija koje su legitimisane sa najviših međunaradnih instanci, o tobožnjim reformama i evropskoj orijentaciji Srbije, iako je realno stanje takvo da je Srbija pod snažnim pritiskom političke prošlosti", kazao je Bećaj za agenciju Beta.

On je ocenio da su rezultati današnjih izbora dokaz da Srbija nije dekonatminirana od prošlosti.

"Ali, to ipak ne znači da neće biti diskontinuiteta sa dosadašnjom politikom u ekonomskom i nacional-državničkom smislu što će se prvenstveno ogledati i u odnosu na rešavanje otvorenih pitanja oko Kosova", kazao je Bećaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: